Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Antynikotynowa może jesteś mało asertywna,wchodzi się na chama jak nie można inaczej.Kobieta w ciąży ma prawo być puszczona bez kolejki-to jest nasze prawo pamiętajcie!!!!Na początku obawialam się reakcji w ludzi teraz wchodzę i mówię jestem w ciąży i wchodzę teraz na badania i mam innych w d..... co sobie myślą..

http://s3.suwaczek.com/201608012652.png

Alysia
Ja mam 102 teraz a jak zjem duzo albo wypije to 105. Więc różnica żadna między nami jak widzisz:) A Też mam koleżanki w ciąży i wiem jak wkurza dogadywanie. Ale po koszulkach widzę, że brzuszek się powiększył. Pytałam swojego lekarza i mówił, że to nie wielkość brzuszka świadczy o wielkości dziecka tylko pomiary USG:)

Kukurydza sciskam Cie mocno, wierze, ze wszystko skonczy sie dobrze. Chlopcy jeszcze wytrzymaja u mamy w brzuszku. Gdzie jak gdzie, ale u mamy najlepiej. Jestem myslami z Wami!

Dlugo sie nie odzywalam. Przepraszam. Po prostu nie mam kiedy. Wciaz pracuje, biegiem do pracy z pracy. Juz bym chciala byc na wolnym. A jeszcze zostalo okolo 6tygodni do wolnego.

Na dziasla polecam paste ziolowa z rossmana Biodent. Przed urlopem w Polsce mialam okropne zapalenie i balam sie, ze nie zdaze wyleczyc prze wizyta u dentystki. Mama akurat uzywala tej pasty, ja sprobowalam i po2dniach pomoglo. Moze sprobujcie. I oczywiscie miekka szczoteczka.

Jak dziecko da radę to "wejdzie" bardziej w stronę kręgosłupa, reszta organów jest wypychana na boki i brzuszka nie widać. Moja mama przy 2 ciąży tak miała, ale nie obyło się bez problemów, bo jak brat ja kopna w kręgosłup to stawała w jednej pozycji i nie mogła się ruszyć do puki się coś nie odblokowało:) opowiadała, jak kiedyś szła do pracy, zrobiła krok i tak stała z 20min bo nie mogła się ruszyć :) na uczelni kiedyś koleżance odebrało nogi, dziecko jej tak zblokowalo kręgosłup że nie było mowy by wstała... Różnie bywa...

Anula teraz krwi masz prawie dwa razy więcej więc i z zatamowaniem jest problem. Już nie liczę ile razy leciała mi krew z nosa...

Edzia85 też mam białe błyszczące fronty, tylko blat Wzięłam jasny( słomkowy) bo brudu nie widać. Kolezanka ma czarny błysk i niestety co chwilę go wyciera...

Jaś 24.07.2016

Kukurydza - musisz być baaardzo dzielna, wszystkie wspieramy Cię z całych sił! najważniejsze że masz już za sobą aż 25 tygodni, to naprawdę dużo. Wierzę że uda się chłopców przetrzymać jak najdłużej w brzuszku!!!

Antynikotynowa - nie patrz na nikogo tylko następnym razem wchodź twardo do laboratorium i się nie przejmuj! w końcu w ciąży jest się raz/kilka razy w życiu, a nie ciągle, to nasz święty przywilej:) a z dzidzią na pewno wszystko ok!:)

Mamalina - no własnie u mnie też od jakiegoś czasu jest problem z wejściem na prywatne wiadomości, pokazuje się komunikat że system wiadomości chwilowo niedostepny, ale to tak od długiego czasu. Może mogłabyś ewentualnie w wolnej chwili raz jeszcze wysłać zaproszenie?

Alysia - uważam, że powinnaś się cieszyć że masz mały brzuszek:) trzeba szukać pozytywów! choć ja mam niby w pasie 90 cm, a nie wydaje mi się żeby był jakiś mały. Ale to pewnie kwestia też tego, czy brzusio poszedł do przodu czy właśnie tak się rozłożył "dookoła":D

Edzia - ja też ostatnio się czuję jak akrobatka jak próbuję wykonać depilację:D nie myślałam że nawet z nogami nie będzie łatwo:D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png

Ja wiem ze U każdej z nas dziecko tam się inaczej układa ja mam 170 cm i grubej kości nie żebym była gruba bo brzucha nie miałam no po pierwszej ciazy chwilę ale samo zeszło z czasem tylko nie jestem jakąś drobna. No przy synku też mialam mały brzuch A on miał 4200 i każdy się dziwił gdzie się zmieścił taki duży .A jak się urodził to żak zasypial to zawsze głowę odchylal az na pupę normalnie jak guma wszyscy mnie straszyli żeby iść do neurologa bo coś nie tak A pediatra powiedziała ze się mu tak dobrze śpi bo w brzuchu też się tak układał no i chyba po pół roku samo przeszło mu ale aż to tak dziwnie wyglądało to jego spanie. Teraz ma być dziewczynka to może drobniejsza będzie.

Kukurydza dobrze że się odezwałaś. Jesteśmy z Tobą! Trzymajcie się jak najdłużej razem!!! Jak będziesz w stanie to napisz proszę co się dzieje, bo jeszcze bardziej zaczęłam się stresować o moich chłopaków, obawy się powiększają przy każdym stwardnieniu brzucha więc leżę grzecznie żeby wytrwać jak najdłużej….

Antynikotynowa w ciąży trzeba być egoistką i zadbać o siebie bo nikt inny z obcych ludzi na to nie wpadnie sam, więc trzeba głośno mówić, że jest się w ciąży, a najlepiej jeszcze że się źle czujesz . Ja dorzucam jeszcze, że noszę bliźniaki i ludziom głupio odmówić mi pierwszeństwa w kolejkach :D

Edzia85 fajna ta kuchnia. My tez jesteśmy na tym samym etapie, ale zdecydowaliśmy się że łączymy biel z fioletem i szare szkło na ścianie i zżera mnie ciekawość jak będzie to wyglądało na żywo :D Chciałam załączyć wizualizację, ale niestety forum nie chce ze mną współpracować...

Ja kupiłam dzisiaj w aptece internetowej wszystkie niezbędne rzeczy potrzebne dla mamy i maluszków do szpitala żeby już powoli pakować torbę w razie czego. Za pranie mam zamiar się wziąć dopiero po przeprowadzce (mam nadzieje że zdążę, a jak nie to tatuś będzie miał szybki kurs obsługi pralki i żelazka :P).

Anula, wiem, że jest lęk czy się nic złeg dziecku nie stanie. Też się bardzo o to bałam, z tym że nie miałam wyjścia. Nie wiem jak by było u ciebie, ale mi krew leciała strasznie około godziny, a później sączyła się jakieś 3-4 dni. Ale pomagały zimne okłady. Musisz chyba wybrać mniejszą z dwóch krzywd.

Dziewczyny, ja również nie mogę wejść w prywatne wiadomości, ale gdy wejdziecie na strone parenting.pl, na samej górze obok nazwy portalu kliknijcie FORA I GRUPY WSPARCIA. To po lewej stronie u góry pojawi się Ulubione fora -> Prywatne forum sierpniówek 2016. Klikacie w to i wchodzicie na forum prywatny.

Co do depilacji, to u mnie tragedia z bikini. Muszę używać do tego lustra :D

Kukurydza trzymaj się, wszystko będzie dobrze. Jesteś pod opieką więc musisz być dobrej myśli.

Mam to samo z depilacją... ostatnio przed wizytą była niezła gimnastyka w łazience. Z nogami jeszcze jakoś poszło ale okolice bikini to już przy lustrze. Prosiłam mojego M żeby mi pomógł, ale bał się, że mnie zatnie. Dobrze wiedzieć, że u was depilacja też nie jest już taka prosta ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/atdckqi1ni5sg5zb.png
https://www.suwaczki.com/tickers/l22ny2v4a5hyiypu.png

Kukurydza mocno cię ściskam, wiem że wszystko będzie dobrze.
Jeżeli chodzi o wagę to mam 9 kg na plusie
Edzia ja też czekam na kuchnię. Będę miała blat biały, górne szafki białe, a reszta mahoniowa. Dziś dostarczyli lodówkę, a resztę muszę dokupić.
Evee ale słodki bodziak :)
Słuchajcie ja to stwierdziłam, że spanie w nocy to masakra. Dziś:
- 7 razy siku
- 2 razy wstałam bo pić mi się chciało
- noga odskakuje co chwila
- coś swędzi
- mąż pochrapuje
- mały kopie ile może
No i pytanie jak się wyspać?
Jak będzie tak do końca to oszaleję.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e94eyon4y.png

Któraś (przepraszam, że nie pamiętam ktora) pisała o kosmetykach Nivea dla dzieci i pokładach... mi moja położona właśnie poleciła Nivea dla Maluszka bo podobno rzadko uczula. Odradzała z kolej kosmetyki typu oilatum bo to tylko dla skóry z problemami, a do smarowania pupy tylko kremy ochronne, przeciw odparzeniom. Sudocrem tylko gdy zajdzie taka potrzeba.
Myślę, że ile położnych to tak naprawdę tyle opinii o kosmetykach i będziemy musiały same wybrać i sprawdzić czy pasują naszym dzieciom.
O podkładach nie mówiła ale szczerze odradzała te majtki jednorazowe, lepiej kupić zwykłe bawełniane.

https://www.suwaczki.com/tickers/atdckqi1ni5sg5zb.png
https://www.suwaczki.com/tickers/l22ny2v4a5hyiypu.png

Do dziewczyn, co się budzą w nocy - w sumie macie dobry trening przed pojawieniem się dzieci. Jak to nam położna uświadamiała w szkole rodzenia, potem dziecko nie będzie zasypiało na 8 godzin, więc dobrze jest zacząć ćwiczyć "dosypianie", ucinać sobie drzemki w ciągu dnia czy spać na kilka etapów.

Bina podziwiam Twoją wytrzymałość, że potrafisz wytrwać na imprezie do rana. Ja wczoraj wróciłam od koleżanki o 18 i musiałam się zdrzemnąć, żeby się zregenerować:)

mamalina - ja od jakiegoś czasu po wstaniu z łóżka jestem sztywna i muszę się rozchodzić. U mnie to już chyba tak będzie do końca. Ale może u Ciebie to kwestia ćwiczeń przy porządkach.

Kukurydza! Wielkie mocno zaciśnięte kciuki za Ciebie. Dobrze że jesteś pod świetną opieką cały czas, więc wszystko musi być dobrze.

Dziewczyny - jeśli chodzi o napuchnięte i krwawiące dziąsła, to po konsultacji z moim dentystą wiem, że to normalne w ciąży, ale warto sprawdzić, czy nie ma kamienia. Używam miękkiej szczoteczki, bardzo delikatnie nitkuję i używam pasty parodontax przeciw krwawieniu dziąseł, co i tak nie jest skuteczne w 100 procentach i przeważnie mycie kończy się mniej lub bardziej pluciem krwią. Dentysta mówił mi też o jakimś płynie do płukania do kupienia w aptece, ale przyznał, że on nie jest polecany dla kobiet w ciąży, więc nie zainteresowałam się tym tematem.

Depilacja to rzeczywiście masakra. Lusterko pomaga przy najtrudniejszych miejscach.

Depilacja jest jeszcze ok, ale ostatnio próbowałam paznokcie obciąć:) tyle pozycji w życiu nie przybrałam:) ostatnio depilację robię siedząc na balkonie- na przeciwko nie mam sąsiadów i wysoką barierkę :) jest mi znacznie łatwiej i wygodniej niż w lazience. Tylko sąsiadka zza ściany wie co to za dźwięki, ale żyję z nią jak z rodziną więc się nie przejmuję :)

Jaś 24.07.2016

Antoninka - normalnie jesteś genialna, bo udało się wejśc na forum! dzięki;)

Evee - przeurooocze body <3<br />
Mmj - no to rzeczywiście nocka do bani:D zawsze tyle razy wstajesz czy się wyjątkowo nawodniłaś przed pójściem spać?:)
bo widzę że ja to wciąż mam luksus ze wstawaniem, zdarzy się raz w nocy;)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72713.png

Kukurydza dużo pozytywnych myśli! Ja wierzę że wszystko będzie dobrze!

Myszka Ja zaczęłam używać oilatum bo w szpitalu myli tym dziecko a krem przeciw oparzeniom spowodował u mojego dziecka odparzenie. Jak niemowlę zrobi kupkę czy siusiu przy zmianie pieluszki wycieramy to husteczką i jak jeszcze posmarujemy kremem to powstaje mix składników zabójczych dla skóry. Przynajmniej tak to wyglądało z mojego doświadczenia. Uzywalam tylko husteczek a czasami brałam bobasa z pupą po prostu pod sam kran i tak myłam a jak było odparzenie to husteczki nie wchodziły w grę tylko woda i masc linomag czy alantan. Na szczęście odparzenie przytrafiło nam się tylko raz mała miała może z tydzień wtedy.

Zazdroszczę Wam ze macie możliwość wejścia poza kolejnością u mnie nie ma takiej karteczki a ciężarna to co trzecia osoba w kolejce. Czasami czekałam nawet ponad godzinę jakbym miała stać to tez bym odjechała....

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvmg7yia7b44tb.png

Kukurydza Napisz nam ku przestrodze jakie miałaś objawy, ze do szpitala trafiłaś. Pipi myśląc o swojej ciąży bliźniaczej będzie spokojniejsza, a i My mądrzejsze. Tym bardziej, ze szyjkę miałaś długą na 3cm zaczęła sie skracać? Jakie dolegliwości Ci towarzyszyły...? Czekamy na więcej szczegółów. Tuleeee

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy3e3ksrr1txlh.png

natalia93 Kurczę, szalona babeczka z Ciebie :) Naga sesja... podziwiam za odwagę i fajny pomysł :D Szkoda, że nie jesteś tak bardzo zadowolona jak myślałaś, ale na pewno kiedyś docenisz tą sensualną sesję :) Koniecznie zostaw fotki na pamiątkę :)
Ciekawe jak mój mąż zareagował by na podobną propozycję :D Chyba sprawdzę z ciekawości :D

antoninka Super pomysł z listą :) Dzięki temu będziecie mieć to co potrzebujecie a nie 6 kompletów smoczków i 10 małych butelek :)

Edzia85 Obiad u teściowej zakazany- ale mnie tym rozbawiłaś :D
Też używam depilatora, ale ostatnio jeszcze nie było tak źle. Ale obawiam się o obcinanie paznokci u nóg.... :P

antynikotynowa Nie panikuj. Na pewno będziesz najlepszą mamą na świecie dla swoich dzieci. Chciałaś po prostu postąpić grzecznie:) I dobrze piszesz - wchodź i proś o wpuszczenie, bo zdrowie dzidziusia jest najważniejsze.

Evee Słodkie bodziaki :D Ja mam kupione ze spider-menem :D

Ula_S Sama się sobie dziwiłam. Ale za to odsypiam dwa dni :D

kukurydza123 Również staję w szeregu trzymając kciuki za chłopaków. Niech jak najdłużej mieszkają w swojej kawalerce:)

http://www.suwaczki.com/tickers/82dohdge3yuh452h.png

https://www.suwaczki.com/tickers/wff2hdge5xtp9iun.png