Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jakim cudem,ale dostałam już dziś przesyłkę z detektorem (sprzedawca na prawde zakręcony, wysłał dwa razy paczkę i dzwonił, aby nastepnej nie odbierać więc jednym słowem cyrk;) w każdym razie mam i użyłam już i udało mi się odnaleźć serduszko w kilka minut :) cudowna melodia, tego mi było trzeba- lepsze niż hipnoza ;;) jak tak sobie posluchalam to.. zaczęłam się zastanawiać czy nie za wolno to serduszko bije? Ale po chwili sama ustawilam się do pionu i odpedzilam głupie mysli. Raz jeszcze posluchalam przez chwile i skończyłam. Przez ostatnie miesiące zakupy które robię to tylko przez internet iii stwierdzam, że to najlepszy zakup ostatnich miesięcy :)))

Już kilka z Was pisało o przeprowadzce, remoncie,kredycie na dom. My niestety też mamy dodatkowo na głowie budowę - tzn mąż wszystkim się zajmuje bo ja nie jestem w stanie. W sierpniu mają wchodzić panowie od wykończenia i na sama mysl chce mi się płakać ( nie moge jechac wybrać płytek, paneli, mebli itd wszystko oglądam przez internet, a w sklepie stacjonarnym mąż dokonuje ostatecznego wyboru sam - aż się boję co zobaczę w domu ;) mój M ma taaaka wyobraźnię;;)) Nie tak wyobrażałam sobie budowę i urządzanie domu.. ale dla Maleństwa jestem w stanie zrobić wszystko i zrezygnować ze wszystkiego - najważniejsze żeby urodził się zdrowy i silny i był z nami:))
ale nie ukrywam, że mam gorsze momenty i mam doła, że sama nie mogę chodzić po sklepach i wybierać.

Mila moj tez juz jedzie :) Super, xe udało Ci się uslyszec pukanie serduszka i niczym się nie martw, jesteś pod stałą kontrolą lekarza wiec jest na pewno dobrze. Z dnia na dzień się przyzwyczaisz do jego rytmu i będziesz wiedziała :)
Ja mam największy "problem" z ubraniami bo tak bym sobie chętnie pobuszowala po sklepach :) Ale buszuje po tych internetowych;)

Zadzwoniłam do mojej ginekolog i powiedziałam ze obecna jest krew w moczu. Kazała mi wziąść nospe wieczorem i jutro jeszcze raz zrobić badanie. Trochę mnie to zmobilizowalo żeby zakończyć pakowanie torby i poprasowac rzeczy dla małej bo w sumie w każdej chwili może coś zacząć się dziać jakieś skurcze bóle brzucha a wtedy nie myśli się o pakowaniu torby:)

Evee
Być może to też krótko ale jak będę miała jakieś skorcze itp to mogę mówić co popadnie a potem będzie trzeba to odkrecac.. :) po prostu się nakręcił na ten DN. No nic mają dzwonić jeśli coś się zwolni i mi też kazali jeszcze się skontaktować. Zobaczymy.
Tesciowa się popisala, niema co :) ja ze swoją na razie mam spokój. Jeszcze muszę ją poinformować o ograniczonych wizytach w szpitalu i o tygodniu w domu bez żadnych odwiedzin.. oj się chyba będzie działo.

Armin
Bardziej o papierologie chodzi. Nagle się okazało że potrzebują jeszcze papierów milion pięćset sto dziewięćset o dziwnych treściach a wszystko już było ok i decyzja ostateczna była i ktoś musi jeździć i to załatwiać a mój M pracuje w ciągu dnia i dowozenie wszystkiego spada na mnie.. w sumie dobrze ze teraz po jeszcze nie miarę się mogę ruszyć gdziekolwiek.

Miła000
Też wykończenie przedemna i na szczęście udało nam się cokolwiek wybrać już teraz żeby potem niespodzianki nie było a mogło by tak być bo było trochę tarcia. Dużo decyzji jeszcze zostało do podjęcia i tez się denerwuje co to będzie.

Katalina
Mam nadzieję że jak już powtarzasz wyniki to wszystko będzie ok. Ja już swoich nie odbiorę bo mój się spieszy na mecz a też się troszkę obawiam.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

Kukurydza
Ja widziałam najpierw na allegro te otulacze i tam jest 45-49 zł plus przesyłka a w sklepie stacjonarnym 55-60zł. Wielkość 120x120 firma texpol są albo jednokolorowe albo z wzorkami.
Załączam linki :-)
http://allegro.pl/muslinowy-kocyk-pieluszka120x120-otulacz-bambusowy-i5544432533.html http://allegro.pl/muslinowy-kocyk-pieluszka120x120-otulacz-bambusowy-i6087597326.html
Oczywiście są też droższe i w cenach do 200zł, pewnie bardziej znanych firm ale moim zdanie te są naprawdę fajne jeśli chodzi o jakość i na upału sądzę że warto chociaż jeden taki otulacz/pieluszkę mieć. Ja na pewno uwzględnię ten zakup w wydatkach na lipiec.
A któraś z Was pisała że mają podnieść chyba VAT na plastiki więc butelki i smoczki będą droższe od lipca jeśli to prawda to może warto zaopatrzyć się w czerwcu jeszcze :-)
Evee
Ja byłam w szpitalu 4 tygodnie przed urodzeniem syna a jak przyszło do cc i zaczęli wypisywać jego książeczkę zdrowia to na pytanie jakie mój mąż ma wykształcenie odpowiedziałam że wyższe ale już kierunek studiów jaki ukończył to ściemniłam bo nie pamiętałam chyba 5 minut ustalam z położną co maja mu tam wpisać a w międzyczasie podpisałam zgodę na cc zostałam ogolona (tzn. poprawili po mnie) i założyli mi cewnik. Także wszystkiego można zapomnieć i źle podać :-D

http://s1.suwaczek.com/201305174562.png
http://s7.suwaczek.com/201608031761.png

Do tej pory jakoś się z nadzwyczajnym chamstwem nie spotkałam aż do dzisiaj.. jestem z M w biedrze i szykujemy się do kasy. W sumie nie było dużo ludzi ale przy jednej z kas stała jedna klientka, kasjerka i ktoś jeszcze z obsługi przy tej klientce więc co robimy? Podchodzimy. Stawiamy rzeczy a mieliśmy i może z pięć a ta pracownica z obsługi patrzy na mnie, zmierzyla mnie od stop do głów i mówi że koleżanka kasę zamyka i żebyśmy obok przeszli z uśmiechem na twarzy. Nam kopary opadły ale ta klientka, starsza kobieta zwróciła uwagę że kobiety w ciąży to odsyłac chyba nie wypada. Lasce chyba się głupio zrobiło i mówi że w takim razie to ona zaprasza bo nie zauważyła brzucha. A brzuch taki jakbym ze dwa arbuzy polknela. .
No ja juz się trochę wkurzylam i mówię nie trzeba, że pójdę obok może na milsza obsługę trafię. Ona znowu ze mogę już podejśc i że nie widać że w ciąży jestem. Mój do tej pory cichy patrzy na nią i mówi "Miała pani prawo nie zauważyć, ja też czasem nie zauważam, może Pani sobie wyobrazić że to już 8 miesiąc a moja żona zamiast tyc chudnie a brzuch ma wklesly zamiast wypukły. Ja tez czasem muszę ją zmierzyć wzrokiem żeby ciąże dostrzec i tak jak pani czasem nie zauważam." Babcia się zaczęła śmiać a kobieta szybko sobie poszła i juz się nie smiala.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

Ja właśnie wróciłam z wizyty. Chłopaki rosną ładnie - mają już prawie po 1400g, wszystkie przepływy w normie a ilość wód prawidłowa. Tylko moja macica jakieś szopki odstawia, niby na ktg jakiś wielkich skurczów nie ma ale ciągle jest twarda i mój gin stwierdził że "geniuszem miękkości to ona nie jest" czym mnie rozśmieszył :D ale drążąc temat stwierdził, że to nie jest dobrze że ona non stop napięta, ale to pewnie wszystko przez tą moją chudość i może taka moja natura. Najważniejsze że szyjka trzyma. Ale też nastraszył że nie wiadomo ile ona może jeszcze napięcia wytrzymać i że akcja porodowa teraz to już może się w każdej chwili zacząć, także dostałam skierowanie na cc jakby co, ale i on i ja mamy nadzieję że się nie przyda w najbliższym czasie i przechytrzę te skurcze :P

Oglądalyscie mecz? Ja uwielbiam :) natomiast mój M nie jest kibicem co jest dla mnie dziwne od zawsze ;)

Fiolka- super reakcja Męża! Już sobie wyobrażam minę tej kasjerki:)

Evee- jedzonko od tesciowej najlepsze ;))
Moja teściowa też była "szalona":)
niestety nie ma Jej już od roku z nami i smutno bez Niej - tak więc tesciowe są jakie są, ale bez nich jeszcze gorzej

Fiolka, Evee- mam nadzieję, że wykończenie nie będzie odbiegalo znacznie od mojej wizji ;) wszystko okaże się jak w końcu będę mogła podjechac do domu i zobaczyć - mam nadzieję, że nie padne... z wrażenia;;)

Kukurydza- daj znać jak detektor? :)

Pipii ciesze się, że chłopcy rosna! :) Dobrze, że masz skierowanie na cc w razie czego, ale myślę, że uda Ci się to wylezeć. Ja juz tez nie raz nie wytrzymuje z tymi spieciami, różne opinie lekarzy juz były na ten temat, ale wszyscy mówią ze dopóki nie ma regularnych to i tak się nie da nic zrobić wiec żeby być spokojnym. :)
Przypomnij mi, bo nie kojarzę, bierzesz nospe i magnez? Bo myślę, że warto :)
Niestety. Podwójna radość podwójnie usicka na macicę i macica musi się bardziej napinac. Ja to tak sobie tłumacze ;)
Moje kciuki są z Wami!
Kiedy kolejna wizyta?

Mila póki co dziś chłopcy się ruszali wiec nie chciałam ich i siebie męczyć :) Zajmę się tym jutro na spokojnie jak męża nie będzie, bo myślę że nie darowalby sobie zlosliwych komentarzy a już mi się nie chce tego słuchać ;)

Ja wstając z lozka doszlam do wniosku, że opuszczę rolete i popatrzę na świat (mamy rolety podnoszone od dolu), wiec tak bez namysłu stanęłam na palcach i wyciągnęłam rękę do góry. Tak zakup mnie w pachwinie i prawym podbrzuszu, że gwiazdy zobaczyłam. Ale to takie typowe wiezadlo było, znam już to kłucie ;) Nie mam już siły do siebie :/ Folia bąbelkowa to chyba faktycznie najlepsze rozwiązanie. I zła jestem na męża bo juz tryliard razy prosiłam, żeby nie podnosił tych rolet tam wysoko! :// Jezuuu uuu! !

Cały dzień morduje się z tym brzuchem. Nie będę opisywać ze szczegółami. :) A im bardziej boli tym bardziej się spina i takie błędne koło. Ale dostalam chudziutki rosolek z mięsem gotowanym, ryżem i marchewka i nawet póki co przeszło.

Chce juz 36 tydzień !!!!!!!!! ;)

Aha, Kraków!
Wiecie może gdzie w okolicach Czyzyn można sobie pobrać wymaz z pochwy i szyjki?
Nie chce mi się jechac do mojego gabinetu do centrum, tam pobralaby mi położna ale jak jest coś na miejscu to wolalabym tutaj.

Marta_Joanna, Fiolka dziękuję za linki. Będę musiała przerobić temat z moim najmadrzejszym na świecie mężem :)

Fiolka hoho to masz swojego rycerza! :) Bardzo dobrze, że się wstawił za Tobą ! :) Pani faktycznie mogła nie zauważyć, sama nie wiem jak w takich niskich kasach, ja juz pilam kiedyś ze w aptece często nie widziałam, czasem nawet nie zwracałam zabardzo uwagi kto podchodzi do mnie, przy setnej osobie naprawdę się takie rzeczy jakoś pomija. No ale nie wiem jak w takich niskich kasach gdzie one siedzą bo u mnie jednak trochę inaczej :)

Kukurydza - Ty nasza akrobatko forumowa :) brakuje jeszcze szpagatu :D

Pipi - super że u Was dobrze i dzielna jesteś. fura nospy i do przodu :)

Mila - A może padniesz z wrażenia że tak super będzie :) zazdraszczam domu, my szukamy lokum ale jakoś tak się nie składa. A ile nerwów z wybieraniem Cię ominie! :)

Ja wieczorem znowu miałam agresora.. Mój poszedł z Młodym na podwórko ( Miłosz nie spał dziś w przedszkolu, więc dość zmęczony i marudny ), ja pojechałam w tym czasie po chleb. Godzina 20:10 a oni oczywiście nadal na podwórku, Mój sobie grał z jakimiś starszymi chłopcami w piłkę a Młody gdzieś obok się bawił. Więc zawołałam i pokazałam że już późno. I tak przyszedł 20 min później. Wiedziałam czym to się skończy, rykiem ze zmęczenia.
No i tak też się stało, Miłosz wpadł w histerię, tego nie tamtego nie, ciężko było go uspokoić. No i ot tak. Na szczęście już śpi, właśnie zasnął

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Magdalia nie wiem czy to po wczorajszym jedzeniu czy po prostu mój żołądek postanowił się zbuntowac ale trochę się mecze. :( Na obiad zjadłam rosół i było ok a teraz 3 wafle ryżowe, jogurt i znowu boli jak pieron. Szkoda,ze do tego brzuch się spina. Nie wiem, obstawiam ze to brzuch bo ból w nadbrzuszu raczej nie zwiastowalby porodu, a do tego mam zgage ;) Ale już bym wolała się poczuć lepiej.
Zaraz wyślę męża żeby zróbil mi siemie lniane i miętę.