Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w ogóle to byłam dziś na wizycie, płci dalej nie znam ale poza tym koncertowo. Od 13 tyg przytyłam 6 kg. Jeszcze 2,5 miesiąca także chyba już rekordu jakiegoś nie pobije; to plus przepiękna pogoda dzisiaj i normalnie energia mnie rozpiera;) 3 trymestr miał być najgorszy a ja zaczęłam dobrze sypiać i siły mam tyle, że aż nie do wiary...oby się to jak najdłużej utrzymało. Ściskam wiec Was wszystkie ciepło i optymistycznie :*

gosiakzk
Dziewczyny skąd ja to znam.... Mnie też przerażają te moje zmiany humoru, płacz z byle czego oczywiście też mam:( dobrze ze sporadycznie bo mąż by chyba zwariował:)) ale fakt faktem, oni nigdy nie zrozumieją że oczywiście kochamy nasze maleństwa, ale ciężko jest zaakceptować zmiany w organizmie np rozstepy:( dla nich to nic takiego, a dla nas to jednak trauma:( Ja strasznie się boje ze bardzo przytyje, jestem w połowie 27t i juz przytyłam 7,5kg:(( najgorsze jest to ze w lipcu jest męża brata rodzonego ślub i oczywiście musimy iść, i sam fakt że zobaczy mnie miesiąc po porodzie cała jego rodzina już mi spędza sen z powiek:( już słyszę te docinki niektórych życzliwych ciotek ech:(( a wesele na niecałe 300 osób:(

Moim zdaniem Twoja waga jest całkiem w porządku i wcale nie przytyłaś dużo, w 3 trymestrze podno już to leci wolniej . Sama pomyśl po porodzie możesz być lżejsza od razu o sporo kg. Waga dziecka, łożysko, wody, poza tym objętość krwi, woda z organizmu, macica się zacznie obkurczy. Jak weźmiesz to pod uwagę to naprawdę możesz być spokojna:) a weselem się nie przejmuj. Będziesz młodą mamusią i chuda jak top model od razu nie będziesz ale dobierz fajny ciuch, możesz skorygować coś pasem ciążowym albo dobrą bielizną i jeszcze komplementów się nasłuchasz;)

Kurczaczek dziewczyny,jak tak czytam o Waszych humorkach to ciesze sie że moja ciąża jest nudna.Oczywiście idealna nie jestem ale nie winie tego ciąży,tylko takie zwykłe codzienne sprawy.Co do rajskiej piaszczystej plaży to nie jest za dobry pomysł babyjago, wyobrażasz sobie tyle bab z burzą hormonów w strojach bikini??
Jutro wybieram sie na glukoze i prosze laseczki trzymać kciuki za mnie bo ja bez słodyczy dłuzej jak 2 dni nie wytrzymam:(
A i jeszcze pytanko-u mnie łożysko "wysoko ściana przednia"(babyjago ty mówiłas ze twoja mała nieźle boksuje, gdzie ty masz umiejscowione łożysko?) i czasem w dnie macicy(czyli u góry)czuje jakby mrowienie.Myślicie ze to moj robaczek boksuje a łożysko izoluje uderzenia i nie czyje zbyt wariacji tylko takie mrowienie bo uderza w łożysko? Wiecie coś na ten temat?

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

A co do wagi to już kiedyś wspominałam ze przytylam ok 5 kg od samego poczatku , jem mniej jak przed ciążą, mówiłam lekarzowi ale nie przejął sie tym,widocznie nie ma się czym martwić.Waga powolutku ale idzie do góry. Spodnie nosze te same uda i tyłek nie są zbyt wieksze ale tułów... tu czuje po stanikach i kurtce wiosennej ze poszło w boki:p

Babyjaga
No ja na szczescie tez nie kazdego dnia. Coraz rzadziej. Ostatnio.dwa tygodnie bez lzy, ale jak mnie wezmie to biedakowi zarzucam, ze ma wszystko.gdzies, ze jest egoista, ze chodzi taki zadowolony, bo u niego nic sie nie zmienilo, a mi sie wszystko wywrocilo, zycie zupelnie nie moje, cialo nie moje, nerwy szaleja, zamrtwien milion, ze juz nigdy nie bedzie jak kiedys, a on sie cieszy z zycia. Jeju jakie idiotyzmy. Fajnie, ze Wam to pisze, bo dopiero tutaj widze jakie to idiotyczne. Jakby to jego wina byla, ze to nie on ma brzuszek.
Dla dobra spoleczenstwa powinni nas ciezarne izolowac. Najlepiej na jakiejs rajskej wyspie z biala plaza ;-)

Też jestem za chętnie bym się wybrała na taką wyspę chociaż na ostatni miesiąc przed...
A tak na poważnie miałam dzisiaj koszmarną noc jakieś koszmary mi się śniły potem zasnąć nie mogłam. Nie mogłam się ułożyć ani normalnie ani nawet na poduszce rogalu. Efekt bolące plecy, ręce zdrętwiały mi i krocze boli. Mimo slonka za oknem nieprzytomna jestem. Zaprowadziłam tylko corcie do przedszkola po tygodniowej przerwie i nie mogłam się do niczego zebrać. Obiad mam gotowy cale szczęście. Miałam w planie kuchnie ogarnąć może jakoś przed świętami ale skończyło się na tym ze wzięłam się za robienie rogalików drożdżowych. Hehe zachcianki przeważyły. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko

Hej mamy:) dostałam dziś od teściowej, miłośniczki medycyny naturalnej, olejek magnezowy własnej roboty:) powiedziała, że można stosować w ciąży i pomaga na skurcze i niespokojne nogi tez :) zacznę dzisiaj używać i dam znać, czy działa.
A tak poza tym, jestem w 28 Tc i przytyłam juz 10kg... Obwód w pasie 101cm, w ciągu 3tygodni doszło mi 4cm... Boje się co będzie dalej

Hahaha mogloby byc ciekawie na tej wyspie, ale my sie przynajmniej rozumiemy i wszystkie mamy wielkie brzuchy, puszczamy mega baki, mamy zgage, krostki i w zyciu kazdej z nas juz nigdy nie bedzie tak samo ;-) nic tylko sie upic jakims jogurtem

Co do samopoczucia ogolnie to tez stwierdam, ze od kiedy sie zaczal 7 miesiac to ja sie czuje swietnie. Oczywiscie zgagi bywaja, baki, czasami boli kosc, ale ogolnie mam energie i najlepsza forme od poczatku ciazy.

Goherek, lozysko mam z przodu, jakos chyba w miare wysoko, tego nie wiem. Temperament mojej corci czuje glownie na dole brzucha, na gorze czasami i po bokach. Wlasciwie nigdy w okolicach pepka. Jak sie poloze na boku to po chwili laduje nad pachwinami. Jak sietem na prosto, to najczesciej tuz nad koscia lonowa i z prawej z 10 cm od pepka. Wszedzie jej pelno ;-)

To ja nie wiem, chyba powiem lekarzowi że mam mrówki na dnie macicy,a co tam niech się pośmieje.Ja narzekać nie moge memu że ma wszystko gdzies, ze się nie przejmuje, ze u niego się nic nie zmienia bo mi odpowiada"chciałas to masz"
Ale faceci ogólnie są chyba wszyscy tacy sami....coś o facetach i kobietach na poprawe humoru,mnie rozbawiło

Hahahaha, goherek, to jest swietne :-) a ja sie wlasnie na teksty typu "chcialas to masz" uruchamiam sie najbardziej.
A wiesz, jak jest faza to wystarczy, ze sie gosc usmiechnie i juz "tak Ci ... Wesolo? Nic Cie nie boli? Nie masz zgagi? Mozesz otworzyc piwko i zawiazac sobie buty? Straaasznie smieszne" :-) a potem mi samej glupio.

Dostałam dziś skierowanie na usg 3 trymestru, zrobić do 3 tyg. Zadzwonilam od razu a termin najbliższy na 18 kwietnia. Wściekłam się. Niby mogę iść w któryś pon sprawdzić czy mnie łaskawie przyjmie ale wiem jak tam jest, kolejka kosmiczna, kilka minut na pacjentke, ja pracuje nie będę tam co tydz czatować. Ewentualnie można sobie tam zapłacić i termin się znajdzie...Musiałam siè wygadać bo mi się ciśnienie podniosło. A na badanie pójdę prywatnie gdzie indziej i mogą mnie cmoknąć.

Cześć Kobietki,

Boże, człowiek nie za często tu zagląda a potem nadrabia czytaniem :D.
Odnośnie wymiarów ( obwd. bruszka to mamy 95 cm w 5,5 miesiącu) a że remont trwa to mierzone zwykłą miarką.
Podpowiedzcie troche w kwesti laktatorów do mleka, czy decydujecie sie na ręczne czy elektyczne? słyszałam że elektryczne wygodniejsze ale przy dużej wrażliwości może byc problem :(. Czy Wybrałyście szpital do porodu? mi każdy poleca Inflandzką, że dobra opieka i wyposażenie a jedyny minus że po narodzinach trzeba biegać i wykonywać badania dla dzidzi w innych placówkach.
Pozdrawiam,

Pestka85 co do laktatorow to sprawa indywidulana. Ja mam obie wersje i bede testowac. Moje dwie kolezanki, mlode mamy, maja calkiem rozne zdanie. Jedna mowi, ze elektryczny jest do niczego, jej sie nie sprawdzil, za to reczny super. Druga odwrotnie, wychwala elektryczny.

Co do szpitala to mysle, ze trzeba patrzec na opinie innych, polozne jakie sa, warunki, ale tez to czy w razie komplikacji w wybranym szpitalu zajma sie dzieckiem, czy beda je musieli gdzies wozic. Zakladamy, ze wszystko bedzie dobrze, ale trzeba myslec o wszystkim.

Pestka ciężko poradzić bo nie wiemy jak wyglądają twe dni.Co planujesz po porodzie.Na swoim przykładzie mogę powiedzieć ze planuje siedzieć z dzieckiem w domu, nawet za bardzo nie mam komu je podrzucić w razie załatwienia jakiejś rzeczy wiec dziecko jak małpiątko przyczepione do mnie będzie i nie kupuje laktatora przed, ale jak ty planujesz częściej odciągać pokarm lub nawet regularnie to proponuje zaopatrzyć sie jeszcze przed porodem i raczej elektryczny ale z regulowaną prędkością

Oj to ja mam takie napady i mój P je nazwał:
"Nie tak miało wyglądać moje życie"
"Zostawisz mnie dla szczuplejszej bez rozstępów"
"Za głośno oddychasz debilu"
"Bo ten kotek na zdjęciu jest taki słodki"

A jak delikatnie uniesie na mnie głos to wtedy OMATKOBOSKORATUJSIEKTOMOŻE xD ostatnio w sklepie rzuciłam w niego ziemniakiem i poszłam do auta bo powiedział mi że nie smakuje mu moje spaghetti !!!
Zawsze mnie ponosiło ale teraz to jest masakra jakaś... ech zołza ze mnie jakich mało O.o ale chciał dzieciaka to niech znosi a co :D

Czyli nie odstaję od normy jeśli chodzi o humorki, uff ulżyło mi :)
ja to mam chyba takie napady przez całą ciąże regularnie, i bez zapowiedzi. Wszystko miło, siedzimy gadamy a mi nagle się "coś" włącza i napad szału mam :P

no cóż, jeszcze trochę muszą nas przetrzymać :)

co do laktatorów, to na dzień dzisiejszy mam ręczny. chociaż wiem że czasami będę oddawała dzieciątko pod opiekę to nie kupuję elektronicznego. nie wiadomo jak to będzie z pokarmem chociażby. w to akurat zawsze można się zaopatrzyć później :)

Cześć Mamusie, trochę mnie nie było ale tak się jakoś porobiło. Mój synek juz trzeci tydzień w domu siedzi bo jakoś cały czas nie może się wykurować z przeziębienia. Przez to ja padnięta jestem bo powinnam dużo lezeć i odpoczywac ale jak to zrobić przy 2,5 latku, uffff. Do tego w zeszłym tygodniu musiałam na kilka dni położyć się na patologii ciąży, przez te moje płytki krwi. Na szczęście zrobili dodatkowe badania i mnie puścili. Zobaczymy kiedy znowu będę musiała tam jechać, oby nie. W pierwszej ciąży nie było problemu, bo cóż, tylko ja się umeczylam w szpitalu, a teraz mam smyka w domu i jest większy ból :( Na szczęście mój Olek ładnie rośnie i ostro kopie, co mnie podbudowywuje, a moja dolegliwość jest bardziej niebezpieczna dla mnie niż dla niego.
No, trochę się wyzewnetrznilam i jest mi lepiej:-) Obiecuję ze następny post będzie bardziej pozytywny i na bieżący temat. Pozdrawiam

Babyjaga- najlepsze jest to, że chciałabym zaprzeczyć, że wcale taka zła nie jestem...ale po tym co ostatnio robię mam ochotę sama sobie przywalić xD
Ach babska z nas straszne ^^

Pytanie z innej beczki uzbrajam się na wyprowadzkę no i z racji, że nie mam nawet swojej łyżeczki (wspólna kuchnia z mamą) muszę wszystko kupić od a do z. I teraz pytanie co polecacie kupić do domu tzn kuchni łazienki- rzeczy które często się używa ale nie przywiązuję się do nich uwagi. Ile czego kupić, czy robić małe zakupy i z czasem dokupywać czy pojechać na jedne konkretne zakupy, na czym najbardziej można zaoszczędzić a do czego lepiej dołożyć ? Mam naprawdę mętlik już w głowie, a do tego jeszcze z pamięcią mam problemy od kiedy jestem w ciąży O.o

Justy, nie przepraszaj za wywnetrzanie. Po to tu jestesmy, zeby sobie bezkarnie pomarudzic ;-) trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze. Trzymamy z Malusia kciuki za te Twoje plytki.

Zanus501 nie poradze Ci gdzie i co, bo sama robilam takie zakupy dawno temu, ale co do tego czy po trochu dokupowac, to ja jestem zwolneniczka raz, a dobrze. Ja tak mam, ze jak czegos nie dopilnuje od razu to potem zwlekam tak, ze czeka na tzw. "Swiete nigdy". Wprowadzilam sie 15lat temu, a do dzis kilku rzeczy brakuje, bo odkladam na potem. Ale kazdy ma inaczej.