Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Nat34 ja rownież chętnie odbiorę troche dobrych wibracji od Ciebie! A torba do szpitala to waliza konkret :D ja swoją mam spakowana w połowie i cieszę sie ze bedzie to tylko cabin luggae ale tutaj za wiele brać nie trzeba :)

Ja sobie leżę i czekam na obiad, który przyrządza mój eM. Od fizjoterapeuty dowiedział sie ze ma zerwany mięsień i w środę zaczyna rehabilitacje i zwolnienie, ładne jaja.

Ja czytam i odpisuje na raty :)
Bo mozg mi szwankuje: )

Bad CMV nie mualam robione i nawet nie mam takiej pozycji w karcie ciąży, wlasnie wszystko przejrzałam.

Nat zgadzam sie z Toba ze chyba faktucznie nie ma sensu tego robic skoro to i tak niczemu nie sluzy poza stresem.. a sztuce i ja muszę pamiętać spakować.

Ja juz po wizycie teściowej, przyszla z paczkami i wkoncu odwazyla sie kupic jakis ciuszek malemu :) pół spioszki, kaftaniki i skarpetki, wszystko niebieskie i x2 no a rozmiar 68, w sumie dobrze. Ale widze ze wlacza sie stereotypowe patrzenie.. bardzo lubie niebieski kolor ale stwierdzam ze wole ubranka jasne tj biele szarosci beze jakies delikatne wstawki pastelowe..

Ataa tak jak mi mówił lekarz to średnia masa dziecko to 3600 mi wychodzi że mała Kinia będzie miała tyle pod koniec marca czyli 2 tygodnie wcześniej ale to może tez dlatego że przez ostatnie 3 tygodnie przybrała ponad 700 gram. z czego wychodzi że w terminie z ostatniej miesiączki to ponad 4 kilo. Ale tak jak mówi lekarz to wszystko szacunkowe i maszyna liczy więc dowiemy się dokładnie jak juz się dzieciaczki urodzą
Wczoraj na usg pierwszy raz widziałam buźkę małej bo wcześniej ewidentnie nie lubiła podglądania i zasłaniała się rączką, ziewała i połykała wody niesamowity widok:)

Nat szacun za walizke :D choc powiem Ci ze ja zamierzam spakowac sie w mniejsza.. my to wogole mamy 2 walizki jedna taka do ręki ktora pojemnoscia powinna byc troche mniejsza a moze porownywalna do tej Twojej a druga na kolkach ala taka bardzo dużą... i jakby nie chce jej ze sobą targac...

PaulinaNo kurcze przykro ze spraca twojego meza tak wyszlo. Powoli napewno sie ułoży ale wiadomo stres jest.
Wczoraj hydraulik stwierdzil ze nie przewiduje dlugiego zywota naszega bojlera . No bedzie lipa jak nam sie on zepsuje a np. malego tzreba bedzie wykapac :) .
No ale narazie ta inwestycja musi poczekac, mowie mezowi jak wytrzymal tej bojler 50 lat to i te dwa lata tez da rade :)
Anawee kurcze widzisz wy macie tyle tych badan , oczywiscie to bardzo dobrze , u nas to nawet niewiadomo czy sie stresowac , bo czlowiek w niewiedzy zyje.
A propo w moczu mi cos tam znalezni. Mam dostac jutro wiadomosc sms czy mam antubiotyki zaczac brac :( lekarz uspokajala ze to czesta przypadlosc ciezarnych.
Wózki , wózki wszystkie ładne ,troche wam zazdroszcze takich nowych , pachnacychy wozeczkow. Ja swoj kupilam na allegro za 600 zl ( maxi cosi hmm nie pamietam modelu cos 3 w 1 ) ale stwierdzilam ze mały w sumie szybko z niego wyrosnie i fajna mu spacerowke kupie potem :)
Heltinne mi sie link nie otwiera :( a skorzystałabym chetnie z odprezajacej muzyki.

Oliver ur. 20.04.2016.

Gość Marty leb obdarty

Witajcie dziewczyny,
Pozdrawiam z lozka, nadal leze choc juz troszke mi lepiej, wczoraj mnie fizjo wymeczyla wiec mam nadzieje, ze teraz juz z gorki. Uczcie sie na moich bledach i nie przesadzajcie z lazeniem i dzwiganiem (zwlaszcza heltinne) bo jestem super przykladem jak to sie moze skonczyc.
Bardzo sie ciesze, ze Kinia dala znac i trzymam kciuki, ze wszystko bedzie ok.
PaulinaNO, za meza tez trzymam, zeby szybko cos nowego znalazl.
I do nas kareta dotarla, zlozona i stoi na balkonie i sie wietrzy. Musze powiedziec, ze jestem zadowolona z obslugi w sklepie Internet oxymoron Dino, kobietki niefoszaste, wszystko zgodnie z zamowieniem i na czas.
Hrabia sie bedzie wozil taka fura (fotelik mamy maxi cosi )
https://www.google.ie/search?ie=UTF-8&client=tablet-android-samsung&source=android-browser&q=camarelo+carera&gws_rd=cr&ei=TzPYVsa2EsiWPN-RqeAB#gws_rd=cr&imgrc=GTe394YoTdBkOM%3A
Kolor do pokoju tez w koncu wybrany uffff, to byla niezla przeprawa, dulux pebble drift 6
Szaro-niebieski, wyglada spoko, pod spodem link
http://www.duluxtradepaintexpert.co.uk/colour/pebble-drift-6
Pomalujemy pokoik w weekend (znaczy sie maz, ja mam nic nie robic przez kolejne kilka dni)
Ide wciagnac jakas kanapke i doczytam was wkrotce.
Marta 33t3d

Gość Marty leb obdarty

E tam Groszek, smierdza te nowe wozki, wietrzyc je trzeba, takze niewiele tracisz :)
Heltinne, jak Twoja waga? Ja tez zauwazylam, ze troszke zjechalam, niby tylko 700 gram, ale nie wiem czy to dobrze na tym etapie. Zapytam poloznej w przyszlym tygodniu.
Odradzam wam moje drogie fasolke, ja zrobilam wczoraj chilli con carne i w nocy obudzil mnie okropny bol zoladka, do tej pory odwiedzilam juz kibelek 5 razy. ..wiedzialam, ze fasolka jest wzdymajaca, ale nie spodziewalam sie az takiej reakcji. Zoladek teraz juz jest scisniety wiec pewnie przez to. ..
Marta

Wszystkim potrzebującym tez przesyłam duuuuzo energiii! Chyba wiosne poczułam bo normalnie nie usiedze :D dwa wyjscia po zakupy zaliczone, pralke juz drugi raz idzie... zaraz bede posciel zmieniac... i w planach mam jeszcze ogarniecie mieszkania.

Wlasnie zjadlam obiad ktory byl efektem typowej zachciewajki - fryty i kielbaska pieczone w piekarniku :D zazwyczaj srednio przepadam za kiełbasa ale dzisiaj ... mmmmm!

Dziewczyny, macie pomysł na odswiezenie pokrowca na materac? Niestety przy zakupie nie zwrocilam uwagi ze nie mozna go prac/moczyc.
Vena Ty pisalas kiedys ze materac posypujesz soda... sadzisz ze z pokrowcem tez zadziala?

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Paulina zycze zeby maz bez problemu znalazl pracę a ten miesiac na wypowiedzeniu niech mu wystarczy by ramię sie wygoilo.. trudny czas, ale badzmy dobrej mysli ze po tej burzy zaswueci Wam piekne slonce :D

Ha przebrnelam przez forum, w miedzy czasie zapowiedziala sie na sobote kolezanka z rodzinnych stron, a teraz jakos musze sue troche poprzemeczac co by dnia zupełnie dzis nie stracic :) lucze ze udzieli mi sie energia Nat i zaraz tu zaszaleje ale zgodnie z rada Martylebobdarty nie zamierzam zapomniec o rozsądku :D

Marty łeb obdary no to jest taki inny rzekla bym fabryczny smrodek. Oj tam nie wiedzialam jaki kupic i stwierdzilam ze sie naucze z tym troche i moze cos potem lepszego wybiore...
Ostatnio po chiliconcarne to straszna zgage mialam i chyba tez do kibelka biegalam , ale bylo pyszne za to :)
Kolorek to taki zimny blekit ? Fajnie bedzie dodatki wybierac ;) , ja mam zagwostke z moim na scianie , bo pzresadzilam :(
Ewee mnie moglby ktos w zadek konpnać ! ratunku nic mi sie ni chce , a mialam odkurzac.
Zachciewajki jedzeniowe mam co chwile, ale musze sie tu pochwalic juz czwarty (4!) dzien bez slodyczy. Skręca mnie strasznie ale obiecalam sobie ze do soboty nic a nic nie skubne.

Oliver ur. 20.04.2016.

PaulinaNo szkoda ze tak wyszło ale spokojnie, jak mówią dziewczyny tam na pewno macie więcej możliwości.

Wózki - wszystkie super i chyba faktycznie w tym sezonie szare są modne, mi się ten szmaragdowy tak strasznie spodobał. .. aż wpadłam na pomysł ze małej pokoik zrobimy właśnie z takimi dodatkami. Super kolor.
Groszek ja też kupiłam uużywany wózek i jestem.zadowolona zapłaciłam pole tego co w sklepie a jedyny ślad użytkowania to koła które widać ze jeździły po świecie, ale bez przesady, a reszta stan super ;) czasem się uda tak coś trafić. W tym samym sklepie/ komisie wyczailam parasolki mamas&papas genialne po 400 zł. Wyglądają na nie używane a kolory chyba wszelkie możliwe. Mam.nadzieje ze jak nadejdzie czas na zmianę wózka to jeszcze jakieś będą mieli :) a co do bojlera to przecież dla malucha od biedy zawsze możesz zagrać trochę wody w czajniki i wymieszać w wanienke do odp. Temperatury :)

Marta nad tym samym kolorem zastanawialismy się do salonu. Fajnie to wygląda na próbniku, jak pomaluje cie to wklej zdiecie jak na ścianie wygląda.

Zonia fajna będzie dziewucha :) ty z krakowa dobrze pamiętam ? I jak udało się wybrać położna ? Masz może juz środowiskowa ?

Malaga jak mi się mąż takie buciki ala trampki na szydełku... ja z kolei zawsze druty a szydełka w ręku nigdy nie miałam. Chyba czas się nauczyć bo te buciki chyba nigdy mi nie przejdą i będę o jich myślała aż zrobię :) szkoda ze nie ma wzory na takie na drutach... a może jest heltinne ??

Na szczescie wczoraj po tym 2 reni zgaga mi przeszla i standardowo kolo 3 usnelam. A my dzisiaj podpisaliśmy rezerwacje mieszkania. Wsiedlismy z mężem do auta i nie odzywalismy się przez 5 min. Jakaś taka atmosfera się zrobiła napięta a potem zaczęliśmy się z siebie śmiać ze tak to przezywamy :) ale nigdy w sumie nie podjęliśmy się aż takiego dużego zobowiązania finansowego. Oczywiście mała wyczuła chyba moje podekscytowanie bo kopała jak szalona aż się panowie śmiali ze mi cały brzuch skacze :) czekam teraz na maila od pośrednika z dokładnymi wymiarami i będę mogła sobie planować powoli aranżacje kuchni i łazienki. Swoją drogą zainstalowałam sobie program do aranżacji z ikea i stwierdzam że naprawdę mają tam drogo a wybierała najtańsze opcje żeby sprawdzić ile minimalnie potrzebujemy na wykończenie. To dużo lepsze materiały i wykonanie mają chociażby meble Bodzio. Ale to wszystko powoli będziemy kombinować. Jak na razie pierwszy krok zrobiony :) :) a ja oczywiście ( z nerwów chyba) znowu mam zgage :/

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Ewee ale mnie dziś tą energią zawstydziłaś, ja tak miałam po weekendzie, a dziś.. siedzę jeszcze w łóżku, rano jak wstałam to cała się trzęsłam jakoś dziwnie, jestem słaba i spałam teraz godzinę :( słaby to dla mnie dzień, oj słaby.

Nat haha, faktycznie, spory to bagaż :D ja miałam w planie wziąć jedną małą kabinową dla mnie, drugą dla syna, ale najwyżej mu podrzucę kilka swoich rzeczy, bo same podkłady zajmują mi pół walizki Oo. PS. co to za pieluszki?
Widziałam rano ten odcinek ddtvn, cudowne są!

Marta kolor jest cudny!

Ataa też wolę kolory o których mówisz :) nie wiem czemu wszyscy, że jak chłopczyk to niebieskie.. dla dziewczynki bym bankowo kupowała pudrowy róż też, ale do szarości i beży oczywiście, tu też mam jako dodatek np. na wyjście ze szpitala - niebieski komplecik, bo mąż uznał, że kremowy jest dla dziewczynki..

Dziewczyny czy Was również pobieranie krwi teraz bardziej boli? Mam wrażenie, że samo wkłucie i później jest bardzo bolesne. Wcześniej tak nie miałam.
Ja powoli wracam do zdrowia. Tylko kaszel mi pozostał.

Co do walizki. Spakowałam się w sportową mojego M gdyż stwierdziłam, że nie będę na siłę upychać w kabinówkę rzeczy. Małą spakowałam w torbę do wózka ze skip hop wszystko ładnie się zmieściło. :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Magda to gratulacje! Trudne to decyzje ake wierz mi ze będziecie szczesliwi w koncu na swium a i z kredytem nauczycie sie zyc. Takie najgorsze emocje niestety sa przy podpisywaniu kredytu ale wszystko inne to przyjemność :D

Miila ja na wyjscie mam kremowy wlasnie! Jeszcze kupilam taki biało szary ktory rozwazam na wyjście no i bodziak bialy z hipciem zielono-morskim ale pastelowym.

cześć dziewczyny ....
jestem tak intelektualnie rozleniwiona, że oglądam od rana do wieczora jakieś popierniczone seriale, kanał o morderstwach, sport (dziś rozpoczynają się MŚ w biatlonie) i generalnie - jestem wolna od syndromu wicia gniazda. W piątek rano nieco ogarniam mieszkanie, bo przychodzi Pani od sprzątania, jedzenie robię bo muszę (dziś zupa z mrożonki na podudziach kurzych, a z podudzi zrobię jakiś sos do ryżu i cześć pieśni) - jednym słowem obraz nędzy i rozpaczy.
Na usg wyszło, że Jaś ma dużą głowę, więc lekarz mi pierwszy raz bąknął, że mogę się liczyć z tym, że w szpitalu zakwalifikują mnie do cesarki, jak mnie pomierzą i uznają że może być kłopot. Idziemy w poniedziałek do lekarza i zobaczymy co powie drugi.
A tak - snuję się po domu jak senna mara

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

Gość Czarna23789

Magda apropo mebli, nie wiem jak z ikea - bo mam do tego sklepu dość daleko (na całej warmii i mazurach brak tego dobrodziejstwa), ale rzeczywiście Bodzio ma dość konkretne meble. Trochę się obawiałam, bo ceny są stosunkowo niskie, ale mamy w mieszkaniu szafę przesuwną w korytarzu i szafki nocne w sypialni i jakość jest naprawdę bardzo ok. Ale jakbyś kupowała szafę przesuwną to zwróć uwagę, że z głębokości dużo zabierają drzwi. ok 8 cm zajmują na tych listwach.
W szafie BRW drzwi przesuwne są zupełnie inaczej zrobione i nie zabierają tyle miejsca. Aczkolwiek mam od nich ogromną szafę i pomimo tego, że logistycznie jest świetnie przemyślana to jakość już nieco słabsza.
My mebli żadnych na wymiar nie robiliśmy z tego tytułu, że mieszkanie mamy służbowe i mamy w planach przeprowadzkę za jakieś dwa lata..
Życzę teraz powodzenia w podejmowaniu dalszych wyborów co do mieszkania, bo to wcale takie łatwe nie jest :)

Ruchy płodu mi położna tłumaczyła jak liczyć. Liczymy 3 razy dziennie o różnych porach przez godzinę.
Jeśli doliczymy się minimum 10 jest ok.
Jeśli ruchów jest mniej, to liczymy kolejną godzinę.
Podobno ruchów powinno być co najmniej 4 w ciągu godziny.
Ja osobiście nie liczę skrupulatnie tych ruchów. Wiem, że Mały ma swoje godziny aktywności i ruchów jest wtedy i ze 30 i więcej. Ale są godziny, że praktycznie wcale się nie rusza, więc nie wiem nawet czy i tych 4 ruchów bym się wtedy doliczyła.

Ansta a masz pobierana krew zwasze z tej samej ręki? Jesli tak, to jest duża szansa ze zrobiły się zrosty, ja tak mam właśnie. Na drugiej ręce mam słabo widoczne żyły, ale mam zalecenie żeby oszczędzać ta zyłe na lewej ręce bo będzie potrzebna do wenflonu przy CC, wiec następne pobranie juz z tej 'kiepskiej' ręki.

Ależ mam dziś brzuch okopany, czuje się jakbym miała mega zakwasy. Czy Was też już ruchy maluszkow zaczynają boleć?

Anasta ja nigdy jakoś wrażliwa na to nie byłam ale faktycznie ostatnio bardziej mnie boli pobieranie krwi a nawet zwykłe badanie ginekologiczne. To też pewnie jakaś przesada reakcja obronną naszego organizmu żebyśmy na siebie bardziej uważał nosząc maleństwa :)

Jak na razie ciesze się na myśl o mieszkanku ale mąż ostatnio dał mi trochę do myślenia. Zapytał a co jak pojedziemy na zakupy do nowego mieszkania i np w ikea mała zrobi kupę to co trzeba ja przebrać ? Gdzie to zrobić ? Przecież ta brudna pielucha będzie śmierdziala. ..I uświadomiłam sobie ze przecież to wykończenie nie będzie takie proste jak do każdego sklepu trzeba będzie się z małą wybierać :) ale myślę że ogarniemy wszystko zwłaszcza ze oddanie budynku jest dopiero końcem mają więc trochę się już nauczymy żyć z maleństwem :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Ataa jeeej, cudnie <3 pokaż zdjęcie tego na wyjście, pocieszę się z Tobą - chyba, że już spakowane, to nie rób sobie problemu :)<br />
Magda no coś Ty! nie myślcie w ten sposób, w większości miejsc już teraz jest zarówno miejsce, żeby nakarmić dziecko jak i przewinąć na przewijaku, gdzie jest kosz na zużytą pieluszkę itd. choćby w Ikei :) z tego jak widzi to Twój mąż wychodziło by na to, że nie da się z maluchem nigdzie pojechać, a spokojnie - da się :)
W niedzielę byliśmy w restauracji na obiedzie i choćby tam w łazience elegancko przewijak dla dzieci i osobny kosz, ja nie mam wątpliwości :D

Hh99 no pochwaliłam sie co ja to nie zrobię, no i juz zalegam przed tv, no nie mam sily ani ochoty, tak to jest zr pogida jakas do bani, wiec porelaksuj sie bez wyrzutów i podzialasz innym razem :)

Ja to zauwazylam ze badania ginekologiczne jakos zle znosze, jakos zrobilam sue tam ciasna i mam problem by sie rozluźnić. Magda jest moze jakois sposob na to by rozluznic sie tam, bo czuje ze to zwykle spiecie.. z ktorym nie umiem sobie porafzic.
Cos glowa mnie cmi... to na bank ta ponura pogoda.
Miila ogarne jakies fotki :)
Bbb ja juz dzis pisalam ze bardzo boli mnie brzuch bo maly mnie tak skopal.. oj nie jest to fajne..
Magda ja tez ostatnio zaczelam zwracac uwage, na to gdzie sa przewijaki i jakiej jakosci, i stwietdzam ze wcalenie jest z tym zle :)