Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki dziewczyny, może rzeczywiście tak sie ułożył dziś.. zawsze do tej pory już dawno sie rozkrecał a dziś tak spokojnie, a ja mam ogólnie jakiś kiepski dzień chyba, taki dziwny niepokój czuję, może to też na niego wpływa.. poczekam do wizyty.
wczoraj bylam u kolezanki, ktora ma córeczkę 5-cio miesieczną. Mała zaczęła płakać, mama starała się ją uspokoić a tu nagle cisza..nie wiem, zaksztusiła się, czy zaczela lekko dusić od tego płaczu i tak jakby się zawiesiła..kolezanka az ja poklepala po pleckach i się ze tak powiem, odetkała.. bylo to dla mnie przerazajace, że dzieci mogą sie tak zajsc placzem.. nie wiem jak ja bym sobie poradzila w tej sytuacji, kolezanka byla dosc opanowana, trwalo to sekunde, ale przyznala sama ze az jej sie slabo se strachu zrobilo.. Mówiła też że zdażyło się jej kiedyś że jej córka zakrztusiła się mlekiem i wtedy przekręcała ją i trzymała za nóżki..! masakra..niby mam jakieś poradniki na temat pierwszej pomocy itp. jestem od wczoraj wystraszona tym wszystkim, jak sobie poradzę w takich sytuacjach.

Idę na spacer, dotlenię siebie i dzidziusia.

Magda trzymamy kciuki!! :*

Marta nam położna na szkole rodzenia zachwalała Purelan, jak nie masz jak kupić Maltanu to może to, choć ja w ogóle nie będę przygotowywać piersi.

Motylka a jak Ty się dziś czujesz? bo może też jesteś np. bardziej senna? maluszki też miewają słabsze dni, poczekaj jeszcze chwilkę skoro masz wizytę o 17 :) gdybyś nie czuła w ogóle to można by się było martwić, ale jak się przeciągało maleństwo to może nie ma co się martwić :)

PRZYSZEDŁ BALDACHIM :))))
Kolor co prawda ciut inny niż na zdjęciu w necie, ciut bardziej w turkus, ale dzięki temu mi będzie pasował do złotych kropek na ścianie i innych złotych elementów :) niech no tylko mąż wróci z pracy :D

walczę z tą cholerną pralką od rana, wyjęłam szufladkę, rozłożyłam na czynniki pierwsze, wyszorowałam wszystko, teraz leci 'eko czyszczenie bębna' i chyba mogę zacząć prać, ciekawe czy będzie jakaś różnica :P

Motylka no zgodze sie z Ataa , chyba ciut cie wczorajszy dzien zestresowal . Nasze maluszki tez to wyczuwaja. Dobry pomysl ze spacerem.
Magda no to ładnie, chociaz ja zrozumialam z Twojej wypowiedzi ze jakos taka opanowana jestes w tej sytuacji.
Mała napewno sie obroci główka w dół , zobaczysz.
Milla super ze juz masz baldachim . Ale mnie zainspirowalaś , jak mam tą cholerna turkusowa sciane i zaden kolor mi nie pasowal , a ty mowisz - złoty hmm musze cos pokombinowac !

Oliver ur. 20.04.2016.

Magda, trzymam mocno kciuki, nie daj się kochana!:*
Marta o dziwo w Holandii jest ten Maltan bez problemu dostępny w drogeriach, to kto wie, może i u ciebie będzie.
Miila z jakiego materiału jest baldachim? Taka jestem ciekawa, czy zwykła bawełna czy takie duże wow w dotyku?
Motylka mam nadzieję, że wieczorem twój dzidziuś rozszaleje się na całego. Mój też miewa ostatnio więcej spokojnych okresów, może teraz to już tak będzie.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

O rany,jak będziecie pędzić tak dalej to nie wyrobie na zakrętach.
Ja mam trochę szycia dla odmiany ;)
Odrazu słabiej z śledzeniem tego co na forum
A tu nagle okazuje się,że nasza Magda lobuzuje zamiast siedzieć grzecznie i dlubac polslupki....Ładnie to tak?
Trzymamy mocno!

Miila widzę baldachim przyszedł, piękny :)
Groszek ma chyba chmurki na tej ścianie... kropki chyba nie bardzo się da...

PaulinaNo a propos pieluch mam 2 op najmniejszych z libero, z karta z kiwi się oplaca. Chusteczek tyle co z babypakke, więcej mi nie trzeba,bo nie chce przeginac z chemia,letnia woda jest najlepsza.

Motylka jak dziecko zapowietrzy się przy płaczu (mój synek robił to za każdym razem!) to wystarczy lekko dmuchnać do otwartej buzki.
Po strachu :)

A jeśli chodzi o udzielanie 1.pomocy..
Ja byłam już na 4 kursach (musze co roku).,chyba dałabym rady.
Warto poczytać,zobaczyć filmy na necie itd. Może w szkole rodzenia są zajęcia z zakresu udzielania 1 pomocy?to takie ważne aby "na sucho" pocwiczyc.
Potrzasanie dzieckiem do góry nogami to nie najlepszy pomysł,układa się je na przedramieniu główka lekko w dół itd..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Ooo jesteście kochane. Kciuki ewidentnie pomogły :) w prawdzie ciśnienie mam dość wysokie ale na IP juz spadło i było 140/90 przepływy super wiec juz z powrotem w domku :) jutro musze sobie zrobić badanie moczu ( czy nie ma białka i czy nie jest to stan przed-zucawkowy) i kontrola ciśnienia jak będzie wysokie to mam receptę na dopegyt. Mocno liczę na to ze mała się jeszcze obruci ale jak nie to będziemy jakiegoś terminu na cesarke szukać. Jak bedzie tak jak teraz bez bialka to za 2 tyg KTG.
Groszek ja jakoś bardziej na luzie do tego podeszłam. Mój mąż za to strasznie się zestresowal. W takich momentach naprawdę widzę jak bardzo mu na nas zależy. Wystraszył się ze jeśli coś będzie nie tak to już mogą mnie zostawić w szpitalu albo nawet zrobić CC.

Pieluszki- słyszałam dużo dobrego o dada ale jakoś mąż mówi żebyśmy kupili jej ( jego zdaniem lepsze) pampersy. Jakie są wasze porównania tych marek ? Macie jakieś typy ?
No a teraz wracam do bbalerinek:P

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Heltinne ano tak! coś mi się teraz kojarzy, że GroszekNo ma chmurki :) przyszło mi na myśl jeszcze to: gwiazdki albo złota/złote rama/y z jakimś dziecięcym delikatnym motywem w środku :) ja mam złote z Ikei w salonie i są cudne.

Heltinne co tam szyjesz? pokazuj :)

Milla no chyba troszke przeklamalo kolory , moj to zarowiasty turkus eh , Heltinne kurcze ty to masz pamiec mam na tej scianie chmurki biale hihi
A własnie chcialam sie tylko pochwalic tym co tak ładnie szyja dziergaja , szydełkuja i co tam jeszcze , ze kupilam najtanszy przewijak z ikea pomalowalam i sama skrecilam co prawda zajelo mi to trzy dni , ale wszystko sama zrobilam :)
a heltinne jaka masz maszyne , myslisz ze z finna sobie jakas moge kupic i tak cos probowac na niej robic ?
Magda fajnie ze cisnienie sie uspokoilo , nadal wydaje mi sie ze ty jakas taka opanowana jestes , jakis taki spokoj z ciebie bije , no nie wiem
Bylam wczoraj w szpitalu i tam byla taka mila polozna , ze jakos od razu razniej mi sie zrobila ze tak tam milo . Duzo razy powtarzala , ty tu rzadzisz , ty tu rzadzisz a potem sie zaczela smiac właściwie to dzidzia bedzie rzadzic hehe.
O lewatywie mowila , zeby w domku nie robic ona zrobi i dla niej jest git, przekonala mnie hehe :)
Marty rafaelki eh nam , ja mam sposob poszcze od pn - pt a w weekend ciacho pieke :) tym razem toffee banofee bedzie mega slodkie
Ale dzien lenia mam ah , a torbe mialam uzupelniac , kurcze pokoik taki malutki mi sie zrobil tyle tych mebli..

Oliver ur. 20.04.2016.

Agi77 ja prałam rzeczy swoje i męża razem z rzeczami Zosi.
Kodomo jesteś teraz pod opieką i na pewno powinnaś być spokojniejsza. Lekarze trzymają rękę na pulsie.
Flawia super wieści z Małą. Duża dziołcha ;-) wiem, że Ci ciężko w szpitalu, ale masz Secondary więc razem możecie sobie ponarzekać.
PaulinaNo ja mam kupione pampersy 1 (2 paczki po 88 szt.), dady 2 (1 paczka), pampersy 2 (2 paczki po 88 szt.) Chusteczek nawilżonych też mam zapas jakieś 10 paczek jednak będę używać w domu suchych i namaczać je w hydrolat z lipy. (tutaj mam 2 rodzaje. Jedne z tami , chyba z 10 paczek i z dady tutaj ok.6 paczek).

Marta ja smaruje sutki i ogólnie całe piersi oraz ciało olejem kokosowym.
Motylka90 wizytę masz zaraz poczekaj. Nie panikuj. Być może Mały tak się obrócił, że go mniej czujesz. Też tak miałam. Zobaczysz co Ci gin. Powie na wizycie.
Magda2600 trzymaj się dzielnie z bąbelkiem. Daj znać jak będziesz coś więcej wiedziała.

Ja po wizycie. Zosia waży 2898 gram przy czym błąd pomiarowy to +/- 400 gram. Jest i tydzień młodsza z USG niż z OM jednak mam tak od początku. Czyli jest na 36 tydzień. Gin. powiedział, że wszystko dobrze i może ważyć ok, 3300 gram przy porodzie.

Magda mam pytanie do Ciebie. Położna powiedziała mi,że mały brzuszek świadczy o tym, że macica nie rozciągnęła się mocno i będzie lepiej pracować przy porodzie. Prawda to?

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Dziewczyny melduje sie po wizycie. Ogolnie wszystko dobrze ale mówiła cos ze brzuch mam niby za duży jak na ten termin. Ale oni maja w karcie ze termin mam na 8.04, a ja z z om mam na 3.04 a z usg na 31.03. Powiedziala ze mały głęboko na dole. No nic kazała mi sie zarejestrować do lekarza zeby jeszcze to zobaczyć i idę 15.03.

Ale jest cos co mnie teraz niepokoi po powrocie do domu. Przy robieniu obiadu poczułam taki wyciek z pochwy, poszłam sprawdzić i przebiło przez wkładkę i majtki mokre, ilośc może kieliszek. Zmieniłam wkładkę i znowu. Teraz leżę, zmieniłam bieliznę na sucha, troche mi niedobrze z nerwów, czy to mogą byc wody płodowe?! Pouciekala mnie ona troche i nie wiem. Boże nie wiem nawet czy w aptece sa tu jakieś testy.....

Magda super, że 'kryzys' zażegnany :)

Miszka myślałam o tym, to jest bajecznie prosta konstrukcja, w zasadzie wszystko się opiera na kole i tyle, ale właśnie skąd materiały!

GroszekNo no to jak białe chmurki to na pewno jest super :) rozjaśnione, pokaż zdjęcie przewijaka! :)

Dziewczyny, może wiecie, gdzie mozna kupić taką nakładkę na komodę drewnianą, wystającą poza jej szerokość, by można było na to z czystym sumieniem położyć przewijak? jak go położę na łóżeczko to mi wszystko zasłania.

Obejrzałam właśnie filmik z CC na yt, taki bardzo z bliska - ah ta ciekawość i kurcze trochę chce mi się płakać, nie boję się niby, ale nie wygląda to ładnie :( no i wierzę, że ma prawo nap$%#! po.

PaulinaNo nic się nie denerwuj tylko na spokojnie obserwuj co będzie się działo. Jakbyś miała do calosci regularne skurcze to może jedz do szpitala....

Magda no to do szydełka dalej obniżać cisnienie :) Dzielne dziewczynki 2w1
Miila pokaże bardzo wkrótce, wiesz, me dzieło wymaga odpowiedniej oprawy..... ;)
Teraz pozycja nr 7. Jeszcze tylko 7 i będzie "ta da"!
Groszekczęsto jest tilbud w coop albo jysk można kupić prostego Singera. Na początek wystarczy. Nie brała bym z finn, bo takie są juz pewnie wyeksplatowane....
Ja mam właściwie 3 maszyny,takie średnie ale poziom mój też średniozaawansowanych czyli elna experience 620, elna overlock 664 i coverlock 444.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆