Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczynki współczuję nocek. Moja ma problem z zaśnięciem po jedzeniu. Dzisiaj to już ponad godzinę w nocy bujalam.
A może boli je coś???
Ninka kupy nie robiła już 3 doba dzisiaj będzie i też niespokojnie śpi.
Dziewczynki może dzisiejsza noc będzie lepsza. U nas dnie marudne mocno każda pozycja jest zła.
Miłej i spokojnej niedzieli.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Dzień dobry laseczki! U nas z nóżkami też raz lepiej raz gorzej z przewagą tego drugiego. Też mam nawilżacz firmy HB i też mogę polecić. Włączam go w dzień jak mały śpi na 2h i na na noc jak go usypiam też na 2h. My mamy podobny do tego: https://mediamarkt.pl/agd-male/nawilzacz-hb-uh-1070w. mówimy na niego czołg;-)
Milutka mój kupę robi nawet czasem co 6 dni... Chociaż wczoraj zrobił na 3 dzień. Myślę że to dzięki warzywkom. Jednak miałam niespodziankę. Kupa klocek. Czytałam, że marchewka może zcalać stolce, ale jakoś zapomniałam. A tu wczoraj w pieluszkę suprise!

wjwtbxz.png

Witam się niedzielnie!!!u nas noc super Amelka spała standardowo i jedzonko na spiocha teraz znów poszła na drzemkę a ja siedzę i popijam sobie inke.na 12 idę z starszymi do kościoła sankami;-)a tatuś zostaje z córcia.byłam wczoraj z Wiktorią u dermatologa,wpisała maści,płyny w aptece zapłaciłam 270 zł +100 wizyta ale muszę powiedzieć że wczoraj dwa razy użyła i już widać efekt
U nas ferie się zaczęły muszę jakieś atrakcje wymyśleć dla dzieciaków bo inaczej dom mi rozniosa.
Wczoraj teściowa podniosła mi ciśnienie przyszła do naż i pyta starszą córkę (mnie nie zapyta zołza) czy Amelka już coś je innego poza mlekiem Wiki mówi że jeszcze nie...a ta wtedy swoje mądrości tak żebym ja słyszała!!!No bo wiesz Wiktoria moi chlopcy jak mieli już trzy miesiące to ja im soczki robiłam SWOJE i zupki.w tym wieku to już jedli wszystko. Bo gdzie to samo mleko dla takiego dzieciaka.no zjesz kurwa....co było 40 lat temu a teraz a poza tym nie karmiła piersią bo" nie było na to czasu" mamusia!!!!!!!

Emka moja teściowa też swoje mądrości próbuje mi wcisnąć ale ja szybko gasze więc od razu jest cisza po za tym jest daleko :) na szczęście! Odezwij się i powiedz że jej czas wychowywania ż marnym skutkiem się skończył :) tak dla rozluźnienia atmosfery ;)
Dziewczyny kiedy wiosna? Widzialyscie już ja gdzieś? :(
Nasze noce bez zmian co 2-3 godziny cyc już trzeba to zaakceptować.
Co robicie jak wasze dzieciaczki sa marudne jecza i nie wiadomo co chcą? Bo ja już tracę nadzieję ze po 6 msc będzie cudownie jak to wszyscy mówią! Ostatnio był u nas klient który był z 6 msc dziewczynka i tak z ciekawości zapytałam jak tam ? Powiedzieli zgodnie z żona ze do 6 msc przeżyli gehenne. A teraz anioł! Ciekawe czy to prawda z ta granicą 6 msc pewnie jest tak jak z granicą 3 msc :)

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Witam Mamunie. Ja już po kościółku. Na 13 jedziemy do moich rodzicow na obiad a na 16 do znajomych zobaczyć ich Maleństwo które ma 3 tygodnie :) Milutka moja Nusia to Hania ale kubek jest dla Ani czyli mojej mamy hehe :) na kubku jest napis Kochana babcia Ania :)!
Nusia zasnęła wczoraj o 21:30, miałyśmy najdłuższe usypianie w historii bo prawie godzinę trwało. Spała do 3:30. Nakarmiłam na śpiocha i spała od 4 do 6. A potem to już płacz i stękanie bo kupa szła. Zrobiła ja i tak dopiero o 9 na kolejnym karmieniu. Moja tez lubi ciumkac cycka jak baczki idą bo się rozluźnia wtedy.
Zazdroszczę Iwie wyjazdu teraz !:) Bordo podziwiam i Ciebie i Iwe bo ja się boje wspinaczek górskich. Generalnie to wole plaże hehe :)
Wczoraj zauważyłam pierwszy raz ze Hania próbuje przekręcić się z plecków na brzuszek. Spodobało jej się leżenie na brzuchu i jak ja wczoraj położyłam to zaczęła pełzać do przodu skubana jedna ! Wyglądało to komicznie bo tyłeczek tak śmiesznie unosiła do góry. Nusia za tydzień kończy 4 miesiące i mamy chrzciny !!:)

Mamo Joasi, moj Staś wazyl 7900 na szczepieniu 28 grudnia ;) teraz juz na bank ponad 8 wazy, a moja półtora roczna bratanica waży 10kg. Wczoraj się usmiałyśmy z bratową, bo Staś ma w obwodzie takie samo udo jak ich córka ;) a co najśmieszniejsze mała ma taki apetyt, ze budzi brata w nocy i jest tylko "tata, buła? Tata, chlebu?" I ten wstaje w nocy robic jej kanapkę ;) jak dzieciaki zaczną się ruszac to zaraz zrzuca tluszczyk, a pójdą w górę.

Mąż zabrał Stasia na spacer, zebym mogła sie kimnąć. Kochany jest. Tylko, ze zaraz po jego wyjsciu przyszła moja mama na kawę, bo mieszka dwa piętra niżej, a jej mąż pojechał do sanatorium i nie chciała sama pić kawy. Dobrze, ze chociaż ciasto przyniosła, jest usprawiedliwiona hehe ;) z mojej drzemki nici, bo pewnie zaraz wrócą ze spaceru, ale położyłam sie, zeby nic nie robic, bo dostane ochrzan, ze nie odpoczywałam, poza tym Tosia tez może na mnie nakablować ;P

Oho, przyszli..

Mamo Joasi mogę powiedzieć Ci, jak jest u mojej koleżanki, bo ja nie mam zwierząt. Ona ma dwa koty i już 1,5 roczną córeczkę. Koty ma od dawna, więc mała jest z nimi wychowywana. W jej przypadku od początku nie było problemu. Koty oglądały, wąchały. Potem jak mała zaczęła raczkować to też zaczęła się z nimi bawić. A wiadomo jak to dziecko, złapie ogon, wytarmosi. Koty jednak mają do niej anielską cierpliwość. Nigdy żaden nie zaatakował, jak coś się mu nie podoba to ucieka i się chowa. Problem się zaczął, kiedy mała zaczęła naśladować koty. Czyli lizać wszystko, głównie podłogę- nie wiedzieć czemu. Nie wynikły z tego jednak żadne problemy zdrowotne małej. Trzeba po prostu pilnować:-P

wjwtbxz.png

Jesteśmy już po kościele,krótkich sankach dzieci jedzą rosół a Amelka przysypia przy cycusiu.
Mamą Joasi Ja mam dwa psy i nie wyobrażam sobie życia bez nich.oba szaleją za dziećmi a Amelka jak się urodziła to obwachaly ja i zaakceptowały z kotem nie pomogę bo nie mam i nie przepadam za kotami,zresztą mąż wręcz niecierpi kotów uraz z dzieciństwa

My po spacerze. Takze Stas zaliczył dziś dwa wyjscia. Na spacerku ładnie spal, zobaczymy czy sie to przełoży na spanie w nocy. Oby. Teraz pije i mam nadzieje, ze do kąpania wytrzyma. Kurde straszny krzykacz się z niego zrobił. Kiedys jak mu cos nie pasiło to płakał a teraz to tak sie drze, ze normalnie aż w uszach piszczy. Wchodzi na takie rejestry, ze uszy pękają.. jakby go ktoś ze skóry obdzierał.

Z kotem nie pomogę, a i teściową mam całkiem spoko, jedyne co to mi gadała, ze mam go uczyc pic z butelki, bo potem jak ja go z kims zostawie. To jej powiedziałam, ze odczuwam potrzeby, żeby go z kimś zostawiac, a potem sie nauczy pic z kubka niekapka albo z kubeczka ze słomką i dała spokoj.

Mind ja o aferze z sophie nie slyszalam, ale chcialam kupic. Po Twoich rewelacjach chyba zainwestuje ta kase w cos innego ;)

Quarolina, dzieki za cynk o ubrankach wLidlu 02.02:) bardzo je lubie i sa calkiem dobrej jakosci, tylko u mnie trzeba isc od razu po otwarciu bo ludzie czasem czekaja przed sklepem przed otwarciem jak sa jakies promocje;) haha i potem wszystko wybrane lub sobie z rak wyrywaja, pamietam jak bylam kiedys w ciazy w Lidlu i jakas kobieta tak biegla dotych ubranek, ze mnie prawie wozkiem staranowala.
Slyszalam o tej zyrafie, sama plesn w srodku, my mamy kaczuszke do kapieli i teraz pytanie co tam juz uroslo, brrr.
Dzis Laura pierwszy raz jadla marchewke ze sloiczka, troche plula, ale potem nawet jak smakowalo:) caly sliniak i cala buzka marchewce, moja marchewkowa krolewna;) potem sybko bylo kupa, wiec chyba ok.
Dziewczynki, ktore podaja juz sloiczki, jakie firmy? I jak to robicie? Tydzien np machewka a potem nowy smak? Jak to radza? Marchewka, ziemniak,brokul, potem dopiero owoce, bo slodkie?
Usmialam sie z tych rad tesciowych:) o masle na ciemieniuche slyszalam;) moja naszczescie nie wtraca sie i mieszka daleko, ale czasem widze, ze ma inne wizje np 10 mies przetrzymac dziecko samo w pokoju jak placze, serce by peklo chyba inie wiem po co mialabym tak mala meczyc. Dawniej to mieli inne metody.