Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie.
Obiecalam sobie,ze zawstydze moja mamuske,ale ona i tak by tego nie zrozumiala.
Moj mi mowi,ze stworzyny wlasna rodzinke i w dupie z innymi.

Ja odwrotnie,obiecalam sobie,ze dzis kompletnie nie robie nic. Musze soe tylko wykapac i ogarnac na impreze,ale nawet tego mi sie dzis nie chce. Wlasnie zjadlam pysznego rozka waniliowego z czekoladka i troche mi lepiej.

Pauka89 ja dzis tez stwierdzilam, ze mi brzuch opadl, jakos tak duzo miejsca sie zrobilo miedzy brzuchem a biustem, a ja ciagle nic nie mam poprasowanego :(
Chociaz lekarz mi mowil, ze brzuch moze opasc duzo wczesniej, nie koniecznie przed samym porodem.
Przez to, ze ja corke 3tyg wczesniej urodzilam, to nie obserwowalam u siebie takich rzeczy w pierwszej ciazy i teraz nie wiem czego sie spodziewac.
Dziewczyny a macie zamiar pic herbate z lisci malin czy olejek z wiesiolka? podobno usprawniaja porod

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73qq58mc2l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3leg3crmo.png

Hej. Po wczorajszym kiepskim humorze dzisiaj jest super. Stwierdziłam, że niech sobie mój robi co chce gdzieś to mam. Sama dam radę ze wszystkim :).
Moje maleństwo też czkawkę ma i to często. Ale gdzieś wyczytałam, że to dobry znak. Podobno dzidzia jest dobrze dotleniona.
Poszłam spać o 3:30 bo oglądałam piłkę ręczną. Hi hi a rano nieprzytomna byłam. A teraz piję kawusię i oglądam mecz piłki nożnej.
Straszna duchota u mnie. Czekam na deszcz :).
Ja mam super mamę. Praktycznie gdyby nie ona to ciężko by mi było po rozwodzie i w ogóle. Nawet gdy z moim wyjechaliśmy w maju do Albanii to bez problemu została z Kacprem. Za rok już mamy w planach całą rodzinką do Wisły na kilka dni. A jak Błażej podrośnie to chętnie go teściowa do Niemiec weźmie abyśmy mogli wyjechać do naszej wymarzonej Czarnogóry. Kacper znowu chce na obóz. Mam nadzieję, że nie wyglądam na wyrodną mamę która chce odpoczywać bez dzieci.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Mblusia-
Szczerze to nie zastanawialam sie nad tymi naparami,ja raczej nie.

Moze wiecej seksu,ale kto bedzie mial na to sile z takim brzuszyskiem...

Opadl mi,latwiej sie duzo oddycha. Ja juz za 2tyg moge rodzic,niech sie dzieje co chce..juz tak mi ciezko.

Poprasuj sobie zebys potem nie zostala w tyle. Ja ciuszki mam poprasowane.

My lecimy na impreze. Napisze w nocy jak nie bede mogla spac albo rano.

Milej soboty,szalonych imprez hehe:-***

Pauka a może tylko zdaje Ci się, że brzusio opadł. Też tak myślałam parę dni temu jak już mogłam swobodnie oddychać. No ale od wczoraj znowu problemy z głębokim wdechem. Udanej imprezy :).
Mblusia dobrym sprawdzeniem czy brzusio opadł jest sprawdzenie czy cała rozprostowana dłoń mieści się bez problemu pod piersiami. U mnie dłoń na brzuchu ląduje więc jeszcze wysoko.
Dzisiaj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 900g. Mam nadzieję, że Błażej również.

Ja powiem Wam, że w ogóle nie mam problemów z oddychaniem, choć brzuszek chyba cały czas w tym samym miejscu, w ogóle dobrze znoszę ciążę, oby tak do samego końca :). Co do czkawki, to u nas też często, ale jakoś się tym nie martwię. Ja dziś upolowalam w lumpeksie super ciuszki dla synka po złotówce za sztukę, także jestem z siebie zadowolona. W tym tygodniu będę miała już szafy, więc na spokojnie za tydzień się wezmę za pranie i prasowanie, choć do końcówki października jeszcze sporo czasu. Miłego imprezowania, albo odpoczywania mamusie!

Zuzu nie martw się tak bardzo, ja urodziłam synka pierwszego dnia 33tc, ważył 1950g. Teraz jest zupełnie zdrowym , rezolutnym 5-latkiem. Jeżeli nic się nie dzieje to można leżeć z odchodzacymi wodami bo codziennie się uzupełniają, ja leżałam tydzień bo zdecydowano o cc, ale dziewczyna obok leżała 6 tygodni i urodziła w 36tc. Uszy do góry na tym etapie dzieciaki już sobie dobrze radzą. Bądź dobrej myśli. Trzymam za Was kciuki!

KasiKate ja do podmywania polecam zabrać do szpitala ze sobą ze 2 szaszetki Tantum Rosa i pustą butelkę 0,5l. Tak mi poleciła położna przy pierwszym porodzie. Rozpuszcza się to i za każdym razem po wizycie w wc podmywa. Rana goi się rewelacyjnie. Nawet się lekarz dziwił bo byłam w marnym stanie nie dość że mnie nacięli to jeszcze popękałam. Lekarz pytał potem położnej jak ma to zszyć także masakra. Ale Tantum Rosa pomogło, tym razem już kupiłam i biorę ze sobą. Polecam

Jestem cała zestresowana bo mam posiew na paciorkowce dodatni (juz wypisali antybiotyki).
Nie wiem jak młody sobie poradzi i to moje główne zmartwienie teraz. W domu bym sie bała. Tutaj mi obco. Poza tym mały jest bardzo duży (od usg z zeszłego tygodnia przybrał ponoć 800g co wydaje mi sie niemożliwe). Wszystko pokręcone. Ja przerażona.

Zuzu trzymaj się dzielnie. Sterydy na rozwój płuc maleństwa dostałaś więc nawet gdyby maluszek zdecydował się przyjść na świat to da sobie radę. Pomiar w usg może się różnić jeżeli na innym sprzęcie był robiony. A granica pomyłki to +/- 500g.
A ja myślałam, że zgaga w tej ciąży też mnie ominie. A tu dupa. Od wczoraj daje popalić tak na maksa.

Drogie przyszłe Mamy! Wchodzę z sentymentem w ten wątek, bo sama jeszcze półtora roku temu śledziłam fora ciążowe :)

Zwracam się do przyszłych Mam z Warszawy z propozycją wykonania bezpłatnej sesji ciążowej w ramach mojego samodoskonalenia się. Jeśli byłybyście zainteresowane taką sesją, to proszę o kontakt na maila maciejewska.fotografia@gmail.com. Prosiłabym o przesłanie swojego zdjęcia i planowanego terminu porodu.
Otrzymacie 5 zdjęć poddanych obróbce w wersji cyfrowej. Z mojej strony warunkiem jest zgoda na wykorzystanie zdjęć do mojego portfolio, a zatem publikacja ich na moim fanpage'u na facebooku www.facebook.com/fotografiamaciejewska
Odezwę się do wybranych osób i ustalimy szczegóły!
Pozdrawiam Was ciepło!
Baśka

Trzynaj sie Zuzu,wiadomo lepiej by bylo wytrwac jeszcze troche z brzuszkiem,mniejsza obawa. Mysle,ze na tym etapie juz nic Ci nie grozi,dziecku przede wszystkim,ale mi lekarz tez mowil,ze chociaz do 35tygodnia.

Ona 1981-
To malutko przytylas,ja od czwartku 2tyg temu az 1800g!!!!zalamalam sie.

Wlasnie wrocilismy do domu,gospodarz byl smutny,ale moj tak sie upil,ze musialam go zbierac,na szczescie nie protestowal!
Mysle,ze jeszcze 1kieliszek i by ostro wymiotowal:-)a niech ma jutro,niech cierpi:-)))wcale mi go nie zal i nie bedzie hehe.

Pojadlam tlustego grilla,jestem megaa pelna..

A co do brzucha to tez jak wyprostuje dlon mam ja na brzuchu wiec chyba az tak.nie opadl.

Znajoma na tej imprezie dzis sie dowiedziala ze jestem w ciazy,ale nie wiedziala na kiedy termin i od razu:ale masz brzuch,chyba niedlugo rodzisz!a tu jeszcze tyle czasu.

Spac mi sie nie chce,zawsze jak jestem kierowca przezywam jazde. Nawet lubie prowadzic:-)

Dobrej nocy dziewczyny.jeszcze raz Zuzu badz dzielna,w szpitalu zle,ale najpewniej!

Pauka sama się zdziwiłam, że tak mało. Bo ja nie jem tylko żrę ;). Zobaczymy w śr u lekarza ile w rzeczywistości mi się przytyło. Hi hi to jutro będzie satysfakcja jak M będzie"umierający". W sumie nikt na siłę im nie wlewa.
Wcale bym się nie zdziwiła gdyby mój też dzisiaj popił bo nawet głupiego dobranoc nie napisał :(. Albo ma focha bo napisałam, że zachowuje się gorzej niż dziecko ;).
Ja byłam pół godziny temu śpiąca jak diabli. A teraz oczy jak 5zł.

No naprawde malutko moze tylko tyle co dziecko,ale z drugiej strony chyba niemozliwe zeby maluch przybral az 900g w 3tyg!!
Na tej imprezie sporo osob nie pilo,ale wszyscy dzieci juz maja i tylko gadali:zobaczysz jak nie bedziesz spala,zobaczysz jak strasznie itd..teraz tez nie spie i przed ciaza tez nie spalam...tym mnie nikt nie wystraszy.

Skoro jest tak zle to po ludzie decyduja sie na kolejne dziecko?!!hmmm

Mi sie tam chcialo spac,jak wrocilam juz nie. Moj spi jak zabity,wszedzie unosi sie zapach....bimbru...szkoda,ze inne pomieszczenia w remoncie bo nie mam gdzie sie ulotnic.

Ide do pokoju malego....obejrzec uprane ciuszki. W szafie powiesilam rozmiarowo wszystko co bylo do powieszenia,koszule,swetry z kapturami.

Dzis malo mnie kopal i to bardzo.
Jutro musimy w castroramie kupic mu jakies rolety i pudla na zabawki:-)