Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Misia!! Wszystkiego Najlepszego dla Was na nowej drodze życia <3 :D<br />
Z tymi wynikami glukozy to ja tez miałam porównywalny spadek miedzy 1h a 2h i lekarz nie zwrócił uwagi zeby to było zle :/ ale czuje sie swietnie, wiec nie wydaje mi sie żebym miała kłopoty z cukrem

Ja sie nie odzywam ale czytam na bieżąco :)
Byłam tydzień w Grecji i dużo pływałam i mały po pływaniu bardzo aktywny :)
Generalnie zrobił sie bardzo aktywny do tego stopnia ze kilka razy jak mi wypchnął brzuch to krzyknęłam z bólu, ale to nie było kopnięcie tylko... Jakby mi na skórze usiadł i tak został :D
No i mam powoli problemy z ułożeniem brzucha do spania
Na wadze niestety więcej po wakacjach ale trudno :)

Ona1981, piękny brzuszek, to ja przy Tobie wyglądam jak w 9 miesięcu :)

A co do basenu, podobno można sobie włożyć tampon zeby bezpiecznie pływać w basenie, i niczego nie złapać.

Październikówka '16 i '18 :)

W tym roku zwiedzałam Kos, byłam w Kardamenie ale zjechałam cała wyspę :)

Upał nie był jakoś uciążliwy, znaczy temperatury wysokie ale przyjemny wiatr od morza :)
A brzuch mi strasznie wyskoczył do przodu, co jest o tyle trudne ze cieżko mi od dołu, zastanawiam sie nad pasem ciążowym bo sie boje o ścięgna czy inne coś ze w środku popęka

Październikówka '16 i '18 :)

Dziewczyny mam pytanie. Czy to możliwe, że mam już ucisk na przeponę lub inne narządy? Jakoś ciężko głęboki oddech mi wziąć. A po tylu latach nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży. Jak chodzę to jest w miarę ok, ale jak tylko się położę ( w sumie to nie leżenie tylko półsiad ) to zaczyba się. Co jakiś czas bez problemu wezmę ten głęboki oddech ale męczące to jest :(

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Hej mamusie :)
Ostatnio byłam u lekarza i juz wszystko się wyrównało i mała wazyl 778 g i idealna waga co do tygodnia, wiec jestem happy :)
Jeśli chodzi o humorki to troszkę mam ale nie jakoś drastycznie.
Dostałam również skierowanie na glukozę i w następnym tygodniu zamierzam się wybrać tylko nie wiem czy brać mojego kochanego aby ze mną tam siedział czy wystarczy aby po mnie przyjechał. Jak radzicie ?
Wczoraj ubranka układałam bo znów dostałam kolejna partie :)
EmMadlen zazdroszczę, że masz ikee. Tez bym chciała a najbliższa w Gdańsku i nie opłaca mi się jechać. Aaaa i gratuluję tytułu mgr :) Witaj w klubie :)
Misia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :) czekamy na fociaki.
Alice muszą być gdzieś polożne w twoim rejonie. Na 2 miesiące może faktycznie zapisz gdzieś indziej malutka tak aby położna przyjeżdżał a potem przepiszesz.
Jeśli chodzi o ruchy to moja malutka aż tak nie dokucza mi. Raczej bardziej spokojna jest. Stała jej aktywność to 23-24 i rano najczęściej 5-6.

Jejku czemu ten czas tak się wlecze od wizyty do wizyty. Gdzie tam 12.07. Co 5 tygodni wizyta i człowiek zaczyna wariować. Dobrze, że czuję ruchy małego bo całkiem bym oszalała.
Do tego wszystkiego postanowiłam ostatnio, że jednak będę rodzić u mnie w mieście, ale po przeczytaniu opinii zaczynam znowu się zastanawiać. Podobno po zmianie ordynatora to jest katastrofa :(. W sumie 2x byłam na ginekologii i modliłam się o wyjście do domu. Zero jakiegokolwiek zainteresowania. Trzeba będzie jeszcze sprawę porodu przemyśleć.
Czy myślałyście o zzo?

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png