Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też biorę femibion nadal 2plus. Też zamawiam przez Internet. Do tego magnez i żelazo 2x.
Alexandra ja teraz od miesiąca chodzę prywatnie i tętno jest sprawdzane. Wczesniej chodziłam na NFZ i też za każdym razem przynajmniej krótkie usg i tętno. Z córcią chodziłam na NFZ gdzie lekarz nie miał usg więc tylko tętno jakaś maszyną słuchał.

Witajcie Mamuski w ten paskudny dzien, ale nam sie majowka szykuje...

Tez zazywam Femibion 2 i magnez, a niedobor wit D wykryli mi ponad rok temu, i w lecie wcale nie bylo lepiej.wiec lykam po 2000 jednostek dziennie.

Tetno dziecka mam mierzone na kazdej wizycie.

Co do poscieli do wozka to kupilam dwa przescieradelka i tyle, na lato cienki kocyk, a potem grubszy.

Evita, nie dawaj sie przeziebieniu, od razu domowe metody wprowadz, zanim sie jeszcze rozwinie

Gość alexandra12000

Chodzę na nfz jak bylam z synem w ciąży to sprawdzał za każdy razem a teraz jak z corka jestem to wgl nie sprawdza a to ten sam lekarz , mam problem z szyjka i tylko mi caly czas usg szyjki robi , chyba dzis go zapytam tylko co mu powiedzieć... Nie którzy lekarze sa bardzo dziwni...:)

Ja na Twoim miejscu bym poprosiła o sprawdzenie tętna, też mam na każdej wizycie tak jak usg.
Co do okryć do wózka, to ja mam kocyk z minky cieniutki i poduszeczkę (ale na początku nie będę używać poduszki), a jak będzie cieplej to wykorzystam polecane przez dziewczyny pieluchy flanelowe. Na pościel do wózka to stanowczo za ciepło będzie.
A ja dziś wyłowiłam perełki w lumpku :-) właśnie piorę :D
U mnie też leje i leje i leje... w nosie mam taką wiosnę.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Kamila pochwal się tymi perełkami,co kupiłaś? Moze dasz rade wrzucić fotę? Jestem zagorzała zwolenniczką lumpow! Co polecacie na przeziębienie? Jakiś taki mega mocny kop żeby dziadostwo szybko wypedzic? U mnie narazie dokazuje gardziol.wracajac jeszcze do Wit D to jest prawda, że może być full słońce, my na plaży, a Wit D nas omija. Szkoda, że lekarze nie zlecają jej pomiaru w rutynowych badaniach, bo przecież jest to niezwykle ważna witamina dla naszych bobasow. Co do wózków i wyposażenia, nie planuje żadnych pościeli kupować narazie, tylko prześcieradko do wózka i jakiś delikatny kocys. Ja w zestawie miałam gondole, spacerówkę, fotelik, śpiworek, torbę i folie przeciwdeszczowa., ale czytając fora to jest jakiś mega szał na torbę skip hop, która kosztuje hoho 200-300zl. Ponoć jakiś wypas i zrozumieją matki, które już jakiś czas z barbeciem wędrują. Ja dam szanse mojej torbie, która jest dość skromnie skrojona.

~Justa2016
Evita a jaki jest koszt tych tabletek? Jestem w tej sytuacji co Ty też mi tarczyca szaleje... Raz jest ok raz nie...

Kochana no one są drogie co tu będe ściemniac,za ms to koszt kolo 60 zł i to przez neta! Ale jeśli zależy Ci tylko na dodatkowej suplementacji (oprócz zwykłego kompleksu witamin) Wit D to kup sama Wit D w dawce np 2000 i łykaj obok kompleksu witamin. Zwróć uwagę ile Wit D jest w kompleksie żeby nie przegiac z ilością.

Tarczyce lepiej skonsultuj z endokrynologiem, mi moja endokrynolozka zapisuje euthyrox i mam go zazywac do porodu, co miesiac sprawdzamy poziom Tsh i Ft4, jest w normie ale i tak co miesiac konultacja. W pierwszym trymestrze kazala mi brac jeszcze jod, a potem stwierdzila ze wystarczy ten co jest w Femibionie.
Wiem ze niektorzy ginekolodzy maja tez specjalizacje z endokrynologii, moj akurat nie, wiec mam podwojne wizyty

U mnie akurat z tarczyca juz jest ok, w I trymestrze gdy stężenie bhcg było najwyższe wychodziła mi nadczynność tarczycy stąd szereg badań,okazało się jednak, że od II trymestru wszystko wróciło do normy, no ale dzięki temu dowiedziałam się, że Wit D u mnie szwankuje. Przy kłopotach z tarczyca uważam, ze bezwzględna jest opieka endokrynologa, bo rzadko kiedy ginekolog specjalizuje się również w endokrynologii.

Evita_87 wrzucę jak tylko wyschną i wyprasuję :)
Ja również mam wózek 3 w 1, i do tego zwykłą torbę... nie dokupuję nic więcej. W torbie i tak będę nosić jakieś ciuszki na zmianę, chusteczki, pampersy i ewentualnie telefon i portfel, w zupełności wystarczy ;) Co do prześcieradła do wózka, to kupiłam jedno na zmianę, bo jedno miałam w zestawie. Skusiłam się, bo cena bodajże 6 zł, a lepiej mieć.

Ja dzisiaj też byłam z moim P. w lumpie, wygrzebaliśmy kilka fajnych perełek tak do pół roku i jestem zadowolona :-D za 30zł miałam chyba 12 rzeczy i to na serio fajnych (bo przecież tatuś nie ubierze córci byle czego)
A tak to robię szarlotke żeby zaspokoić mogę pragnienie na słodkie :-P
Co do tabletek to też mam prenatal, ale classic i do tego osobno dokupiony kwas DHA ale jak już któraś z Was pisała to jak mi się skończą tabletki to przechodzę na dopelhertz (nie wiem czy dobrze to napisałam)
Babyjaga dawaj znać co tam u Was :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Nie słyszałam o tych torbach, pooglądałam na necie i dalej nie rozumiem tej ceny. Nawet to ładne nie jest.
Ja spłodziłam dziś serniczek znów bo ciasto czekoladowe juz się zjadło i zrobiłam na obiad klopsy wołowe z fetą w środku. Wieczorem będziemy testować. Póki co ruszam się do małego, dziś trochę później bo będzie ze mną moje zastepstwo. Juz w sumie ostatnia prosta...
Witamin juz nie zmieniam bo na ten miesiąc bez sensu, ew potem będę myślała o jednym preparacie ze wszystkim bo teraz za Vitamin plus i osobno dha wychodzi mi 80 zł na miesiąc to chyba nie jest mało.

Torba must have gadżet ale słaby skoro nawet marzi sie nie podoba:)
Ja już po wizycie,mały waży 2086g w 31+4dni.Jest spora szansa na wage urodzeniową taką jaką wykrakałam.
Co do tętna,ja też chodze na nfz,nie zawsze ale czesto jest usg robione i tętno przy okazji,a i lekarz zawsze sie pyta czy coś mnie marwi wiec nawet jakbym mu powiedziała ze tak to zbadał by bez gadania...

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

goherek
Torba must have gadżet ale słaby skoro nawet marzi sie nie podoba:)
Ja już po wizycie,mały waży 2086g w 31+4dni.Jest spora szansa na wage urodzeniową taką jaką wykrakałam.
Co do tętna,ja też chodze na nfz,nie zawsze ale czesto jest usg robione i tętno przy okazji,a i lekarz zawsze sie pyta czy coś mnie marwi wiec nawet jakbym mu powiedziała ze tak to zbadał by bez gadania...

Ładna waga, magiczne dwa kilo przekroczone:). Super, że wszystko dobrze!

Haha goherek słusznie prawisz...jakby ten gin/ dżin tam był to bym kupiła mimo że nieciekawa a tak to nawet ja się nie skuszę. :)

Gratuluję chłopaka! Moja wtedy miała 1800 czyli podobnie a to dziewuszka. Będą śliiiiiczne bobaski.:)
Czekamy na wieści od Babyjagi.

To fakt, że jak Naszej Pani Gadżet Marzi nie przypadła do gustu to musi być z nią coś nie tak hihi :-) (Marzi, mam nadzieję że się nie obrazisz o nasze żarciki :P).
Też już czekam i czekam na wieści od Babyjagi.
A ja przygotowuję jutro coś takiego: http://www.malacukierenka.pl/rafaello-na-krakersach.html
Mój piekarnik nawala i przypala albo nie dopiecze, więc robię to co bez pieczenia... Tylko trochę modyfikacji odnośnie cukru i będzie ciacho do kawy :-) a na sobotę zmodyfikuję milkyway :P mamy 5 rocznicę ślubu więc coś przygotuję, chociaż "śmieję" się, że po ostatnich zachowaniach J. będę z Zuzą świętować jej 5 rocznicę chrztu, a nie ślubu... ;)