Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Agulaaa ale wiadomość,obudzilam sie na dobre w parę sekund! Trzymaj się dzielnie!
Czekamy na wieści :)

Dziewczyny chciałabym delikatnie przypomnieć ze mamy terminy na kwiecien.....
Jeszcze tylko te co muszą ze względu na cc,a potem przerwa do kwietnia!

PaulinaNo nie płacz kochana,nic mu nie będzie,polezy sobie jak na plaży i tyle....
Chyba większość noworodków tak ma, w każdym razie moje musialy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Paulina nie placz, lepsza taka maszyna niz ja mojej corce na zoltaczke musialam wciskac rure jak od odkurzacza i plaska koncowke pod body i zawijalam w becik i malutka musiala nieruchomo lezec a w tej maszynie Twoj maluszek moze chociaz jakos sie poruszyc.
Zoltaczka chyba musi przejsc zebyscie poszli do domu.
Agulaapowodzenia! Czekamy na wiesci. Dasz rade.

Zestresowalam sie musze kupic ta pralke bo sie zeschizuje dopoki nie wyprasuje ubranek.

Marta Miila tez zadowolona z pralki takze juz taka chce ale tez tesciowa musi chciec. Ona nie lubi jak jej sie cos narzuca.
A co do seksu, tyle robisz wiec nie wiem jak ta ajtywnosc Ci nie przyspieszyla to seks chyba tez nie. Mi powiedziala ze mam w 36 skonczonym seks.
Annanie lubie rat. Na szczescie mamy jeszcze jakies pieniadze ale na tym koniec narazie dopoki nie odlozymy.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly no właśnie. Ale jak znam życie to pewnie kupisz pralkę, poprasujesz ciuszki i stwierdzisz ze skoro gotowe to możesz już rodzic.
Ja tak właśnie zrobiłam przy pierwszym (wtedy chodziło o mebelki) i urodziłam przed terminem następnego dnia.
To może umówmy się na najwczesniej połowę kwietnia? ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ale wlasnie heltinne z jednej str nie mamczasu na ubranka ale z drugiej tez taka blokada, bo w 1 ciazy wszystko oprocz ciuszkow mialam gotowe w 30 tyg i na drugi dzien po remoncie pokoju trafilam juz na patologie, a po kilku tyg jak mama przywiozla wyprane ciuszki to na drugi dzien mialam juz dziecko:D moze umnie tak jest hehe az strach prac. Nie no mi powiedziala ze 17tego moge juz miec dziecko takze sie tego trzymam;D haha.

Vena to ja tez jestem naiwna, bo ja tez zamierzam jezdzic po dziecko jak cos, musi byc pewne ze mama i tata sa dla niego na dobre i na zle. Ja nie mialam awantur o moje glupoty ale tez duzo ich nie robilam a dziecko ma wiedziec ze mama czeka, bo inaczej moze jeszcze glupiej sie to skonczyc. Tu ciotka meza wozila syna na balett itd ale jej nie chca bo ona sie narzuca hehe chyba chciala pokorzystac z nimi.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Paulina taka zoltaczka to nic strasznego a większość dzieciaczkow ja przechodzi. Ja na pewno miałam. I ciesz sie ze masz lampe bo w Pl trzeba sie o nia bic podobno. Tzn jest kolejka i jak np dziecko Ci placze ze glodne to musisz wybierac czy glodne lezy pod lampa czy czeka na nadtepna swoja kolej z lampa.. eh mam nadzieje tylkobze ten moj bprzyklad to jest smutny wyjątek a nie regula w Pl szpitalach..

Heltinne wlasnie obczailam Twoj suwaczek i widze ze masz termin na chwile po mnie. Próbuje sie zaprogramować na okolice 18-24 a czy mi wyjdzie to jeszcze zobaczymy. No ale obiecuje ze sie postaram :)
Chociaz jak powiedziałam mezowi ze kolejna z nas rodzi to sie usmiechnal bo on juz nie moze sie doczekac.
Ja mimo silnych kopniakow moge sie doczekac bo czesc zakupow mam w planie dopiero na kwiecień a po akcji z lozeczkiem to nie wiem czytez dopiero w kwietniu nie bedziemy mogli go kupic. Na pewno musimy czekac na zwrot kasy a maja na to 14 dni.. na kase za buty wciaz czekam.. no nie lubie zwrotów :( chociaz musze przynac ze nie wszyscy sprzedawcy sa tacy. I trzymam sie tego ze ten tez bedzie w porzadku.

Ataa to może 22? Wtedy jest pełnia itd ;)
Ja jak juz pisałam mam bezwzględny zakaz rodzenia przed 08.04.
Pomijając moje mrzonki o rodzeniu z mezem, mogę mieć problem z opieką nad dziećmi jeśli on będzie w trasie. Także ja jestem zaprogramowana na najwczesniej tydzień przed terminem.
A teraz biorę się solidnie za szycie rozka,wypadałoby go w końcu zrobić zamiast tylko o nim gadać.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Agulaa, kciuki kochana!!! czekamy na wieści :)

Vena, 100% racji w tym co napisałaś o wychowaniu.Ten proces zaczyna się od pierwszych dni, jest to bardzo złożona i wieloetapowa kwestia.Nie można przespać żadnego z etapów, bo często nie da rady tego nadrobić.

Laski wyluzujcie z tym prasowaniem, z jednej strony starczy zupełnie.Nigdy w życiu nie prasowałam ze stron obu.Dzieci mają się dobrze :D

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Ja się bardzo pospieszyłąm z kupnem wózka i łóżeczka, chociaż wszyscy mi odradzali to kupilam je juz w 4 mc... ale to dlatego ze strasznie niecierpliwa jestem. teraz tylko dokupuje jakies pojedyncze ubranka, ale za pakowanie jakkos nie moge sie zabrac.
PS. w pierwszej ciazy bylam spakowana na 2 mc przed terminem ;))

http://s5.suwaczek.com/201604296848.png

agula powodzenia!!! Trzymam kciuki za jak najszybsza akcje :)

heltinne mi tam sie nie spieszy. .. moge sie umawiac na 22.04 :)

Mam nadzieje ze moj maluszek tez na to przystanie ;)

Chociaz od wczoraj wieczora tak sie wierci ze chyba juz mu srednio wygodnie. Normalnie mam wrazenie ze nic nie spal bo kak zasypialam to sie wiercil, pobudka na siku - wierci sie... no i teraz rano tez juz mnie przywital :)

Co do prasowania to ja tylko z jednej strony. .. no ale tez tak jak czytam mam b. Malo ubranek bo u mnie to ze 3 niecale pralki pewnie wyjdzie.

No ale jak sie nie zna plci to nie ma co szaalec ;)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

eh.. powiem Wam Dziewczyn, że chyba panika mi się zaraz załączy.. bo nie chcę.. wczoraj już byłam bliska powiedzenia mężowi, że nie chcę a tylko powiedziałam, że się boję.. spać też nie bardzo mogę, bo co chwilę przerażona się budzę.. I brzdąc pewnie czuje ten mój niepokój, bo od wczoraj brzuch twardy jak kamień.. I się jakoś tak mniej rusza.
no nic.. kończę herbatkę i trzeba się za coś zabrać. Prasowanie i ułożenie rzeczy w szufladach to minimum na dziś. Nat - ja tak zamierzam, prasować tylko 1 str.
Po południu mają przyjść sąsiedzi (pewnie ze swoim rocznym szkrabem) i coś słodkiego by się przydało. Piekarnik padł parę dni temu.. hm.. chyba ptasie mleczko zrobię do pucharków. Znajomi przychodzą pokoik zobaczyć, ale pewnie skrytykują (takie charaktery) i tyle z miłej wizyty będzie.. Eh.. wybaczcie, zamiast tutaj radośnie dzień przywitać ja Wam go psuję.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

unatupo to jest to forum.;D

Oj ja tez nigdy nie prasowalam z 2 str i dlatego tez nie chce pralko suszarki bo rozwieszam mokre i schna wyprostowane ze nie trzeba prasowac cjoc przez miesiac poprasuje.
Ja Wam powiem, ze ja wozek dopiero wypiore jak wrocimy do domku. Wrzuce w pralke bo wszystko rozpinane i na drugi dzien bedzie do werandowania.
Ataa moj maz sie tez usmiechnal na wiesc o kolejnym porodzie ale i tak nic nie mozemy zrobic bez pralki. Heh

Gość Czarna23789

Agulaa trzymamy za Was kciuki. Mam nadzieję, że jeszcze troszkę i będziesz najszczęśliwsza na świecie tulić swoje Maleństwo.

Mój Szymek już od rana kręci się, brzuch raz z prawej raz z lewej wypchany. Wczoraj tak szalał przez kilka godzin, aż sprawiało to ból.

Heltinnespokojnie, myślę że nawet jak się urodzi szybciej to mentalnie dalej będzie się "kwietnióweczką" :)

Swoją drogą jakie Wy pracowite od rana Dziewczyny. Dziś niedziela, gdzie spokojne leniwe poranki?? Przecież za chwilę będziemy mogły tylko pomarzyć o dłuższym leżakowaniu.
Mój Mąż dziś w nocy znów wyjechał. Muszę ogarnąć trochę mieszkanie, jutro rano wizyta u gin., a później znów do rodziców jadę na tydzień, bo wszyscy twierdzą, że będzie mi tam lepiej niż samej. W sumie pewnie tak, bo samotność ostatnio działa na mnie tak, że siedzę i płaczę.

Czarna pewnie, jedz i korzystaj z pobytu u rodziców, trochę zazdroszczę ;)
A u mnie w domu ruch juz od 7 rano,moje dzieci jak maluchy,nie wiedzą co to weekend.
Stwierdziłam ze skoro jestem wyspana to nie ma sensu leżeć dłużej.
Wczoraj padłam w ciągu paru sekund,już dawno tak nie było.

unatu a czego Ty tak nie chcesz? Rodzic? No kochana,teraz to już za późno,nie możesz zwiać jak zestresowana panna młoda sprzed ołtarza. ... ;P Będzie dobrze :*

Mój piekarnik tez padł,już miesiąc temu. Ślubny chce nowy,a ja wolę naprawić,za bardzo go lubię,z Ariston czarny w stylu reto....Przez to ze się nie możemy dogadać to piekarnika nie ma w ogóle... :/

A znajomym się nie daj.Nastepnym razem im oddasz z nawiązką jak odważna się cokolwiek skrytykować! ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆