Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hej.
Najpierw melduje, ze dzis lepiej (chyba)

Przewijak dostalam, jak wiekszosc rzeczy, taki na lozeczko.
Ciuszki mam przygotowane na gotowo. Nie bede ich juz znowu prac i prasowac. Nie dajmy sie zwariowac ze sterylnoscia. Szczegolnie, ze na poczatku nasze maluchy beda w szpitalach, a to najwieksze siedliska zarazkow i burudow niestety.

Marzi, mysle, ze jak dziecko bedzie to juz nie bedziesz prala, bo szybciej wyrosnie niz to wszystko zuzyje ;-)

Dzień dobry! To jeszcze nie wszystko, jeszcze jedno pranie...ale ja mam dwie bratanice to co zrobić...nie wziąć? :) a jeszcze kolega P. przyniósł takie same nexty , bennetony...
Babyjaga będzie prawdziwa księżniczka, nigdy 2x razy tego samego na sobie haha ;)
kamilaaa_n ja piorę na gotowo, w tym tyg przyjdzie łóżko z szufladą, planuje w piątek to prasować ( przy dobrym serialu :) ) i już schować do tej szuflady ( no przynajmniej tyle ile się pomieści;) a potem prać dalej 62 i 68 i chować w pudła z pokrywką, żeby się nie zakurzone. A jak wyrośnie z 56 to zamieniać w szufladzie żeby był łatwy dostęp .

Do kąpieli mam tę komodę już z przewijakiem. Mamy małą łazienkę a to też pomoże uporządkować przestrzeń, bo ma 2 półki na kosmetyki, pieluchy itp.
Dziś przed 12 wizyta u gina, w sumie to nawet mi się nie chce, wyniki usg mam świeże tyle co mnie zbada..no ale pewnie dostanę już znowu skierowania na badania krwi i moczu.

Nie dodały się fotki, wrzucę później przez komputer. Jakiś błąd jak dodaję z telefonu ;/
No to ja zarzucę jeszcze jedno pranie i wyprasuję i zacznę się pakować. My zaczynamy 30 tydzień, więc myślę że akurat na czas :) Ja mam taką komodę z ikei na przewijak. Kupiłam na olx za 65 zł ;) Osobiście uważam, ze przewijak jest wygodny. Czasem się przebiera maleństwo i jeszcze psikusa robi i dorobi :D To po co zmieniać prześcieradła jak można umyć przewijak tylko... No chyba, że się wyposażycie w te ceratki to wtedy tak.
Co do tej sterylności to babyjaga masz rację, nie ma co wariować.
W sobotę widziałam się ze znajomą też czerwcówka, i mówi że jeszcze kompletnie nie ma nic przygotowane. Ja już bym czuła presję czasu chyba :D

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Piękna pogoda od rana. Córcia w przedszkolu, śniadanko zjedzone. Soczek warzyw i owocowy z buraczkiem też wypilam żeby nie było że zdrowo się nie odżywiam bo mam zamiar w tym tygodniu odwiedzić jeszcze pizze hut obiecaliśmy córci. Chyba pozwolę sobie jeszcze na małą kartę na tarasie. Piesek się wybiega przynajmniej. Pranie się pierze kolejne i w końcu będę mogła wysuszyć na dworze.
Do pępka będę używać octaniseptu. Przy córci się sprawdził. Choć wtedy to była nowość. Chciałam jeszcze dom ogarnąć porządnie ale tym chyba zajmę się od czwartku bo pogoda ma się psuć. A do środy chyba postaram się jak najwięcej skorzystać ze słoneczka.
Zasiałam nawet juz marchewkę sałatkę, szpinak i groszek. Mąż skopał pięknie grządki. Tylko mojego szczeniaka trzeba gonić i nie wiem jaki z tego jej biegania po grzadkach misz-masz wyjdzie.

A co do przewijają to mam taki na łóżeczko nakladany. Jak dzidzia jest mała to się dobrze sprawdza a dla starszaka zostaje potem lóżko. Ale przy łóżku plecy wysiadają bo przy malym dzidziusia wiadomo więcej jest zabiegów pielęgnacyjnych i wygodnie jak jest wyżej. Takze uważam że przewijal na łóżeczko albo komoda z przewijakiem jest bardzo wygodna.

Dzień dobry dziewczyny :) Idziecie jak burza z tymi przygotowaniami :) Ja jedynie mogę się pochwalić, że już mam łóżeczko ale narazie jest w Polsce i czekam aż mi tato przywiezie bo z allegro zamawiałam. Ja kupuje tutaj w Ikei komode z przewijakiem, bo później jak maluch starszy przewijak można zdjąć i zostanie sama komoda. Miłego dnia :*

Heh, a ja własnie wczoraj wczoraj patrzyłam na moje pazurki po kąpieli i już miałam powiedzieć mojemu że bedzie musiał mi je obciąć ale stwierdziłam ze jeszcze mu nie powiem o tym.Bo mu całkiem niedziele popsuje:p.
Co do przewijaka to dla mnie opcja tylko na wysokości przez kręgosłup.Mam miękki na komode i chyba dałam d.... bo kupiłam wanienke bez stelaża i miała też stac na komodzie ale ta komoda by musiała mieć ze 120 cm dł,mamy robić sami ale chyba nie wejdzie do sypialni taka długa:/
A mam pytanko, zaopatrujecie sie w szare mydło do szpitala?Jakie kostka czy w płynie?Ja miałam w kostce ale dostałam dylematu czy w płynie nie lepiej,bym już nie brała zadnego żelu do mycia i tym sie myła, dla dziecka lepiej niby

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

A ja siedzę u gina...z tym goleniem to też zaczynają się ładne akrobacje...ja od 2 dni rozkminiam jak sobie uzupełnić żel na stopach jeszcze ten ostatni raz;) w maju to już wszystko u kosmetyczki ale jeszcze teraz tak kombinuje ze może tak przez pół dnia po jednym pazurki nakładać. .. ;) zobaczymy czy mi się uda spiłować a potem będę decydowała.
Spotkałam inną ciężarówkę przy ważeniu i mi mówi ze zdrowa ale też ma tak dosyć już tego stanu. Aż nam głupio było narzekać a jednak człowiek nie jest sobą w ciąży i marzy żeby już odzyskać ciało...
Dostałam też opiernicz za szpilki ..ale nie miałam nic wygodnego na te pogodę, dziś jadę po jakieś conversy.
Czekam dalej bo duże obciążenie. ..

Ok spróbuję tak jak mówisz ;) Co do pępka też będę używać octenisept, zakupiłam już. On też się fajnie nadaje, do mycia rany po cesarce. Więc mam dwa w jednym ;) Pranie wstawione, wyschnie cudnie na dworze :) Co do malowania paznokcie to faktycznie niezłe wygibasy... ja daje stopę na schody hahah i tak mi lepiej dostać :-) Ale pod koniec maja wybieram się na pedicure, lepiej się będę czuć w szpitalu. Niestety żele czy hybrydy to odpadają, bo najlepiej mieć do cc naturalną płytkę. Co do mydełka to chyba będzie wygodniejsze w żelu. Zakupiłam białego jelenia i do ciała i do intymnej sfery.
Używanie płynu do płukania przy praniu?

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Piorę w płynie lovela i nie używam do tych dzieciaczkowych nic innego. Ja jeszcze dopytam położnej, będę dzwoniła do niej koniec kwietnia jakoś się już umówić na poród. Tzn o to co mogę na rękach czy chociaż zwykły lakier french czy w ogóle nic. Na stopach i tak sobie zrobię żele. Wszystkie znajome mi mówiły że miały skarpetki na poródówce bo im było zimno wiec co za różnica.

Moja córka chyba się też wkurzyła na te położną, bo wbija mi jakąś część ciała w żebra tak intensywnie jak nigdy. Coś sobie tam gadałam z inną ciężarną bo polożna wyszła a ta przychodzi i żeby nie marudzić bo oni to wszystko mieli na kartki a w ogóle jak nam się chore dzieci urodzą albo zdrowe a zaczną chorować bo tak bywa to dopiero zobaczymy czym są problemy. No co za k...a. przepraszam ale tak mi ciśnienie podniosła. Jakim trzeba być imbecylem żeby kobiecie w ciąży takie rzeczy mówić? !powiedziałam jej ostro żeby przestała takie rzeczy opowiadać i wyszłam. Wrr jakaś na zastępstwie jest, dajcie spokój.

A ja w ogóle to mam 3 dzień już tego doła i ogarnąć się nie mogę. Miałam wizytę 11.50 i gnije tu dalej bo opóźnienie wielkie. Myślałam że chociaż u gina ciężarne są przyjmowane w pierwszej kolejności...:/

Kamila piekny pokoik, az sie micha cieszy.

Marzi nie poddawaj sie. Zjeb babsztyla bo kretynka jakas, a i Tobie sie troche napiecie rozladuje. Mi ciut lepiej. Na poczcie mnie przepuscili i odebralam Kubusie po ... 2 (slownie:dwoch) miesiacach od zamwoienia.
Jak mi kiedys dojedzie lozeczko to juz bedzie wszystko. Na dlozeczkiem zawisnie obrazek od kolezanki. Zrobila fotke, dlonie jej trojki dzieci tak jedna w drugiej, trzymaja maly prezencik, a w srodku jest zdrowe serduszko dla mojej corci. Z podpisem "wszystkiego najpiekniejszego Serduszko". Z tylu dzieciaki napisaly dla malej zyczenia. Do tego byl komentarz "malutki ten pakuneczek bo ona jest malutka". Nie musze dodawac, ze sie zwylam jak bobr. Poki co ramka jezdzi z nami do lodzi jak talizman, docelowo zawisnie nad lozeczkiem wrod bohaterow bajki :-)