Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Magda jak bym swojego męża widziała … ostanio zarwał noc, bo mu jakiś błąd w aplikacji do płacenia w metrze londyńskim wyskakiwał… choć obu ich rozumiem, bo też tak mam że jak w coś się wkręcę to będę robić, aż skończę ;)

A co do pracy, to jeśli tylko możesz sobie pozwolić na robienie tego, co czujesz że jest Twoim powołaniem to z doświadczenia mówię, że warto. Przez 10 lat robiłam dla kasy i nawet jestem we tym bardzo dobra, co robię, ale skoro mam taka szansę to po macierzyńskim stawiam na pracę dla przyjemności kosztem mniejszych zarobków … chyba już do tego dojrzałam, żeby zarabiać mniej od męża :D przynajmniej na początku nowego biznesu ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Widze, ze nocnego zycia dzisiaj brak.. wszyscy na "baletach" :D

A tak serio my juz spac 21 a o 24 wstala corka i tak do 3 nie spala, masakra. Mialam juz dosyc dzisiejszej nocy, spimy w innym pokoju bo dzieciecy sie wietrzy po malowaniu, takze dziwnie.
Wyszly zywe kolory. Tesciowa zobaczyla to oooo bo ona ma takie blade strasznie jak to mowi rodzina "babcine". Zawsze przezywa jak my brazowy jak teraz morski i roz. Heh dobrze ze to nasze pokoje.
Zaraz wstajemy sniadanie corka i do miasta.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Czarna23789

Ataa jak mi się nie poprawi (a po nocy nic na to nie wskazuje) to chyba jutro tata po mnie przyjedzie i zabiorą mnie do siebie na kilka dni. Obrzęk gardła mam straszny...
Magda to cudownie, że możesz robić to co lubisz. Ja jestem z Twojego rocznika. Od liceum marzyłam o zostaniu mundurową. Studiowałam nawet na szkole policyjnej, robiłam podyplomówki. Później okazało się że z pewnych względów zdrowotnych nigdy nie będę mogła spełnić swoich marzeń. (Ale chociaż Męża mam w mundurze:))Od tego czasu bujałam się po pracach do których nie trzeba być po studiach i które nie przynoszą satysfakcji. Teraz wiem, że przez czas odchowywania Maluszka muszę znaleźć na siebie inny sposób. Mam pewien pomysł. Trochę się dokształcę i może za 2-3 lata coś ogarnę.
A swoją drogą to jest straszne jak mało zarabia się w niektórych zawodach np. Twoim. Eh, nigdy tego nie pojmę.

Wszystkim przyszłym Mamusiom życzę miłej i zdrowej niedzieli!

Melly brzmi jak slaba nocka :/ przyznam ze to ciekawe ze coreczka budzi sie Wam aby sie bawic. A co się dzieje gdy nie dajecie sie wciagnac? Placz i lament?

Pochwal sie jak wyszly kolorki :)

U mnie nocka lepsza niz wczoraj... ale za to czuje sie jak wieloryb i podejscie pod gorke sprawia ze czuje jakbym zdobywała biegun. Przeraza mnie ze jeszcze 2 mc bede rosnac. I tak nie jest zle bo mam jakies 8 kg na plusie... ale z gracji to juz niewiele mi zostalo ;)

Majtynka pokoj katalogowy :) jakie meble planujecie jeszcze wstawic?

Co do plac w IT to znam ten temat od strony HRowej i przyznam ze czasami łapie się za glowe gdy slysze co mowia pracownicy, kandydaci, etc.

U nas praktykanci ktorzy jeszcze studiuje dostają taka kase ze to w glowie nie mieści. I jeszcze potrafia krecic nosem :/

Ale zgadzam sie z Vena - jesli macie mozliwosc robienia tego co sprawia frajde... na pewno warto. ja tez juz odpuscilam pogon za kasa i przez ostatni rok... postawilam na samorealizacje. Wybranie tej "zielonej sciezki" pomaga tez w byciu dobrym w tymn co się robi... bo chetniej poglebiamy tematy ktore nas interesuja :)

Wiem ze ten watek byl (niestety nie moge znalezc :/) ale czy mozecie prosze jeszcze raz podac spsoby na przyspieszenie porodu? Będę rodzic jako jedna z ostatnich pewnie i chcialabym sobie zapisac. wiekszosc z Was bedzie rozpakowana i nie bedziecie pewnie mia l y glowy do forum :)

czarna polecam tez lemoniade pietruszkowa - bomba z wit. C. Duzo zdrowka!!

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee w sumie pozniej od 3 do 7 spalismy to sie wyspalismy. Ostatnio juz sie nie.budzila a jak nawet to juz nie szlam do pokoju z zabawkami to odlatywala po pol h lub h ale lezala, a dzisiaj spalismy w dziennym pokoju gdzie sa zabawki i tv i jakos tak sie szamotala to juz sie pobawila itd. Ale o 3 zasnela. Mi tesciowa gadala ze za wczesnie spac a wczoraj padla.o 20 i wystarczyly 4h snu jej plus pol h w dzien. Takze ona jest wyjatkiem w rodzinie a robie to.co z.siostrami robilysmy z mama i spaly cale noce. Bedzie synek to corka jeszcze pozniej pojdzie spac wiec zobaczymy.
Kolory sa ale balagan jeszcze remontowy niech beda komody przesuniete to wrzuce. Majtynka ma lagodny u mnie sa zywsze ale te i te by mi.odpowiadaly.

Ja ze sposobow znam tylko picie naparu z lisci malin. Tu dziewczyny podawaly mycie okien i podnoszenie rak cos w tym stylu a juz ktos mowil ze to niebezpieczne i ja tez tak mysle.
Ja mam 25 kwietnia termin, moja gin mowi ze do 36 kontroluje a potem juz moge rodzic ale ja to sie boje ze z jej panikowania wyjdzie tyle ze jeszcze przenosze.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Czesc dziewczyny:) te mebelki kiedys juz gdzies wyhaczylam, piekne ale cena troche odstrasza;)
Moj maz rowniez informatyk-programista i tam sa fajne stawki. Jako humanistka stwierdzil, ze moglabym tez sie czegos nauczyc ale poki co w mojej pracy jest mi dobrze i to co robie sprawia mi przyjemnosc:) Mam nadzieje, ze po powrocie bedxie jak dawniej i szefostwo nie rozbije naszego teamu. Pracuje 8h i po 16 zapominam o pracy a maz prawie caly czas w pracy...
Ide robic sniadanko, dzis jem sama bo maz poszedl juz biegac.

Milej niedzieli :)

Ewee, przede wszystkim seks.I chodzi tu o prostaglandyny w nasieniu;) Dużo ruchu, ciepła kąpiel, koktajl położnych z olejem fycynowym, poczytaj o tym więcej , zdania są podzielone.W niektórych krajach podają go na odziałach położniczych zamiast oksytocyny, liście z malin też, ale to musisz pić jakoś od 33 t.c ;) Powodzenia!

Dziś spałam z synem na plecach...przyszedł w nocy bo miał jakiś koszmar, trudno powiedzieć czy się wyspałam ;)

Dobrego dnia wszystkim :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Wlasnie seks zapomnialam, tylko zawze.mnie.to zastanawialo dlaczego w trakcie ciazy jak sie go uprawia to sie noe.zaczyna.rodzic choc skracaja sie.szyjki i skurcze ale to noe.wszystkim a dlaczego akurat pod koniec juz dziala jako poruszenie do porodu? Ja tak mysle ze nam gin da zielone swiatlo od 36 tyg to i tak z brzuchem sie.na.siebie za bardzo nie rzucimy.

Dzieki piękne Dziewczyny! Juz zapisalam :) zapytam jeszcze ginke i te liście malin i od kiedy moglabym zaczac.

Teraz tak pomyslalam ze w sumie to mam nadzieje ze u mnie nie bedzie potrzeby... bo jak odstawie luteine to pewnie tez to moze jakos zadzialac.

anawee dzieki za cynk o warsztatach. Sprawdze terminy :)

Tez myslalam ze wiecej bede chodzic na takie spotkania ale nie znalazlam miejsca w ktorym sa agregowane takie tresci... a specjalnie szukac mi sie nie chcialo ;D

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Hejka, u mnie choc przespana to nie latwa noc, duzo budzilam sie byzmienic pozycje bo bardz bolaly mnie cale plecy.. u teraz tez cierpie..

Magda satysfakcja z pracy jak dla mnie jest konieczna, nue umiem inaczej, probowalam i zawsze zle sie to konczylo, chodzi o moja psychikę, finansowo coz.. w Europie czy nawet wWarszawie w moim zawodzie duzo wiecej płacą a moja firma jest w czołówce i wykorzystuje fakt ze jest duzo ludzi w zawodzie chetnych od zaraz do pracy. Na szczęście ostatnio sie to zmienia, tzn filozofia firmy, teraz zarabiam na rowni z ludzmi pracujacymi na magaxynie w biedronce. Inna sprawa ze maz robi to co ja..
Dlatego ciesz sie ze Twoj ma ta satysfakcje z roboty i di tego przynosi konkretne pieniądze, dzieki temu Ty rez mozesz sie spelniac. I zgadzam sie ze sluzba zdrowia plus najnizsza krajowa to jakis pomylony pomysl..

Mebelki owszemtanienie sa ale jak posluchalam taty ile kosztuje sam material plus wykonanie, to cena o dziwo jest rozsadna. Niestety, bo dla wiekszosci jednak zaporowa.. ale juz wiem ze jakbym miala pokoj dla dziecka to zainwestowalabym w łóżeczko bo wystarczy di ok 12 roku zycia, i wiem ze caly czas bedzie swietnie wygladalo wlasnie ze wzgledu na jakosc. I tez zakochalam sie w tych poleczkach szafie z organizerem, i cieszy mnie to ze tato zna wykonawce bo bedzie szansa ze sam nam pomoze sie w nie wyposazyc jak juz bedziemy mogli urzadzic pokoik malemu :D

Bbbbb chętnie doradzilabym coś Melly ale moje dzieciaki przesypialy całą noc...
Poza tym dzieci budzą się z tak różnych powodów. .Czasami dlatego,że nie miały za malo bądź za dużo przeżyć w ciągu dnia albo nie potrzebują juz drzemki czy też zostały położone zbyt wczesnie. Bardzo dużo zależy od samego dziecka i jego potrzeb.
Napewno dziecku,które chce bawić się w nocy nie można na to pozwolić....
Ataa nie przegielam :)
Dzisiaj działam dalej, poza tym mam zamiar wyciągnąć maszynę i trasach nowy pokrowiec na deskę do prasowania. Skoro pralka wygląda jak nowa to deska nie może gorzej ;)

Chciałam uszyc rolete rzymska do pokoiku ale czy mi to wyjdzie..? Najwyżej będą zasłonki

Mebelki bajeczne...

Czarna zdrówka dużo życzę!

Milej niedzieli dziewczyny!

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

[Bbb/b] dzieki, ale chyba to juz taki typ. Nagle wstaje oczy jak kret i nagle jak 5 zl, tydzien spokoju, teraz znowu. Myslalam ze slyszy wode bo slychac jak ktos sie umyje ale w tym drugim cisza a i tak, mowia ze wyrosnie. Dzosiaj pozwolilam sie.bawic a tak.to lezymy po ciemku a sama noe zejdzie.z lozka jak ciemno. Hmm bedzie mi latwiej przy Malym z tym krotkim snem. Maz tez pomaga ale to sie kiedys odbije nam na zdrowiu.
Tesciowa i mama zapychaly butla mannej i spaly dzieci moja noe lubi, a w nocy nie.chce.jesc;)

Magda i inne dziewczyny - naprawdę zazdroszczę Wam, że robicie to co lubicie, czy kochacie..
Ja utknęłam.. zatrudniona na 3/4 etatu, praca w ogóle niezwiązana ze studiami, nawet jej nie mogę nazwać zmianową bo każdy dzień inne godz pracy i inna ich ilość.. Ekipa super, ale co z tego, w wakacje o mały włos a już bym załamania dostała.. masakra );
Chciałam spróbować czegoś innego, może swojego, ale tej odwagi brak i z dnia na dzień co raz mniej..

Do tego nie potrafię znaleźć w sobie radości, że już nie długo nie będziemy w 2 tylko 3 .. /; Zaglądam sobie do praktycznie skończonego pokoiku i nic.. Dlatego tak tu się odzywam słabo, by Wam, Waszej radości nie zakłócać.., ale jestem i czytuje!

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Wybaczcie tlusty tekst.

A heltinne moja.corka nawet w swieta tyle.gosci ona.pobudka wczoraj goscir.pobudka w ciszy nie chowana.takze mozemy spokojnie chodzic. A ja mysle ze jak to dluuuugo potrwa tp pojde do lekarza bo ona.chyba.tez nie.bedzie umiala.sie.skupic w szkole.itd. w brzuchu fikala az polozne gadaly ze wredna nie.da sie.zlapac na.ktg a maly taki sam hehe.poki nie pracuje to daje rade

Melly a córka śpi w dzień? Może jej nie kładz bo juz potrzebuje mniej snu i dlatego w nocy się budzi bo jest juz wyspana. Spróbuj ja położyć bez drzemki w dzień nieco wcześniej wieczorem.
Moje dziecko jak parę razy mi się wybudzilo w nocy to twardo udawałam ze śpię. Postał w łóżeczku.próbował zawołać. Nie reagowałam i z nudów się kładł i zasypial.
Ja wychowywała syna wg ustalonego rytmu dnia. Posiłki o określonych porach.drzemki tez. Jak za długo spał to wybudzalam bo potem mi szalał do pozna. U nas to bardzo ułatwiło wychowanie.

Moja infekcja przeniosła się niestety na drogi oddechowe......lekki kaszel nieco boli.katar mniejszy ale w nocy smarkalam non stop i spalam tylko 3h. Co polecacie na drogi oddechowe? .inhalacje zrobiłam. Pije miod i sok z cytryny......

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Gość Czarna23789

unatu dlatego ja właśnie uważam, że te przerwa w pracy jest dobrym momentem, aby później coś zmienić. Ja pracowałam na zmiany po 12h. Na umowie najniższa krajowa, a reszta "pod stołem". Wiadomo, że teraz na l4 i później na urlopie macierzyńskim jestem duuużo stratna. Ale już tam nie wrócę, to postanowione. Zrobię wszystko, żeby moje dziecko nie miało sfrustrowanej mamy, dlatego, że praca którą wykonuje doprowadza ją do szału.
Poza tym pisz jak Ci źle, nie tłum emocji w sobie, bo to w niczym nie pomoże tylko będzie się nawarstwiać.
Flawia to też widzę nie masz lekko. U mnie też infekcja postępuje zamiast się cofać. Pije litrami herbatę, soki z malin i bzu na gorąco, miód, cytryny (czosnek odpuściłam ;)) i nic :/ W ogóle to powinnam po takiej ilości siusiać co chwilę, a tu raptem nawet w nocy zamiast 6 wizyt w toalecie jak zazwyczaj, to tylko 2. Zatrzymuje mi się wszystko w organizmie i zaczynam czuć się jak wielka bańka.. Jutro idę do gin, może on mi coś poradzi. Albo wyśle mnie do rodzinnego.

Gość Majtynkaa88

Cześć dziewczyny, dzięki za mile słowa, pokoik chyba lepiej wygląda na zdj bo wydaje się większy niż w rzeczywistości. Mebelki zamówione z pinio Marsylia pojedyncza szafa, dostawka i komoda z przewijakiem. Doczytałam o Kini. . Ciekawe co u niej... nikt nic nie wie? Ja się boję ze chyba dołączę do przedwczesny ch porodów bp wczoraj bolala miednica a dziś chodzę jak kaczka bo kluje i parzy w kroczu mały hak się wyrostka to mnie też wyprostowane taki mam ból. .. jutro wizyta to się dowiem skąd ten ból. . Nam nadzieje ze szyjka trzyma a ze to Jes spowodowane jego większą masa.. masakra. Dziewczyny zazdroszczę mężów programistów i spokoju finansowego. .. bo u nas tak średnio z tym.. ale nie będę narzekac:)

Melly, może to jakaś forma nadpobudliwości, czy hiperaktywności?Pisałaś, że jest wcześniakiem a wczoraj skończyłam oglądać ten cykl o wcześniakach i tam lekarze mówili, że to bardzo częsta cecha wcześniacza.Zawsze można to skonsultować z jakimś dobrym lekarzem.Dzieci w tym wieku raczej przesypiają (może nie ciurkiem bo wybudzają się na krótkie momenty ale jednak )całe noce .Nie dziwię się, że jesteś wykończona tym stanem, współczuję...

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Flawia jedz dużo imbiru, wkrajaj do herbaty, tykko nie od razu do wrzatku. Za to odradzam herbatę z sokiem malinowym, wiem ze dobre, ale sok w zetknięciu z wrzątkiem traci większość wartości, podobnie jak miód niestety...
Majtynka ja mam takie same odczucia, mi lekarz powiedział ze to kwestia tego ze mały napiera glowka na szyjkę, a taki przeszywajacy ból to jak ucisnie na jakiś nerw.
Moja refleksja po lekturze Marcoweczek, my tu wszystkie sie martwimy każdym ukłuciem, skurczem i żeby dotrwac do terminu, a one chcą urodzić jak najwcześniej, ja się przed każdą wizyta modlę żeby tylko szyjka się nie skróciła choćby o mm w tam jest dziewczyna chyba w 35 tyg (u mnie 34) z rozwarciem chyba na 1cm i podobno to normalne....

Gość Czarna23789

staniki do karmienia wiem, że temat już był kilka razy ale ja jeszcze przed zakupem jestem :)
któraś kiedyś polecała chyba te:
http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/786269/
heltinne chyba to byłaś Ty o ile dobrze pamiętam..
Mam pytanie, czy one nadają się do noszenia "do ludzi" a nie tylko po domu? tzn. czy podtrzymują w miarę pierś bo są bez fiszbin i czy sutki się nie odznaczają? Ostatnio moje zaćmienie mózgowe zadziałało na tyle, że zupełnie zapomniałam zajść do kappahl i obejrzeć, a do sklepu mam jakieś 75 km, więc średnio.

Unatu, w ogóle nie miej wyrzutów sumienia, że nie czujesz jakiejś wielkiej radości z tego, że będzie Was 3 niedługo. To całkiem normalne uczucie, tylko mało się o tym mówi. Wszyscy oczekują że będziesz skakać pod sufit z radości, a nie zawsze tak jest od razu. Powiem Ci, że ten "brak radości" może się utrzymać nawet jeszcze kilka miesięcy po porodzie, i to też będzie normalne, także się nie stresuj, bo się sama w depresje wpędzisz :) Pamiętam, jak moja koleżanka opowiadała mi, że ona zakochała się w swoim synku dopiero jak miał 7-8 miesięcy, i dopiero wtedy zaczęła się w pełni cieszyć macierzyństwem. Ja podejrzewam, że u mnie może być podobnie, i nie stresuję się z tego powodu bo to bez sensu.

Bbbbb ja też bym chciała urodzić początkiem kwietnia (termin z przedwczorajszej wizyty to 29.04., masakra...). Jak sobie pomyślę, że jeszcze 2 m-ce to mi słabo... chyba zacznę pić tą herbatkę. W razie czego, mój doktor ma dyżur w wielki piątek, więc to też jest jakaś opcja :-)

Flawia też jestem zwolennikiem stałego rytmu dnia, widzę jakie to daje efekty przy starszaku, w kwestii porannego wstawania bez marudzenia, tak samo pory chodzenia spać czy posiłków i będę próbowała wprowadzać to od początku u niemowlaka, oczywiście nie co do minuty, bez przesady:)

Wszyscy mnie "straszą" jak to nie będę miała na nic czasu po porodzie, a ja się zastanawiam dlaczego?? Przecież taki maluszek, to na początku głównie je i śpi, więc mi się wydaje, że właśnie będę miała dużo czasu, a nawet później to tylko kwestia dobrej organizacji. Doświadczone mamy, czy to są moje pobożne życzenia czy mam rację?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png