Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziewczyny,
Ja również ćwiczyłam przed ciążą i będę nadal. Pytałam lekarza o przeciwwskazania dotyczące aktywności fizycznej. Odpowiedź była krótka, że ciążą to nie choroba tylko stan fizjologiczny więc z ćwiczeń nie powinnam rezygnować. Każde ćwiczenia wpływają pozytywnie na maleństwo i dla mnie. Powinnam unikać ćwiczeń ponad siłę i powodujących wstrząsy (np. upadek, uderzenie).

[center]http://www.bubhub.com.au/tickers/image.php?image=MTQ1YGA2MmBgMjZgYDExYGAyMDE1YGAwMWBgYGBwcmVnbmFuY3lgYDMxYGAwOGBgMjAxNmBgWQ===.png[/center]

Gość Milutka86

Witajcie dziewczynki.
Ja narazie nie mam siły na ćwiczenia te mdłości mnie wykanczaja. Raz na jakiś czas kończy się to wymiotami. Nie znalazłam dobrego sposobu. Do tego co dwa dni biegunka. Macie podobnie?
Mnie nerki nie bolą za to często mam bóle krzyżowe. Dr przy usg powiedziala ze łożysko jest bardzo blisko krzyża..... Oj to oznacza, ze przy porodzie znowu będą bóle krzyżowe.
Co do przeziębienia to jeszcze mnie trzyma żadne leki domowe nie pomagają. A kupiłam sobie herbatkę zlocista mam nadzieję, ze pomoże.
Co do tematów trudnych to kobietki nie możemy się nakrecac. Bo to nic nie pomoże, a maleństwa nasze już odczuwają nasze stany.

Gdyby duphaston i inne leki wogole w żadnym stopniu by nie wspomagały to lekarze by ich nie przepisywali. Tak na marginesie to u mnie po duphastonie plamienia ustaly. Byłam wczoraj na wizycie i jest wszystko ok, z usg wyszlo, ze maleństwo ma 6 tyg i 5 dni. Po chwili strachu ujzalam cudowne serduszko bijace jak dzwon.
Co do lekarza, mysle, ze najwazniejsze jest zeby swojemu ufac.

Ja tez planuje wrócić do ćwiczeń :)
Powiedzcie mi dziewczyny jak zapatrujecie sie na badania prenatalne w tym I trymestrze? Nie są one refundowane i jak nie jest sie w grupie podwyższonego ryzyka niby ich robic nie trzeba ale ja dalej sie zastanawiam... Naczytałam sie w internecie, na pewno spytam moją panią doktor ale fajnie byłoby usłyszeć wasze zdanie :)

Ja mam mały problem, ponieważ będę mieć dziecko z facetem z którym nie jestem. Oczywiście wszystko z nim konsultuje ale jak usłyszałam od niego, że przecież i tak gdyby te wady miały wyjść to wyjdą przy porodzie to załamałam ręce.Nie spodziewałam się tak idiotycznego rozumowania.
Tym bardziej, że samej będzie mi ciężko wydać tak dużą kwotę na badania i to jest jedyne ale w tej całej sytuacji. Jednakże skoro on ma to w głębokim poważaniu to zrobię to na swój koszt.

Ja chcę zrobić badania prenatalne ale dopiero 2 czyli od 18 do 22 tyg . Pani doktor teraz mi odradzila ponieważ tak czy tak dzidziuś jest za mały by cokolwiek tam w 100% stwierdzić. Niby to bardzo dobra aparatura ale coś w tym jest a każde badanie ok 200 zl . Nie żebym oszczedzala na dziecku ale wiele kobiet pytałam i jeżeli nie ma wskazań to można zrobić 2 serię

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vugpjtnh3nblw.png