Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

VENA kaskaderko ha bym chyba już w tej pozycji do porodu została. Ostatnio byłam na czuje żeby się nie ro zjechać bo mąż wymieniał silikon przy wannie i przetarg jakim środkiem podłogę ze mega ślisko. .. a ja w nocy do łazienki kilka razy po ciemku i powiem że mało brakowało. .
MIILA ja też ciągle Lactovaginal lub iladian na noc+ zewnętrznie clotrinazol jak mnie zaczyna swedziec i jeszcze dokupiłam symbiotyk do polykania. .. ale jeszcze trochę wizytę mam 23 ale jakoś pod koniec przyszłego tyg sama już wrzucę te luteina i niech się dzieje wola nieba. ..
znów naopychakam się słodyczami aż mnie głowa rozbolala i mi niedobrze. . Nie potrafię nad tym zapanować albo nie zjem nic ale id razy pół kg:(
wiecie co. .. ha chyba nie jestem gotowa na dziecko. .. właśnie wyszli znajomi z synkiem rok i 8 msc masakra .... ba koniec jeszcze rozbił sobie czoło o uchwyt od szafki od tv. . Juz myslalan ze oko bedzie dzuabniete ale ba szczescie tylo szrama ptzrz pol czola...Chyba będzie trzeba posciagali uchwyty albo chamsko zakleic jakaś otulina jak mały zacznie raxzkowac... dobrze ze te dzieci rodzą się taki spiaco - leżące i człowiek dorasta razem z nimi bo bym nie sala rady psychicznie i fizycznie z takim urwiska gotowym...

Dziękuję Wam, jesteście niezastąpione!

Majtynka ja też tak mam ;s jak byli u nas znajomi po sylwestrze z synkiem 4 mies, to pisałam Wam, że mi się chciało płakać i czekałam aż pojadą do domu, echhh. Ja myślę, że swoje to inaczej, nie martw się na zapas ;) poza tym zanim zaczną łazić to troszkę, nie będziemy się tym denerwować a raczej czekać na te pierwsze kroczki itd. :)

Majtynka ja Ci powiem, ze swoje to swoje. Ja lubie dzieci ale jak bylam u kolezanki to moja corka juz chodzi jest taka "samodzielna" a jej corka dopiero raczkuje i wspina sie. Fajnie wzielam na rece, posmialam sie ale ze ja caly czas w tym siedze to nie chcialo mi sie bawic dluzej czyjegos dziecka hehe a czasem jestem przerazona ze syn zanim bedzie chodzil bedzie baaaardzo zalezny ode mnie. Swoje to swoje, nauczysz sie cierpliwosci spokoju, siniaki tez beda choc powiem ze corka jeszcze nie miala siniaka a siostry wiecznie poobijane az wstyd bylo wychodzi z nimi heh. Moja corka żwawa ale ani strupy ani nic hmm.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Bbbb piąteczka, plastry są dobre na wszystko, uwielbiam je zarówno w ciąży, jak i bez niej :)
[bMiila tak się zastanawiam... dlaczego do cholery Ty się jeszcze nie zakleiłaś, co ?? Chyba lubisz tą swoją rwę, przyznaj się kobieto :)))
Anawee musisz bezwzględnie pogadac z mamą kuzynki, bo ona sama pewnie niewiele ma do gadania, zakładam że sama nie podejmie decyzji o wyprowadzce. Swoją drogą na miejscu tej ciotki na wieśc o ciąży sama bym zaczęła dla córki szukac po prostu jakiejś stancji.
Melly zawsze można wziąc taką pralkę na raty 0%, pieniądze te same płacisz, a rozłożone zawsze w czasie. Może warto od razu pralko-suszarkę?? Ja bym teraz tak zrobiła. Ja dla starszaka mam do spania łóżko ze sprężynami bonelowymi i jest super, a tańsze niż lateks.
Heltinne o tym zwyczaju zapraszania całej klasy słyszałam, dla mnie to głupie, taka poprawnośc polityczna wśród dzieci... wiadomo, że nie każdy się z każdym lubi, przecież to takie naturalne!
Ataa ja kupiłam takie łóżeczko, http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-dumbo-sonoma-biale.html cena przyzwoita, dziś je złożyliśmy i nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości, może to Ci jakoś pomoże....

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Dzieki Dziewczyny za odzew w sprawie komody. Bujam sie z tym niemilosiernie bo te co mi sie podobaja kosztuja ponad 1000pln a opcje posrednie sa... srednie. Poza tym... wiemy ze to opcja tymczasowa bo w pokoju jest duza szafa w ktorej teraz sa nasze ubrania. Jak przyjdzie pora pewnie zrobimy tez szafe u nas w sypialni... no chyba ze przeniesiemy tam te komode.

Ehh... Cos tak czuje ze skończy sie na ikei ;)

Nat jutro wrzucę :) malowanie polegalo na odświeżeniu bialych scian ;) ale wczesniej moj tata polozyl kafelki ktore mega mi podobają. ...wiec pochwale sie :D

heltinne nie wszywalam tasiemek bo nie chcialam przedobrzyc. Tam jest flanela w gwiazdki, czerwona wstazka w groszki i wstawka w paski ;) i tak jestem zdziwiona ze sie nie pogryzlo ;)

Kurcze, juz drugi raz w tym tygodniu poplakalam sie ze tak malo czasu zostalo... normalnie strach mnie oblecial. Nawet teraz sobie meliske zaparzylam... tak dla spokojnsoci :D

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Anna205 bo o dziwo tydzień temu ona ustąpiła jak ręką odjął! mogłam chodzić jak człowiek i myślałam, że już po, no ale wróciło - mocniej wróciło. Jak nie będzie jakiejkolwiek poprawy to rzeczywiście się gdzieś umówię do fizjoterapeuty na to (póki co ciężko nawet majtki założyć, bo trzeba stanąć na jednej nodze, żeby przełożyć drugą..).

Miila ja tez czuje ze zyje, moje biodra plux bol plecow dzis wymiataja.. jak położylam sie na kanapie to nie bylam w stanie sie podnieść, mialan wrazenie ze kregoslup mi peknie, nienawidze tego stanu!

Prasowanie tych malych ubranek to jakis koszmar! Tesciowa mowila ze szybko mi pojdzie, ze takie make i slodkie, ale przewracanie tego, składanie to jakas porazka, i nie mam pomyslu jak to segregowac... a najlepszy moj mąż, jak zobaczyl co robie to zaczal sie ze mnue smiac ze dziecku przeciez nie robi czy jest pomiete czy nie.. taa..

Nat artykuł jeszcze bardziej upewnia mnie, że o seksie, alkoholu i odpowiedzialności za siebie i drugą osobę będziemy uczuć nasze dzieci z mężem codziennie, bo jakoś przemawia do mnie zdanie: " jeśli myślisz że Twoje dziecko jest już wystarczająco dojrzałe do rozmowy o seksie, to należy przyjąć że już na nią jest za późno …"
Naiwna jestem, ale chcę żeby moje dzieci zadzwoniły do mnie, że się spiły na imprezie i nie mogą prowadzić pożyczonego ode mnie auta … kurcze ciąża, poród to nic w porównaniu z trudem jaki trzeba włożyć, żeby wychować te maluchy na mądrych ludzi … mój ma tylko 4 lata, a już zaczynają się schody: było o śmierci, wartości pieniądza, czy można dostać prezenty codziennie, bo kolega coś ma tu ja też chcę… bycie rodzicem to najtrudniejsze wyzwanie w moim życiu!

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa ja układam wielkością, nie rozmiarami, bo np. 56 Newbie wygląda jak 68 Zary... boje się, że jak ułoże rozmiarami to dużo rzeczy nie założę, bo zdąży wyrosnąć.
W pierwszej szufladzie komody mam pampersy, chusteczki, wszystko do pielęgnacji np. Sole fizjl. Itd. + pieluszki tetrowe.
W drugiej będą pajace, body, spodenki, w trzeciej grubsze rzeczy i kocyki

Gość Marty leb obdarty

Ufff doczytalam,
Secondtry - super wiesci
Vena hahaha ja przed ciaza chodzilam na taniec brzucha, moze zaczne uskuteczniac po 38 tygodniu i tez przyspieszy.
Melly - ja mam tez pralke Samsunga eco bubble (ale niecale 2 lata ) I jestem bardzo zadowolona.
Dziewczyny, ja dzisiaj super aktywny dzien, od rana umylam okno, zrobilam pranie, poodkurzalam, zrobilam pycha zupe i posprzatalam w takiej naszej malej przechowywalni. Potem odwiedzila mnie kumpelka, pogadalysmy, posmialysmy sie a jak wyszla to padlam jak zabita i spalam ponad godzine. Chcialam jeszcze zaczac pranie dzieciecych ciuszkow i obciac i podszyc zaslony, ale juz sobie darowalam zeby znowu nie miec problemow z kregoslupem. Jutro jedziemy w odwiedziny do znajomych, ktorzy maja 3-miesieczna corke wiec tez duzo nie zrobie. .. zobaczymy jak zareaguje na taka malude.
Ps nie wiem czy wspominalam, ale skan pokazal,ze lozysko sie podnioslo wiec teoretycznie moglabym wrocic do zabaw z wyposzczonym mezem tylko tak mysle czy na tym etapie nie przyspieszy to porodu? Ja w poniedzialek bede w 35 tygodniu wiec moze lepiej przeczekac te 2 dodatkowe tygodnie, w razie w.
Moj dlugonogi hrabia juz mnie tak rozciaga od srodka, ze ruchy przestaly byc przyjemne i nie wazne czy siedze czy leze. A jak nacisnie na pecherz to ufffff strach sie bac! Tez tak macie?
Ps Heltinne co z tym pebble drift, mialas pokazac?
Marta 34t5d

Anna wietze ze to by mi pomoglo, ale nie wszystko jest dla wszystkich ludzi.. tym raxem musze wytrzymac.
Miila no tak wlasnie zaczelam patrzec na realna wielkosc a nie na metki. Odkrylam tez ze rzeczy z wielopakow ze smyka to jakad pomylka normalnie. Z trzech sztuk jedna rozni sie rozmiarem, wcześniej nie payrzylam na to, a tak sie zastanawiam czy przed praniem tez tak bylo czy jednak nie, ale wiem ze pralam je zgodniez metka. Zaczyna mnie smieszyc ze rzeczy z ciuchlandu wyglądają o niebo lepiej niz niektore nowki.
Co do komody, ja mam plytkie szuflady i tez sie w nich zagoszcze, a to,co masz w pierwszej szufladzie to ja zamierzam miec w takim pudelku z przykrywka z ikei, co luzem bedzie stalo na komodzie lub w łazience, w zależności od potrzeb. Eh powoli do tego dochodzę,ale na dzis juz pas.. dobrej nocy wszystkim!

Anna mój przepis to 2szkl solonych orzechów ziemnych. Prażysz na patelni lub w piekarniku i uprażone mielisz w blenderze aż uzyskasz konsystencję masła orzechowego (orzechy puszczą tłuszcz w czasie mielenia). Na tę porcję czasem dodaje rozpuszczoną tabliczkę czekolady i wtedy jest nutella ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Marta potrzebuje jeszcze ok.tygodnia...:) Ale pokaże napewno :)

Ewee ja zastanawiam się nad tasiemkami-metkami, takimi do zabawy jakie się wszywa w przytulanki itp. w takim miejscu, które jest schowane. W przyszłości po odpruciu rzepow chciałabym używać rozek jako kocyk, wtedy te metki będą ok.
Ale jeszcze musze to przemyśleć.

Natjutro poczytam, dzisiaj już nie trybie...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Marta jak lekarz ci pozwolił to warto korzystać bo potem to i przerwa na te ok 6 tyg a i hrabia pewnie będzie zajmował sporo czasu a wam też się coś należy. Jak nie ma gotowości do porodu to sex nie rozkręci akcji porodowej. Organizm musi być juz sam w ślubie nastawiony na urodzenie dziecka żeby taki bodziec mógł go do tego zachęcić.

Vena zapomniałam podziękować za wzór :) jak zrobię to się podzele efektami :)
Ale mnie kręgosłup boli. .. eh ide spać ;) kolorowych :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png