Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila mamy dar przekonywania, wybór jak zwykle znakomity :)

Baldachim będzie łapać kurz, ale tak to już z baldachimami jest. Ale co to za problem wyprać czy chociażby porządnie wytrzeć na zewnątrz

PaulinaNopokaż szmatki vær så snill!

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Gość Czarna23789

Miila ja też będę się zmagać z kurzem na baldachimie, ale jakoś dam radę. Poza tym nie wiem czy on długo powisi, bo przecież robimy z mężem literki nad łóżeczko, a jak jedno to nie drugie. Więc najpierw będzie baldachim, a jak mnie wkurzy jego pranie, to będę literki na ścianie.

I jak , zamawiasz tego Palmersa, czy coś innego? Ja co chwila dopisuję coś do zamówienia i nie wiem czy dziś uda mi się je zamknąć.

A ja usmażyłam naleśniki, wciągnęłam dwa i jestem mega zadowolona! Mąż wróci po 20, więc gotowany obiad mam dziś z głowy i jutro też :)

Heltinne nie mogę się doczekać aż to wszystko zawiśnie :D prawda jest taka, że koncepcja zmieniona 1000 razy, ale moje niezdecydowanie w ciąży wzięło górę nad rozsądkiem. U Ciebie już wszystko gotowe? <3

O matko dziewczyny. ... ja popłakałam się ze 3 razy i popuscilam w majtki :D :D szalone jesteście ... właśnie przyszedł mój mąż i pyta czy mi już histeria minęła bo jak mnie słyszał z pokoju obok to sam się zaczął śmiać ( a nie wie z czego). Nat jesteś nasza królowa lewatywy ;) ;) ;) co za dzień, w końcu nasze święto :) :)
Ja skończyłam misia dla małej;) jak na 1 raz z szydełkiem to i tak nieźle mi wyszło :) juz wiem ze za duże szydełko i za cieka wluczke miałam. Zaraz znajde jeszcze jakiś fani wzór do zrobienia :)
Mam nadzieje ze mój " poradnik dla tatusia " chociaż trochę się przyda. To takie oczywiste oczywistości ale patrząc po moim chłopie to czasem potrzeba im takiej ściągi.

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44860.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Miila nie dziwię się, tez się nie mogę doczekać :) Czy u mnie wszystko gotowe....zartujesz? Właśnie pracuje nad poz.5 z listy planów szyciowych. A jest ich 14!
Nie wspominając ze mam 2.liste ledwo ruszona. ..

CzarnaMustela jest fajna, bez zapachu jakby co

A u mnie naleśniki właśnie robi synek :) ten starszy oczywiscie.Wymyślił obiad na slodko, niech działa :D

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

PaulinaNo trzymam kciuki! Oczywiście chcemy zobaczyć efekt końcowy.

Magda2600 boski misio! Masz talent jak się patrzy!

Heltinne ten Twój synek jest niesamowity! Talenty ma zapewne po Tobie :-)

Cały czas zastanawiam się czy wietrzyć wózek już teraz. Nie śmierdzi niczym. A bardziej obawiam się, że jak teraz go rozłożymy to przejdzie zapachem obiadów...
Dziś spakowałam osobne rzeczy na wyjście ze szpitala dla mnie i dla Zosi więc mamy już chyba wszystko :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Przyszłe Mamy z Warszawy, w Dniu Kobiet chcę Wam złożyć najlepsze życzenia! Wchodzę z sentymentem w ten wątek, bo sama jeszcze rok temu śledziłam fora ciążowe, a w kwietniu moja córcia skończy roczek.

Zwracam się do Was z propozycją sesji ciążowej lub noworodkowej w ramach mojego samodoskonalenia się. Jeśli byłybyście zainteresowane nieodpłatną sesją ciążową lub noworodkową, to proszę o kontakt na maila maciejewska.fotografia@gmail.com. Prosiłabym o przesłanie swojego zdjęcia i planowanego terminu porodu oraz informację jaka sesja Was interesuje.

Otrzymacie 5 zdjęć poddanych obróbce w wersji cyfrowej. Z mojej strony warunkiem jest zgoda na wykorzystanie zdjęć do mojego portfolio, a zatem publikacja ich na mojej stronie internetowej oraz fanpage'u na facebooku www.facebook.com/fotografiamaciejewska

Odezwę się do wybranych osób i ustalimy szczegóły!
Pozdrawiam Was ciepło i życzę pięknego Dnia Kobiet!

Baśka

Czarna chyba zostaję przy tym palmersie skoro mi służy, kupiłam raz pharmaceris, niby taki ekstra (koleżanka mówiła), a swędział mnie po nim brzuch i stoi użyty raz :S
A przy łóżeczku będzie coś stało? u mnie komoda i tam właśnie między nią a łóżeczkiem powieszę ten plakat, bo dalej jest półka, rezygnuję już z girlandy bo mi się zrobi srokowisko :D

Heltinne ale Ty sobie cele obrałaś i ile tego jest! zazdroszczę naleśników, u mnie dziś mięso.

Magda dobra robota :)))

Ansta mój stoi w salonie, a mam łączony z kuchnią - wyspą, ciągle coś gotuję i jakoś nie przesiąkł, więc chyba spokojnie :) jedyne co zauważyłam to to, że się zakurzył, ale poprzecieram i będzie ok :)

Czy tylko ja jeszcze zostałam nie poprana i nie spakowana do szpitala? :D

Ansta synej to mój Opiekuńczy Misio ♡ Dobrze mamusia go wychowuje, nikt na mnie jako na tesciowa psioczyc nie bedzie....;)
Jak ładnie wyciągnie naczynia ze zmywarki i włoży brudne to w nagrodę będzie mógł posmazyc naleśniki ;)
Nie no,chłopak lubi bawić się w kuchni,Master chef mu się marzy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Miila ja używam tylko pharmacerisu z serii M. Nie chciałbyś może pozbyć się go po cenie promocyjnej?;)

Magdajaki słodki mis!!! Jeśli to Twój pierwszy raz to WIELKI SZCUN!!

Czarna idę leżeć a wieczorkiem namocze nóżki.

Dziś mam zamiar ostatni raz się ogarnąć w dolnych partiach....(oczywiście nie o nogi mi chodzi)....bo przy tym moim NT to mogę się wszystkiego spodziewać a niby na 14 dni przed cc juz nie mozna nic kombinować przy Jadwidze;)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Magda piękny ten misio! moze chcesz wrzucic link do przepisu na niego? moze i ja bym zrobiła? :D

Miila ja stawiam na palmersa po porodzie, jakos tez dobrze mi słuzy i jakos nie mam ochoty na testowanie czegos nowego.. Co do kontaktów to one zaczynaja sie od tłumaczenia dlaczego tak długo trwała cisza.. to zalezy od osoby, relacji, sytuacji, zdarza się ze rozumiem takie zachowanie, ale po roku? hehe to juz lekka przesada..

Milla dzięki za odpowiedź w sprawie wózka. Będę musiała jeszcze ze swoim M porozmawiać, że może warto już teraz, a nie tylko na 3 dni za nim wrócę ze szpitala z Zosią :-)

heltinne dobre podejście! Słyszałam właśnie gdzieś, że chłopców wychowuje się dla synowych... :-) może rośnie Ci przyszły Master Chef :-)

Flawia ja będę ogarniać jutro gdyż 10.03 mam wizytę u gin. :-) podobno ma powiedzieć ile Zosia może ważyć na sam koniec... Zobaczymy :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

magda misiu pierwsza klasa :) szydelko nie takie straszne :) ja zaczelam tego ttampka ale chyba kiepska jestem z rysowania schematow. No coz zalaczam ile zrobilam. Na razie podeszwa. Zaczelam od 12 oczek lancuszka. Ale mozna wiecej jak chcecie wiekszy bucik lub macie cieka wloczke. Nastepnie 4 okrazenia z rozszerzeniami o 3,5,6 i8 na palcach i piecie. Mozna wiecej okrazen. Potem obrzeze. Najpierw kolorem podeszwy polslupek w kazdy polslupek poprzedniego rzedu. Kolejny rzad oczka scisle.w kolorze bucika i kolejny znow 1 w 1 w kolorze podeszwy.

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44868.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44869.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44870.jpg

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Ata dzięki, dzięki, w sumie to powinien być motywator ale jakoś... muszę mieć wszystko inne gotowe, żeby już 'na czysto' poprać i poprasować, poza tym no nie ukrywam tez, że nie chce mi się jakoś ekstra, nie mam siły stać przy żelazku, miałam to zrobić w zeszłym tygodniu, a jutro już połowa kolejnego ALE jeśli któregoś z najbliższych dni rano będzie słońce to zabieram się za to już konkretnie! dam wtedy suszarkę na taras i szybko mi wyschnie.

Wysłali baldachim <3

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!!!

Po wczorajszym zatorze ledwo wyrobiłam wątek przy kawie. BTW Miszka dzięki za ostrzeżenia, tylko dzięki Tobie się nią nie zakrztusiłam.
Nat 12 stron nt lewatywy … rządzisz Kobieto! Swoją drogą to ja lubię temperaturę pokojową wody, takie 36,5°C :D

Secondtry super z mężem wyszło! Powiem Ci, że jakoś coś w powietrzu krąży, bo mój też skrzydeł dostał i zoptymalizował czas jednej aplikacji o połowę, co daje mu duuuże gwarancje awansu.
Z cc to pogadaj na spokojnie z lekarzami po USG.

Magda postaram się dziś wrzucić przepis na trampki, wczoraj sama wiesz co się działo :/ tylko pewnie wieczorem, bo trochę mam rzeczy na dziś. Misio boski!

Flawia trzymaj się z tym ciśnieniem. Na nogi kąpiel, masaż, krem z wyciągiem z kasztanowca i mentolem plus rajtki antyżylakowe lub podkolanka. Sugeruje nawet takie zakolanówki po cc jak znalazł prewncja p/ zakrzepowa.

Kodomo mocne kciuki wytrzymajcie jeszcze choć dwa tygodnie.

Ha! Jeszcze tylko 19 DNI!!!

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)