Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Usmiech
Patsy - ja biorę jodid i letrox, bo mam niedoczynność, ale moja pani doktor powiedziała mi, że jod powinny brać wszystkie kobiety w ciąży (chociaż o tych z nadczynnością nic nie wspomniała)

Uśmiech - nie przejmuj się - ja też jeszcze nic nie kupuję. NIC, dosłownie nic. Może jak sie dowiem płci i się upewnię, że wszystko jest ok.
Dzięki za info o jodzie. Może rzeczywiście te informacje na ulotce dotyczyły "normalnych" ludzi, a kobiety w ciąży mają inaczej? Kurczę, głupia sprawa u mnie, bo wydaje mi się, że większość dziewczyn w ciąży ma właśnie niedoczynność, a nie nadczynność. Dobrze chociaż, że to ponoć dzidziusiowi nie szkodzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3o90bvz743ukkv.png

Nefer nie wiem czy mam anemie. W dniu kiedy zrobiłam test (4tc), zrobiłam też pełną morfologie i wszystkie wyniki były ok. Natomiast jak zrobiłam badania w 13tc to wyszło że erytrocyty, hemoglobina i hematokryt są obniżone i lekarz zalecił mi przyjmowanie żelaza.

Ja dzisiaj zrobiłam porządek w dokumentacji medycznej. Założyłam sobie specjalną ciążową teczkę. Zajęło mi to sporo czasu ale jestem zadowolona. Chociaż tym układaniem troszkę się zmęczyłam :D

Uśmiech ja jeszcze nic nie kupuje ale może zacznę jak poznam płeć bejbika ;)

Czy któraś z was ma detektor tętna płodu? Zastanawiam się już od dłuższego czasu nad zakupem tego urządzenia...
I jeszcze mam pytanie - czy zmienia wam się kształt pępka? Bo u siebie zauważyłam zmianę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

Nikaa ja mam detektor:) nabylam w ciąży z blizniakami ;) fajna rzecz bo w kazdej chwili mozna posluchac serduszka choc czasem jak tetna nie znajdziesz bo np dzidzia sie tak ułożyła to mozna sobie stracha nagonic :D

Ja na razie nic nie kupuje...robię tylko rozeznanie w terenie i to tylko w wozkach :) choc sam wozek tez pewnie kupię pod kolor płci - a tej dowiem sie moze w grudniu a moze dopiero pod koniec stycznia

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Nikaa76
Nefer nie wiem czy mam anemie. W dniu kiedy zrobiłam test (4tc), zrobiłam też pełną morfologie i wszystkie wyniki były ok. Natomiast jak zrobiłam badania w 13tc to wyszło że erytrocyty, hemoglobina i hematokryt są obniżone i lekarz zalecił mi przyjmowanie żelaza.

Ja dzisiaj zrobiłam porządek w dokumentacji medycznej. Założyłam sobie specjalną ciążową teczkę. Zajęło mi to sporo czasu ale jestem zadowolona. Chociaż tym układaniem troszkę się zmęczyłam :D

Uśmiech ja jeszcze nic nie kupuje ale może zacznę jak poznam płeć bejbika ;)

Czy któraś z was ma detektor tętna płodu? Zastanawiam się już od dłuższego czasu nad zakupem tego urządzenia...
I jeszcze mam pytanie - czy zmienia wam się kształt pępka? Bo u siebie zauważyłam zmianę.

Mój się zmienił haha co do żelaza powiem Ci tak
Z starszym brałam całą ciążę i ząbki mleczaki masakra poza tym zateardzenia twardy brzuch . Teraz mi też zapisali Ale mój doktor prywaciarz kazał mi kupić tabletki z buraka i po 3 tyg wyniki o wiele lepsze wprowadzilam też sok buraczany w codzienne rytualne jedzenie.
Matko jakie dziś kopy dostaje.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

Gość czarnykwiat

czitabu
moja waga pomimo takiego samego apetytu jak przed ciążą idzie strasznie w góre .. aktualnie +10 .. aż się boje co bedzie dalej :P
Pozdrawiam wszytskie mamusie !!:)

Tak ogromny przyrost wagi do tego tygodnia to coś na pewno musi być nie tak? Czy zbadałaś tarczycę? Bo mi to wygląda na złą pracę tarczycy. Tyle to się powinno przytyć przez całą ciążę! a nawet mniej.....

~czarnykwiat
czitabu
moja waga pomimo takiego samego apetytu jak przed ciążą idzie strasznie w góre .. aktualnie +10 .. aż się boje co bedzie dalej :P
Pozdrawiam wszytskie mamusie !!:)

Tak ogromny przyrost wagi do tego tygodnia to coś na pewno musi być nie tak? Czy zbadałaś tarczycę? Bo mi to wygląda na złą pracę tarczycy. Tyle to się powinno przytyć przez całą ciążę! a nawet mniej.....

Czarnykwiat ok może 10kg to dużo przez taki okres czasu,tu się mogę zgodzić, ale na pewno nie z tym że powinno się przez całą ciążę przytyć mniej niż 10kg...

http://www.suwaczek.pl/cache/4bbfb70c46.png http://www.suwaczek.pl/cache/a5c94452fd.png

No to mnie pocieszyłyście z tym kupowaniem, bo myślałam, że jestem ostatnia... Tak jak Nefer bałam się kupować, ale w końcu zaszalałam i tę grzechotkę kupiłam....

Poszłam do kuchni z zamiarem gotowania chińszczyzny (przez Stardust), ale w międzyczasie mi się odwidziało o 180 stopni i zrobiłam dla siebie zamiast chińszczyzny ucztę śródziemnomorską: zupę dalmatyńską, kurczaka w ziołach prowansalskich i ratatouille, a dla mojego męża curry indyjskie z ryżem (trochę nawet pomagał)... Właśnie czekam aż będzie gotowe. Najgorsze, że tak się nagotowałam, że straciłam apetyt... :-/
chyba będę mieć zapasy na jutro...

W międzyczasie zrobiłam moją trzecią mega głupotę odkąd jestem w ciąży: odcedziłam warzywa trzymając sitko "do góry nogami" - tzn. wszystko wyleciało mi do zlewu...

S.O.S. ! Czy tylko ja robię takie głupoty? :-D

Uśmiech chyba każdej z nas zdarzają się dziwne zachowania, więc nue jesteś sama :D

Moniaa a możesz podesłać linka jaki jaki detektor masz?

Stardust właśnie z mamą rozmawiałam o tym żelazie i ona też mi radziła pić sok z buraków, bo tak kiedyś jakaś lekarka jej mówiła. Ja prawie codziennie jem coś z burakami. Jest to albo barszcz ukraiński albo surówka z buraczków - taka w słoiku- z Biedronki. Smakują mi. A Ty sama robisz ten sok buraczany czy można gdzieś kupić gotowy? Tabletki z buraka są w aptece?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

Gość stardust.serw1

Usmiech
No to mnie pocieszyłyście z tym kupowaniem, bo myślałam, że jestem ostatnia... Tak jak Nefer bałam się kupować, ale w końcu zaszalałam i tę grzechotkę kupiłam....

Poszłam do kuchni z zamiarem gotowania chińszczyzny (przez Stardust), ale w międzyczasie mi się odwidziało o 180 stopni i zrobiłam dla siebie zamiast chińszczyzny ucztę śródziemnomorską: zupę dalmatyńską, kurczaka w ziołach prowansalskich i ratatouille, a dla mojego męża curry indyjskie z ryżem (trochę nawet pomagał)... Właśnie czekam aż będzie gotowe. Najgorsze, że tak się nagotowałam, że straciłam apetyt... :-/
chyba będę mieć zapasy na jutro...

W międzyczasie zrobiłam moją trzecią mega głupotę odkąd jestem w ciąży: odcedziłam warzywa trzymając sitko "do góry nogami" - tzn. wszystko wyleciało mi do zlewu...

S.O.S. ! Czy tylko ja robię takie głupoty? :-D

hahahaha ja wczoraj czajnik wstawiłam do zlewu a po godzinie się zastanawiałam dlaczego wciąż nie mam wrzątku do herbaty. Cioci dzisiaj robiłam kawę i uwaga zalałam całą puszkę a szklankę odstawiłam na miejsce puszki.
Witam w klubie :)

Gość stardust.serw1

nefer
Ja dzis chińszczyzna ;)
A na kolacje podsmażony makaron z fasoli mung z jajkiem.
Dzidzia kopie.
A ja leze na dupie dzien cały. Dzieki temu malutko Braxtonow. Ale wszystko boli :/

mi przy tych skurczach lekarz powiedział nakaz bezwzgędnego leżenia czy ja rozumiem co on mówi a ja oczywiście .
Prawda jest taka że jak masz dziecko ciężko tego przestrzegać co u mnie skończyło się długim pobytem w szpitalu pamiętasz więc kochana odpoczywaj i leż nawet jakby Ci miały odleżyny wyleźć uratuje Cię potem :D

Gość stardust.serw1

Nikaa76
Uśmiech chyba każdej z nas zdarzają się dziwne zachowania, więc nue jesteś sama :D

Moniaa a możesz podesłać linka jaki jaki detektor masz?

Stardust właśnie z mamą rozmawiałam o tym żelazie i ona też mi radziła pić sok z buraków, bo tak kiedyś jakaś lekarka jej mówiła. Ja prawie codziennie jem coś z burakami. Jest to albo barszcz ukraiński albo surówka z buraczków - taka w słoiku- z Biedronki. Smakują mi. A Ty sama robisz ten sok buraczany czy można gdzieś kupić gotowy? Tabletki z buraka są w aptece?

kupuję ten jednodniowy ale mieszam go z jabłkiem i po 3 tygodniach wyniki o niebo lepsze więc odstawili mi żelazo a dostawałam już w zastrzykach więc nie mogę narzekać.