Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Mama Joasi ja tez pije karmi :) tam praktycznie nie ma alkoholu a ponoć dobre jest na laktację :). Chmiel wspomaga laktację.
Charlotte Hania robi identycznie jak Twój Stasiu :) ciumcia cysia zasypia a jak chce jej wyciągnąć z buzi to zaczyna ciągnąć. Wczoraj tez ja chyba z kilkanaście razy przekładałam od jednego cycka do drugiego.
Hania zasnęła o 9:30 i nadal śpi. Dzisiaj 5 doba kataru mam nadzieje ze jej przejdzie po tych 7 dniach bo strasznie się biedna meczy.
Moi rodzice jutro lecą do Rzymu, ja tez chceeee.... :( mam nadzieje ze na jakieś wakacje uda się pojechać w tym roku.
Dobrze ze przypomnialyscie o zmianie czasu bo ja oczywiście nie pamietam takich rzeczy.

Maaag to jak Twoja Hania ma podobne zwyczaje to moze zadziala na nia patent, ktory wlasnie sprawdzil mi sie na Stasiu. Mianowicie, zjadl, pielucha sucha, zasnal wiec go odlozylam do lozeczka. 15 minut i ryk. Zawiazalam go w chuste i jeszcze zanim skonczylam motac to juz spal. Ponosilam go chwile, odwiazalam, polozylam do lozeczka. Znow 10 minut i ryk. Wiec wzielam pieluszke bambusowa, ciasno go zwiazalam i spi jak malowanie juz od godziny ;)

Emka, niestety ja przez pierwszy rok noszenia mireny mialam potworne problemy z cera. Ale naprawde potworne. Nie moglam na siebie patrzec, nieraz przeryczalam pol dnia. Po roku samo ustapilo. Placilam 1200zl u mojego gina, on sam zamawial. Nosilam ja trzy lata, generalnie bylam bardzo zadowolona (jak minal ten pierwszy rok), libido super, zadnych tam zmiennych nastrojów, tycia itp. Ale nie zaloze juz wiecej mireny wlasnie ze względu na te problemy z cera. Tylko wiesz, nie ma reguły ;) mozna nie miec zadnych skutkow ubocznych a mozna miec wszystkie. Moja szwagierka tez ma mirene i tez miala na poczatku problemy z cera, ale nie az takie jak ja i oprocz tego wali jej na dekiel, strasznie humorzasta sie zrobila. Ja sobie mysle, ze jak sie placi tyle kasy to trzeba byc przygotowanym psychicznie na te skutki uboczne, ktore mozna miec, bo tak glupio po miesiacu wyjmowac wkladke, za ktora sie wybulilo tyle siana, no chyba, ze kogos stac ;P

Mi tez sie wydaje ze to slod jeczmienny wplywa na laktacje a nie chmiel,dlatego ja tez ze wzgledu na to ze femaltiker wyszedlby drogo dodaje syrop ze slodu do roznych napojow od samego poczatku i jestem zadowolona.a co do alkoholu to ja pewnie sie skusze na lampke wina w swiata i sylwestra ale gdyby nie te okazje to uwazam ze do tych 6miesiecy warto sie powstrzymac:)
My wczoraj bylismy na kompleksowym usg i Lilka ponoc rozwija sie jak 3miesieczne dziecko,i my i lekarz bylismy zdziwieni.fajnie,ale najwazniejsze ze jest zdrowa!
slodnie udalo nam sie przespac 2h i sie karmimy.na weekend zostalysmy same bo maz w pracy a Emi u dziadkow.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Mama Joasi, rzeczywiście można kupic taniej, ale ja zapłaciłam tyle, bo chciałam miec wkładkę oryginalną i założoną przez profesjonaliste, a ze ufam mojemu ginowi, to tez nie bylo mi zal tyle wybulic. Kolezanka zakladala zamiennik mireny i placila okolo 500zl wlasnie, kupowala sama w aptece. A co do skuteczności to 100% jak u mnie.

Maaaag to swietnie! Ale Hanke zalatwilas ;P ciesze sie, ze sie przydalo ;)

Charlotte no ja płacę 1050zł,też mam zaufanie do lekarza a on poleca tą więc zdecydowałam się na nią.właśnie boję się skutków ubocznych Ale po tabletkach jak wcześniej brałam to nie miałam i mam nadzieję że i przy wkladce nie będę miała;-)
Mag Hania lubi być tulona,może rozwijaj Ja kocykiem ja tak robie dla Amelki i ładnie zasypia.a najlepiej jej się śpi z mamusia i tatusiów razem;-))

Zaciekawilyscie mnie ta wkładka aż sobie zaraz poczytam o co kaman.
Ja dzisiaj jestem zmęczona robiłam paczki z plackami na jutro N chrrzciny 1,5 godziny ale przynajmniej wyszły śliczne :)
Dobrze zemam na jutro godzinę dłużej bo muszę rano wstać ogarnąć dzieci i siebie pokrecic włosy itp.
Maaag ja czytam o twojej Hani to mi się przypomina Oliwka moja zolzowata taka sama była i tak jej zostało. mówię wam jaki to jest rrozdaciuch....Ale co poradzę :D
A co do wakacji to też liczę ze uda nam się gdzies pojechać bo już nie byliśmy 4 lata nigdzie ..... mąż nawet zostaliw sobie tacierzyski na wakacje więc oby się udało hihi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

U nas to chyba nie były typowe kolki. Tylko przytrafiło się jednorazowo. Pewnie już stosowalas co tylko się dało. Może wodę koperkowa, albo jakieś inne krople w aptece Ci poleca. Teraz tego na rynku jest dużo. Skład prawie ten sam tylko ilość składnika się zmienia. Im więcej tym lepiej. Sab Simplex chyba ma najwiecej. Trzymam kciuki żeby pomogło. Aby do 3 miesięcy...

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Witajcie z rana!jak miło wstać a za oknem słoneczko,ale dziś nici ze spacerku bo albo mi się wydaję albo Amelka ma mały katarek hmmm a może przez suche powietrze bo wczoraj mąż mocniej napalił w piecu...Mam nadzieję że to przez to!Mamusie z prohblemami brzuszkowymi a może ciepłe okłady na brzuszek?!u nas nie ma tego problemu więc ciężko mi coś doradzić a jak czasami poblewa to sam masaż brzuszka pamaga i pierdy idą.Szkoda mi tych maluszków jak cierpią!