Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupiłam husteczki Fitti Classic w Biedronce i o dziwo nawet na stronie Sroka o mają pozytywną opinię. Nie zawierają PEG, parabenów i alkoholu, a kwasek cytrynowy jest na ostatniej pozycji w składzie. A propo składu kosmetyków... Ja to chyba Młodą będę myć w szarym mydle, bo z tego co czytam to wszystko jest złe :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

mi chyba najbardziej ze podobaja chusteczki nivea, ale sa strasznie drogie :(
Kupilam biedronkowe bo to dosc czesty zakup i nie chcialabym mlodego przyzwyczaic do swietnych od poczatku bo nie wiem czy pozniej bedzie mnie na nie stac :D
co do wózka, mutsy igo moim zdaniem super i czaje sie juz od miesiaca na jakas fajna uzywke.
Jest ogolnie 2 w 1 a oddzielnie mozna dokupic adaptery i nosidelko maxi cossi.

Ja myślę o nowym wózeczku, a mutsy igo to już inna półka cenowa ;) Rico ma moja znajoma, no i dla mnie ta gondola jest tak ogromna, ze ledwo zza niej widać człowieka, ale dokładnie nie wiem, który to model i czy wszystkie takie duże.. o camarelo sirion na pewno poczytam, a jeśli mi nie przypasuje, to pewnie pójdę w może nie idealne, ale sprawdzone bebetto :) Co do chusteczek, to ze względu na skład kupię albo babydream calendula z rossmana, albo dada premium extra soft lavender. Na początku myślałam o samej wodzie i gazikach, ale pewnie szybko mi przejdą te "naturalne" pomysły :D

My też myślimy o Camarello. Na początku w planach był sirion, ale chyba się skusimy na Avengera jeśli uda nam się dostać do niego koła pompowane (pan w sklepie powiedzaił, że nie ma problemu no to zobaczymy). Avenger ma dodatkowe amortyzatory a my będziemy jeździć głównie po wertepach. Chciałam 3 w 1 ale zdecydujemy się raczej na 2w1 bo fotelik mamy dostać od rodziny - brat męża przewoził tam swoich 3 synów po kolei a oni jeździli dużo, więc mu zaufamy. My nie mamy auta, więc będzie używany sporadycznie.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Ja to nie mecze sie szybko,ale po prostu nie mam checi do roboty.sprzatac bede jutro jak moj po tygodniowym urlopie pojdzie do pracy.Tak dokladnie musze bo wszedzie kurz,ale podloga w kuchni sie lepi. Od poczatku tyg bardzo boli mnie zoladek(nie caly dzien)i wieczorami mam codziennie mdlosci.

Chusteczki mam jakie mam,1paczke,najwyzej bede zmieniala w razie czego.tylko do szpitala,najwyzej moj dowiezie inne. Dzis od 15tylko leze,probowalam zasnac,ale nie moglam niestety.

Ja się też szybko męczę :/ po wyprawie na zakupy godzina leżenia, po sprzątaniu godzina leżenia, po obiedzie, leżenie - 30 min, po pracy 2 godziny leżenia.... I nie wiem kiedy bardziej się męczę po pracy 8 godzin przy biurku czy w domu jak co chwila coś sprzątam, albo ide na zakupy, albo coś noszę (ja nie umiem usiedzieć na d...)

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Alice chyba już naprawdę czas skończyć z pracą, ją też ciągle coś latam i robię, ale w domu to zawsze inaczej.ja siedziałam w książkach ostatnie dni i naprawdę się tym meczylam, dla odpoczynku sprzątałam :p
A zebra to myslalam że mi wypchnie za brzuch, strasznie bolą czasem :(
Przestraszylam się kota jak wszedł pod stół i zlapalam się za brzuszek, a zaraz Franus kopnal :( mam nadzieję że bardzo się nie wystraszył :(

Znow nie chce mi sie spac...juz tyle dni i nocy nie spalam:-((.a pod oczami czuje mega zmeczenie,wory do kolan. Jakos przezywam wszystko za bardzo i chyba dlatego nie spie w ogole.

Jutro od rana sprzatanie,a potem przejde sie do sklepu po te kosmetyki dla malego(rossmanowe).Juz sie nie moge doczekac sobotniej wizyty u gin,a to jeszcze prawie tydz jej:-((.

W tym tyg wybiore sie do stolicy,odwiedze rodzinke i sklepy,moze cos z promocji jeszcze zostalo. Bym kupila dla malego i moze dla siebie. Ostatnio obkupuje sie w lumpeksach:-))

Ja też nie mogę ostatnio spać, jak się nie położę to mi nie wygodnie :( Do tego jeszcze czeka mnie dziś wyprawa do pracy i ZUS, a pada sromotnie od wczoraj. Najchętniej bym z łóżka nie wstawała :) No nic, może poprawię sobie humor jakimiś małymi zakupami. Młoda obkupiona, został tylko kombinezon do kupienia, więc teraz muszę zacząć ogarniać wyprawkę dla siebie... A właśnie, do szpitala kupujecie koszule nocne czy pidżamy? Bo w moim szpitalu dla pacjentek na cesarkę pisze tylko " coś do spania ". Wiadomo, góra musi być rozpinana, ale nie wiem co z dołem :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Witam dziewczyny
Właśnie wróciłam od gina, i tak mała jest o tydzień mniejsza niż wynika to z om, bo dziś 27,6 a wg usg 26,6; główka jest rzeczywiście mniejsza, potem nóżki a na końcu brzuszek. Lekarz zbadał strukturę mózgu - prawidłowa. Powiedział, żeby się nie martwić, bo czasami tak jest. Mała waży 1170. Termin porodu przesunął mi się na 01.11. Pytałam o to gina, powiedział, że terminem porodu się nie sugerować. Także, jak on to rzekł: na spokojnie. Kolejna wizyta 29.08.
Jak zaczęłam przyjmować insulinę mała zaczęła wolniej rosnąć. Nie wiem, co o tym myśleć o tych wymiarach. Lekarz pracuje w szpitalu, ma doświadczenie, wykonuje cesarki. 99 % pozytywnych opinii. Co o tym sądzicie ?

Hej,
Lwica nie masz powodów do zmartwień, wcześniej też miałam tydzień różnicy, a na kolejnej wizycie się wyrównało :) ale stresa miałam. Do 2 tygodni odchyleń to norma, dzieci teraz już indywidualnie zaczynają rosnąć. Po prostu nie będziesz miała 4 kg bobasa tylko 3 :) natomiast jeśli by były większe różnice to lekarz powinien zbadać łożysko i przepływy. Koleżanka tak miała, że dziecko przestało rosnąć bo łożysko nie dostarczało pokarmu i musieli w 28 tyg rozwiązać ciąże, ale to są raczej skrajne przypadki.
Ja jestem ciekawa jak dużo już jest moja gwiazda, ale trzeba niestety uzbroić się w cierpliwość i czekać :o
A Lwica jak tam twoja szyjka ? Bez zmian ?
Tez byłabym zainteresowana linkiem do szkoły rodzenia bo od tego siedzenia w domu to teraz czas się dluzy bardzo.
A co do koszul to u nas wymagają aby je mieć, ja natomiast wole koszulkę i spodenki, troszkę się ociagam ale będę musiała w końcu je zamówić :/

Velveti szyjka uformowana, zamknięta. Powiedział, że wszystko ok. Miałam robione przepływy, wszystko w normie, łożysko też ok (przez 4 tygodnie utyła z 685 do 1170).
Biorąc po uwagę wymiary z usg (26,6) to główka jest mała ale w normie ( bo na 27 tydz bdp min 60, a ja mam 61,4).
Mała się przekręciła, już główką do dołu, ale mam mięśniaka i zachodzi na szyjkę więc na 99 % cc mnie czeka.
Trochę się stresuje.