Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po , przeczucia mnie nie myliły , nie mam niestety dobrych myśli , wytworzył się krwiak który odkleja łożysko :( dwa tyg, temu byłam u gina w 6.5 d ciąży usg pokazało 7.3 dziś więc według usg powinno być 9,3 a jest 8,3 :( serduszko jeszcze bije i oby nie przestało , nie mam pojęcia jakie mam szanse donoszenia tej ciąży , kolejna wizyta za tydzień , wtedy będzie już na 100% pewne co i jak .Przepraszam ale o provag nie zapytałam z tego wszystkiego nie mogłam słowa powiedzieć .

http://www.suwaczki.com/tickers/relgqps6pnznyy0i.png

Karolcia tymi tygodniami to się nie przejmuj. U mnie w 6 tygodniu lekarz powiedział ze wygląda na 7 a teraz w 9 wyglądało na 9. Wiec takie różnice to chyba normalne bo powiedział ze wszystko wygląda książkowo...

Chciałam podziękować wszystkim za opinie i historie związane z torbielami - uspokoiłam się nieco :)
A dzisiaj trafiłam do szpitala z dość silnym krwawieniem, mało nie zeszłam z nerwów... Najgorsze było to, że zobaczyłam skrzep, a mówią, że skrzep to poronienie. Nigdy tak się nie bałam. Na szczęście z dzieciem wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach, a krwotok spowodowało mechaniczne uszkodzenie po seksie. Chłop się tak ucieszył, że nic się poważnego nie stało, że nawet nie skrzywił się na zakaz współżycia :)
Przy okazji jedna refleksja mojego chłopa, który jest Polako-Niemcem i dotychczasowe kontakty z lekarzami miał poza Polską - nigdzie indziej nie spotkał się z tak kompleksową, błyskawiczną opieką nad ciężarną kobietą, jaka jest w Polsce. Co prawda trzeba zapłacić za wizytę prywatną, ale w razie "w" wystarczy telefon i w ciągu kilku godzin jesteśmy badane na super sprzęcie i, gdy zajdzie taka potrzeba, przyjmowane na oddział szpitalny; większość lekarzy odbiera telefony nawet w nocy.
Także kochane, w skali europejskiej jesteśmy naprawdę pod wspaniałą opieką i głowa do góry!