Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze przed chwilą cały brzuch mi tak stwardniał, jak kamień...trochę już lepiej. Nie wiem czy to dziecko się wypięło czy co . Czasem w podbrzuszu czuje takie napięcie i wydawało mi się, że to te skurcze Braxtona ale teraz normalnie cały brzuch aż się P.wystraszył. zwłaszcza że jakoś gorzej się poczułam wcześniej , jakby mdłości jakieś lekkie. Już ok tylko chciałam się z Wami skonsultować :)

Marzi, mi w sumie nie twardnieje tak, tez bym sie przestraszyła. Ja mam tylko takie uczucie jak na okres zbliżający się, ale to od baardzo dawna tak mam.

Eva na zgagę mleko, migdały albo starty na tarce imbir zalany wrzatkiem (łyżeczka imbiru na szklanke, ale nie mielony, tylko świrzy), można doprawić miodem. To ostatnie na mnie działa bajecznie. Na stopy nie wiem, ale ograniczyłabym sól, zatrzymuje wodę w organizmie. A a drętwienia magnez chyba tylko. Z lekarzem pogadalabym o tych dłoniach i stopach
Trzymaj się, już niedługo

Poczytałam na ten temat i niby jeśli nie ma z tym związanych innych dolegliwości to nie ma się za bardzo czym przejmować. Tylko się położyłam i dziś już odpoczywam. Nieprzyjemne to bo takie rozpieranie czuje ale skoro to nic złego to się nie martwię na zapas.

Dzieki Babyjaga. Nigdy w zyciu zgagi nie mialam. Dzis ten pierwszy raz. Zaraz wyprobuje ten imbir bo nie do wytrzymania. Lekarka jesli chodzi o stopy i dlonie mowi ze to normalne. Magnez i potas lykam wiec moze kwestia czasu. Ale zbliza sie noc i juz wiem ze bedzie nieprzespana i jeszcze to pieczenie ... echh

Cześć kochane :) masę czasu mnie tutaj nie było, ostatni raz chyba jak dowiedziałam się o ciąży, ale to wszystko przez to, że wyjechałam z mężem z Polski, mieszkamy teraz w Niemczech i ogólnie całe nasze życie zmieniło się o 180 stopni...
W każdym bądź razie termin mam na 19 czerwca, aczkolwiek wybrałam, że chcę rodzic przez cc i we wtorek będę już chyba znała datę cesarki, podejrzewam że będzie to pierwszy tydzień czerwca. Któraś z Was również szykuje się na cesarke? Ja zaczynam się powoli tym stresować. Tym bardziej że jeśli chodzi o przygotowania jesteśmy w lesie. Dopiero co wprowadziliśmy się do nowego domu i pokój dla małego jeszcze nie urządzony... Trochę się martwię bo zostalo mało czasu, ale od jutra zaczynamy działać w tym kierunku.

monthly_2016_04/czerwcowe-maluszki-2016_46426.jpg

Marzi82
Kurcze przed chwilą cały brzuch mi tak stwardniał, jak kamień...trochę już lepiej. Nie wiem czy to dziecko się wypięło czy co . Czasem w podbrzuszu czuje takie napięcie i wydawało mi się, że to te skurcze Braxtona ale teraz normalnie cały brzuch aż się P.wystraszył. zwłaszcza że jakoś gorzej się poczułam wcześniej , jakby mdłości jakieś lekkie. Już ok tylko chciałam się z Wami skonsultować :)

Mi też ostatnio żyć nie daje twardnienie brzucha, skurczy co prawda nie mam, ale brzuch bardzo często twardy. Na szczęście we wtorek wizyta u ginekologa, wydaje mi się że powinien sprawdzić czy szyjka się nie skraca.

a ja dziś pospałam...Wstałam przed chwilką, patrzę za okno a tu taka mgła, że człowiek wróciłby z chęcią do łóżka...
Te prześcieradła to macie 100% bawełny? Bo na allegro znalazłam na razie tylko 80%, ale w sumie tak przelotem spojrzałam.

nikkalifestyle pewnie masz rację z tym terminem, bo robią cc około 1-2 tyg wcześniej coby nie doszło do akcji porodowej. Ja też przygotowuję się na cc.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

ja mam bawełnę 100%, z przechowywanej 100lat bawełny i flanelki gdzieś w szafie przez moją siostrę i mama poszyła przescieradła. Nie wiem skąd ona miała takie flanelki w kotki :-) To od koleżanki jest nieprzemakalne- frote podgumowane- mysle, że moze się przydać bardzo i na długo bo jest na większe łózeczko :)

ja też na cc i pewnie też się okażę majową dziecinką, bo termin właściwy na 8 czerwca

Dzień dobry! Ja właśnie też wyprawiłam Męża do pracy...w ogóle powiem Wam, że noce zaczynają się robić coraz gorsze...zaczynam wstawać 2, 3x na siku i bolà biodra od spania na tych bokach. Męcząco się zaczyna robić.
A brzuch jakiś dalej jakby twardszy ale już nie czuje tego rozpierania. Myślę czy wczoraj nie przesadziłem z kawą i nie wyplukalam magnezu. Dziś magnez na dzień dobry i dużo wody. Dziś i jutro mam wolne wiec sprzątanie a jutro pranie bo ma nie padać, wystawiłabym pranie na taras...I jutro też chyba rajd zrobię w poszukiwaniu koszul do szpitala:)
Prześcieradeł jeszcze nie mam...w ogóle na razie tej pościeli nie kupilam , tylko nam 2 komplety do dostawki.

Kasia123456
Ja mam właśnie 140/70 . I nie wygląda wcale na takie duże , później mozna z niego zrobić tapczanik :)

Wydaje mi się, że czym większe tym lepsze bo dziecko dłużej w nim pośpi. My mamy mały pokoik i dla nas byłoby za duże, bo inaczej pewnie też zastanowilibyśmy się nad takim.

Marzi82
Kasia123456
Ja mam właśnie 140/70 . I nie wygląda wcale na takie duże , później mozna z niego zrobić tapczanik :)

Wydaje mi się, że czym większe tym lepsze bo dziecko dłużej w nim pośpi. My mamy mały pokoik i dla nas byłoby za duże, bo inaczej pewnie też zastanowilibyśmy się nad takim.

Marzi82 my tez wcale nie mamy takiego duzego pokoiku , bo mieszkamy w bloku w mieszkaniu dwupokojowym , i narazie dziecko bedzie w naszej sypialni ale mysle ze jak juz bedzie mialo półtora roczku to wtedy my urzadzimy sie w salonie a dziecku zostawimy swoj pokoik .
Powiem ci ze w malym pokoiku tez mozna duzo zmiescic tylko trzeba to dobrze ułożyć , mysle ze jakos damy radę . Chyba ze później kupimy wieksze mieszkanie bo narazie nie chce sie w 8 miesiącu przeprowadzac bo nic bym chyba nie zrobila ani nie pomogla przy sprzataniu za duzo , a z noworodkiem tez nie chce sie przeprowadzac bo wiadomo jak to z mamy dzieckiem , no ale jakos sie narazie pomiescimy :)