Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Oleńka_95

Witam przyszłe czerwcowe mamusie :)
Z chęcią dołączę się do dyskusji.

Ja mam termin na 14 czerwca :)
Ciąża przebiega prawidłowo, dzidziuś rośnie jak na drożdżach, jednak płci swojej nie zdradził nam jeszcze. :)

Jedynym zmartwieniem jest to, że od 3 miesiąca zmagam się ze strasznym bólem lewego biodra, przez co kuleję. Najgorzej jest kładę się do łózka i chcę się obrócić lub wstać. Zdarza się, że bez pomocy drugiej osoby nie jestem w stanie wstać z łóżka. Mówiłam o tym swoim lekarzowi prowadzącemu, ale zapewnia mnie, że to normalne, ponieważ jestem bardzo szczupłą osobą.

Może doradzicie coś? Może któraś ma podobny problem i ma sposób na takie bóle?

Pozdrawiam :)

Spicie :) bo jakos nie mogę. Odnośnie darmowej opieki poloznej w domu pisałam ze jest taka opcja i trzeba było pytać poloznej bo one sie tym zajmują od 21 tyg.do mnie przyjeżdża co tydzień we wtorki i na prawdę więcej sie dowiem od niej niż lekarza. Na wszystko stara sie odpowiedziec.dodatkowo ostatnio przywiozła butelkę Avent i probki kremów i art. do czytania.
Co do tych ciężkich oddechów to pisałam ze dawniej tez tak miałam i właśnie magnez z potasem miałam, ale duża przyczyna siedziala w psychice i glowie. Po prostu nerwy swoje oblicze pokazaly. Trzeba bylo się ogarnac i powiedziec basta.i teraz tez czasem tak mam jak sie martwię czymś ale po kilku dniach przechodzi bo wiem co może być dalej.akurat u mnie wystąpił taki dziwny lek strach nie wiem. Balam sie ze ze schodów moge spasc bo nogi odmowia mi posłuszeństwa i to nie ważne 20 czy 2 schody. Taka glupota ale to juz wtedy bylo prawie jak depresja. Ale opamietalam sie i nie myślałam o tym wszystkim.

Hej dziewczyny! :)
Odnośnie oddychania to ja też tak mialam, moja lekarka kazała mi brać magne b6 2x dziennie przez 2 tyg i mi przeszło :) mówiła że to jest związane z tym że zwiększa się ilość krwi w organizmie i dlatego tak się dzieje:) Ja po magnezie czuje zdecydowana różnice w oddychaniu i zadyszce, chociaż ogólnie i tak zauważyłam że szybciej się męczę niż kiedyś, no ale w końcu nasza Zuzia też waży :))
Dzisiaj odbieram wyniki krzywej cukrowej i juz mnie nerwy biorą czy wszystko będzie dobrze...:(
Miłego dnia!!!

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

Część Oleńkaa ja też mam termin na 14 czerwca :)
Jola AN widzę plan masz konkretny :) piątek po południu...ja planuję urodzić 1 czerwca :) pierwsi dzień w terminie tzw. :) może się uda spełnić marzenie ;)
Ja nie mam humorków ale czasami się wzruszam jakąś głupotą, albo ostatnio się popłakałam bo kot mnie podrapał :D. Ale dziś mało spałam. Dotychczas drętwiały mi i puchły ręce. Dzisiaj jednak doszedł i ból okropny. Od palców do łokcia. Masakra. Jakbym miała reumatyzm. Co zasnęłam budził mnie ten ból. Ręce też mam nie co zdrętwiałe. Miała któraś tak?
Mniejsze e nie udało się 3D :(dzidzia nie dość że w poprzek sobie leży to jeszcze odwrócił się pupą do góry... Taki mały złośliwiec.

http://www.suwaczek.pl/cache/0b0360c712.png

Hej brzuchatki :) jak tu pusto :( chciałam sie z Wami podzielić moim odkryciem :) od poczatku ciąży przytylam 16 kg! :D ale czego sie nie robi dla naszego Sloneczka :) jakos wyjątkowo humor mi dopisuje dzis :) pewnie dlatego ze dostałam dzisiaj paczke z bebiprogramu, na ktora czekałam od grudnia chyba :) no i byl u mnie jeszcze kurier z drobiazgami do mojej nowej wymarzonej kuchni :) mama zadowolona to i dzidzia pewnie tez :D

agnieszka.94
Hej brzuchatki :) jak tu pusto :( chciałam sie z Wami podzielić moim odkryciem :) od poczatku ciąży przytylam 16 kg! :D ale czego sie nie robi dla naszego Sloneczka :) jakos wyjątkowo humor mi dopisuje dzis :) pewnie dlatego ze dostałam dzisiaj paczke z bebiprogramu, na ktora czekałam od grudnia chyba :) no i byl u mnie jeszcze kurier z drobiazgami do mojej nowej wymarzonej kuchni :) mama zadowolona to i dzidzia pewnie tez :D

Trzeba sobie poprawiać humor drobnostkami. Ja w tej ciąży mało przytyłam bo tylko 5kg do tej pory ale za to co chwila coś nowego się pojawia . Na początku obawa czy zarodek przetrwa bo po zdrowej pierwszej ciąży 2 poronienia. Na poczatku serduszko biło ale pojawił się krwiaczek wiec od początku leki potem podejrzenie tachykardii dzidzi ale jest ok. Potem moje ciśnienie u lekarza zawsze wysokie na szczęście w domu ok. A na ostatniej wizycie okazało się ze mam przepuklinę. Jutro idę na konsultacje do chirurga i zobaczymy co dalej. Lekarka powiedziała ze może być konieczna cesarka. Chciałam rodzić naturalnie ale nie chciałabym ryzykować ze podczas porodu zacznie się coś dziać wiec juzqsama nie wiem . Poza tym nie wiadomo jak się będzie zachowywać przepuklina a do porodu troche mi jeszcze zostało. Termin się przesunął raczej na ok 20.05 ale to i tak jeszcze troche czasu. Ehhh zawsze coś musi się wydarzyć bo byłaby zbyt łatwo

agnieszka.94

Nic się nie martw. Ja tylko 4 bo od początku mam masakryczne mdłości. A jeszcze się okazało, że mam za wysoki poziom cukru i muszę iść na dietę :D
Ważne jest cieszenie się drobnostkmi, bo co nam pozostaje? Inaczej oszalejemy.

http://www.suwaczek.pl/cache/0b0360c712.png

agnieszka.94
Hej brzuchatki :) jak tu pusto :( chciałam sie z Wami podzielić moim odkryciem :) od poczatku ciąży przytylam 16 kg! :D ale czego sie nie robi dla naszego Sloneczka :) jakos wyjątkowo humor mi dopisuje dzis :) pewnie dlatego ze dostałam dzisiaj paczke z bebiprogramu, na ktora czekałam od grudnia chyba :) no i byl u mnie jeszcze kurier z drobiazgami do mojej nowej wymarzonej kuchni :) mama
zadowolona to i dzidzia pewnie tez :D

Hej. Ja właśnie dzisiaj zapisałam się do programu Bebi. To jakieś fajne gadżety przychodza? Ile czekalas?

Oj a Ja byłam przerażona jak zobaczyłam na wadzę 10 kilo więcej xD Ale miałam niedowagę bo na 169 cm ważyłam 48/9 kilo, więc jak to stwierdził mój gin tak naprawdę do 55 kg waga mi się unormowała reszta czyli 3 kilo to moja ciąża ^^

Mój P cały czas przeżywa jak zobaczył buźkę małego na badaniu :) Głupek stwierdził przed badaniem, że 22 tydzień to bardzo wcześnie i mały jeszcze nie będzie miał buzi jak dzidziuś :) Fajne było jego zdziwienie jak zobaczył, że mały ma kształt usteczek jak on :)

kamilaaa_n
Dziewczyny doradźcie mi co uważacie o kupnie monitora oddechu? Czytając różne fora po prostu już nie mam zdania...

My kupiliśmy angelcare z nianią z 2 płytkami. Znając siebie to nie zmrużyłabym oka bez tego więc to był pierwszy zakup obok fotelika do samochodu. Czytałam też o tych do pieluszki ale mamy pisały, że takiemu noworodkowi maleńkiemu to na początku ciężko wygodnie doczepić, po 2 ten kabel często wypada i pika. Tyle wyczytałam więc zdecydowałam się na płytki. A jeszcze ten do pieluszki niby wygodniejszy jeśli dziecko niekoniecznie będzie spało cały czas w łóżeczku bo jest mały przenośny.

Jola AN
Witajcie czerwcowe mamuski i maluszki w ten paskudny poranek ;))
Niniejszym od dzis dolaczam do grona 'odpoczywajacych' na zwolnieniu z zaleceniem odpoczywania w pozycji lezacej.

Witaj...drugi dzień z rzędu mam ochotę wracać do łóżka zaraz po tym jak z niego wstałam. Ani na minutę nie przestaje lać, my jutro idziemy na ten pogrzeb:( oby ta pogoda jutro się opamiętać bo i tak szykuje się straszny dzień:/
A co się podziało, że musisz leżeć? :(

kamilaaa_n
Dziewczyny doradźcie mi co uważacie o kupnie monitora oddechu? Czytając różne fora po prostu już nie mam zdania...

My kupujemy babysense 5, bo jest akurat bez kabli i z certyfikatem medycznym. Mój mąż jest od wszytkiego co elektroniczne i mówi, że ten dla nas najlepszy :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Marzi82
Jola AN
Witajcie czerwcowe mamuski i maluszki w ten paskudny poranek ;))
Niniejszym od dzis dolaczam do grona 'odpoczywajacych' na zwolnieniu z zaleceniem odpoczywania w pozycji lezacej.

Witaj...drugi dzień z rzędu mam ochotę wracać do łóżka zaraz po tym jak z niego wstałam. Ani na minutę nie przestaje lać, my jutro idziemy na ten pogrzeb:( oby ta pogoda jutro się opamiętać bo i tak szykuje się straszny dzień:/
A co się podziało, że musisz leżeć? :(

Mialam kolejny ostry atak bolu biodra, poza tym caly czas bola biodra i kregoslup, ale tak 'normalnie' jak to w ciazy. Do tego jeszcze przeziebienie :(
No wiec tak sie poskladalo ze pan doktor stwierdzil ze pora odpoczac, jak najwiecej lezec,
Na szczescie nie jest to nic zagrazajacego ciazy, wiec nie musze lezec plackiem (nie wyobrazam sobie tego i szczerze wspolczuje dziewczynom ktore sa tak uziemione)
Czekam az mi przejdzie przeziebienie i zamierzam wrocic na fitness z brzuchem.
Znalazlam jeszcze zajecia aqua joga i juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla pojsc ;))
Ten tydzien jednak spisuje na straty - moze i dobrze bo pagoda nie zacheca do wychodzenia z domu.

[quote="Jola AN"]O matko, ale sie rozpisalam, zobaczylam dopiero po opublikowaniu :-)

Haha ja tak mam normalnie, straszna gaduła ze mnie ;) to dobrze, że to nic poważnego, odpoczniesz to nabierzesz sił do dalszej aktywności. My dziś idziemy na siłownię chcę pochodzić na bieżni jeśli będę się po tym czuła dobrze to będę chodziła regularnie. Zawsze dobrze mi to robiło a spacery w plenerze odpadają ze względu na podłą pogodę.

A mam pytanie ogólne...od 3 dni czuję kilka razy na dzień takie napięcie w dole brzucha, tak się spina jakby, dziwne odczucie, czy tak siè odczuwa te skurcze braxtona- hicksa czy raczej powinnam się martwić? Dopiero od początku tyg zaczęłam mieć to na tyle często, że się zaniepokoiłam...

Witajcie dziewczyny :)
Dzis mamy z maluszkiem wizytę kontrolną i mam nadzieje, że dowiemy się z mężem czy będzie Zosia czy Mikołaj. Ciągle nas trzyma w niepewności. Dostane też wyniki z glukozy i oby było w porządku...
Jeśli chodzi o jakieś gadżety to polecam BebiKlub. Fajne porady przysyłają mailowo a pocztą przyszło mi pudełeczko na pamiątki maluszka i album od usg przez kolejne latka :) Ciekawa rzecz ^^
Ach i chyba jestem zmuszona kupić sobie poduszkę do spania, bo strasznie męczą mnie bóle pleców :(

Witam w ren okropny dzień. Nie dość że w nocy może ze 3 godziny przespałam to jeszcze mnie baba w rejestracji u lekarza wkurzyła. Byłam dzisiaj u chirurga z moją przepukliną. Nie za wiele mi był w stanie powiedzieć i wysłał mnie jeszcze na usg. Usg w innym budynku u oczywiście trzeba termin ustalić. Idę do rejestracji a tu kobiera mówi mi ze termin na 6 kwietnia! Więc się we mnie zagotowało i spytałam czy wcześniej nic się nie da bo mojej ginekolog zależało na szybkiej diagnozie jak mam rodzić. Ona na to że niw widzi ze jestem w ciąży bo blat jej zasłania a poza tym na skierowaniu nie mam wpisane że pilne. Pognałam wiec spowrotem do chirurga dopisał ze pilne. Spowrotem do rejestracji i akurat druga kobieta była wolna i mówi mi termin 6'kwietnia!!! Prawie wybuchłam - taki sam termin na pilne , i nie pilne! Ona na to ze niw wymyśli innego i w takim razie mam czekać do koleżanki. Jak się w końcu doczekałam znalazł się termin na czwartek. Jak dla mnie to jakaś kpina. Jak człowiek nie dobija się drzwiami i oknami to mają go w dup... Nie mam zamiaru płacić prywatnie skoro płacę składki na cholerny NFZ ale zdrowie i nerwy trzeba mieć. Może jutrzejszy dzień będzie łaskawszy dla mnie

asica234
goherek ja też jestem z Wrocławia :-) A na kiedy masz termin? O którym szpitalu myślisz? Jak będziesz coś wiedziała wcześniej na temat drzwi otwartych w szpitalach to daj znać :-) jeśli u nas tak owe są.

Witam po długiej przerwie, niestety nie mam czasu zaglądać tu codziennie i mnóstwo stron do nadrobienia. Jeszcze troche to mnie wydziedziczycie z tego forum:p
Ja wstępnie planuję rodzić na chałubińskiego. Czytałam opinie ze po porodzie można bez problemu doprosić sie o pomoc przy dziecku. Nie byłam jeszcze w żadnym szpitalu, zajmę się tym wszystkim jak remont się skończy-jak zdążymy.Termin mam na 25 .06 ale planuje rodzić 23.06.
A pozatym to jutro mam wizyte u lekarza i wyjątkowo nie mogę sie jej doczekac,sama sie dziwie sobie.Moze wkońcu dostane fotke dziecka:).Do tej pory mały był wstydliwy.

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png