Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ataa dołączam do kubu :) mój mąż niestety mojej miłości do gwiazdek nie podziela, jak zwykle twierdzi ze są mało męskie ;)

Majtynka, doskonale znam to uczucie ale się zawzielam i jakoś nasz złożyłam :) myślałam że padne w trakcie bo to wszystko wcale takie lekkie nie było, ale jak się kobieta w ciąży uprze.... :)

Miila pomogło?

Dziewczyny tak sobie ostatnio myślałam o Szotce, wiecie co u niej i jej szyjki? Odzywała się jakoś ostatnio? Może przegapiłam. .

Gadalam.do heltinnea sama to uslyszalam ze mam.odpoczywac. Najlepsze, ze ja robie typowe donowe obowiazki. Jutro obiad dla corki mam a dla nas kazdy soboe.cos zje, tzn maz.w.pracy a my z tesciowa co chcemy.
Takze tylko zakupy.
Corka grzeczna wiec jak odpoczywam to sie chwile bawi.
Ataa po Twoim wpisie spojrzalam na okno i az zal mi sie nas zrobilo ze my w domu, maz byl.z corka ale ja tez powinnam.sie dotleniac i poszlam, corka sama biega, w koncu jest płot to nie musze za nia biec. Juz nie moge sie.doczekac jak bedziemy normalnie funkcjonowac, ja sobie na skakance poskacze na podworku hehe.

kumi ja chce taka pachnaca, zeby z daleka na siebie zamiast dezodorantu a zaraz chwila i bedziemy bez kurtek to akurat. Pierwsze slysze o tej wodzie. Musze poczytac dokladnie.co.to.

Siedze chwile sama, maz kupil mi rano gniazdko (ciastko) ale cieplo i juz sie tak nie chce jesc.
W sb jade do mamy na weekend, maz ma 2 zmiane wiec w ndz dojedzie. Lubie do mamy bo tam oprocz kapieli i ogolnych kwestii jedzenia to nie zyjemy rutynowym planem dnia.
Ataa Ty tez powinnas troche odpoczac skoro brzuch daje Ci znac.
Ja mam dzis do prasowania pierwsza partie do szpitala, ale ja akurat jestem taka ze schowalam do szafy i czeka az naprawde zlapie natchnienie. Jak dzis nie.dam rady to sobie odpuszcze.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Ataa gwizdki też są super!:) A na tej stronce co Miila podała urzekły mnie ananasy;) Nie zamówię ich, bo do niczego mi nie pasują, ale może kiedyś. W pokoju mojego maluszka nie będzie żadnych naklejek, już wystarczy, że zasłonkę mam w kropki, ale na początku będzie spał w naszej sypialni i chciałam tak chociaż troszkę ozdobić pustą ścianę nad łóżeczkiem.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Bbbbb mój też ma jakiś problem z gwiazdkami. Najbardziej protestował, gdy chciałam kupić bluzeczkę z dużą gwiazdą z przodu, że nie dość, że babskie, to w dodatku - uwaga - jakieś takie radzieckie:D Ale i tak mam kocyk w gwiazdki, pajacyk i body, a on chyba nawet o tym nie wie, pogubił się chłopina w tej wyprawce;)

Heltinne no ciezko było, cycki mi nabrzmiały i mały miał problemy ze złapaniem i denerwował sie tak jak i ja. I wczoraj rano zadzwoniłam do 'amme poliklkinikk' i powiedziałam jaki problem, umówiłam sie na godzinę i pojechaliśmy. Pokazała mi jak sobie radzic i ogolnie. Przez cały okres karmienia mogę dzwonić i przyjeżdzać, ciekawe czy u Ciebie tez to jest?

No a dzisiaj byliśmy na kontroli krwi na żółtaczkę i o 14 dostaliśmy telefon ze musimy przyjechać do szpitala na jeszcze jedno naświetlanie :( i tak znowu leżymy w szpitalu, ehh. A mi jest cholernie smutno. Ryczeć mi sie chce i ogolnie mam takiego baby bluesa ze nie ogarniam czasami... Czekam tylko na mamę bo przylatuje do nas w sobotę żebym mogła sie wygadać i wypłakać. Chociaż wszyscy mi zabraniają ze względu na pokarm. Ja wiem ze nie mogę sie stresować ale no jak dostałam ten telefon dzis to nie mogłam sie powstrzymać..
Eh, sorki ze wam marudzę.
A jak Agulaaa?

A to moj kochany szkrabik

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45251.jpg

Paulina piękny ten Twój Szkrabik :D a baby blues to bardzo fizjologiczny aspekt podobno (hustawka hormonów nasila sie w 3 do 5 doby po porodzie) i mzoe sie sporo utrzymywac, ale własnie niewypłakanie się moze przyniesc gorsze efekty.. tak mi psycholog mówila, i własnie musisz zrobic cos dla siebie cos co poprawi Ci nastrój, jakies zakupy, fryzjer, paznokcie, rozmowa z mama, albo nam tu pisz co Ci dolega, ale nie tłum tego w sobie..
co do zółtaczki to niestety szanse na nia sa spore, ale rozumiem ze masz jedno naswietlanie i od razu do domciu? czy musisz zostac na noc w szpitalu?

Paulina jaki słodziak! Jak tak patrzę na niego, to już się swojego doczekać nie mogę:) Postaraj się myśleć pozytywnie, wiem, że pewnie hormony szaleją i ogólnie jesteś rozbita, ale zrób to dla swojego maluszka. Dobrze, że mama przyjeżdża, na pewno będzie ci raźniej. A zobacz kochana jaka ty już doświadczona będziesz jak my zaczniemy karmić! Będziesz nam doradzać:)

Gwiazdki mało męskie?? Eh.. mój to po prostu nie chce naklejek, ale postanowilam ze udam ze nie słyszałam :P a jesli chodiz o Waszych facetów, to jesli interesują się sportem, to mzoecie wskazac na taki klub jak WIsla Kraków, bardzo fajny swoją drogą ktorych symbolem jest biala gwiazda własnie, poza tym gwiazdkami oznacza sie super kluby i osiągnięcia, np. bayern monachium ma nad herbem obecnie 4 gwiazdki ktore oznaczaja komplety roznych zdobytych mistrzostw, i tak wiele wiele zespołow ma.. a oprocz gwiazdek na scianie mam mnostwo innych ciuszków w gwiazdki :D oraz zamierzam kupic poduszki w kształcie gwiazdek :D

Paulina - słodziuchne maleństwo![;
Ja kupiłam podkład taki najprostszy z akpolbaby. Kurcze, czy wszyscy nie bardzo przesadzają.. co druga rzecz niebezpieczna.. ja to rozumiem, ale bez przesady..
Cieszę, się że u niektórych lepszy dziś dzień. U mnie w miarę, jak nie myślę, to ok ;P Nawet z mężem na spacerek się udało pójść. Przebiśniegi się ładnie wybijają w ogródku.
o zgrozo! myślałam, że wszystko poprane a tu mi jeszcze coś się poznajdywało i plamę mam na materacyku, muszę wyprać, grr.. skąd się wzięła to nie wiadomo.. ;P Zwalę to na koty!
Musze pomyśleć i już zrobić listę wielkanocnych przysmaków ;D

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

PaulinaNo ale słodzinka <3 nie przejmuj się tymi nastrojami, nas ostrzegała położna na szkole rodzenia, że to normalne, bo hormony skrajnie szaleją, masz prawo płakać, to nic złego :*<br />
Bbbb pomogło choć jak pierwszy raz użyłam to mnie zapiekło, ale teraz już super, dziękuję :*

Miszka a jaki masz kolor ścian i jaki kolor nalepek chciałaś? :)

Paulina nie wiedzialam.. u nas tzn w Pl chyba inaczej to wygląda.. wiem tylko tyle, ze pobyt wtedy przedluza sie do 5-6 dób..
Ale popatrz na to w ten sposób, ze za chwilę bedziesz w domu, mama w sobotę dotrze, a to juz zaraz :-) no i nie bedziesz sama ze swoimi emocjami. A czas przy takim skarbie szybko Ci upłynie do soboty :-) naprawdę jest uroczy a to Twoja zasługa przede wszystkim :D

Ja dzisiaj wybralam sie do wawy, pogadac o moim powrocie do pracy po urlopie. Spotkalam sie ze znajomymi z pracy, nikt nie mogl uwierzyć, ze to juz 9 miesiac. Czy ja powinnam zaczac się stresowac rozmiarem mojego brzucha? Bo on naprawde jest dosc mały.
Moja szwagierka 3 dzien rodzi i urodzic nie moze, 2 dni skurczy bez rozwarcia.... moje dziecię w brzuchu stresuje sie razem ze mna, bo od 2 dni jest hiperaktywny, albo juz chcialby wyjsc na 2 strone.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Paulina ja ze wzgledu na antybiotyk i zoltaczke lezalam z corka 7 dni. Jeszcze po wyjsciu polozna mowila ze malutka jest pomaranczowa i tak nas straszono szpitalem. Na mame.tez czekalam. Noe przejmuj sie, masz nas. Co prawda noe zajmiemy sie Synkiem ale przeczytamy co Coe gryzie;) Sliczny Synek;))

Wy tu o gwiazdkach a ja tak przypomnialam sobie ze wypralam do szpitala a raczej na wyjscie kocyk w kropki, bialy w kropki zielone niebieskie i rozowe. I tak nawet nie pomyslalam ze niemeski ale ten rozowy? Mi tam sie podoba.naklejek na sciane narazie nie daje, poczekam na pierwsze brudy i bede je zaklejac;))

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Ataa o wątku sportowym wolę nie wspominać, bo tylko patrzeć jak mi dzieciątko w bodziaka jakiejś drużyny wystroi;) Mój to świr na punkcie sportu, zwłaszcza piłki nożnej, także Boże broń!
Miila beznadziejny mam kolor w sypialni, miał być brudny róż, a jest bardziej taki brudny koral, łosoś... Chciałam zdjęcie zdobić, ale bez sensu, nic nie widać. Mąż nie chce przemalować:/ No i nie wiem jakie te kropki... Szare, beżowe i jakieś? Czarne tylko? A może coś miodowego? Ciężko coś pod ten kolor dopasować. Zamówiłam darmowe próbki z miejscowej sklepu, jutro będą, to może coś mi się rozjaśni.

Paulina cudny ten Twój zajączek :-D
Anawee kurcze to nie powinni juz cc robic? Ja to sobie tego nie moge wyobrazić.
Melly poczytaj o wodzie, ja tamm wole perfumami sie kropnąć i dezodorantu uzyc a dla odświeżenia wodą, no ale każdy robi jak lubi, mysle ze mgielkie sobie z allegro mozesz zamowic.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Miszka, wszystkie kolory o których mówisz są ok, choć ja bym nie dała czarnych, fajne by były białe i złote - ja własnie takie daje do beżowych tragicznych ścian, więc wiem o czym mówisz, a jakie macie łóżeczko? białe?

Gość Czarna23789

Paulina głowa do góry. Normalne, że przed Tobą lepsze i gorsze dni. Nie tłum w sobie emocji i nie bój się łez. Najważniejsze że Wiktorek jest już przy Tobie cudowny i bezpieczny.

Melly bardzo dobrze, że zmienisz otoczenie na weekend. Inne towarzystwo i bliskie osoby dobrze Ci zrobią :)

A mój ślubny sam kupił dla Małego jedne body w gwiazdki i są super. Aczkolwiek ubolewał, że na stronie jego ulubionej drużyny piłkarskiej same większe rozmiary, ale za kilka miesięcy coś kupi na pewno.

Apropos łóżeczek, podkładów, prześcieradełek itd. Przygotowujecie to wcześniej? Bo ja myślałam, że wytłumaczę mężowi co i jak ma zrobić, dopiero jak urodzę przygotuje łóżeczko żeby się nie zakurzyło

Miszka widzisz ja to bym Twojemu przybiła piątkę :D sama liczę ze od znajomych meza własnie w tym klimacie tj piłkarskim dostaniemy pajacyki czy cos :D no i juz sama planuję jak wystroic małego na zblizające się Euro tj czerwiec
A jak rok temu w maju bylismy w naszej podrózy marzen, mialam okazję kupic cos dla dzieciatka, naszego ulubionego klubu, ale balam się ze zapeszę i nigdy w ciążę nie zajdę a to juz byl rok jak sie nam nie udawało.. ale mzoe jeszcze gdzies w internecie cos dorwę :D

Ataa to rzeczywiście piąteczka z moim mężem:D Osobiście drgawek dostaję jak mecz w tv leci:D Może dlatego, że oprócz ukochanych drużyn, on się interesuje piłką tak ogólnie, wiesz liga taka, liga sraka, ciągle coś, oszaleć można:D
Miila a wiesz, że biały i złoty może być dla mnie jakimś rozwiązaniem... Łóżeczko białe, ale przez te dość intensywne ściany, to może nie wypadnie blado. Czarny to akt desperacji, fakt. Popatrzę jutro i skonsultujemy;)
Anawee nie zamartwiaj się, skoro lekarz nie widzi problemu, to go nie ma. Już tu pisałam, że moja mama miała takie mini brzuszki, a wszystko było ok. Każdy ma inną figurę i chyba stąd te różnice.

miszka moj maz nie interesuje sie wyprawka ubraniowa, ale ostatnio pierwszy raz podeslal mi ofertę body na allegro z logo jego ulubionego klubu. I ciagle sie mnie dopytuje czy juz zamowilam, aby Tymek mogl z nim kibicowac :d
kumi ja tez sobie tego nie moge wyobrazic, szwagierka, ciagle mi pisze, ze w szpitalu wiedza, co robia... no ok, ale to trwa juz 3 dni. A teraz dostalismy sms, ze dziecko wlasnie wstawilo sie w kanal i juz widac koniec...

Tymon Jan ur 04.04.2016

Ja chyba uzyje narazie przescieradla malej a pozniej jak wrocimy ze szpitala to zmienimy przcieradlo a kocyk w szafie. Boze pamietam jak przyjechalismy z corka tesciiwa biegala kolo nas, ja przeeazona co nas czeka i maz z tesciiwa zaczal ubierac posciel i narzekanie ze mowil zeby mniejsza kupic a to byl prezent. Dlugo to robili a potem w koncu moglam dopiero malutka polozyc.
Ataa oh widzisz my oboje za zuzlem i tak beda ubrane za rok na mecze, ale maz tez pilka tenis, razem KSW. Taki multikibic. Az wkurzaja mnie powiadomienia na tel bo co chwila jakis wynik dostaje.
Na euro tez planujemy poubierac heh.
W 2012 chodzilismy na bialo-czerwono u mamy w miescie i jeszcze wtedy 8 letnia siostra i jak ktos szedl tak samo w barwach to mile usmiechy jakas solidarnosc.
anaweea moze nie chodzilo o brzuch tylko ze tak zlecial czas. A nawet jakby to kazdy ma roznie rozmiar ja w poprzedniej ciazy ladnie wygladalam itd a teraz yh jak slon hehe. Nie przejmuj sie. Lekarz ma racje a nie znajomi