Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc Wam :)
Bylam wczoraj na polowkowym usg :) Oczywiscie Moj A wskoczyl ze mna bo oboje chcielismy byc tam razem :)
No i Pan Doktor byl baaardzo wspanialym czlowiekiem, jestem mega zadowolona z tego jak nam wszystko opowiadal podczas usg :)
No i mowi tak: zobaczmy ta wasza coreczke...a nie to jednak synek :) wiec oficjalnie na 100% bedziemy mieli synka :) Teraz tylko dla tej wiercipiety imie wymyslec musze bo bardziej szykowalam sie na dziewuszke hehe :) ale to nic, wazne ze cale i zdrowe :)
Pozdrawiam, buziaki

Hej, u nas mój niemąż wymyślił imiona dla naszej córeczki Oliwia lub Dominika, ale raczej będzie Oliwka bo tak mi cały czas gada do brzucha :)
Mi się jeszcze podoba Liliana, Wiktora, Magdalena, Paula, Kinga.
Co do ruchów to coraz częściej je czuje :) a i z tym twardnieniem brzucha to mam tak ja za dużo chodzę ale nie wiem czy to są skurcze..

Hej dziewczyny doradźcie, ogladam wózki i mam mały dylemat czy wybrać wózek z kołami pompowanymi a cięższy czy z piankowymi lżejszy. Mieszkam na 2 piętrze bez windy, w mieście ale na pewno będę robić wycieczki nad morze i do lasu. Wózek będzie 2 w 1 czyli później będę przez dłuższy czas używać spacerówki. A i czy koła piankowe poradzą sobie ze śniegiem?

My wczoraj byliśmy na połówkowym usg i potwierdziło się,że będzie dziewczynka. Moj mąż oszalał z radości :))) Imiona królują u nas albo Alicja albo Izabela,mnie sie podoba Lena Albo Iga ale mezus tez nie chce słyszeć :)
Velveti co to wózków to myślę ze na zimę lepiej wybrac pompowane koła. Poradzą sobie w każdym terenie a skoro zamierzasz po lesie spacerować to tym bardziej nie będzie tak baaaardzo bujać maluszka. Piankowe kółka przerobiłam tylko w spacerówce i na lato sprawdziło sie idealnie natomiast mysle ze zimą bylby problem. A wy jak uwazacie?

Ja raczej biorę pod uwagę pompowane, ale nie muszę przejmować sie waga bo mam windę
Velveti, a jakiejś wózkowni/rowerowni nie masz w budynku?
Pompowane z pewnością bedą wygodniejsze w zimie, no i w lecie w jakiś mniej miejskich warunkach... :)
Sroczka, u mnie tez chłopak :) chyba bedzie Tymek, a jak u Ciebie? :)

Ja juz trzecia noc z rzędu mam pobudkę 4:00-4:30 bo chłopak szaleje po brzuchu, no cóż za punktualność :) szkoda, ze mnie budzi :)
Ja poki co śpię na każdym boku i na plecach, chociaż brzuszek juz mam spory, ale nic mnie jeszcze nie dusi

Dziewczyny, a jak wymiary dzieciaków na tych połówkowych? Bo ja mam takie dwie aplikacje które mi liczą który tydzień, pokazują jakiej wielkości jest mały i co sie z nim teraz dzieje, i one pokazują ze ma 18-20cm a na USG wyszło 25cm
I zastanawiam sie skąd te różnice :)
Niby 5 czy 7 cm to niewiele, ale jednak znacząca różnica :)

Październikówka '16 i '18 :)

Gość WawAnia

Ja też już po połówkowych. Na szczęście wszystko jest dobrze, choć lekarz nieźle mnie nastraszył i przez głowę przeleciało mi milion myśli... w połowie badania dość długo skupiał się na jednym miejscu, trwało to naprawdę kilka minut. Spytałam, czy coś jest nie tak, odpowiedział: "tego jeszcze nie wiem, właśnie sprawdzam". Oszalałam z nerwów, ale koniec końców okazało się, że wszystko dobrze! wyniki super :) Z Wojtusia jest... córeczka :) Mierzy 18,5cm i waży 374g :) całkiem spora pannica :) teraz szukamy imienia :)

Wózek to najlepiej oglądnąć na żywo. Też się zarzekałam, że najlepszy będzie lekki wózek na piankowych kołach, najlepiej wypasiona spacerówka rozkładana na płasko.... I co? Weszłam do sklepu, pomacałam, pojeździłam i na tą chwilę zakochałam się w... Bebetto Luca :D Inne niby takie cudowne, a albo ważą tyle co słoń, albo są sztywne jak cholera, albo podbicie ich do góry graniczy z cudem... Niby do zakupu wózka jeszcze dużo czasu, bo po co mi ma teraz leżeć i gwarancję tracić, więc jeszcze pewnie coś mi sie odmieni, natomiast polecam najpierw wózek wypróbować, a potem kupić chociażby przez internet :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Ja tam narazie tez spie roznie, na bokach i na plecach :)
Bajka u nas chyba Wojtus ale narazie do konca pewnosci nie mamy :) niby tyle tych imion a nic tak nie wpada do ucha zeby sie zakochac :)
Wozki z piankowymi kolami tak, sa lekkie. Ale po jakims czasie jak te kola wygladaja-cale poscierane, powgniatane,lapia kamienie nawet :/ dlatego wybor dla mnie to pompowane. :)

Ja chciałam synka, ale będzie Zocha ☺☺☺ cieszę się ze jest zdrowa, mój ślubny strasznie się cieszy, ja tez. W połowie czerwca będę mieć drugie prenatalne to wtedy myślę że płeć się już na 100% potwierdzi, bo wciąż jest minimalna niepewność , że "dziewczynka i raczej nic nie urośnie ale zobwczymy" ☺☺

Gość Piwunia

Cześć dziewczyny. Też mam termin na październik, dokładnie na 22. Ostatnio na wizycie mój pan doktor stwierdził, że dzidziusiowi dynda coś między nogami(tak dosłownie powiedział). Jestem bardzo szczęśliwa, zwłaszcza, że mam już córe, ona też się cieszy, że będzie starszą siostrą.

Pozdrawiam

U nas przygotowania do slubu i wesela ciag dalszy... : )

Samopoczucie okej, kopniaków jeszcze nie mam, tak przynajmiej mi sie wydaje,chociaż wczoraj wieczórem było pukniecie bardzo delikatne ale nie wiem czasem czy to nie jelita,wiec ciagle czekam na mega kopniaki.... Dzisiaj dzwonili z poradni genetycznej i przełozyli mi termin badan prenetalnych. Miałam na 23 czerwca ( cieszyłam sie bo przed weselem i bym była spokojniejsza) a mam teraz na 30 .... No ale cóż trzeba wierzyc ze wszystko okej....

Gdzie reszta dziewczyn? Zauważyłam,że przeważnie odzywają sie te same mamuski.... :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png