Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Vena ja bym się o to serduszko tak nie denerwowała bardzo, bo skoro Ty masz z tym problem w ciąży to i szybsze tętno pewnie i wszystko ciut inaczej pracuje, więc ten malutki organizm musi się jakby 'dostosować', zobaczysz, że po porodzie wszystko będzie ok :*

Czarna chyba dlatego, że brzuszki się już obniżają, ja od kilku tygodni nie ma mam potrzeby brania inhalatora jak nie wychodzę i nie robię czegoś wysiłkowego, aż dziwne, bo wcześniej miałam bardzo nasiloną astmę.
Mi się wydaje, że brzuszek się trochę obniżył bo mam luźniej pod biustem :P w sensie nie mam uczucia takiego rozpierania pod żebrami jak wcześniej, ale gołym okiem czy widac? chyba niiiieee.
Co do rwy, a nie mów nawet, przedwczoraj jak wracałam do domu to musiałam zrobić 3 przystanki i serio myślałam, że dalej nie dam rady iść, łzy w oczach, ból straszny.

Bbb te plastry naklejał Ci fizjoterapeuta?

Unatu haha, mój mąż za to sporo rzeczy nie był nauczony jeść co wyniósł z domu, twierdził, że nie lubi, ale spróbowałam mu dać raz, drugi trzeci i teraz jest fanem :)

unatuja musze miec dzien na owoce czasem zjem kilka jablek czasem kilkia owocow ogolnie a potem 3 dni nic. Masz racje nawyki przejmuje sie w domu. Ja to uslyszalam od tesciowej kiedys ze moj maz ma lodowke na klodke, tyle ze obiady byly wspolne z tesciowa, wstalam od stolu, powiedzialam jestes dorosly, mow za siebie,poszlam, tesciowa w sziku ze poszlam. Maz byl kiedys gruby przy mnie schudl ale wyglasa zdrowo ale dla niej za chudy.

Dziewczyny a ja musze kupic pralke;( kupujemy ogrodzenie bo male dzieci i to spory wydatek mimo ze na pol, a dzis plucze pralke a tam chyba grzyb czy cos. Jak sie wprowadzilam to byla taka troche nieczyszczona, od 2 lat calgon ocet itd ale to juz za pozno. Jak rozebralam teraz na kawaki to az mnie serce zabolalo ze corce nic nie bylo ale teraz na pewno nie wypiore ubranek dopoki nie kupimy pralki. Eh.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Bry,

Anawee masz dobre serce Kobieto, chwała Ci za to! Ale nie daj sobie tak wchodzić na glowe, rozumiem ze nie chcesz jej wywalic, ale sprzatać po sobie to juz jej obowiązek! Nosz cholera, slużących znalazla!! To nie jest dziecko, tylko dorosla kobieta, zakladam, ze w domu to byloby niedopomyslenia i rodzice by ją postawili do pionu.

Na Twoim miejscu, porozmawiałabym z nią i ciocią o jej zachowaniu. Teraz ida swieta, dziewczyna wroci do domu, bedzie miala troche czasu zeby przemyslec sprawe i moze mama jej też troche mozg wypierze.
Tak jak pisze Milla moze na sama matury moglaby dojechac juz z domku, bo zajecia to chyba juz zaraz sie koncza. Pogadajcie otwarcie i mysl teraz przede wszystkim o Waszych potrzebach! I nie przejmuj sie tym co powie i pomysli kuzynka i tak, z tego co piszesz, nie zależnie od formy komunikatu od Ciebie moze stworzyc wlasne story.
Duzo od Was dostala i tak!

Melly ja co drugi dzień biorę ranigast 1 tabs. Jest super, bo nie czuje juz takiego potwornego bolu w klatce piersiowej i przelyku, jak by miala stan przedzawałowy... po tym jak kilka nocy przeplakałam z bolu stwierdzilam ze nie mam innej opcji. Po porodzie przejdzie wszystko!

Vena ja tez odpuscilam monitor oddechu, dzieki za notki z wykladu, przy Adasiu stosowalam mniej wiecej takie zasady, teraz tez podobnie bedzie. Znajac zycie, to ja bede monitorem oddechu przez kilka pierwszych tygodni;) lozeczko mam ustawione 60-70 cm od mojej strony "malzenskiego łoża", zrezygnowalam z ochraniaczy, rożek i spiworki pozniej beda grane. Zakladam, że musie być dobrze.

Moja kolezanka, od czestych alarmów AngelCare, malo nie zwariowala, az perdiatra ktorego wzywala co kilka dni, zlecił dodatkowe badania, ale tez kazał jej zrezygnowac z monitora i pic melise... Pare dni i sie wszystko uspokoilo...

Miila widze, ze juz dopinasz ostatnie przygotowania. Dobrze, bo teraz to już niewiele zostalo, a przyklad Pauliny pokazuje, że "efekt z zaskoczenia" jest wielce prawdopodobny:)

Rzeczywiscie, ostatnio mniej zagladam na forum, bo caly czas cos sie dzieje, wczoraj kilka godzin siedziala u mnie kolezanka z pracy, przechichrałyśmy się tak ze brzuch mnie bolał...
A do tego, mogę znowu czytac ksiażki!Cudownie, bo do tej pory jakos mi nie przechodzily, literki mnie mdliły, nie moglam sie skupic, oderwac mysli od zagrozen, od planowania i domu. Tu juz przeczytalam jedną biografie, teraz mam wciagajaca powiesc i kolejce jeszcze nowy bestseller, wychwalany przez marcina mellera. ( lubie jego wybory ksiazek)

Ataa Ja po wczorajszym usg i zważeniu Zuzi jestem troche spokojniejsza, mam 2400gr, a do tego moje naczynie z zatoki brzeżnej lożyska, gdzies sie przemiescilo. Nie widać go w szyjce, a i samo lozysko ciut wyzej poszlo. Ciekawe co to dla mnie oznacza, dowiem sie na poniedzialkowym obchodzie. Jesli to stanowi mniejsze zagrozenie, bede sie upierac na CC po Świetach...Chociaż wiem, ze musze troche łagodniej reagowac, bo w piatek rano pokłociłam sie z lekarzem... jeszcze mnie wyrzucą;))))

Flawia moja nowa lokatorka jest taka glosna i chrapała całą noc, już mialam plan podejsc do niej z poduszķą i udusić:)))
Ale zaraz chyba zacznie rodzic bo to 39 tydzien.... Oby, bo okazuje sie ze malo tolerancyjna jestem koleżanka;)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Anawee dziewczyny dobrze Ci tu pisza ze spr atac to ona musi po sobie. Ponysl zzaniesieniem jej brudnych talerzy pod nos jest super, mozesz zaczac jej zwracac uwage zeby sie ogarnęła, pokrzyczec troche zr jest nie poważna, ze Tobie jest ciezko i w kazdej chwili mozesz zaczac rodzic, a pozniej jakby ktos sie obrazil czy mial by byc jakis kwas, to zwalisz wine na hormony i ciążę, jesli juz bedziesz musiala sie komus tłumaczyć to ciotce! Skoro tyle jej zawdzieczasz, a ochrona nieogarnietej coruni przrd matka to zadna wfziecznosc dla ciotki tylko gorsze relacje miedzy Toba a mezem i gorsze Twoje samopoczucie i dziecka! Musisz byc egoistka i myslec o sobie, a skoro sie posyawisz to moze i zmobilizujesz mloda do wyprowadzki..
Secondtry to super zesytuacja z lozyskiem sie poprawila :) i nie dziwie siejuz zatem ze chcesz o tym rozmawiac, ale masz racje ze krzykiem i dasami wiele nie zdzialasz :)
Vena dzieki za info z wykładu, bardzo ciekawe i pouczajace to bylo :)
A mnie olsnilo ze dostalam od koleżanki takie wałeczki by utrzymac dziecko na boczku i be sie nie bujnelo ani na brzuszek ani na plecki, dziwil mnie ten wynalazek ale teraz rozumiem to rozwiązanie :)
Ostatnio natknelam sie na to na allegro to wrzuce Wam link

Po obchodzie:
" chyba w tej sytuacji najgorsze ryzyko za Panią, być moze damy Pani nawet urodzic naturalnie! A jak się cos zacznie dziać to szybkie CC."

Wow! Jest szansa ze doczekam terminu i naturalnego porodu. Ciesze się i boje jednoczesnie, że zero sily po lezeniu od sierpnia...
W poniedziałek mam porozmawiać ze swoją ginekolog co dalej, co ona rekomenduje. Jeszcze dodatkowe usg zrobią ( rękoma kolejnego experta) zeby miec opinię na 3 rekę.

Moze nawet jeszcze do domku wrocę:)))))))))))

Vena dzięki za tekst o SIDS, przeczytałam z zainteresowaniem. Nie miałam pojęcia, że bierne palenie też ma na to wpływ. W moim domu nikt nie pali na szczęście, ci co muszą, wychodzą na dwór;)
Dołączam do pytania Czarnej ob serduszko Klary, czy na usg wszystko wygląda dobrze?
Melly oj, to szykuje się wydatek. Trochę nie w porę, ale to tak zawsze pechowo jest, mam wrażenie.
Unatu, Miila, jakbym czytała o swoim mężu! Chociaż muszę przyznać, że po latach wypracowałam w nim nawyk zażywania witamin codziennie rano (w okresie jesienno-zimowym), no ale to trwało moje drogie i proste nie było;) Owoce je jak pokroję i podam:P Za to chętnie sięga po warzywa, tyle pociechy.
Unatu od około dwóch tygodni czuję to samo co ty, bardzo nisko. Położna mówi, że dziecko już jest coraz większe i powoli wpasowuje się w kanał rodny i to dlatego. Dziwne uczucie, czasem mam wrażenie, że zaraz wpadnie;)

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

waleczki

Melly my mamy pralkę Beko, majuz prawie 3 lata i jestem bardzo zadowolona, my bralismy taka nietypowa w rozmiarze ale przy tym ladowna na 6kg i ladowana z przodu, do tego cenowo bardzo atrakcyjna, bylo to ryzykowne ale chwale sobie, nawet pranie ręczne w niej robie i jesy super. :D
Normalnie to super sa pralki whirpoohl 6sense, ale jedno ze wymiar drugie ze cena o 50%wyzsza ale sa naprawde super, moja mama ma bosha od 2lat, ale juz widze ze whirpoohl jest lepsza od niej. Tyle moge podpowiedziec.

Secondtry to naprawdę dobre wieści! Jednak nie dziwię sie ze masz obawy co do porodu sn i kondycji fizycznej.. ja w sumie od polowy lutego jestem spokojna o własne lozysko i jego wysokosc, bo po kolejnych wizytach juz utrzymuje sie w bezpiecznej wysokosci, i cos po trochu codziennie robie by ruszyc orgsnizm i na ile to mozliwe poprawic kondycje, jednak kg tego nie ulatwiaja i kręgosłup mocno to odczuwa, kakby nie patrzec, super ze tyle milego po tak trudnej ciaxy chociaz na sam koniec Cie spotkalo :)

Ataa ja jestem w szoku, bo 2 tygodnie temu jeszcze patrzyłam na usg i widziałam w szyjsce wielkie tetniace krwią naczynie. A tu nie ma!
Łozysko mam 15 mm od ujscia szyjki, czyli troche podeszlo wyzej.
A Twoje na jaką odleglosc jest teraz?
Fajnie ze troche miesnie rozruszalas, ja ledwie chodze. Chociaż i tak tu w szpitalu chodzę wiecej, bo toaleta, kuchnia, spacer po korytarzu, a to gosci odprowadze do drzwi:) Ale tempo mam żółwia i momentalnie zadyszkę, do tego kosci bolą.... ach formo powracaj szybko!

Jeju ale zycie zaskakuje. Niedawno Secondtry bylas zalamana, balas sie o coreczke czy dotrwacie, a teraz jeszcze moze dotrwasz terminu. Heh. Ale co przeszlas to Twoje.

Ataa my patrzymy na samsunga za 1500 a wklad 7kg, licze ze te 113 opinii i ocena na 5 to prawda. My kupimy pralke z tesciowa na pol, tylko nie wiem czy ona teraz bedzie chciala jak nie to sami. No 700 niby nie tak duzo ale teraz sa inne rzeczy. Chcialam jeszcze corce piaskownice na.dwor kupic bo ma hustawke wiec nie bedzie potrzeby wychodzic sama z 2 dzieci poza dom. Eh zawsze jak sa wydatki to znajda sie nastepne

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly o samsungu tez sporo dobrego slyszalsm, ale nie mam zadnego porownania wiec sie nie wypowiem, ja za naszą dalam cos ok 700 zl wiec cena zdecydowanie nizsza, ale zwroc uwage moze na te whirpoohl jeszcze bo wg mnie nie ma lepszej pralki, mega oszczedna, nie niszczy ubran i super programy a cenoeo podobnie jak ten Samsung

Secondtry mi sie trzyma na 28mm, jak mialam 1cm, to mowila ze niby ok ale to wciaz ryzykownie i kazala brac luteine i sie mocno oszczędzać, u mnie to byl 32tc jak okazalo sie ze jest powyzej 2 cm i juz tak sie trzyma :D a podobno na luteinie, lezac do samego konca jedt szansa ze sie podniesie, i jak widzisz udalo sie :) i super ze to naczynie bezpuecznie przesuneli sie :D

Dzien dobry wszystkim Paniom
Kurczę zaczęłam pisać posta i maz przyszedł i wszystko zapomniałam :(
Anawee jeśli sie moge wtrącić i ja . Ja sobie tak myśle zeby już sobie ja olać i nerwami ni unosić. Bo sama zaznaczasz ze co do ciotki czujesz sie zobowiazana. Masz bardzo dobre serce i wydaje mi sie ze martwisz sie konfliktem w przyszłości , jak na święta przyjedziecie do ciotki czy coś . Wiem ze dzidziuś jest najważniejszy , ale to rzeczywiście bardzo niezręczna i dziwna sytuacja ;) trzymam kciuki zeby wszystko pozytywnie sie rozwiązało .
Vena bardzo dziekuje za cenne informacje , temat bardzo przykry jednak niestety takie sytuacje sie zdarzają . Trzeba mieć świadomość o zagrożeniu jak i o możliwościach zapobiegania .
Ja martwię sie troche chorobami genetycznymi , tu nikt nie robi badań na to , wiec tak czasami mnie nachodzą czarne myśli ...
Serduszko Klary może rzeczywiście dostosowało sie do Twojego organizmu , Hmm chyba to jest możliwe .
Secondtry ale wieści ! Kurczę to fantastycznie . Mała sobie podrośnie troche , a tak sie martwiłas . Super , super .

Oliver ur. 20.04.2016.

Hej! Dobrze ze dziś w miarę spokój i dam rade nadrobić forum ;)
Musiałam się sprężac rano bo córa wybierała sie na potrójne urodziny na 12.00 a ja oczywiście prezenty zostawiłam na koniec.
Wklejam moje przedpołudniowe potworne uszytki ,mam nadzieje ze 3ka 9 latków będzie zadowolona.....Drobiazgi i na szybko ale to impreza dla całej klasy wiec prezentów im nie zabraknie.

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45065.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆