Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny! Ja mam brzuch ogromny! Jestem w szoku jak piszecie ze ledwo widać :) moj wyglada jakby to był z trzydziesty tydzień a nie osiemnasty!
Chodzę w ciążowych spodniach juz drugi czy trzeci miesiąc, w kolejce tez mnie juz od dawna przepuszczają! A to pierwsza ciąża, nie wiem jak będę wyglądać we wrześniu :(
Za to u mnie na 80% chłopak - Tymek :)

Październikówka '16 i '18 :)

Polinka83 - jak byłam w rosmannie ostatnio to doczytałam, że kobiety w ciąży bez kolejki :) ale mnie nikt nie przepuścił ani nie zawołał, bo ja to swój brzuszek ukrywam pod luźnym wiosennym płaszczykiem, więc generalnie niewiele widać jak go mam założonego :)

Dagmarcia - ja się smaruję dokładnie od 13-stego tygodnia. Na razie brzuch i piersi, ale za chwilę dodam uda i pośladki, bo tam też rozstępy mogą wyjść :) stosuję Bio-Oil i jestem mega zadowolona! no i co najważniejsze, nie ma problemu z wchłanianiem się. Posmaruję się i mogę spokojnei założyć ubrania, zero problemu :D

Bajka_3 - spokojnie, nie Ty jedna masz już spory brzuszek :) ja też mam dość duży. W ostatnim tygodniu zauważyłam, że znowu urósł, ale teraz to już tak będzie z tygodnia na tydzień coraz bardziej :)

Dziewczyny, a jak u Was z ruchami maleństwa? Moje już mi się daje odczuć gdzie jest, szczególnie wieczorem. Jak się ułożę płasko na łóżku, to nawet widzę po brzuchu, z której strony leży. "Smyranie" czuję już na pewno od ponad tygodnia :) nie mogę się doczekać kopniaków! To dopiero będzie frajda :)

Hej,

Ja tez mam spory brzuszek juz ale skrywam go pod kurtką jeszcze :) co do ruchów to nic nie czuje i chyba prędko to nie nastąpi bo łożysko mam na przedniej ścianie. Ostatnio też 3 razy poczułam taki silny ból przez 2-3 sekundy i teraz nie wiem co się dzieje czy to skurcze jakieś, może ktoś wie? No i 2 razy to było jednego dnia a ten 3 kilka dni później.
EmMadlen nosidełko to nie to samo co fotelik samochodowy, tak mówili na warsztatach. Ponoć jest lżejsze, ma bardziej kruchą konstrukcję i nie ma atestów bezpieczeństwa. A wiadomo fotelik samochodowy jest cięższy i bezpieczniejszy... decyzja należy do Ciebie, ja bym zakupiła fotelik :)
A bym zapomniała prawdopodobnie będę mieć dziewczynkę :)) Mój mąż wymyślił 2 imiona: Oliwia lub Dominika.

Witajcie. Moje samopoczucie dzis jest jak ta pogoda. Jak pochmurno to opadam z sił, dopadają mnie znowu jakby mdłości i bóle dołu brzucha.
Ciagle bym cos jadła, słodkie pochłaniam w ilościach hurtowych aż sie boję jak bede wyglądać za kilka tygodni...
Co do wozka tez się czaję na ten Bebetto Luca ale może wypowiedzą sie osoby które widziały "na żywo" to cudo,jak to z nim jest. Czy wygodny czy regulowaną ma rączkę czy pompowane koła czy gondola jest spora czy tylko na pierwsze 2-3 miesiące max bo słyszałam ze małe te gondole ale nie widzialam na żywo wiec wiecej nie powiem.

Ruchów dzieciątka jeszcze nie czuję,jutro zacznę 17 tydzień (16+1) ale tez mam lozysko na przedniej ścianie wiec pewnie muszę poczekać jeszcze.

no chyba, że urodzisz rekordowo duże dziecko to każda gondola będzie za mała ;) a tak serio to wszystko wyjdzie w praniu. ja jak rozmawiam ze znajomymi to część nawet twierdzi, że skoro dziecko urodzi się jesienią to spacery odpadają do wiosny. ja z tym się nie zgadzam co prawda ale tak czy tak trzeba będzie zaryzykować :) na razie przeglądam ogłoszenia i czekam na okazję

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9h5fcv095m.png

Ela jeśli masz złe wyniki to powinnaś mieć wizytę z genetykiem,który przeprowadzi wywiad i powie wszystko na temat wyników. Ja skierowanie do genetyka dostałam odrazu przy badaniach i powiedziano mi że jeżeli bedą złe wyniki to dostanę telefon i będę musiała umówić się na wizytę z genetykiem a jeśli wyniki bedą dobre to dostanę je poczta. Naszczęście wyniki są dobre.

magalena3 U mnie prawdopodobnie też ciąza zakończy się przed czasem możesz mi napisać czy u ciebie coś się dzialo czy gin tak zdecydował ze względu na ryzyko wystąpienia zawału łożyska? Mój gin powiedział mi że położy mnie do szpitala na monitorowanie KTG i 36/38 tyd ciązy bedzie decyzja o zakończeniu ciązy.Ja też myślę że mój aniołek czuwa nad nami aby tym razem było wszystko ok bo czasami mam załamania nerwowe i wszystko do mnie wraca z listopada.A co do brzuszka mój to już gigant mój gin powiedział oby tak dalej he he

image mg][img]http://www.suwaczki.com/tickers/2shfnyfi2q96ip5d.png" alt="http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ih7isvsa.png[/i
mg][img]http://www.suwaczki.com/tickers/2shfnyfi2q96ip5d.png" />

Polinka, niekoniecznie. Wszystko zalezy od poradni. W moim przypadku wizytę z genetykiem mialam zarowno w dniu pobrania krwi, jak i dwa tygodnie pozniej przy odbiorze wynikow. Genetyk omowil wynik. Gdybym kartke z wynikiem dostala do domu to srednoo wiedzialabym o co chodzi, a tak wiem wszystko :)

Ela27 z tego co widzę to wyniki z usg masz dobre, tylko złe wyszły Ci wyniki z krwi wiec to jeszcze nic nie znaczy, no i masz zwiększone ryzyko ze wzgledu na wiek po korekcie wychodzi u Ciebie ze 1 dziecko na 95 rodzi się z z.d. Powinnaś zgłosić się do genetyka na albo aminopukcje albo na test niffy. A gdzie robiłaś badania u swojego ginekologa czy w poradni genetycznej?

Badanie USG miałam robione u swojego gin i wyszły ok i kość nosowa i przeziernosc w normie a test papa robiło labolatorium i przy ocenie tych dwóch parametrów wyszedł nieprawidlowy. Lekarz mnie nie skierował do genetyka wystawi mi skierowanie na aminopunkcje ale nawet nie podał namiarów gdzie ja zrobić tylko powiedział że w klinice poznań warszawa. A ja muszę sama ja znalezc

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyvfxmlz85md4i.png