Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kochane Mamusie,
My kąpiel mamy o 20.00 czasami o 20.30. Potem butla i kładę go do łóżka. Śpi tak do 7.00 czasami do 8.00
Mój starszy synek miał problemy z oczkiem. Ropialo mu właśnie i byliśmy z nim nawet u okulisty. Okazało się, że źle mu wyczyścili po porodzie i miał zatkany kanalik. Musiałam mu przemywac solą fizjologiczna i masować kilka razy dziennie. Koło noska jest taki punkt. Na szczęście mu przeszło.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y82c3277g4kar.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ctgf6pi4mbf5m.png

Sowka - ja chce czekac az Zosia skonczy 5 miesięcy i wtedy jej cos tam zaczne podawac :D generalnir wychodze z zalozenia, ze tymi wszystkimi innymi to sie jeszcze naje :D a niestety czesto jest tak ze mleczko idzie w odstawke wiec nie bede sie spieszyc :D

Pauka - nie martw sie samochodem! Gdybys skasowala calkowicie to by byl powod a tak to luz :D ja to ryczalam jak mi koles skasowal pol samochodu a to bylo moje pierwsze auto za wlasnorecznie zarobione i odłożone pieniadze. Ahh kiedy to bylo :D

Gość Cukinkaa

Pauka co to jest rysa.... Ja zupełnie rozbiłam samochód, był tydzień po wyklepywaniu, bo nam tir na parkingu się wokół samochodu owinął. Nawet jest taki kawał:
- Kochanie, wiesz jak wygląda pogniecione 100.000 zł?
- Nie!
- To zejdź do garażu...

My chusteczek używamy z Dady, a do pupci Alantan lub Sudocrem.

Pauka, współczuję auta, sama przed świętami przyrysowałam swoje auto (w hali garażowej :D), ale trudno... rzecz nabyta. Głowa do góry, mogło być gorzej ;)

EmMadlenn, daj znać odnośnie tej odżywki - jeśli się sprawdzi to też zakupię :)

Co do chusteczek to ja używam z pampersa (albo zielone albo białe, ale wolę te sensitive) - nakupowałam kiedyś duuuuży zapas jak była super promocja na feedo.

A co do kremów - ja nie używam niczego, tak nam poleciła położna na szkole rodzenia i Młody chociaż ma bardzo wrażliwą skórę na ciele, to pupę ma super. Położna przestrzegała nas przede wszystkim przed sudocremem i innymi kremami z tlenkiem cynku - to jest lek, więc powinien być tylko stosowany jak jest potrzeba a nie profilaktycznie!

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hp8nj9ljuv.png

Mamusiamuminka - ja jeszcze nie rozszerzam. Planowalam nie wcześniej niz w marcu, ale po tym artykule stwierdzam ze poczekam do pol roku pewnie :) miesiac nas nie zbawi :) mleko to jednak mleko :)

Moja kolezanka zaczela Malej rozszerzac dietę gdy ta skończyła trzy miesiace. Po tygodniu wprowadzila zupy, po dwoch kaszki i cala reszte. Ja uwazam ze to mega szybko....

Cześć Dziewczyny!
Pauka znam ten ból - tydzień po tym jak dostałam swój pierwszy samochód od rodziców obrysowałam go po całości o betonowy słup :D Nie płakałam nawet ale kleeeeeęłam :P Boli na początku ale przeżyjesz to :)

My poczekamy do 6 miesiąca z jedzonkiem - jeszcze tylko 1,5 miesiąca więc uważam, że szybko zleci.

Ja używam chusteczek bardzo okazjonalnie (wizyta u znajomych, lekarz itp) - dady. A na co dzień od bardzo dawna (odkąd miałyśmy odparzenie) myję pupę płatkami dla niemowląt umoczonymi dobrze w ciepłej wodzie z kranu :) Sprawdza się super przy zwykłej wymianie pieluchy a jak jest coś większego to nalewam ciepłej wody do umywalki, dolewam płynu do kąpania z musteli i w tym moczę te płatki. Krem Bepanthen bo po innych miała czerwoną pupkę.