Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Maag - cieszę się, że poczułaś ruchy - my chyba ostatnie byłyśmy w kolejce oczekiwania na nie ;) Ja poczułam jakoś w zeszłym tygodniu tak konkretnie i wreszcie odetchnęłam z ulgą ;) No a teraz jak mała czasami zasadzi mi kopa w kierunku pęcherza, to szybko mnie do zwiedzania toalety przymusza. Taka mała a już rządzi ;) Stąd też wiem, że chwilowo nóżki w dole raczej.
Pisałyście o ułożeniu pośladkowym - to się jeszcze będzie zmieniać. Dziecko ćwiczy mięśnie i przez to kręci się, ile może - więc bądźmy dobrej myśli. Podobno też bawi się ciągle jedyną zabawką - pępowiną (niektóre dzieci, chłopcy, mają wprawdzie drugą ;) ). Śmieszne, że tak to jakoś urządziła natura, no nie? A my się martwimy - taki nasz los ;)
Co do picia wody - zazdroszczę tym, co mogą pić 2 litry. U mnie wchłanianie tak niskie, że jak się staram uczciwe dawkę wyrobić, to sikam co chwilę. Przeczytałam, że mogę być w grupie tych, co 150 mml mogą tylko wypić na raz. Więc sączę cały dzień butelkę, a czasami mi się nie udaje. A i tak mam opuchniętą nogę. Mam info od lekarza, że na pewno puchnięcia nie zmniejszy ograniczenie wody.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Hej kochane . U mnie dzień zaczal sie średnio.
Rano przyjechal mój mlodszy brat do nas bez zapowiedzi,bo zjechal z Anglii ,nie widziałam go uuu parę miesięcy . Jestem z nim bardzo zrzyta . I schodziłam ze schodów szybko jeszcze z córką na recach a schody mam wąskie na 60cm i zjechalam z ostatnich 3stopni . Córce nic die nie stalo . Ja tez zadnych plsmien ani nic nie mam, nie uderzylam się ani nic . Zjechalam jakby na nodze także dzidzia w brzuchu tego nawet nie odczula.
Zobaczymy jsk bd się czulą do wieczora i jakby co to pojadę na IP.

A z milszych rzeczy wychaczylsm na zakupach ekstra kombinezon polarkowy za 19zl w galerii i do tego nody kopertowe za 9zl sztuka ! Ot takie promocje !

Jak się uda to wstawie foto.

Gość makosia100

To straszne! Nie mam juz zadnych zainteresowan! W kazdej wolnej chwili przegladam w internecie parenting babyonline mjakmama i inne. Chcialabym poczytac wiadomosci ale nie interesuje mnie nic. Na facebooku ciagle wyszukuje znajome ktore s w ciazy albo wlasnie urodziły. A w telewizji ogladne tylko porody 9 miesiac i tego typu podobne

Makosia, to ja cie pocieszę że przynajmniej nie jesteś sama :) u mnie tez brak zaintersowań, cały dzień bym mogłą spedzić przy tematach wozków, łózeczek itp. Sama się sobie dziwię, do momentu zajsicia w ciąże ani jednego dnia w pracy nie opuściłam generalnie aktywnie żyłam i jestem zdumiona jak łatwo mi przyszło zostawić wszystko. najgorsze że nawet nie mam wyrzutów sumienia. Na początku kupiłam sobie zestaw fiszek do nuki języka- mineło 5 miesiecy a ja go nie ruszyłam nawet, ba nie otwarłam.

Fajnie że wasze dzidzie takie aktywne, moja buszuje dokładnie co 2 dzień. Wczoraj w ciagu dnia kilka razy ją poczułam a dziś znowu cisza od rana- chyba testuje moją cierpliwość i nerwy.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Moli ja tez mam sporo ciuszków ze szmateksow i to oryginalne i niektóre z metkami ale kombinezonu nie moglam dostac , a ze moja mala jest z Lipca to po niej nie mam cieplych ubranek a jedynie body z krótkim i sukienki . Resztę powydawalam. A teraz cala wyprawkę od nowa musze kombinować he ale to sama przyjemność.
Rozglądam sie za wozkiem ,ale nie mogę sie zdecydować ehh

padme
Mindtricks Twoj brzusio całkiem ma inny kształt niż mój, a obie mamy Girls :) wiec mit o kształcie brzucha obalooonyyy :D

No właśnie, Twój jest sexi zgrabny, a mój to taki rozłany od szyi do ud:(
Mąż się wczoraj śmiał jak mnie wszystkie sąsiadki obczajają z góry na dół,niby z uśmiechem, ale pewnie się dziwią, że Emi taka duża a tu nagle małe bobo będzie:))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

kaska1714
Ten kombinezon wygląda na gruby ,ale taki nie jest. Jest tylko jasny polarek i różowa podszewka

Kaśka, super zakupy, ja też poluję na body kopertowe białe z krótkim rękawem ale nie moge znalezc w rozmiarze 56:(I takiego samego kombinezonu dziś szukałam na allegro, zeby bylo na wyjscie ze szpitala jakby nagle bylo 14stopni.

Ciagle ucina mi posty i nie mogę tych poucinanych usunac wrrrr
No dokladnie . Ja ma na koniec września /poczatek października wiec powinien być ok.
Ten kombinezon jest na 56ale mam jeden n 68 i powiem wam ,ze ten na 56jest wiekszy od tego na 68 .ot takie cudo. No i ten na 68 jest grubszy wiec nie wiem czy go wynosi . Jest po Laurze jeszcze z metka ,gdyż mala szybko rosla i do zimy w wielu 3-4miesiecy miala ubranka na 74cm. Także sie nie przydal. Mam tez kilka kurteczek i bluz cieplejszych jakby jednak bylo 20'jeszcze.
Nie jestem z tych przegrzewających mam. Moja córka chodzi juz w samej sukience ns ramiączkach i sandalach bez skarpetek . Ewentualnie lekka kurteczka i chustka jeśli jest wietrznie i kropi momentami jak dziś. Oczywiście w zapasie zawsze mam leginsy i sweterek w razie ochlody pogody.

Ok juz nic nie pisze,bo sie dzis udzielam jak nigdy

No fakt, z tymi rozmiarami to istny kosmos.mam poki co kilka sztuk i żadne w tym samym rozmiarze nie sa takie same,te krótsze,te węższe,szersze,masakra.U mnie dziś nudy,mąż robi remont u moich rodziców, córka na zakupach z koleżankami a ja jak ta kura domowa z psem w domu.czekam aż deszcz ustanie żeby choć z psem pospacerować:/