Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne uczucie wyglàda tak ze z całych sił staram sie nie zwymiotować pierwszy raz w tej ciąży...do tego od wczoraj wieczora mam rozstrzygnięcie żołądkowy i przestaje mi się to wszystko podobać.:( a to żelazo to jedyne co zmieniłam, wcześniej miałam od położnej żelazek ale w 4 aptekach go nie mieli to kupiłam z olimp Labs.

Witam Was w ten pochmurny poniedziałek. U mnie po weekendzie trochę do przodu ale biorąc pod uwagę ze czasu coraz mniej to jeszcze trochę w lesie. Brzuch twardnieje plecy bolą coraz częściej ale dzięki większym dawkom magnezu i z braku innego wyjścia daję radę. Kolejna pralka w ruchu tym razem z powodu pogody razem z suszeniem. Na dworze póki co mie da rady a domu nie chcę juz zagracać bo wszędzie pełno kartonów. Znów dostałam od siostry 3 paczki co prawd większych ubranek ale muszę to popakować poopisywać i na strych. Łóżeczko może uda nam się dzisiaj złożyć. Materac chciałam troche na dworze powietrzyć ale może jeszcze zdążę. W razie czego część małych ubranek mam już poszykowanych. Dla siebie do szpitala jakby co tez cos mam tyle że narazie w reklamówkach jeszcze nie w torbach. Miałam robić zapasy mrozonek ale chyba najpierw ogarniemy pokój małego a potem wezmę się za przygotowanie zapasów jedzenia.
Jeśli chodzi o zmianę tabletek to moja kumpela miała podobnie nie każde jej pasowały.
Ubranka bo ktoś pytał miałam częściowo po córci co się nadawało od siostry po chrześniaku, trochę z lumpków, ze smyka ale to z promocji i z pepco. Póki co chyba mi wystarczy. W razie potrzeby albo jak nie będę się mogla oprzeć to dokupię. Teraz muszę córcię zaopatrzyć bo powyrastała z kupy rzeczy.
Ja też skończę jako majówka mam tylko nadzieję ze przynajmniej z miesiąc jeszcze wytrzymam żeby doprowadzić wszystko do ladu i składu. Bo mam ostatnio wrażenie ze dnia mi brakuje.

Marzi, z tego co piszesz o brzuchu to wydaje mi sie ze mialam to samo trzy tyg temu,
Takie ogolne napiecie/twardnienie/ciagniecie brzucha trzymajace przez dwa dni.
Tez sie mega wystraszylam, ale wyczytalam ze dopoki nie ma krwawienia to nie jest zle.
Potem przeszlo, a brzuchowi przybylo prawie 5 cm. Mowilam o tym lekarzowi i wtedy wyskoczyl mi z podejrzeniem wielowodzia, ktore jednak sie nie potwierdzilo.

18.04 mam usg 3 trymestru tym razem to z nfz na które nie było terminu wcześniej. To nawet dobrze wyszło bo będę miała jakieś świeże dane. Prywatnie robilam 29.03 także 3 tyg minie. Poziom wód miałam w normie, brzuch nie urósł na razie tylko wczoraj było więcej cm jak był taki naprężony. Będę kontrolowała codziennie. A mdłości przeszły, na bank po tabletce w takim razie.

Ja mimo tego, że mieszkam w Niemczech, większość rzeczy zamawiałam z Polski. Np. pościel do łóżeczka, ochraniacze, kocyki - zamawiałam na effi.com i tinystar. W Niemczech niestety nie spotkałam się z takimi rzeczami handmade. Jeśli chodzi o ciuszki to głównie h&m, zara i next ale dużo też szylam na zamówienie z polskich niszowych marek. Może polecicie mi gdzie dostanę jakieś dobre organiczne kosmetyki dla niemowląt?

A mi sie wydaje że waga nasza podczas porodu może wpłynąć na wage dziecka,nawet chyba gdzieś to wyczytałam a interesowałam sie tym bo mój luby ważył 4,5kg!ja 3,3kg wiec założyłam ze nasz mały bedzie miał ciut poniżej 4kg i nastawiam sie ze bedzie taki kloc wielki.
Dzis odebrałam moje koszule do karmienia, wkoncu sie odnalazła moja paczka i są dobre, bałam sie ze bedą za wielkie bo wyszło ze musze zamówic rozmiar XXXL!
Babyjago zostaw dentyste w spokoju,chyba nie chcesz rodzić w więzieniu...

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

kasia36
Cze dziewczyny. Wiem, że często nie pisze ale teraz nie mam zbytnio czasu na to bo mam mały remont w domku. Ale jak wchodzę na forum to mam zawsze nie zle zaleglosci, tak się rozpisujecie ale to i dobrze :) Mam do was pytanie: wiem, że już ono było ale nie mogę teraz tego znalezc, tyle jest stron aż czasami się gubie w nich :) A mianowicie: gdzie kupiwalyscie rzeczy dla swoich maluszków?? W sklepach normalnych czy w sklepach internetowych. Jak możecie to napiszcie co i gdzie kupowalyscie??? Będę bardzo wdzięczna. Trochę gotowalam ale niestety nie wszystko :( a teraz by mi się to przydało. Dzięki wielkie za Info. Miłego dzionka. Pzdr :)

Polecam tinystar.pl, effi.com, deareco.com i na Facebooku możesz znaleźć takie profile jak Mammi, little dot pleasure, poducha dla malucha itd... Ja większość wyprawki mam z tych sklepów, są to rzeczy oryginalne, inne niż te w sklepach. Polecam

Gość alexandra12000

Dziewczyny cześć a co polecacie na kolki? Moj synek miał jak tylko wróciliśmy ze szpitala i trwało to z 3 miesiące , nawet odstawilam małego od cyca i przeszłam na mleko w proszku bo myślałam ze to od pokarmu butelka przeciwkolkowa nic nie pomogło dlatego teraz wole sie zaopatrzyć wtedy miala espumisan ale to bylo 4 lat temu. Możecie cos polecić?

Kasia123456
dziewczyny powiedzcie mi czy waga dziecka przy narodzinach jest zalezna tez od mojej i ojca wagi przy urodzeniu ? Jesli na przykład moja waga wynosiła 2900 , a narzyczonego 3100 , to jest prawdopodobienstwo ze dziecko tez bedzie miało mała wage ?

http://www.suwaczki.com/tickers/2nn3dqk303314nod.png

Nie wydaje mi się żeby to miało wpływ. Ja miałam 2790 mąż tez niecałe 3kg. Nasza córcia 3740 teraz synek też mały nie jest w 31tc miał 2100.
Koleżanka ma męża prawie 1,90 i ponad 120kg żywej wagi i synek 2800

o czopkach moiły koleżanki młode mamy, że dobrze mieć, że lepsze od syropków itp

na kolki ponoć najlepsze są jakieś kropelki na "L", ale dostępne w Niemczech, u nas ich nie ma. Ponoć espumisany itp można sobie w buty wlać

dentysta:-) oni się serio boją babek w ciąży chyba. Ten już nie gadał tak od rzeczy jak tamta, wiec oszczędziłam, ale wyleczyć mi zęba może za 1500zł, bo to z odbudową, a wyrwać to do chirurga moge iść, ale tu termin jest na 12 czerwca :-)
Fajnie, że kiedyś wyrywał kowal cęgami, a teraz musi być chirurg. Jutro mam jeszcze jeden gabinet do obskoczenia. Z tym rodzeniem w więzieniu... może to miec swoje plusy: żarcie lepsze niż w szpitalu, opieka zdrowotna może tez lepsza...
Gdyby nie te bakterie to bym odpuściła do porodu

goherekjeśli to n8e tajemnica to ile masz wagi i wzrostu ze taki rozmiar. Kurcze ja rozważam między m a l i zgubiłam teraz.
Krem ochronny gdzieś czytałem że dobry jest daylong Kids i mam go na liście.
Na brzuszek marcówki stosują kropelki espumisan albo dicoflor. Ja czytałam że dobrze mieć termoforek- poduszkę z pestek wiśni. Na problemy z brzuszkiem wynikające z zatrzymania gazów jest kateter...to do pupki. Nie widziałam jeszcze na oczy ale podobno robi swoje. Teraz to jest pikuś z naszymi problemami...dopiero się zacznie;)
Herbatę z liści malin i tabletki z olejem wiesiołka też mam na liście...nie zaszkodzi na pewno. Ale jeszcze nie kupilam.