Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak dziewczyny piszą te tańsze koszule przeważnie są w jakieś zwierzaczki. Sama mam dwie w bociany (na szczęście mała aplikacja) rozwiązywane z przodu i jedną do porodu krótką dosyć w zebry. Hehe. Szalu nie ma. Na szczęście po porodzie doprala się bez problemu także jeszcze się przyda. Mam jeszcze jedną ciążową piżamkę do karmienia - też z bocianem niestety ale tą raczej teraz wykorzystam bo fajnie brzuch mieści i nie uciska. Koszule do porodu i po mam w rozmiarze L gdzie normalnie noszę M. Zamierzam też kupic sobie na allegro jakąś bardziej reprezentacyjną koszulę albo piżamkę do karmienia ale to juz w swoim rozmiarze. Ale tutaj niestety trzeba liczyć od 50 zł w górę + przesyłka. Skoro jednak odpada mi juz wydatek na koszulki do porodu i zaraz po to odżałuję żeby potem czuć się bardziej kobieco.

zywia
Czesc dziewczyny,malo sie udzielam ale czytam od czasu do czasu ;) termin mam na 16.06 chcialabym was zapytac o wyniki wlasnie tej przeslodkiej glukozy, to moja 3 ciąża w dwoch poprzednich cukrzyca, teraz podniesli normy.i niby nie mam ale mam uwazać :) moje wyniki glukoza 75g to 87/150/150.napiszcie prosze chcialabym porownac z innymi ciężarnymi. Pozdrawiam

U mnie 72/150/138. Wg lekarki ok
pierwszy przedział wiem że jest zakres referencyjny min 65 max 110. Nie wiem jak po godzinie i dwóch.

Jak myślicie czy w szpitalu będą mi robić jakieś problemy w temacie pigułek hormonalnych na zatrzymanie laktacji ?
Mam taki swój problem i za cholerę nie chce karmić ! Nawet nie potrafię patrzeć jak robią to inne kobiety... Wiem ktoś napiszę "po porodzie się wszystko zmieni". Ale ja w to wątpię,a raczej wiem na stówę, że nie będę karmić. Wizja porodu mnie nie przeraża, nawet myśl o nacięciach...ale karmienie O.o
W prywatnych klinikach o nic nie pytają tylko dają piguły i po problemie.
Ale same wiecie jak wyglądają szpitale ;/ Już mam gdzieś komentarze tych mniej miłych pielęgniarek, bo takie na pewno będą, ale czy wgl istnieje szansa, że jakiś łaskawy lekarz da mi takie pigułeczki ?

Zanus501 na pewno są jakieś tabletki na zatrzymanie laktacji bo znajoma mojej teściowej takie brała. Jej nie robili problemów . Rodziła w tym samym szpitalu co ja prywatny szpital ale poród ma Nfz. Jednak jesli zamierzasz rodzić w zwykłym państwowym to na Twoim miejscu zaopatrzylabym się w takie tabletki jeszcze przed porodem. Twój ginekolog na pewno tez może Ci taką receptę wystawić. Ja co prawda należę do tych co uważają że kp jest dla dziecka najlepsze ale uważam tez ze na siłę nie można nikogo do niczego zmuszać. Jakby Ci się odmieniło i jednak zechcesz karmić to zawsze możesz wtedy takich pigulek nie brac

Dobry Wieczór! :) my dziś roboczo...Mąż dorabiał gniazdka w pokoju dziecka i zamontował kemerkę :) ja w tym czasie szperałam w necie i doszłam do wniosku, że chcę łóżeczko dostawkę, prócz zwykłego do pokoju dziecięcego i pojechaliśmy kupić:) zabieramy się za składanie...:) wstaw koniecznie jakieś zdjęcia z sesji, ja wciąż się nad tym zastanawiam ale chyba żal mi będzie nie mieć takiej pamiątki. Tylko oczka do 8 miesiąca bo w sumie brzuch na razie jest średni :)

Co do zdjęć to szczerze nie myślałam o sesji :) Mam już parę fotek brzusia a raczej mojego P tulącego się do brzusia ^^ I ostatnio tak sobie wymyślił, że chce jechać na sesje ale tak w 7/8 mc we dwoje, a później zrobić kolejną ale już rodzinną sesje ^^ Pomysł świetny, a pamiątka na całe życie ;)

Nooo lodóweczka i mikrofala do nowego mieszkania kupione ^^ jeszcze tylko reszta mebli, pralka i piec O.O
No i w przyszłym tygodniu jadę do znajomej po kilka worów ubranek więc znów będzie pranie i prasowanie ^^ Jak na chwilę obecną robota z malusimi ciuszkami sprawia mi straszną frajdę ^^

No wlasnie mialam czekac prawie do konca ze zdjeciami, ale doszlysmy z kumpela do wniosku, ze mam juz taki brzuch, ze nie ma co czekac (smialam sie, ze obiektyw szerokokatny bedzie potem potrzebny).
Ja wciaz czekam na moje kartony z ciuszkami. Jutro juz maja byc. Poki co rozbrajaja mnie male trampeczki, specjanie do zdjec, ale co na nie popatrze, to mi sie micha cieszy :-)

Dokladnie. Goherek nie mazgaj sie, tylko rob foty. Kiedys bedziesz zalowala, ze nie masz pamiatki. I tak jak mowi Zanus501, fotgraf dobry zrobi Ci tak, ze polubisz swoja figure, jakkolwiek by nie byla. Mowie Ci, ze ja nie znosze swoich zdjec, zawsze unikam aparatu. Od kiedy kumpela robi mi zdjecia, to sie dopytuje tylko kiedy jakies foty porobimyyyyyyyy? Nawet na akty w mym zaawansowanym wieku sie zdecydowalam (oczywiscie przed ciaza) i nie zaluje.
A z takiego czasu jak teraz trzeba miec pamiatke, nawet taka z telefonu dla siebie.

Z innej beczki. Dostalam dzis w koncu pake z ciuszkami od kolezanki. Super. Ide grzebac w tym, przebierac, przegladac. Jest frajda :-)

No i byłam wczoraj u internisty w szpitalu w ambulatorium i lekarz potwierdził niestety półpaśćca. Dał mi skierowanie do innego szpitala na patologię ciąży żeby to zobaczyli i ewentualnie powiedzieli co mogę brać. Oczywiście pojechałam od razu. Tam lekarz powiedział że niepotrzebnie przyjechałam bo leków żadnych brać nie mogę, jedyne co mogę to smarować mascią cynkową i jakby bolało to mogę brać paracetamol.Powiedział też, że na najbliższej wizycie u swojego lekarza czyli w środę pokazał to mu i że jak będzie chciał to ewentualnie skonsultuje to z lekarzem od chorób zakaźnych.

Wlasnie mowili w tv, ze od dzis trwa Tydzien Godnego Porodu. W bardzo wielu miastach sa organizowane rozne spotkania z poloznymi, dulami, psychologami dotyczace porodu, warunkow w danym miescie, naszych praw w czasie porodu i przed i po, warsztaty laktacyjne itd. We Wroclawiu oczywiscie na malo ktore spotkanie zostaly miejsca, ale costam jeszcze jest.
Wygooglujcie sobie swoje miasta, moze sie ktorejs cos z tego spodoba i przyda :-)