Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Anula, deprecha przejdzie. Ja od początku ciąży ma ją na zmianę z euforią niestety... ;) Trzeba przeczekać... To jednak hormony i ciężko racjonalnie się uspokoić.

Pytanie do mam, które już rodziły naturalnie:
Słyszałyście o tym żelu? http://www.aptekagemini.pl/natalis-zel-polozniczy-kuferek.html stosowałyście? działa?

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Anula - ściskam! Zajmij myśli czyms innym, postaraj sie wyciszyc. Wiem, ze ciezko, ale sprobuj... Ja jak mam ciezszy czas to zamykam sie w sypialni z ksiazka...

Mmj - niezly klocus juz twoj Mikolaj. Ciekawa ile moja kruszynka ma...

Co do mebli, to ja ciagle poluje na dostawke do lozka rodzicow. I musze kupic komode do pokoju malej. Lozeczko stoi w piwnicy tylko do odswiezenia.

Stopy nadal spuchniete, ale dzis ciut lzej, bo i temperatura lepsza. Zamiast wczorajszych 28 stopni jakies 23 sie szykuje...

https://lb3m.lilypie.com/dYNLp1.png

Kukurydza ja też tak mam jak pojawia się zaparcia to brzuch odrazu twardy i się co chwilę stawia :-(. Ale zauważyłam że na mnie działa sałata zielona lub świeże soki. Jaka zjem chociaż liść to od razu się zaczyna coś dziać.
Natalia
Widziałam też ulotkę na temat tego żelu ale nie stosowalam bo miałam cc. Podpytam w sobotę na babskie grillu moje kumpele czy któraś stosowala i dam znać :-)
Mmj
Piękną wage ma już twój Mikolaj :-) i super że żołądek wyszedł ok:-)
Mamalina
Wiesz że Cię wszystkie podziwiamy za masę energii i serca które poświęcają dla dzieci. Więc głowa do góry bo jak nie Ty to kto da rade:-) Ja w sobotę to myślałam że głowa będzie mi chodzić dokoła bo mieliśmy z mężem pod opieką 10 dzieci od 2 lat do 10. Dobrze że tylko 2,5 godziny a zmęczeni byliśmy jak po maratonie :-).

Ja wczoraj zrobiłam koleją partię prania dla maluszka teraz prasowanie zostało. W piątek jadę zobaczyć do biedronki na te body i kocyki bo wyglądają całkiem fajnie w gazetce:-) Jeszcze z ważniejszych rzeczy to z 2 butelki, smoczek, pianka do wanienki i przewijak resztę iż dla maluszka mam. No i dla siebie koszule jeszcze jedna. A jak u Was dziewczyny? Właśnie widzieliście gdzieś jakieś spódnice pod brzuch na lato?

http://s1.suwaczek.com/201305174562.png
http://s7.suwaczek.com/201608031761.png

Anula- nie jesteś sama. Wiele kobiet doświadcza takich momentów podczas ciąży - mimo braku zrozumienia ze strony męża przezwycięż te smutki dla siebie i dla Maleństwa - postaraj się znaleźć coś do zrobienia co sprawi Ci spokoj/ szczęście. Tak jak szybko sobie z tym poradzisz bedzie świadczyło jak dzielna jesteś- a jak już staniesz na nogach zadrwisz z męża, ze jak struś z głową w piesek uciekł. A jak Ci to pomoże to napisz o czym myślisz, ze czujesz się depresyjnie może się okaże, ze myśli takie i mi bądź innym dziewczynom sie pojawiają i będziemy w stanie Cie wesprzeć w Twej dzielności

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy3e3ksrr1txlh.png

Od 3 do 7 nie spalam, ostatnio się zastanawiałam czy nie za mało robię siusiu a dzisiaj nadrabiam. Podczytalam sobie trochę majoweczki i relacje z porodów. Chyba zrezygnuje z Żelaznej no chyba z do tego Domu Narodzin się dostanę. Przemial tam straszny i się będę zastanawiać na innym wariantem w razie czego. Juz sama nie wiem. Mam nadzieję z chociaż w noc mnie złapie to mnie tłum n IP ominie i szybko dojadę. Ale coś czuję , bedzie inaczej :) kto to wie :)

Co do żelu to ostatnio z gin o tym rozmawiałam tylko zapomialam i powiedziala że szkoda pieniędzy bo natura sama zapewnia poślizg. Sącza się wody, leci krew, dziecko jest pokryte mazia i żel się nie przydaje i bólu też nie zmniejsza chyba że którąś z pacjentek będzie czuła się pewniej psychicznie z żelem to może sobie zakupić jeśli może pozwolić sobie na taki zakup. Jest jeszcze DIANATAL ale jest o wiele droższy a ten NATALIS to jego zastępstwo.

Lenka89
Muszę się popatrzeć ale chyba i tak na necie będę kupowała bo już mi sie niechce biegać po sklepach i oglądać. Brak sił. Szukałam jeszcze takiego z możliwością całkowitego wyjścia jednej strony i znalazłam. Wstawiam zdjęcie. Tylko kolor ciemniejszy bym chciała. Musimy już w czerwcu ogarnąć ten temat:)

Anula11
U mnie też czasem dni gorsze. Dzisiaj nie spałam i chodzilam po mieszkaniu. Gorąco mi było i teraz podsypiam i łez cały czas i kompletnie nic nie wiem nieche, jeszcze jakie ataki płaczu mam czasem. A miało mieszkanie sprzątać. Dobrze z mój wytrzymuje ale wiem że czasem ciężko mu z mną. Stara się mi nie dokładać.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

heyka

Kukurydza,
jeszcze wczoraj o Tobie myslalam... to ze bratowa jest walnieta juz ustalilysmy na forum:P ale ciekawi mnie co na to brat? bo moj to by jej odwinal w imie siostry...
patrzac na Twoje przejscia to chyba lepiej ze moi wogole sie nie odzywaja w temacie ciazy:D
ja jak mam niestrawnosc to mam brzuch jak kamien:/ ale wtedy to ewidetnie jelita...

Anhilacja,
Twoja wypowiedz apropos bratowej Kukurydzy mi sie najbardziej podoba po co sie wogole leczyc zrobmy odrazu selekcje naturalna i po sprawie :P

Natalia
to mialas tak samo ja sie smialam na tych zajeciach a moj pot na czole, skupienie na maxa i walka z laleczka i milion pytan do poloznej:D ale wyszedl z zajec jeszcze bardziej przerazony nasza przyszloscia, jak my damy rade:D
ojj szkoda ze jednak nie Krk, ale w sumie Cie rozumiem taka zmiana na koniec ciazy wg mnie jest ryzykowna....

MMj,
Mikolaj to kawal chlopa! jak rowniez super ze zoladek w porzadku. Ojjj tam pupcia, głowka co za roznica jak to naszego malego szkraba wszystko jest kochane:P

Fiolka
tak to było Twoje zdanie ale taka mała rzecz a tak mnie rozbawila wczoraj z rana:P

Lenka, Fiolka
ja widzialam to łozeczko na zywo... ogolnie jest bardzo fajne, ale mi sie jedynie nie spodowalo ze jest zrobione z okleiny... przynajmniej te co ja widzialam.

Anula11
ja tak mialam jakies 2 miesiace temu... sprobuj sie skupic na czyms i znalezc sobie zajecie... chocby liste wyprawkowa, cokolwiek.. mi to bardzo pomoglo.

Marta_joanna
masz prze kochanego synka:*

Ja ogolnie tak od miesiaca mam najlepsze samopoczucie od poczatku ciazy.. ale zaczynam sie martwic przy nie przeginam z aktywnoscia... okaze sie w przyszlym tyg jak tam moja szyjka sie ma...
mi w sumie nic nie jest z tego co piszecie..nie puchne, nie mam twardnienia brzucha, nie mam skurczy, spie jak dziecko po 12h.., jedynie jest mi ciezej i szybciej sie mecze... noi codziennie wieczorem mi sie gorzej oddycha.

Wczoraj poszlam na spacer w jedna strone 1km ale juz w druga strone dwa postoje na laweczce byly bo mnie kolka zlapala:D

Wczoraj rowniez znowu zakupy do domu ktore trwaly 3,5h i jedynie mnie nogi bolaly ale kupilismy duzo rzeczy m.in stol do kuchni, lampe, zegar, pojemniki na sztucce, wykladzina do sypialni.. ogolnie ostatnio kasa idzie jak woda:P

dzisiaj ide na jedne zajecia do szkoly rodzenia a potem jade na dlugi weekend do moich rodzicow - jupi!!

milego dnia dziewuczki!
buziaki

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png

Hello :)

Ja już po wizycie położnej. Omówiliśmy z nią plan spotkań. Jest akurat w moim wieku i chyba ok ;) I muszę sobie kupić ciśnieniomierz. Ciśnienie dziś miałam 150/90, a najlepsze, że przed ciążą zawsze było niskie. O_o W poniedziałek wizyta u gina, to porozmawiam jeszcze z nim o tym ciśnieniu.

Natalia, pytałam się położnąo ten żel, ale niestety miała tylko dwóch ciężarnych, które go kupiły a okazało się, że trzeba robić cc. Ale według niej ciało i twoje i dziecka w maści jest wystarczająco ślizkie dlatego nie widzi w nim potrzeby.

Marta_joanna, po takich słowach synka, to chyba faktycznie przestała boleć :) Bardzo to słodkie.

Fiolka, również czasami podczytuje relacje z porodów majówek :D Jakoś mnie to nawet zaspokaja :)
A łóżeczko jest bardzo ładne. My swoje dostaniemy od rodzinki już z materacem. Ma 7 lat już, ale dziecko w nim spało może zo 2 miesiące. Boje się tylko trochę o materac. Jest to gryka-kokos i się zastanawiam czy za 7 lat nie mogły by tam się jakieś robale pojawić :D

Hej dziewczyny! Ja tak na szybko. Gratuluje wizyt i zdrowych dzieciaczkow.

Co u nas. Od wczpraj maly probuje mnie przekonac, ze ma za ciasno w brzuszku. Ja to wiem, ale uparte to dziecko. Wypina stopki i pupke. Niby slodkie, ale tak boli. Zasnac nie moglam tak wypinal piety.
Zeby bylo smieszniej, wczoraj siedzialam na zebraniu. Omawiany temat bardzo wazny, wszyscy grobowe miny. A tu nagle taki alien z mojego brzucha. Synus i jego stopka numer jeden. Najsmieszniejsze, ze jak przylozylam reke to myslal, ze to zabawa i za chwile znowu wypychanie.

Milego dnia

Edzia
Nie sądziłam że zakup łóżeczka to taka trudna sprawa. Zobaczymy, poczytamy, może nie będzie tak zle no ale dobrze wiedzieć z czego jest :)

Ania 11
Jesteśmy do usług :)

Beatka
To miałaś spotkanie pełne wrażeń :)

Antoninka
Dobrze ze nie musisz kupować łóżeczka :) może z materacem nic się dzieje. Mój siostra z kolei miała historyczne łóżeczko jeszcze po sobie samej :) ale teraz się zeschlo i się rozsypuje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

M mnie zlinczuje jak wroci z pracy. Zlozylam komodę. Chcialam sprawdzic jak bedzie wygladała w pokoju małego:) wyglada cudnie, tylko muszę poszukać jakis fajnych gałek do szuflad, bo oryginalnie sa takie smutne czarne.
Lozeczko tez juz stoi, ale bez materaca :)
Wozek czeka juz od kilku miesiecy, butelki są, ubranka bede prala w czerwcu, wiec jeszcze wyprawka apteczna i bedziemy juz tylko czekać.

Jak to jest, czy macie zaplanowane jakies fajne ozdoby na sciany? Szukam jakiegos kreatywnego pomysłu, ale nic nie przychodzi mi do głowy.

Rano powtorzylam mocz, zobaczymy czy sa bakterie czy tylko probka była zanieczyszczona.

Anula, a robilas też próby wątrobowe?

Antoninka, wasnie zrozumialam ze nie zapisalam sie do zadnej poloznej!! O matko, muszę to ogarnąć w czerwcu.

Mmj, jak by z malym bylo cos nie tak, to nie przybieral by tak na wadze. Dobrze, ze lekarz trzyma reke na pulsie i martwi sie o dziecko. Teraz juz wiesz gdzie i kiedy. Biorą Cie 2tyg wczesniej by jeszcze obserwowac organizm. Moze Cie troche potrzymaja na oddziale, albo dojdą do winiosku ze jest potrzebna indukcja.

Moje dziecko uwielbia moją chorą nerkę. To najlepsze miejsce do kopania:( jeszcze z 11 tyg wyttzymam, ale nie wiem jak nerka...

Jaś 24.07.2016

Edzia- ja Ci dobrzeeeeee- piszę o Twojej aktywności... Tylko dzieci rodzić!! My nie mamy jeszcze wyprawki choć lista przygotowana i Apeteka Gemini w poczekalni już 70% potrzebnych rzeczy ma wrzucone. Ale wózek tylko Internet, bo ja " leżąca" Podoba mi się łóżeczko z Ikei szufladami ale godzinę musimy jechac do Ikei, a miałam unikać auta... Jutro mam kontrole szyjki jak bedzie taja sana jak tydzień temu to obejdzie się bez krążka i będę mogła dalej być delikatnie aktywna wiec juz zaczniemy ogarniać wszystko.
Anula- Rozumiem Cie i sama też mam takie chwile smutku ale staram się gonić GO...i sie udaje. Jak widzę co moja córcia wyprawia w brzuszku to wszystko jest nieważne - chyba Fiolka pisała o wypinanej dupce i główce - moja Malutka tez jak sue wypnie napnie to juz mnie boli... I jestem pod wrażeniem jaka ona jest SILNA!!! Ja wiem, ze ta górka to dupka i plecki, bo główkowo już od 2 miesięcy jest ułożona.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy3e3ksrr1txlh.png