Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór ;)
Nie odezwałam się wczoraj, bo dopiero na dziś miała przełożoną wizytę. Na szczęście wszystko jest dobrze, z usg wychodzi 8t5d i to by się najbardziej zgadzało :) Bejbik ma już całe 2,13 cm :) Słodko machał sobie nóżka :) <3 Następna wizyta 12.11, do tego czasu nadal zwolnienie (chociaż tak już zostanie raczej do końca). Dobrej nocki i słodkich snów :)

Kochane forumowiczki - chyba nam hormony szaleją bo ja wczoraj też się pokłócilam ze swoim mężem. I jestem na niego wkurzona. Strzeliłam focha i nie wiem kiedy mi przejdzie :D
A teraz chyba ze dwie godziny szukałam w necie ginekologa. I chyba znalazłam :D
Raz już u niego byłam jak przyjmował w zastępstwie mojego lekarza. Był b.mily i zapamiętałam go z tego że po usg podał mi rękę jak podnosilam sie z kozetki ;) No i ma bardzo mało negatywnych opinii :))
Kolorowych snów wam życzę ;)

Kokardka chyba nie ty jedna odliczasz dni do weekendu, ja też to robię, jeszcze muszę przeżyć dzisiejszy i jutrzejszy dzień, mam drugie zmiany, wracam po 23 wszyscy już śpią, wstaję o 9 i nikogo już nie ma. , jem śniadanie, biorę prysznic coś tam ogarnę w domu i o 13 do pracy, jak mąż wraca z dziećmi to mnie już nie ma. , to straszne, na szczęście jeszcze tylko 2 dni. Czy u was w pracy już wiedzą że jesteście w ciąży?

Kokardka
Ja powiem w pracy po usg czyli po 12tym tyg ale mysle ze sie domyslaja bo nie pije kawy a dawniej pilam 5 dziennie...

Ja mam z kawą dokładnie to samo. Dawniej spokojnie 5 pochłaniałam, nawet z nudów kawę piłam. Mogłam wypić o 22-ej i iść spać. Teraz próbuję rano choć jedną wypić, ale wchodzi max pół kubka. A w ciągu dnia odrzuca mnie na samą myśl.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09kqgef4enx.png

cześć, nie nadążam za postami, tak szybko ich przybywa:) ostatnio sie przywitałam, pochwaliłam i wylądowałam awaryjnie u lekarza - teraz sobie odpoczywam na zwolnieniu - chyba oszaleje w domu - przewidywany termin na 12.06. W ten sposób w pracy dowiedzieli się wcześniej niż planowałam:)
też macie takie straszne poranki - bo u mnie jakaś masakra śniadanie dopiero ok. 10 mogę zjeść ( wcześniej budziłam się o 7 i bez śniadania nie wyobrażałam sobie wyjścia z domu) w ten sposób to zamiast nabrać kg to je stracę:(

kokardka, mam podobnie jak Ty z jedzeniem - coś bym zjadła, ale nie mam pojęcia co :) dziewczyny piszą o nutelli, a mnie skręca, bo boję się jeść takie rzeczy... już mam dużą nadwagę, nie mogę za baardzo przytyć w ciąży. staram się unikać słodkości, ale to bardzo trudne :)

kamila, też mi się przesunęły śniadania - dawniej jadłam jeszcze przed prysznicem, pobudka = śniadanie. teraz zdążę wyjść z psem na spacer, wrócić, zastanowić się i dopiero przychodzi mi na coś ochota :)

Mam pytanie do doswiadczonych:

Man juz 5letnia corke i teraz chcialabym chlopczyka (uciesze sie z dziewczynki ale wiecie kazdy chyba chcialby miec parke)

Jak narazie ciaza przebiega bardzo podobnie do poprzedniej moze troche wiecej mdlosci w ciagu dnia bo chyba mialam tylko rano w pierwszej. Poza tym zero zachcianek tak jak w pierwszej no wiec podobnie.

Czy mialyscie podobnie przechodzace ciaze a inna plec?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3lhb8f019pp0x.png

Kokardka pierwszą i drugą ciążę przechodziłam zupełnie inaczej a urodzilam dwie corki :D
Jedyny znany mi sposób na chlopca to strzał dokladnie w dniu owulacji - plemniki meskie są szybsze ale obumieraja szybciej od żeńskich więc jak trafisz dokladnie w owulke to zwieksza sie szansa na chlopca. Stosowalam tą metodę przy bliźniakach haha ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png