Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Szczesciara ja piersia nie karmilam nigdy ale przez te wszystkie ciaze,czytajac rozne fora I sluchakac poloznych to cosik tam wiem I np.bawarka podobno wcale nie sprawia ze tego mleka bedzie wiecej etc.dziala jak efekt placebo,kp.zaczyna sie w mozgu kobiety(jak wiekszosc)ale tu chodzi o nastawienie psychiczne,nie mysl ze ci sie nie uda,nie mysl jakkbys.sie.miala poddac I mbiej stresu bo to tez dziala demotywujaco,u mnie w szpitalu klada duzy nacisk na kp I nie jedna rozmowe z paniami od laktacji przebylam,a co do bawarki to tez zawsze slyszalam.od mamy ze laktacja a tu mi nawet znajoma z poradni laktacyjnej wlasnie powiedziala ze to jest jak.placebo.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Tyle się na produkowalam i oczywiście nie dodało posta więc tak szybko współczuję wam tych wszystkich problemów oby jak najszybciej minęły u nas też niestety już nie jest tak kolorowo bo Filip ma katar i się bidulek strasznie męczy nie może zasnąć porządnie bo co chwilę się budzi ogólnie w nocy nie spał przez półtora godz i od wpół do 10 nie spał dopiero zasnął i się budzi co chwilę

Smoczek oczywiście w użyciu bo inaczej nie może zasnąć zwłaszcza teraz...

Iwa oby maluszek jak najszybciej wyzdrowiał
Dziewczyny może poradzić jak mogę mojemu 1,5 miesięcznemu maleństwu pomóc z tym katarem ? Na razie psikam wodą morską i czyszcze aspiratorem

Monikae życzę utrzymania laktacji :)
Szczesciara zgadzam się, że dobrze, że mamy tu siebie i podobne problemy :) ja wam oczywiście życzę jak najlepiej, zdrowych dzieciątek i bezproblemowego wychowywania, żeby każdy dzień był beztroski :) ale gdy czytam, że Wasze maleństwa też mają czkawkę i też ulewają to wtedy mam mniejszy strach, ogarnia mnie taki spokój, że to jest normalne u takich maluszków, inne tysiąc osób może mówić, że to ok, ale jak tu przeczytam podobne doświadczenia to one jakoś bardziej do mnie przemawiają :)
I muszę koniecznie zacząć dogrzewać przed kąpielą pokój bo to może jest przyczyną jej zdenerwowania, tylko muszę wyczaić farelkę.
My szykujemy się na spacer póki nie pada.
Miłego

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Cześć Mamusie, dawno mnie nie było.
Wyszliśmy ze szpitala, za tydzien jeszcze kolejne sprawdzenie bilirubiny.
Oprócz tego mamy USG Bioderek, kontrole uszek i oczek po fototerapii.
Wy tez dostałyscie skierowanie po lampach ???

Co do ulewania, to tez nadal sie z tym borykamy. Czasami body 5 razy przebieram :(
I czkawka to standard. Dużo układam Pole na brzuszku, w nocy śpi po kilka godzin na brzuszku. Nosze ja tez dlugo po odbiciu na ranieniu.
Z tych nerwów zaczekam tracić pokarm i juz od 3 dni podaje mm. Co prawda tylko po 30- 60 ml pije, no ale to zawsze cos. Przybrała 1kg w miesiąc - to tylko mnie trzyma przy zyciu, zeby nie załamać sie tym ulewaniem.

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Witajcie niedzielnie!Ja dzisiaj wyrwalam się ze starszymi dziećmi do kościoła a mąż został z Amelka.przy okazji zasxlam do księdza w sprawie chrztu,czy u Was też chrzestni muszą brać zaświadczenie ze swojej parafii?!(że są katolikami praktykujacymi)??
Mój m oszalał na punkcie małej. Ogólnie jest dobrym ojcem ale teraz to szaleństwo;-))ax serce się raduje!!jeśli chodzi o odbijanie to u nas jest róxnie rzadko małej się odbija a ulewa tylko czasami jak po jedzeniu muszę jej pampka zmienić.

Mag to sprobij z pionizowaniem bez uciskania brzuszka,tak tez mozna:)co do kupki to moja polozna mowi ze przy odbijaniu czesto sie zdarza z wysilku ale podobno normalne wiec tego sobie do glowy nie dobieram.
Mind ja do Bijosia z dziecmi na usg zawsze jezdze bo ma podejscie do malucha a rzeczowo wszystko powie,za 150zl usg przezciemiaczkowe,brzuszka,tarczycy,bioderek wszystko ci tlumaczy lopatologicznie,no I duzo pediatrow oraz neonantologow go poleca(przynajmniej u mnie) ale uwazam ze jako.lekarz jest ok.a ostatnio nawet dr.Homa mi tez go polecala co utwierdzilo mnie tylko w przekonaniu iz dobrze wybralam lekarza jesli chodzi o usg maluszka.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Eh dziewczynki jakos tak lzej na sercu jak sie Was poczyta.. ja sie zastanawiam co zrobic zeby Stasiu spal dluzej w nocy.. bo u nas jest tak:budzi sie, cyc, odbijanie, przewijanie (budzi sie), cyc, odbijanie i do lozeczka. Trwa to nieraz ze dwie godziny wszystko razem i najpierw sobie myslalam, ze jak zje porzadnie z dwoch piersi to pospi dluzej, a on tylko poltorej godziny spi i tak sie zastanawiam czy ten nocny rytual nie jest po prostu za dlugi, dlatego mlody potem spi tak krotko.. moze jak bym go najpierw przewinela, potem dala piers jedna do oporu i polozyla spac to pospal by dluzej...? Tylko jak go przystawiam do piersi takiego wnerwionego przewijaniem jak jest glodny to sie krztusi przy piersi, bo tak lapczywie pije. Z kolei jak go przewijam po jedzeniu to mimo, ze odbije to zawsze mu sie uleje ;/ no i przynajmniej raz po nocnym jedzeniu jest kupa.. a nieraz jest tak ze po drugiej piersi zrobi kupe to sa jaja wtedy bo chce piers trzeci raz.. ehh..

A tak z innej beczki.. wiem, ze klimat kupek i ulewannie sprzyja, ale jak u Was z seksem? Niby trzeba poczekac do konca pologu, ale mnie juz przyznam troche korci..

Tak tak my mamy się za dwa miesiące zgłosić do nefrologa z ta prawa nerka w miednicy. Mam nadzieje ze jeszcze wróci na swoje miejsce. U nas dzień minął spokojnie. Zobaczymy jak będzie w nocy. Malutka właśnie niedawno zasnęła i pewnie koło 1:00 się obudzi. Dzisiaj przez cały dzień nie odbijaliśmy jej na barku tylko tak pionizowalismy na poduszce i nie ulala ani nie zwymiotowała ani razu. Oby tak dalej !
Jeśli chodzi o sex to ja mam już straszna ochotę ale u mnie nawet dwa tygodnie nie minęły od porodu :p jeszcze szwy mam. Poza tym miałam pęknięta szyjkę i tam w środku tez czuje ze mnie ciągnie i boli. Kurczę pierwszy sex będzie ciężki. Na pewno wstrzymam się do końca połogu czyli minimum te 6 tygodni. Początkiem grudnia wracam na konie ;) już się nie mogę doczekać :p
A jak tam wasze wagi i brzuszki ? Może zrobimy foty brzuszków dla porównania hihi

Maag właśnie dziś o tym myślałam. U mnie jeszcze sporo kg do zrzucenia. I dziś się zasmucilam bo wydawało mi się że nie jestem dużo grubsza a jednak nie mieszcze się w żaden płaszcz. 10kg spadło od porodu jeszcze drugie 10 chciałabym zrzucić. W ogóle dalej boli mnie brzuch tak pod dotykiem jakbym miala wielkiego siniaka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Hej dziewczyny. U nas w sumie podobnie... ostatnio Jaś po prostu nie chce spać.. już nie wiem co robić w nocy A i w dzień to samo. Mam inny problem.. mały w dwa tygodnie osiągnął wagę 600 G większa niż urodzeniowa. Położna stwierdziła że robi ze mną co chce i za często go karmię. Karmię tylko piersia i Położna poradziła żeby w nocy jak nie chce spać to żeby dbać mu butlę... już sama nie rozumiem. . Jutro ja dopytam. Swoją drogą fajnie w Niemczech jest,,przychodzi do mnie codziennie więc każdy problem i wątpliwości można na bieżąco omówić i w każdej chwili zadzwonić. A za wszystko płaci ubezpieczenia :) jutro ma mi szwy naciąć bo są bardzo ciasno.. mówiła ze będzie sex bolał. .. to ja poczekam.. co to wagi straciłam w dwa tygodnie wszystko z ciąży z nawet kilo albo dwa więcej :) A brzuch zAczyna się robić flakiem.. :/ ale nie jest strasznie duży :)

Ja wam powiem ze jeśli chodzi o sex to zaczynają mi się śnić erotyczne sny ale boję się bardziej niż pierwszego razu. Oby wszystko tam działało jak trzeba. Ostatnio czuje w środku takie lekkie ciągnięcie. Chyba te szwy wewnętrzne ściągają.
A moja dzidzia dzisiaj ma całą pupcie czerwona. :( Strasznie się zmartwilam. Walczę sudokremem, zobaczymy czy zadziała :/