Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

@agulaaa - gratulacje, że wszystko dobrze! :) ale rosną te nasze maluchy <3<br />
@Secondtry - cały czas myślę o tym co napisałaś, że będziesz szukać psychologa, ja żałuję, że tego nie zrobiłam też w najgorszych momentach, bo było ciężko i mogłam sobie pomóc, także trzymam kciuki!

Mój mąż codziennie się dopytuje kiedy do nas zadzwonią z wynikami i będziemy wiedzieć płeć :D
Ja po pierwszym szoku, że to może być dziewczynka (bo w końcu już dwa razy mnie przeczucie nie zawiodło ;)) jestem ma etapie, jest mi to zupełnie obojętne, oby było zdrowe.
Na kolejne USG muszę czekać 6 tygodni, więc jeszcze minie trochę czasu zanim zobaczę malucha.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Juz po prenatalnym usg, ciesze sie ze wszystko ok. Dzidziol ma wszystko na miejscu przeziernosc 1.18 ...ufffff. Ma juz 5,46cm czyli w zasadzie co tydzien rosnie 1cm. Wiek z usg okresli na 12tc+5.
A Ruszał się Dzidziol jak szalony, ledwo zolądek namierzylismy i stopę druga. Smieszne bo zapytać o płeć zapomnielismy, a lekarz sam z siebie nie probowal szukac. Zajelismy sie strzelaniem fotek 4d uciekającemu kurczakowi i tu poszlo cale skupienie... Widocznie to jakos podswiadomie mniej wazne, zdrowie najpierw:)
Ryzyko zespolu Downa to zdaniem lekarza 1:4500 a zgodnie z wiekiem zaczynalam od 1:250. Ufffff, jeszcze w tym tygodniu krew pobierzemy na PaPPe i narazie koniec stresów prenatalnych.
A po 16stym tygodniu ze mną powinno być lepiej, ponoć...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Miila, dziekuję Ci :* Wrzucę cos jutro, teraz jak sie rusze z lozka to "miska rządzi", a tak bardzo chcialabym dzis już tylko dobre emocje w glowie.
Chociaz nie wychodzily zbyt wyrazne. W poprzedniej ciąży mialam usg w 13i6 z om. Wtedy Synio mial 9 cm i juz naprawde wyraznie wyszedl na zdjeciu 4d. Teraz trosze raczej ufoludek jeszcze, ale wrzuce obiecuję.
Dobranoc Wam. Ciesze sie ze Was mam!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Oj dzisiaj widze pozytywnie na forum, gratuluję wszystkim wspaniałych przeżyć.
Moje mdłości wróciły a dziś zaczęły się wymioty. Mam nadzieje, ze jutro ich juz nie bedzie, bo pol dnia jestem sama z corka i tylko teraz jak spi mam chwile dla siebie wiec zadne wymioty nie moga miec miejsca.
Miala ktoras z Was tak silne zawroty głowy, poczulam sie jak na karuzeli az brzuch zabolal i ledwo doszlam do lazienki zeby zwrocic. Straszne uczucie.
Ja we wtorek mam usg a w tym tyg jade robic badania i ta glukoze czy cos tam. Nie mam ochoty ale sama sie na to pisalam.
Yo-anna i jak tam dajesz rade z corka w ciazy? I mam pytanie kupujesz drugie łózeczko? Bo moja corka bedzie miala prawie dwa lata a pozniej bym chciala takie same tapczaniki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Ewkamarchewka

No tak Flawia...była2.30 (teraz3.00) i też spać nie mogę. Ja wiem,ze to może niezdrowe ale obudziłam sié na jedzenie. Od kiedy jestem w ciaży budze sie tak strasznie glodna,ze woda i suchar nie wystarcza,a bezsennosc swoja droga. Potrafie obudzic sie o 3nad ranem i do 5myslec,pozniej caly dzien zdechlak ze mnie. Choc przyznam -pozytywnie,od 3dni mam jakas energie do zycia :)

Flawia takiej nie jadłam. Ja kroję w pół talarki cienko cebulę, smażę, aż będzie skarmelizowana, później tuszę ze szklanką białego wina. Dodaje bulion, gotuję i później do piekarnika z grzankami z bagietki i do zapieczenia sera na wierzchu.
Bezsenność to chyba większość nad dotyka. Ja zwykle mam między 1-3 rano :( później w ciągu dnia zapędzam dzieci na drzemkę, żeby odespać z nimi.

Gość Ewkamarchewka

Vena127 jestem pierwszy raz na forum i troche mi lzej z informacja,ze nie tylko ja tak mam-dzieki za slowa otuchy:) nie czytałam wczesniejszych wpisow...a jesli pytam kolezanek o ich historie,to sie dziwia,ze mam tak na tym etapie "taka bezsennosc to tylko pozniej teraz za wczesnie"...:/

ewkamarchewka tu znajdziesz więcej z takimi problemami. Z biegiem ciąży zmieniają się główne przyczyny dlaczego nie śpimy.
Hehe, znajdziesz tu same perełki ciążowych dolegliwości, do wyboru, do koloru.
Pisz, co Ci w duszy gra: żal, psiocz, co tam potrzebujesz wspieramy się bez wyjątku, nikt się niczemu nie dziwi.
Na kiedy masz termin?