Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Oj biedna Flawia... ale z takim ciśnieniem i tak na długo udało się to opanować. Może teraz też ładnie się wszystko uspokoi :) Trzymam kciuki za ciebie i za komodo oczywiście też ( ale jakoś mam przekonanie ze ty jeszcze po będziesz w tej ciąży do tego terminu cc, czop to jeszcze nic takiego dobrze ze wody trzymają ;))

Heltinne super te maskotki na drutach ( te na szydełku to takie do ozdoby bardziej a nie do dania dziecko do zabawy, przynajmniej mi by było szkoda takich małych dzieł sztuki, ale np. Genialnie by wyglądał mobil z nimi ). Ja się zakochałam w tych lalkach które były niżej na tej samej stronie pod misia landrynka ( która jest cudowna ). Może się skuszę i kupie wzór. Ale na pewno wcześniej poszukam, może znajdę jakiś darmowy :) fajnie by było zrobić taką lale dla małej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Hej,

Zamiast weekendowego spokoju widze slabe wiesci:(

flavia trzymaj sie kobieto i daj znak ja bedziesz mogla jak tam sytuacja. Jesli Cie zostawią to bedziesz spokojniejsza i bezpieczna pod opieka 24h. Trzymam kciuki zeby cc to jednak nie dzis tylko w kwietniu! Jakby coś to na 3 pietrze rozwiesze balony z napisami "Welcome" i bedziemy plotkować na korytarzach;)

kodomo trzymam kciuki zebys jaknajdluzej wytrzymała w dwupaku. Musi byc dobrze!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Ja się zagłębilam w odmenty youtube i właśnie zbieram się po szydełko i jakieś materiały do stworzenia pierwszego misia dla mojej córeczki. Jakie cuda można stworzyć, masakra nawet nie myślałam. Pewnie na początku mi nie wyjdzie idealnie ale praktyka to podstawa:) Męża nie ma więc mam masę czasu zwłaszcza ze obiad sobie wczoraj przygotowałam.
Secondary i Flawia to wy w tym samym szpitalu ? No to dziewczyny super się wam trafiło przynajmniej raźniej we dwie ;)

Dzięki dziewczyny,kochane jesteście.
Ja jednak wstawiłam między polegiwaniem posciele i ciuszki dla maluszka bo wolę dmuchać na zimne.
Jutro pakuję walizkę w razie wojny.
Jak brzuch przestanie się stawiać i minie ból jak na miesiączkę to się uspokoję.Doktor poruszał tą szyjką i teraz musi się wszystko uspokoić.
Z tego wszystkiego jak zobaczyłam krew na rękawiczce to nie odnotowałam czy wymaz zrobił i mam nerwa .Można w labolatorium to badanie na własną rękę wykonać????

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

kumi dobrze, ze juz lepiej Ci, uffff:) odpoczywaj duzo i popijaj czesto zeby sie nawodnic lepiej.

kodomo w niektorych sieciowych mozna. Ale najlepiej ustal z ginem gdzie najdokladniej pobiora posiew, bo z szyjki to trzeba doklanie zrobic, zeby glupoty nie wyszly

magda ano tak sie zlozylo ze ja na trzecim pietrze leze, a flavia pewnie na parterze teraz jeszcze na ip jest badana.
Tu jest taki ruch ze wczoraj do wieczora urodzilo sie 16 dzieci! Troche jak tasma produkcyjna:)
Ja akurat slysze wszystkie krzyki z porodowki, masakra... zastanawiam sie czy teraz to jest jakaś metoda taki mega dlugi krzyk na wydechu. Ja pamietam ze mnie tez mega bolalo, ale tak nie krzyczalam... bryyy

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry to faktycznie niezła produkcja, widac ze wakacje 2015 obfitowały w miłosne uniesienia :D

Ja od poniedziałku zaczynam 37 tydzien i dzisiaj zauważyłam ze brzusio sie nieznacznie obniżył i mały zrobił sie troche bardziej leniwy, ale to chyba normalne czy nie? Wizytę mam w czwartek.

Dzisiaj bede zamawiać monitor oddechu, teściowie zapowiedzieli ze to jako prezent od nich wiec chociaż jeden wydatek mniej.

Gość Marty leb obdarty

Hej dziewczyny,
Flawia i Kodomo - trzymajcie sie kobietki i nogi zaciskajcie, jeszcze chociaz z tydzien.
Miila wielkie dzieki za linki, przejrzalam i jest kilka, ktore mi sie podobaja. Poczekam do przyszlego tygodnia, jak juz pokoj bedzie pomalowany zeby zobaczyc with ktore strone kolorystycznie powinnam pojsc.
U mnie sutki narazie nie swedza, nie bola i nic z nich nie wyplywa.
Mam takie niedyskretne pytanie do was, zaczynam sie bowiem denerwowac... cala ciaze mam dobra przemiane materii, zadnych zatwardzen itp, mam niestety problem w druga strone. Odwiedzam kibelek czesto, wydaje mi sie, ze za czesto... 2-3 razy dziennie to norma, ale dochodzi nawet do 5 razy, nawet w nocy wstaje bo mnie przydusza. Wybaczcie dosadnosc, ale juz mnie kuper boli od ciaglego podcierania. Moze faktycznie jem za duzo owocow?
Ps miski boskie
Marta 33t5d

Secondtry no proszę, kwietnioweczki przeszła się do realizacji. A gdy by Was z Flawia na jednej sali położyli, to by dopiero było.... :) Nie to, że życzę Flawii pobytu w szpitalu...
No nic,czekamy na wieści,mam nadzieję że będą mimo wszystko dobre.

Magda te maskotki-figurki są z filcowanie wełny czesankowej,nie robi się ich na szydełku....

Wiesz,że myślałam o tym samym tzn.o mobilu? Jeszcze zdążyłabym opanować podstawy aby go stworzyć....
Chyba jeszcze w ten weekend kupie na allegro materiały, nakręcilam się tym filcowym mobilem ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Kodomo, doskonale cię rozumiem, ja po mojej ostatniej akcji z krwawieniem/plamieniem, jestem spakowana, ostatnie pranie też już zrobione.
Heltinne dopiero obejrzałam tego tutka i powiem ci, że strasznie się wkręciłam, jakby zacząć od czegoś łatwego jak ta owieczka, to może by coś wyszło. Muszę tylko takiej wełny poszukać. A jak myślisz, czym ona to "dźga"? Zwykły szpikulec czy może coś specjalnie do tego? Ale fajnie, że nam to pokazałaś!:)
Marta myślę, że to nie od owoców, ja też jem tonami i jakoś nic. Słyszałam, że niekiedy organizm zaczyna oczyszczć się już parę tygodni przed porodem, ale to może Magda będzie wiedziała lepiej. Ja w każdym razie bardzo liczę na takie oczyszczanie;P

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Flawia, Kodomo trzymajcie się dzielnie, napewno wszystko będzie dobrze! Oczywiście najlepiej by było żeby nasze maluszki posiedzialy w brzuchu jak najdłużej ale są juz na tyle duże ze i po drugiej stronie brzucha dałyby sobie świetnie rade.

Marta ja mam 2 teorie. Pierwsza- nie wiem czy bierzesz magnez, ja biorę duże dawki i odkąd zaczęłam go brać mam identycznie jak Ty.
Druga, podczytana na Marcoweczkach i potwierdzona przez moją położna (jestem ciekawa opinii Magdy) ze organizm nawet na miesiąc przed porodem zaczyna się oczyszczać, stad większa częstotliwość wyróżnień.

Wy pisałyscie ze waga Wam stanęła w miejscu albo chudniecie, ja tak miałam z miesiąc temu, a teraz w 3 tyg przytylam prawie 2kg, co jak na mnie wydaje się być spora wartością, ale i synek w te 3 tygodnie przybral 600g, choć nadal się zastanawiam czy aby na pewno dobrze został zmierzony, bo wydaje mi się to mało realne...

Gość Marty leb obdarty

Dzieki dziewczyny,
Heltinne, ja te owoce to na przemian z czekolada :) codziennie sobie folguje takze ten tego.
Bbbb i Miszka moze to i magnez bo wczesniej bralam sporadycznie a teraz praktycznie codziennie a oczyszczanie sie, no nie wiem... to nie pierwszy raz w ciazy kiedy mnie tak pedzi, mam tak praktycznie co 2-3 tygodnie przez tydzien, potem normalnie i potem znowu biegam...
Pan lodowko-naprawiacz przychodzi wkrotce, mam nadzieje, ze problem z lodowka jest drobny i bedzie mogl to naprawic rach ciach.

Miszkaciesze się, że nie tylko mi się to podoba, filcowanie nie jest bardzo popularne, a daje tyle możliwości stworzenia czegoś fajnego nawet osobom które nie wierzą w swoje możliwości manualne.
Do filcowania igła na sucho używa się specjalnych igieł z maleńkim nacięciami
http://allegro.pl/filcowanie-igly-i-narzedzia-76695?ref=side-navigation

Na YT jest mnóstwo filmików dla początkujących,technika prosta,tylko trochę czasochlonna

Co do częstych wyproznien: tego problemu ja nie mam oprócz tego że jak już to tylko na na bardzo rzadko... :/ i to prawie całą ciaze

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Magda to sprawa z trampkami wygląda tak … ten wzór chyba tylko autor widział co miał na myśli, nie byłam wstanie doszukać się nawet rozmiaru, a komentarze nie wiele wyjaśniały, no więc pomyślałam i … zrobiłam własne … jeśli chcesz to będę mogła Ci wysłać opis, ale nie chcę go zamieszczać w ogólnodostępnym miejscu, bo jest mój autorski i myślę, czy nie podrzucić go kuzynce męża która ma sklep internetowy…
Tak więc Kwietniówki mogą z niego korzystać, ale moja prośbą, żeby nie publikować ;)
Zdjęcia prototypu jeszcze z nitkami ;)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44764.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44765.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena śliczne te butki, szkoda, że nie umiem robić na szydełku, bo na pewno prosiłabym o wzór. Masz talent, bez dwóch zdań!
Heltinne dzięki za linka. Poszukam sprzedawcy, który wysyła za granicę, ew. znajdę coś na miejscu i próbuję. W prawdzie karuzeli ze zwierzakami już z tego nie będzie, za mało czasu na naukę, ale później coś do ozdoby pokoiku na pewno. Podpowiedz mi jeszcze proszę jak to jest z tą wełną, może są różne rodzaje czy coś takiego?

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Gość Czarna23789

Flawia, Komondo oby wszystko było po Waszej myśli. Trzymam kciuki za Was i Wasze Kruszynki.
Ja zaczynam pierwszą pracę manualną. Literki z filcu nad łóżeczko. I... mąż mi pomaga. A nawet stwierdził że on powycina wszystkie, bo z moim talentem to średnio;) mam nadzieję, że sie wprawie, tylko kurde igły mam jakieś tępe. Do poniedzialku musze czekać zanim kupię coś lepszego.

A żebra mam dziś tak skopane, że ledwie siedzę. I chyba wiem juz co to znaczy że dziecko napiera na szyjkę. Średnio przyjemne uczucie:/

Miszka najprościej
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=we%C5%82na%20czesankowa&search_scope=category-76593&bmatch=s0-col-1-4-0203

Oczywiście zarówno wełnę jak i igły itd.znajdziesz w sklepach internetowych, nie tylko allegro, za granicą pewnie też.
Z tego co mi na chwile obecna wiadomo to filcu je się z wełny naturalnej np. z merynosów,alpaki.
Widzialam nie tylko takie gładkie ale a'la fredzle. Na początek lepiej chyba gładka.
Vena wow, niezla miałaś wene...

Czarnanie zapomnij pochwalić się efektami waszej wspólnej pracy :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Vena wow ! No pewnie ze chce ten twój wzór :) oczywiście na użytek własny :) nie wiem wygodniej ci wysłać mailem czy na priv na forum ? Ja dzisiaj kupiłam szydełko i wluczki na misia dla mojej malutkiej ( tylko ze za ciekawe wluczki chyba wzięłam bi z grubsze na pewno ładniej by wychodzilo)
Marta jest tak jak mówi ci Bbb i Miszka, jest jeszcze opcja że lobuz w brzuchu jest tak ułożony ze jak się wierci to pobudza ci perystaltykę i dlatego masz takie przygody. Jeśli nie wyróżnia szczęśliwego się typowo jak przy biegunce to wszystko jest ok. Ważne żebyś się nie odwodnila, a ilość może też wynikać z tego ze jemy teraz częściej i mniej i układ pokarmowy przestawić się na taką częstotliwość.