Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza noc to był żart. Usnal pięknie o 21 ale potem było tylko gorzej. Jadl co 2h ale nie mógł zasnąć między karmieniami. Do 9 karmilam go 8 albo 9 razy. W tym łóżeczku robi wszystko. Nie wiem co się dzieje jest taki niespokojny. Owijam ręce to rzuca głowa. Od 6 był że mną w łóżku to co chwilę krzyczał przysypial i znowu. Nie marzę nawet żeby spał cała noc ale żeby budzil się co 3h. Nie wiem czy jest sens kłaść go wcześniej. Ehh

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Madzikcz - współczuję przejażdżki na darmo..
Monikae - dobre :) Uśmiałam się :)
A moje maleństwo prezenty mamie robi - wczoraj zasnęła o 22 i dziś o 7 pobudka. My nie mamy długich rytuałów - teraz tak jest, że po kąpieli dłuższe karmionko i potem zanosimy do łóżeczka. Zostawiamy zapalone kuleczki, muzyczkę z zabawki albo szumisia. Mała się kręci po łóżeczku i jak mocniej zaśnie, przykrywamy kocykiem. Smoka dalej wypluwa - już czwarty wypróbowujemy ;) Niestety, woli swoje paluszki. Biedny kciuk..
Miłego dnia, Mamusie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Monikae my wczoraj miałyśmy tak z kupą :) napisałam na forum ze już 6 dzień nic... podnoszę mala a tak kupsko po pachy.
Mają ja od początku kapie Niunie o 20 zawsze jest stała pora później karmię dluuuugo bo schodzi się z godzina albo lepiej. Mała oczywiście sumie na cycu. Odkładam do łóżeczka owijam rączki itd. I po ok 30 min jest ryk albo się wybudza i soka palce ( smoczka nie toleruje) i jest po spaniu. Ja jestem już tak zmęczona ze wszystko mnie wkur... wczoraj męża wygonilam z sypialni bo już sam jego widok doprowadzal mnie do szału.
Oczywiście o posprzataniu na święta nie ma mowy :(

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Lila tez ostatnio zasypia ok 22-23.juz wiem ze to czy byla na dlugim spacerze czy ile spala w dzien nie ma tu zadnego wplywu na wieczorny rytual:(no ale moze faktycznie tak jak Maja wywietrze pokoj przed samym snem.
Umylam okna w salonie i zbieramy sie na spacerek.Aha,to moze ja tez sie poskarze ze dzis juz trzeci dzien bez kupy to moze zrobi:)Poki co dwa dni bez to byl max wiec dzis czekam z utesknieniem:)A cmoka piastke i kciuka na potege,chyba pol bloku slyszy,haha.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Dzięki dziewczynki, człowiek tak czsami czeka na cos, a jak co do czego przyjdzie to jakby dostał z liścia w twarz ;-)
U nas noc tez masakryczna, dawno juz tak nie było, jadł w sumie tylko 2 razy ale płacz i marudzenie było od 4 rano do 11, dopiero teraz uspokoił sie po lekach. Tak mi zal dziecka, ja juz tez wymiekam, bo mnie rozłożyło na maxa. Już 13 a ja jeszcze bez sniadania ;/ Bo ten moj Cesarz ciągle na rączkach, jak nie cycki, to bujanie, przebieranie i tak w kólko. A w ogóle to mam wkurw na tesciowa;/ Taka dobra kobita, ale czasami to mi skutecznie podnosi ciśnienie. Wie, ze tak sie spinam nad tym karmieniem, ze nie spie po nochach tylko wstaje z zegarakiem zeby odciagnac mleko i utrzymac laktacje to kurwa mać ( bez obrazy) Jak posżłam do wanny wczoraj to zrobiła małemu mm, bo po moim mleczku nie jest taki spokojny. Nosz kurwa!!! Poł litra mleka w lodówce to mu zrobiła z puszki. Myślałam, ze mnie zaleje ze złości. Od samego poczatku mi wmawaia ze moje mleko jest gorsze, a to ze cos zjadłam, a to ze chude, a to jeszcze co innego. Bo przeciez mały ma kolki po pomidorze itp. A ja sie pytam, skoro mnóstow dzieci jest tylko na mm to od czego maja kolki? Od kapusty? Już dzis mam dość wszystkiego, żeby chociaz mały szybko wyzdrowiał, bo nie moge patzrec jak sie meczy.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Dziewczyny moja teściowa z kolei wcześniej mówiła że mała za dużo je i że będzie grubas. Przypominam że jesteśmy tylko na piersi więc karmimy na żądanie. Do tego jak mała płakała to sie wymadrzała że może brzuszek i żeby podać herbatkę z koperku, a na ja na to że na kp nie dopajamy. I nie wytłumaczysz, no ale ona ma 78 lat więc skleroza itp. Szczerze to przyjeżdża na święta i już mam zły humor bo ona potrafiła i pół roku u nas siedzieć. Mieszkanie 40 m więc nie pytajcie, ona w salonie a my jak cipki w małej sypialni...
My byłyśmy na spacerku takim godzinnym bo u nas znowu szaro ale fajnie się przejść.

iv098u698jhjb01j.png

Szczęściara współczuję nocki, u nas taka byla wczoraj. Dzis, odpukac(!), calkiem fajnie, bo zasnal o 23, pobudka o 24, włączyłam suszarkę z youtube, pospal do 2, pielucha cycek, pospal do 5, cycek i spal do 8:20. Tak by moglo byc, nie narzekalabym ;)

Madzik wspolczuje przejażdżki na marne, mozna sie wkurzyc ;/

Iwa, chyba bym takim nabluzgała ;/ zamiast Cie wspierac, bo robisz mega robotę z tym odciaganiem, to jeszcze klody pod nogi rzucaja ;/ moja tesciowa tez nieraz ma dobre teksty, moj ulubiony to zeby uczyc pic z butli bo potem nigdzie biedna ja nie wyjdę.. (?) Nie kumam zbytnio, no ale ogolnie jest dobra kobita i zle nie chce.

Dziewczynu, ktoras uzywa hippa do kapieli? Wlasnie skonczyl mi sie plyn i kupilam hippa.. sprawdza sie u Was?

Aaa i Maaag z t rotawirusem to musi byc dluzej chyba niz do 12 tyg, bo my 12 tyg skonczylismy 9 gudnia, a pielegniarka jak umawiala nam nastepna wizyte szczepienna to wiedziala, ze chcemy szczepic na rotawirusa i umowila nas na 28..