Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Greenrose ja mogę polecić karuzelkę Fisher Price Rainforest. Ogólnie bardzo lubię zabawki Fisher Price, widać różnicę w jakości. Karuzeli szukałam bardzo długo. Znalazłam właśnie powyższą. Jak zobaczyłam cenę to się przestraszyłam :-(, jednak na olx udało mi się kupić używaną za 100zł(wg mnie bardzo dobra cena). I ogólnie jestem zachwycona. Zastanawiam się czy baterii nie wyczerpię przed urodzeniem małego, bo czasem sobie siedzę i ją włączam. Ma 4 pluszowe zwierzaki które się kręcą i liście które się dodatkowo ruszają w górę i w dół. Ma też 4 melodyjki: odgłosy lasu tropikalnego, Beethovena, Bacha i Mozarta. I jeszcze ma mini lampkę nocną w panelu. A no i pilot, z jedną opcją włącz/wyłącz. Ja jestem zachwycona :-)

monthly_2016_09/wrzesnioweczki-2016_50831.jpg

wjwtbxz.png

Monikae taka sama kupilam bratanicy, ale widze ze juz przestali uzywac, bo schowana (mala ma roczek). Ja przy pierwszej corce mialam tez z fisher price i bylam zadowolona, wlasnie taka z projektorem i byl tez taki odglos lasu, czy stawu, takie swierszcze, mega relaksujace to bylo ;p jak sie podobalo corce to nie wiem, ale ja bylam zadowolona hehe ;p to cos a propos tego co napisala Mind ;p karuzelka sliczna a dziecko ogloda brzuszki zwierzaków ;p

Iwa dolaczam do pytania, kiedy twoj wielki dzien ;)

Green wszystkiego co najpiekniejsze ;)*

Kari trzymam kciuki, badz dzielna, dasz rade ;) odezwij sie jak bedziesz po ;)a tak w sumie to ty i Padme mialyscie podobne terminy jak ja hehe, chyba zaczne sie troche stresowac ;p ja juz prawie mam wszystko naszykowane.. i zaciskam nogi do 13, a po obronie niech sie dzieje co chce ;)

Gość Wdzięczna za odp

Cześć Dziewczyny. Nie założyłam sobie konta a mam do Was pytanie: czy miała któraś z Was tak, że brzuch w nocy jest cały czas twardy? Wygląda to nawet tak jakby cały czas był twardy, bo co wstaję w nocy do toalety to boli mnie podbrzusze i brzuch jest bardzo twardy. Jestem już w 38 tygodniu ciąży i wiem, że większość z Was odpisze mi, że mogą to być skurcze przepowiadające, ale takie skurcze są co jakiś czas i ustępują a mój brzuch długo utrzymuje się twardy. Jak mi to nie przejdzie to wybiorę się do lekarza tylko chciałam się Was dopytać o taką sytuację, bo nie wiem czego mogę się spodziewać. Dziękuję z góry za odpowiedź :)

maaaaaag
karii, madzikcz serdeczne gratulacje :) ! ale super coraz wiecej Maleństw:)
ja wlansie zrobilam ostatnie zakupy do wyprawki i do szpitala. Juz mam chyba wszystko co potrzebne, teraz tylko spakować torbę i tyle.
Mindtricks powiedz mi proszę czy bierzesz cos wiecej do szpitala dla swojego Maluszka oprocz nawilzanych chusteczek???

Maag, wzięłam tylko nawilżane chusteczki i 2 pieluszki tetrowe, np żeby sobie podłożyć jak bedę karmić piersią.Jak cos to mąż moment dowiezie co trzeba, bo mamy bliziutko.Za chwilę ma przyjść moja położna to się jeszcze dopytam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Gratuluję Mamusiom. Ciekawa jestem ile jeszcze jest nas nierozpakowanych bo widzę że codziennie przybywa nam dzieciaczkow.
Imbir najlepszego i tak jak sobie życzysz szybkiego rozwarcia.: )
Green upojnego swietowania. :)
Ja z jednej strony się cieszę ze jeszcze nie rodze bo się po prostu boję. A z drugiej strony nie mogę się doczekać aż będę mieć Małą w ramionach.
W środę wizyta, zobaczymy co mi powie gin.
Też tak macie ze czujecie się oslabione, jakby mdlilo i brzuch zwłaszcza w nocy się spinal i na dole bolal?

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Szczesciara, wydaje mi się ze dużo teraz się rodzi bo to swiateczne i sylwestrowe poczęcia: )
Byłam w zeszłym tygodniu w szpitalu w którym chce rodzić oglądać porodowke i na ktg to tylko jedna porodowka była wolna. Więc jakby przyjechały dwie rodzace to jedna musieliby odesłać do innego szpitala. Wszystkie sale poporodowe były zajęte i na porodowce trzymali kolejne mamy z dziećmi i tylko jedną wolną salę zostawili na poród. Więc myślę że najwięcej urodzeń to maj (rodzice świętują wakacje na urlopach hehe) no i wrzesień

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png