Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Imbir - dołączam się do dziewczyn, żeby się nie poddawać. Ostatnio mamy pytałam, ile mnie karmiła i siostrę - to powiedziała, że po miesiącu. Jak zapytałam, dlaczego, to powiedziała, że ją lekarze zniechęcili - przy jednym dziecku mleko niby miała za chude, przy drugim - za tłuste. I powiedzieli, żeby dzieci nie męczyć i na mm przejść. Aż mną trzęsie, jak słyszę takie rzeczy.. To, co masz w cyckach jest super, najlepsze wręcz. Jeśli dziecko przybiera, to nie ma powodu myśleć, że za mało masz czegoś :) Też mam flaczki - tylko jak mała mnie przetrzyma, to się robią kamienne góry. To oznaka optymalizacji. Może nie warto laktatorem się męczyć? Może on to psuje? Już sama bliskość dziecka pobudza mleczarnię do roboty. Gdzie nie wejdę, to czytam: "Przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać!", "Karmienie piersią zaczyna się w głowie!". Krzyczą, ale chyba mają rację - u mnie po porodzie był problem i zniknął, jak tylko uwierzyłam, że można. I że nie ma innej opcji. Może po prostu nasz stres o to za bardzo działa na psychikę? Proszę, nie pozwól sobie wmówić, że czegokolwiek brakuje Twojemu kp :) Moja mama żałowała długo..

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Mindtricks chyba nie trzeba mieć nadzwyczajnych umiejętności. Ja zawsze chodziłam na paznokcie i kiedyś powiedziałam mężowi ze chce robić sama tylko sprzęt mi potrzebny. I się doczekalam. Ja kupiłam z Semilaca dla mnie chyba najlepszy. Koszt lampy i 2 lakierów + Top i baza 200 zl . W zestawie były też pilnik blok polerski waciki patyczki do skórek. I plyny. W sumie wszystko aby zrobic paznokcie. Narazie stawiam pierwsze kroki ale nie jest źle ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Ja kupiłam na święta w prezencie dla 18-letniej siostrzenicy zestaw do Hybryd z Semilaka za 169 zł w tym 4 lakiery,baza,podkład,lampa i inne pierdoly.mam być jej pierwszą klientka;-)
Byłam z córką u ortodonty i strasznie mnie wkur..... P dr było prawie dwie godz poślizgu,na domiar złego prZed nami poszła sobie do socjalnego i siedziała tam 15 min a następnie wzięła kurtkę i papierosai że poszła.a Ja byłam z Amelka,alesz jej powołała wiązankę jak weszliśmy do gabinetu

Dziewczyny ja tez mam zestaw do hybryd i lakiery tez mam z semilaca, ale ostatnio chciałam dokupić jakieś kolory i punktów sprzedaży semilaca jest bardzo mało i kupiłam kilka kolorów z neonail. Tez sa spoko. Ogólnie ja kompletnie nie mam zdolności manualnych, ale paznokcie mi ładnie wychodzą, wystarczy ładnie spiłować płytkę i potem w miarę cienkie warstwy lakieru nakładać i wychodzi ładnie. Polecam ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kukz8me3m.png

Dziewczyny muszę się pochwalić no bo jakby inaczej, Ola dziś pierwszy raz leżąc na macie próbowała sięgnąć zabawkę, powtórzyła to kilka razy, wiadomo nieporadnie bez koordynacji ale jaka radość dla mnie, i bardziej aktywną ma rączkę lewą, czyżby była mankutem, nawet jakby, mi to zupełnie nie przeszkadza, szalenie mile uczucie jak się widzi takie postępy :)
Emka brawo ty, jestem z ciebie dumna niczym jak z Oli :) sobie wyobrażają, że ludzie to nie mają co z czasem robić :/

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Mag a może ona po prostu chciała Twojej obecności. Przecież jeszcze do niedawna jadła z butli w nocy. Moja kiedyś taki numer zrobiła jak poszłam do fryzjera. Potem ją przez 2 dni zachęcałam do butli podając jej trochę mleka z butelki przed cycem. Następnym razem, jak byłam na krzywej cukrowej to zjadła mleko z butli, innym razem jak byłam na pogrzebie też zjadła. Zauważyłam też że lepiej akceptuje butle rano, do południa, a po 16 jest marudna i wtedy bywa gorzej. Będzie dobrze :)

iv098u698jhjb01j.png

Dzieki dziewczyny za podpowiedz!ale sie napalilam na te paznokcie.super sprawa,bo teraz szkoda mi czasu na dojazd i robienie pazurkow u kosmetyczki a lubie miec zadbane i pomalowane.a jak z trwaloscia?nie wiem tylko jak sie wyrobie finansowo bo teraz swieta no i chrzciny za pasem:(
Sevenka,Lilka tez lapie lewa raczka,ciekawe czy bedzie mankutem;)a dzis zauwazylam jak sobie podaje grzechotke do prawej:)
Dzis u Emi spi kolezanka,wiec malutkie zamieszanie,pieka domek z piernika a potem robia wieczor filmowy.Pewnie sie beda pozniej chichrac do 1 w nocy;)
Maag,sama nie wiem co ci doradzic...tak to jest ze albo sie przyzwyczai do cycka albo za bardzo polubi butelke i piersi nie chce.przypuszczam ze niejedna babcia by ci doradzila ze w razie kryzysu jak maz sam w domu to posmarowac smoczek od butelki miodem...No ale miod jest uczulajacy.z drugiej strony sie kiedys nie cackali.moja babcia dawala swoim dzieciom na uspokojenie mak zawiniety e szmatke zeby dziecko sobie ssalo....:))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Mindtriks ja dostałam dwa lata temu taki najtańszy Zestaw z Allegro. Ale szczerze powiem, że nie warto, bo te najtańsze firmy lakierów do hybryd są do dupy. Lampę mam najtańszą, kosztuje chyba z 50zł z przesyłką na Allegro. Do tego potrzebne oczywiście te wszystkie duperele, pilniki, waciki bezpyłowe, cleaner itp. A lakiery również polecam z semilac. I też kupuję na Allegro- najtaniej. Ostatnio kupiłam bazę z odżywką i jest super. Mi zajęło trochę nauka malowania tymi lakierami, bo mają inną konsystencję. I też zmarnowałam dużo czasu na gówniane lakiery szukając odpowiedniej firmy. Ale możliwość noszenia ładnych paznokci przez 2 tygodnie - super. Ja osobiście nie przedłużam paznokci tylko maluję. Mind polecam;-)

wjwtbxz.png

Moja z kolei jak jest zmeczona i marudna wieczorem to terroryzuje mnie o butle,bo przy piersi bywa awanturka a z butli pije az milo.no ale ja sie latwo nie daje i "latam" za nia z cyckiem;)
A musze wam powiedziec jak cudnie jest byc mama i znosic te wsxystkie nerwy,nieprzespane noce.wczoraj po kolejnym falstarcie z usypianiem Lilki wchodze z nia spowrotem do salonu a Emi do mnie:mamusiu,ale ty jestes dla nas dobra,tak sie o nas troszczysz pomimo tego ze cie czasem denerwujemy.wszystko dla nas robisz i jestes taka kochana.A do Lilki mowi:siostrzyczko powinnas sie cieszyc bo przyszlas na swiat w dobrym i kochajacym domu.Po czym znowu do mnie:no wiesz mamusiu,jest tyle rozbitych rodzin,nawet u moich kolezanek,albo czasem widze w szkole takie zaniedbane dzieci ktorymi sie pewnie nikt nie interesuje.I chce ci powiedziec ze bardzo ci dxiekuje i doceniam to co dla nas robisz.No i po takich komplementach moge dalej zasuwac na najwyzszych obrotach!!i tak sobie mysle ze warto sie zyje dla takich chwil:))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Sevenka jest czyns sie chwalic :) pieknie :))

Ehh maag szkoda ze wypad troszki za szybko sie skonczyl ale cos mi sie tez zdaje ze Hania tesknila :).

Dzis u nas po 3dniach marudnych bylo milo i pociesznie :) lubie takie dni. Zosia juz wlasnie usnela a ja Wam sie pochwale moimi sniezynkami fakt ze robila kolezanka ale za 30zl mozna raz na jakis czas zrobic :)

monthly_2016_12/wrzesnioweczki-2016_53257.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png