Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Widze, ze nie tylko mi sprawy formalne chodza dzis po glowie. Wlasnie zrobilam sobie liste rzeczy, ktore musze jeszcze pozalatwiac, wnioski, ktore trzeba bedzie poskladac, poprzypominalam sobie jak to jest z aktem urodzenia i nr pesel. I poczulam, ze mam ciezki leb od tego, na co maz do mnie ze stoickim spokojem, ze przeciez bedzie mial wolne to wszystko zalatwi. I patrzy na mnie jak na jakas narwana.. grrr.. fajnie miec taki luz w sobie.

Ja bralam i rozpuszczalam w wodzie o temp pokojowej.mi gin kazala wypic to rano na czczo.po tym po bakteriach ani sladu.
Ja tez bralam zwolnienie na tydzien od rodzinnego jak moja gin byla na urlopie,wiec mozecie pokombinowac jak prowadzacy wam robia problemy.ktos pisal ze zwolnienie moze byc do 6dni po terminie,ja mam 8dni poki co wiec ci lekarze to chyba gadaja co im slina na jezyk przyniesie.a macierzynski wypisuje sie wstecznie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Dziś o 15.20 na świat przyszła Basia. 3630 g żywej wagi, 55 cm i całe 10 pkt.

Do szpitala pojechałam wczoraj wieczorem bo od rana miałam różową wkładkę i bardziej mokra niż zwykle. Zabarwila się więc zostawili mnie na noc na obserwację. Dziś rano lekarz powiedział że że względu na duże wahania tętna dziecka przez całą noc należy podać oksytocyne.
O 8 zaczęli mi podawać, o 10.30 odeszły wody. O 12 przeniosłam się na salę porodowa że skurczami co 2-3 minuty i 1 cm rozwarcia. Prysznic i piłka świetnie zdawały egzamin, ale Małej zaczęło spadać tętno i kazali się położyć. To najbardziej dramatyczna godzina bo czekałam na 3 cm i zielone światło do znieczulenia. Po znieczuleniu świat nabrał barw, po 40 minut miałam skurcze parte i po 20 kolejnych Basia już leżała na moim brzuchu. Znieczulenie polecam w 100%. Całkiem inny komfort, a ja sama wiedziałam kiedy pojechać z kolejnym skurczem, a lekarz tylko przypominał kiedy łapać oddech.
Tydzień temu szacowana waga to 3151g.
Poród SN to na prawdę kawał ciężkiej pracy, ale nie taki diabeł straszny jak go malują :)

Rybka gratulacje. Super że masz już Basie przy sobie. Poród można powiedzieć bardzo szybki. Ja w sobotę miałam wkładkę różową 3 razy dzw do swojej położnej i ona pow ze poród się rozkręca. Mamy już można pow, ze wtorek A ja dalej w domu z małymi skurczami i bez szału. Także u każdej kobiety jak widać inaczej:) nie cierpię nocy, bo nie mogę spać i myślę kiedy to w końcu będzie.....

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Rybka gratuluję! ☺
Tak czytam Was dziewczyny i kurcze rzeczywiście masakra z tą nagonka na poród sn. Nie wiem jaki jest w tym interes szpitala. Rozmawiałam z położną u nas i szpital ma tak samo płatne za poród sn czy cc. U nas w szpitalu jak byłam tam 2 tyg to generalnie cesarek na potęgę. Jednego dnia było 11 porodów z czego 9 to cc.

Mam mega poranione brodawki :( karmiłam małego po 3 i normalnie płakałam :( dziś musze zrobić przerwę będę odciągac bo nie dam rady eh;(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyebgdvuj3l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yda9zax6q7.png

eosia rozmawiałam po z lekarzem i potwierdził, że za kilka lat młodzi będą się bali przyjmować porody naturalne bo tak dużo jest cc. Poza tym podobno co raz mniejsze zainteresowanie kierunkiem ze względu na duży odsetek spraw sądowych.

U mnie to była kwestia dosłownie 10 minut. Gdyby nie szło tak szybko to miałam jechać na blok, ale postanowiłam spróbować i w sumie się opłacało, bo chodzę bez problemu i sama wszystko ogarniam ;)

Milutka, każdy skurcz niepokoi co?

Rybkaa gratuluję córeczki!!!
Nie wiem jaki interes mają Ci lekarze, że nie chcą wypisywać l4 po termninie, chyba tylko taki ze szkoda im atramentu do pióra. Już kilka koleżanek mi mówiło, że jak lekarz skończy prowadzić ciążę to w szpitalu odwraca głowę i udaje że Cię nie zna, wygląda na to że coś w tym jest.
Dziewczyny które mają już poród za sobą, czy jak Wam odszedł czop to akcja porodowa nabrała tempa? Dzisiaj miałam mnóstwo śluzu brunatnego z krwią, brzuch mnie boli tylko skurcze jakieś nieregularne...