Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny.
U mnie z humorem nie za ciekawie :-( wróciły zawroty głowy i omdlenia. Do tego mam dziwne uczucie w brzuszku. Nie wiem czy jest on normalny czy mi twardnieje. Wydaje mi się że mam macice wysoko, zaraz pod pepkiem. To normalne by w 16 tyg była tak wysoko? Jak dotykam brzucha to ją czuję. Powinnam? Martwię się. W moim mieście w piątek żaden lekarz nie przyjmuje. Nawet w szpitalu mają tylko dziś takiego jednego z którym nie da się gadać. Prywatnie też ani jednego. Do poniedziałku trzeba czekać a tu taki stres. Dobrze że czuję moją dzidzię ale też trochę mniej niż do tej pory :-(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgimul4pjv.png

Witam nowe majoweczki :) bardzo sie ciesze ze jest nas tu coraz wiecej ;) w kupie razniej ze tak sie wyraze :)
Ashica lez i odpoczywaj zebys nigdzie nie padla...uwazaj na siebie :) co do uczucia w brzuszku niestety nie pomoge...

Olcia super ze wyzdrowialas :) tylko wspolczuje tej alergii ....

Meeg coz za postanowienie trzymam kciuki abys dala rade ;)

A ja tak spojrzalam dzis na siebie w lusterku i szczerze to czuje sie nieatrakcyjna... mam okropne piersi do tego obolale .. na poprawienie humoru maluje paznokcie :P

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jnj452i4q.png

Gość agata magda

MP1 dziekuje za Te slowa pocieszenia. od tygodnia nie jestem juz sama w domu mam pomoc domowa, Pani zajmuje sie mala, gotuje i sprzata. chociaz ja bym duzo dala zeby to wszystko robic sama. faktycznie przez kilka tygodni bylam w domu sama bo corke oddalam tesciom nie bylam sie w stanie nia zajac a powiem Wam ze nigdy w zyciu nie pomyslalam ze mozna swoje wlasne dziecko oddac i nie widziec takiego malucha chociaz przez 1 dzien...dzisiaj pogadalam z kolezanka nie jest w ciazy ale ma inne klopoty i tak chyba kazdy zmaga sie z czyms...
anka_hey i m. zielinska
we wtorek ide do psychoterapeutki. psychiatra powiedziala zebym brala lek albo poszla na psychoterapie. zobaczymy. mnie sie wydaje ze jak tylko fizycznie bedzie lepiej to psychicznie tez od razu sie polepszy. ale spobuje mam nadzieje ze trafie na super babke z energia.
majka82 olcia93
moze te bole glowy sa spowodowane niewystarczajaca iloscia plynow w organizmie moze za malo wody pijecie, przepraszam za ten banal...
a propos leczenia z chorob drog oddechowych. w 5 tygodniu sie rozchorowalam dostalam amoksiklav - pisze ze nie przechodzi do lozyska i bylo lepiej zostal kaszel taki bardzo suchy i na ten kaszel bralam steryd wziewny muflonode - pomoglo.
dziewczyny jestem wdzieczna za to forum i ze jestescie!!!
napiszcie jak poprawiacie sobie humor jak macie zly nastroj?

Nie odpowiem bo nie pamietam :( na wizycie dostaje z przejęcia malpiego rozumu a dzis jeszcze 1 raz bylam z mezem to juz calkiem i zamiast patrzec na monitor i sluchac to patrzylam na meza czy sie cieszy ze bedzie mial coreczke. Liczylam na to ze on zapamieta ale chyba tez za bardzo sie przejal :)
z drugiej strony ciezko to porownywac bo mi jak to pani doktor ujela "klocek rosnie " wiec zalezy jakie maluch geny ma.

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

ahh ja mam termin na 17.05 i tez jestem ciekawa jak tam u mojego maluszka sprawa wyglada :)
ale 27.12 idziemy na usg nareszcie to sie wszystkiego dowiemy :)
troche sie martwie bo nadal nic nie przytylam a wrecz - 0,6 kg mniej na wadze ;(
w aplikacji 'moja ciaza" napisane ze prawidlowa waga w tym tyg ciazy to ok 60 kg a ja waze 55,9 :O

dzis musze zjesc porzadny obiad :)

http://lmtf.lilypie.com/FfsCm5.png

Aschica na etapie w którym zaczynamy być lekarze już nie mierzą pchełek wtedy liczy się już tylko przyrost wagi... :-) zazwyczaj maja koło 12-15 cm od czubka głowy do pupy.... Takie maluchy będzie coraz trudniej mierzyć...

Niestety chandra w ciąży to najgorsze co może być i ciężko sobie z nią poradzić.... Oglądasz filmik na Youtube śmiejesz się, za chwilę leci reklama czegoś tam i już płaczesz ot tak z niczego... Ja dzisiaj odważyłam się spakować pierwsze pudełko, nie było łatwo oczywiście bez łez się nie obeszło...ciężko jest się wyprowadzić z miejsca w którym spedzilo się 5 lat...mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tu wroce...
Mojej pchle zmieniają się smaki, zaczęła akceptować mięso...:-) nareszcie...
Też macie tak że czasami z jednej strony macie bardziej odstajacy brzuch a innego dnia z innej...tam gdzie jest maleństwo... ?
Karmelek, ~agata witajcie w majówkach...:-) to już nas jest tu koło 40...:-) majówkowa grupa wsparcia...

http://www.suwaczki.com/tickers/oar890bvnevvo7qm.png

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvh371ie7tqtzh.png

Witam nowe majóweczki :) ja już pomału nie nadążam kto jest kim :)

Nie martwcie się tak tą wagą, wiele z Was bardzo się tym przejmuje a tak do 20tc to jest bardzo indywidualne, dopiero w drugiej połowie ciąży ważne jest tycie ale maluszka, często jest tak że na początku tyje się ledwo 1kg albo wcale, maluszek jeszcze waży ledwo kilka gramów i to normalne że waga tak nagle nie rośnie z dnia na dzień :) Ja choć powinnam się przejmować wagą to tego nie robię bo musiałabym zwariować chyba ;)
Jagoda Ty się martwisz że ważysz 55,9 a ja ważę 10kg mniej to chybabym już musiała do szpitala iść gdybym sie aplikacją przejmowała, wyluzuj :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yp5sgjy82.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3rq5wsl7y.png

Kapierka, Natalka GS, karmelek witajcie :) coraz wiecej nas :) jak to mowia "co dwie glowy, to nie jedna" :p

Natalka GS ja na nerwy reaguje inaczej, bardziej wymiotnie ze tak powiem, a bole glowy mam odkad pamietam i zawsze sie nasilaja w okresie jesienno_zimowym, w dodatku ciaza tez je pogarsza.

Ashica wspolczuje tych zawrotow, oby jak najszybciej przeszly :* co do macicy to tez nie mam zielonego pojecia, ale nie wydaje mi sie, zeby byla tak wysoko, aczkolwiek kazda ciaza jest inna. Dziwne tez, ze nie masz zadnego lekarza w piatek, oby ten weekend Ci szybko zlecial i bezbolesnie. Moze do poniedzialku wszystko przejdzie, oby!

Mp1 ja sie czuje nieatrakcyjna od poczatku ciazy :( dobijaja mnie te wypryski, juz nie wiem jak z nimi walczyc, najwiecej jest kiedy sie zbliza termin, w ktorym powinna byc miesiaczka :( pociesza mnie fakt, ze chlopak mi powtarza, ze i tak jestem cudowna i sliczna :)

Agata Magda dobrze, ze masz kogos do pomocy, obys szybko wrocila do formy :* jesli chodzi o picie wody, to wypijam 2 l wody dziennie, wiec malo prawdopodobne zeby to bylo od tego. Ja jak mam zly humor to ide spac, albo dzwonie do mamy, zazwyczaj mi mija jak chlopak wraca z pracy :)

Karmelek ja tez wariuje jak jestem na usg, duzo zapominam zaraz po wyjsciu :) dobrze, ze dostaje wydruk i w domu go studiuje :)

Jagoda25, podobno normalnie powinno zaczac sie tyc ok 20 tyg, wiec spokojnie :) tez mam ta aplikacje i tez odbiegam od wagi tam podanej wiec sie nie martw, nadrobimy, maluch napewno rosnie :)

Zuzulinek a skas przeprowadzka dokad ? Jak pisalas to przepraszam, musialam przeoczyc. Mnie tez czeka przeprowadzka, musimy znalezc jakies wieksze mieszkanie, teraz mieszkamy w kawalerce. Mam nadzieje, ze moj chlopak nie wpadnie na pomysl, zebysmy wprowadzili sie do jego mamy :p
I witaj w klubie, ja tez zaczelam wcinac mieso i to z jakim smakiem, ah te nasze maluchy. Jesli chodzi o brzuch to ja codziennie mam inny, raz wstaje z takim naprawde widoczny, raz lekko zaokroglony roznie i na to przyjdzie czas, ze juz bedzie tylko rosl :)

Majka1982 widze, ze wazymy podonie :) ja tez juz przestalam sie przejmowac ta waga, tak mnie ostatnio uspokoilyscie, ze wyluzowalam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3febfp1bd.png

Cześć dziewczyny!
Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Witajcie nowe Majóweczki.

jagoda25 z Palmersa mam skoncentrowany krem w tubie. Czyli jeszcze coś innego. A z tego zestawu to co Ci najbardziej przypadło do gustu?
SylwiaWien super, że uda Wam się być wcześniej na Świeta, naładujesz baterie :)
Mp1 fajnie, że masz takie wsparcie męża :D
Karola_kraków super, dobre wieści z usg :)
Anka_hey współczuję wizyty u dentysty. Ale dzielnie sobie poradziłaś :) Dobrze też, że 2 trym. jest najlepszy w razie czego na leczenie czy nawet znieczulenie. Ja bym bez nie dała rady, no way:P
Meeg będziesz miała coraz więcej sił trzymam kciuki za obronę :) Ambitna dziewczynka :) Kurka, u mnie jak pytałam o szkołę rodzenia, to pani przez tel. powiedziała, że jak skończę 20tc to mam zadzwonić i ona da mi znać kiedy są spotkania. I tyle. Nie będzie problemu. Żadnej walki o zapis. No tylko tu jest sporo szpitali...
Witaj DariaO wśród spędzających ciążę w domu ;) Wiesz co mnie też dziąsła podkrwawiają. Miękka szczoteczka pomaga. Używam też emlex.

Mężuś mi się troszkę zreflektował, piękne różyczki są już w wazonie, nakupił mi marchewek i jabłek na soki i przytulasek wrócił. Ach co jakiś czas trzeba wstrząsnać, żeby się obudził :P Aaaa i kurczę chyba czuję ruchy!:D Nie byłam pewna, ale to smyranie to chyba jednak to :) Cudnie!
Nabrałam przez Was ochoty na kakao ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjofn8khwrj.png
http://www.suwaczki.com/tickers/y86z7ddlb3pndx6a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/y86z7ddlb3pndx6a.png

My mamy termin na 10 maja.

KARMELEK- Witamy Cię wśród Majóweczek ;) jeżeli chodzi o usg byłam z mężem tydzień temu też miałam wtedy 16 tydzień i mały ważył już dużo wtedy bo 178g i nie wiem czy nie za dużo ale mówią, że lepiej żeby maleństwo więcej ważyło niż mniej więc przestałam się przejmować .
Na usg pewnie jest ile mierzy dzidzia ja też nie spojrzałam w domu zawsze studiuje usg i podziwiam dzidzie. Cieszę się, że co wizytę mamy usg i zdjęcia cudowne.
ASHICA- Mój mały miał w 16w3d - 13,6cm tak mam na zdjęciu z usg . też zapomniałam pytać za bardzo byłam przejęta tym jak wywijał malec, i czekaliśmy z Mężem czy powie nam płeć jak mąż usłyszał to łza się zakręciła ja zapomniałam nawet pytać o wszystko zapytałam tylko czy wszystkie wymiary w normie :) teraz czekam na wizyte 22.12 i już nie mogę się doczekać kiedy znowu będę widzieć jak wywijać :D

OLCIA93- widzę mój rocznik jak dobrze wnioskuję po nicku ;D a odnośnie wyprysków nie będziesz miała dziewczynki mówią, że zazwyczaj kobiecie wychodzą wypryski jak będzie miała córeczkę ;d

AGA.TYMRAZEMSIEUDA - używam miękkiej staram się więcej płukać płynami częściej ale nie pomaga wydaje mi się teraz jak na wizytę pójdę do dentystki mam nadzieję że mi coś zapisze od niej może na te dziąsła . Elmexu nie używałam spróbuje ;D / kupiłam paradontax na krwawiące dziąsła bo tak dentystka powiedziała to myślałam, że po pierwszym przejechaniu szczoteczką w buzi zwymiotuje okropna pasta od razu wyrzuciłam do śmieci . teraz jeszcze meridol próbuje zobaczymy po paru dniach. :D

ZUZULINEK - mam tak samo czasem mam bardziej wypukłą stronę brzucha tam gdzie jest dzidzia czasem, aż tak że aż twarda jest ostatnio nawet dzwoniłam do lekarza bo miałam tak twarde i wypukłe a on to właśnie Pani dotykał pupci albo główki swojego maleństwa :)

KAROLA_KRAKOW - to faktycznie moj mały rośnie we mnie szybiutko bo ma bo w 16t3d mial juz 13,6cm .i ważył 178g.
Mam teraz wizytę na 22.12 więc muszę dokładnie się zorientować i wagę i wzrost dzidzi ;D
zaczęłam się niepokoić.

A ja też zapytam odnośnie szkoły rodzenia też się rozglądam bo chce żeby mąż ze mną chodził tylko w naszym mieście jest jedna i nie pasują godziny mu. Więc zapytam może ktoś z Poznania i orientuje się odnoście jakieś szkoły z polecenia czytałam o DzieciOK i Bambino. ?

Pozdrawiam

Olcia93 - najwidoczniej tak jak mówisz najmłodsze może jesteśmy :) no to super . U nas tez było 99% chłopak a po chwili mówi gdzie tam 100% chłopak . Ale chce teraz na wizycie następnej zostac jeszcze raz na 100% utwierdzona w tym co powiedział bo to różnie zawsze :D

Anka_hey - dzieki bardzo na pewno sprawdzę . Wole jakąś z polecenia bo wiecie tal to różnie bywa :d

DariaO, nie ma się czym przejmować, każdy dzidziuś rośnie swoim tempem :) widocznie bedziesz miała dużego chłopaka :) poza tym tak, jak któraś dziewczyna napisała, na tym etapie już ciężko dokładnie zmierzyć.. Moja gin mi powiedziała, że z tych wymiarów dzidzia jest większa o 2-3 dni.. Najważniejsze, że rosną. :)

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

Cześć dziewczyny! Miałam wczoraj bardzo owocny dzień, wyprodukowałam 14,5 strony :) dawno mi tak dobrze nie szło, oby tak dalej. Dziękuję wszystkim trzymającym kciuki i życzącym mi powodzenia :* Ale kręgosłup dziś mnie boli :( cały dzień przy komputerze i mam.

Coraz bardziej czuję ruchy mojego Łukaszka :* wcześniej musiałam się wyciszyć, przyłożyć rękę. Teraz kładę się i czuję :)

Za to ciągle mam problem z bezsennością i mam wrażenie, że melisa zaczyna na mnie coraz mniej działać :(

Za to jak pisałam wcześniej, w ciąży czuję się atrakcyjna jak nigdy wcześniej :) chyba najbardziej mi się podoba mój nowy biust :D

Witam nowe Majóweczki i wklejam link do naszej tabelki, można się dopisać, tylko trzeba mnie poprosić o dostęp: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ti-oLLnZoRRAO8EzuwHEQtg6quXI9LItn03FWly-d-U/edit#gid=1802868480&vpid=B2

Aga dzięki :) tu też mam sporo szpitali, tylko ten mam 5 minut ode mnie, szkoła ma dobre opinie, moja pani gin tam pracuje, więc bardzo chciałabym akurat tam się dostać :)

Majka to tylko filologia polska, drugi raz bym wybrała coś bardziej przyszłościowego :p a temat to "Strategie językowe feminizmu sterowanego w prasie polskiej w latach 1949-1956". Ogólnie analizuję propagandowe teksty prasowe skierowane do kobiet z okazji 8 marca w czasach stalinizmu. Jaki typ kobiety propagują i za pomocą jakich środków językowych. Ciekawe (dzięki temu bardziej rozumiem moją mamę), ale mam już dość ;)

Meeeg super gratuluje :) oby tak dalej szlo :)
No a mi wlasnie moj biust sie nie podoba za przeproszeniem jak sie rozbiore to czuje sie jak krowa no a bedzie gorzej :P ale brzuszek mi widac i sie ciesze :) tylko ciezko mi go ukrywac musze luzne ciuszki nosic a moja garderoba sklada sie glownie w dopasowane... ale aby do swiat to ma byc swiateczna niespodzianka dla rodziny ;)

Hehe czyli nie jestem najmkodsza :) tu mam towarzystwo starszych od siebie i az milo dla odmiany byc choc rok starsza :) moj rocznik 92 :)

Co do poprawiania se nastroju to ja ogladam seriale albo czytam :) normalnie tez jakies zakupy ale teraz sama nie wychodze a wczoraj zeby.poczuc sie atrakcyjniejsza ubralam sie ladniej i paznokcie pomalowalam hehe :)

Dziewczyny czy wy tez tak macie? Ja jak spie dlugo na prawym boku i obracam sie na lewy to przez chwile czuje dziwny bol ... i jak obracam sie z lewej na prawa to tak samo... to normalne ? Zauwazylyscie u siebie cos takiego ?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jnj452i4q.png

Meeeg co za temat! Moim zdaniem bardo trudny i wymagający. Ja jestem po licencjacie z kosmetologii i pisałam na temat wpływu stresu na skórę, włosy i paznokcie więc to kompletnie inna bajka hehe. Fajnie, że tyle napisałaś i trzymam kciuki za dalszą wene do tworzenia :)
Ja tez ruchy już czuję tak mocne i wyraźne, że czasem boli mnie brzuch tak się Kacperek wierci. To takie uczucie jakby sie caly wyciagal jak po wstaniu z lozka hehe. Zawsze jest to okolo 1-2 w nocy i nie mogę spać;)
Ja się sobie też podobam biust jest pełny ale nie do przesady a brzuszek niesamowicie mnie cieszy:) z resztą mój mąż ciągle mi powtarza, że pięknie wyglądam :)

DariaO Mój Kaceper w 17 tygodniu ważył 236 g więc też chłop jak dąb :)
A Ty mieszkasz gdzieś w okolicy Poznania ?

Moje przeziębienie idzie chyba ku dobremu tyle że mam nos zatkanym i troszkę sobie kaszle ale i tak jest już dużo lepiej. A reszta chorych mam jak się czuje?

http://www.suwaczki.com/tickers/j4x9g8ddtfc3h0jt.png[url]
http://www.suwaczki.com/tickers/74diiei3pjhtpmm7.png

Hejka, hej :))

Dzis zabieram sie za intensywne sprzatanie, a pod wieczor jade na zakupy z moim chlopakiem, ufff w koncu jakies wyjscie z domu po chorobie :)

Mp1 teraz bedzie jeszcze ciezej, bo bedzie coraz wiekszy... moja moze urosl, ale jakos malutko. Ciekawe jaki moj synek jest duzy ? Co do spania dlugo na jednym boku to moze nie mam tak jak Ty, ale jakos wszystko szybko mi dretwieje i krece sie jak nie wiem. Powiem wam, ze nawet pupa mnie bolo jak jakos dluzej posiedze, musze wstac pochodzic. Nie wiem czemu tak sie dzieje, kolejne pytanie do zapisania :)

Meeg zaszalalas :) oby tak dalej, widzisz! Mowilysmy, ze dasz rade :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3febfp1bd.png