Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kocyk nie stracił koloru, nie zmechacil się. ...tylko tak się rogi powyciagaly....a też na płasko suszylam.
Wstawię fotkę to zobaczycie. .....bo może juz mi się wydaje.
Ufffff. ......Dziewczyny mobilizacja! Mi zostały do wyprasowania tylko kolorowe ciuszki z jednej siatki!.....
Ale cieszę się że się za to teraz zabrałam bo juz czuje kręgosłup jak stoję przy desce dłużej niż 30 min.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Heltinne tez mi sie wydaje dosyc trudne uchronienie dziecka przed samym tv, w momencie gdy samemu się oglada tv.. my z mezem codziennie telexpres, i tak jedynka do wiadomosci leci praktycznie codziennie, takie przyzwyczajenie, ale czasami tylko nam gra w tle, jak sama siedze to czesciej radio niz tv, ale czasem włacze sobie jakis serial.. Ja to bym jeszcze umiala wylaczyc tv, ale maz jest tak nauczony przez rodziców i to on głównie jest zainteresowany tv.. I oto mamy kolejny temat do rozmów..
No ale jak słuchałam tego wywodu pani psycholog to byłam mega zaskoczona, ale przyznaję ze jest w tym jednak pewien sens, ale mysle ze tu trzeba po prostu głowni byc z dzieckiem i dla dziecka a nie mu wpychac sprzet by było cicho albo zajęlo się sobą..

heltinne kciuki beda trzymane!! Ale wracaj szybko :)

gravinka dzien dobry, super ze sie ujawnilas :)

Miila przybijam piatke w ramach klubu stawiających sie brzuchow ;) wczoraj pisalam ze mam skurcze i napinanie brzucha.. no i pani doktor kazala przyjść na wizyte by sprawdzic co z szyjka. Na szczęście długa (42mm) i zamknieta. Na skurcze zalecila wiecej magnezu i przez kilka dni nospe.

Dobrze ze szyjka trzyma bo balam sie z planow wyjazdowych nici... ale juz nie moge sie doczekać. .. kakao, kominem i ksiazka. No i moze gofry bo Nat narobila smaka...aaaa ;)

Dzisiaj skonczylam drugie prześcieradło do lozeczka... ale chce jeszcze uszyc dwa do dostawki / kolyski.

Dziewczyny, ktore korzystały z dostawki do lozka... czy mialyscie jedno przescieradlo na dwie części materacyka czy dwa oddzielne?

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Heltinne kciuki mocno trzymamy, jak coś to wiesz gdzie są ramiona do pocieszenia.

Miila super, że Jeremi zdrowy jak rybka,a stawianie się brzucha … trudno, ważne że szyjka trzyma.

Yupi!!! U mnie też 6 tygodni. Zleci, bo za półtora wizyta, a później co tydzień, bo się boją … chociaż tyle na koniec ;)

Gravinka tego skunksa to ja długo wspominać będę … generalnie ładne zwierzęta tylko niestety mieszkamy na górze widokowej i dużo ich tu w okolicy, rozjechane śmierdzą okrutnie…
A tak w ogóle to witaj :)

Byłe żony … ech, miałam trochę inaczej bo nie żona tylko długoletnia była, co to się obudziła że chce wrócić jak mój mąż ze mną się zaczął widywać … uwolnienie się od niej trochę zajęło, po drodze nawet urojona ciąża była tym bardziej raniące, bo chwilę wcześniej straciliśmy dziecko … nie wiem, czy bym wytrzymała psychicznie gdyby do tego ich wspólne dzieci były, bo jazdy z nią miałabym murowane. Rok po ich rozstaniu zdarzały się w środku nocy telefony …
Było, minęło tym bardziej Wam dziewczyny współczuję nerwów i podziwiam. Dzieci najgorzej na tym wychodzą, a w okresie buntu jeszcze trudniej im się w tym odnaleźć. Pocieszam, że takie awantury i hasło, że nienawidzę rodziców są i w domach bez rozwodu w tle.

Moi synowie to dwa małe charakterne potworki. Byłam przygotowana na trzaskanie drzwiami jak będą dorastać, ale już 3,5 latek jak się zetnie ze mną lub z mężem to zamyka się w pokoju i mówi, że jest zły … tyle dobrze, że posiedzi 5 minut wychodzi i mówi, że już ok i przeprasza …
Mam podobnie, że nie podnoszę głosu na dzieci, bo jak one krzyczą to wbrew pozorom słyszą właśnie spokojny i cichy głos ;) oj będzie się za parę lat działo…

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Bry,
Ja wszystko pralam (tzn. mama mi prala) na 40 stopni w programie 60 minut i 800 obrotow wirowanie.
Kocyk poofi troche sie rozciagnal, czego sie spodziewalam. Mama go zelazkiem troche naprostowala i wyglada ok.
Kocyk Colorstories troche mniej, ale tez idealnie formy nie utrzymał po praniu. Rozek colorstories za to uprał sie super, mozecie smialo prać.
Jeszcze w temacie prania otulacze bambusowe lulalove tez srednio przeszly pranie. Nie tyle sam bambus co material obszycia brzegow mocno sie skurczyl. O packach body z coolclub smyka juz pisalam, ze sie skurczyly.
Switenie za to upraly sie carter'sy i pajace polskiej firmy pinokio. Rewelacyjnie mimo ze praly sie 2 razy, przez pomylke;)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Vena czy jesli to nie bylby problem, wrzucilabys mi naxwy tych filmikow instruktazowych na yt bo nie udalo mi sie ich namierzyc po tym co wrzucilas w instrukcji, bylabym wdzieczna bardzo :)
Nie wiem co to ocean ale wiem co to wilgoc od morza i od deszczu plus wiatr.. osobiscie nieznosze takiej pogody..

Gość Marty leb obdarty

Witaj Gravinka, ja mam termin na 18-go wiec jestesmy blisko :)
Milla, bardzo mi sie podoba to Twoje lozeczko i chyba spapuguje , napisz prosze czy jestes zadowolona, jak dlugo trwala dostawa i czy dokupowalas cos jeszcze w tym sklepie.
Lozeczko sie nazywa mini, czy ono jest mniejsze niz standardowe?
Ja jeszcze musze dotrwac do konca tygodnia a od przyszlego tygodnia same 4-dniowe tygodnie pracujace wiec moze troche odsapne. ..
Milego wieczoru
Marta 31t2d

Heltinne trzymam kciuki za pomyśle załatwienie spraw, głowa do góry i bedzie dobrze. Ściskam gorąco!

nat z tymi goframi to przesadziłaś! Mniam.. Ale kupiłam sobie mrożony jogurt cytrynowy i zjadłam cały mm :D

Ja tez sie pochwale ze dzisiaj skończyłam prasowanie wszystkich ubranek Wiktorka! Wszystko pochowane w poszewki i czeka cały czas na przerobienie szafy przez mojego męża.. Secondtry ja prałam te body ze coolclub smyka w 40st. + wirowanie na 900 + program łatwe prasowanie i nic mi sie na szczęście nie skurczyło.

Vena jaki piękny! jeśli zdecydujesz się go zrobić to trzymam kciuki za pełne powodzenie :))

Heltinne dobrze Kochana, czekamy na Ciebie z otwartymi ramionami jak już pokrzyczysz do tego lasu :*

Flawia zamówiłam prześcieradła, dziękuję :*

Martyłebobdarty ja jestem strasznie zadowolona! zamówiłam od nich jeszcze przewijak bo ma fajne rzepy, żeby zaczepić na łóżeczko. Samo łóżeczko ma chyba jako jedyne 7-8 regulacji wysokości, no super!
Wszystko ekstra zapakowane, miało iść 3-4 tyg a wysłali po niespełna jednym, także śmiało możesz zamówić :) co fajne, używają ekologicznych farb, trochę było je czuć po otworzeniu kartonu, ale dziś już nic a nic.
Kolory są mega! ten mój jest stone teal - jak tam wejdziesz w więcej szczegółów to pokazuje ich bardziej rzeczywisty kolor, nie mniej jednak czytaj opisy, bo rzeczywiście wpadają w te co oni piszą - ja bym tego mojego już nie zamieniła :)
Rozmiar jest standardowy - 120x60, śmiało!

Zazdroszczę z tym prasowaniem, praniem, u nas na razie musi jeszcze poczekać.

Ewee no to tak jak u mnie, patrzę teraz w kartę a tam szyjka 42mm wpisane, mam brać dalej magnez luz Aspargin i nospe, luteina pod język dla mnie duuużo lepsza, ale nie wiem czy nie skuteczniejsza była ta globulkowa. ECH!

Moze te stawianie brzucha nie jest takie groźne, skoro tak wiele z nas ma ta przypadlosc. Mi tez sie stawia, czasem mam dosc ale dalej nic sie nie dzieje. Choc jak powiedzialam gin to mam dodatkowa 5 min kontrole za tydzien.
Jak juz pisalam moja 12 letnia siostra ma te wszystkie swoje sprzety (dostala w prezencie) , plus dotykowy tel ale czasem wejdzie na kontrolowanego fb a tak to serio wszystko czesto lezy rozladowane az moj maz sie denerwuje bo ciagle robi ustawienia a nigdy nie moze skorzystac bez ładowania. Moja siostra tez jeszcze jest z tych co na dwor lubi chodzic itd. Z kolei kuzynka meza przylepiona do komputera nie wpadaja kolezanki bo chca na dwor a nie komputer.
A takie czasy ze ludzie zapracowani, moja mama 3 wychowala pracujac ale 4te ma a zycie zmusza ją po 30 latach pracy do 2 etatow. Niestety ja tez sie boje, ze bede zapracowana i duzo strace z zycia dzieci ale za cos trzeba zyc. Za rok kupujemy 2 rowery i uczymy dzieci aktywnie spedzac czas pozniej beda obok nas jechac. Z tym tv to sie nie da, ja bardzo walczylam do roku ale nie moge chodzic po ludziach i wylaczac tv a ze slodyczami tez nie chcielismy dlugo dawac ale uznalismy ze prawie poltora roku to akurat niech dziecko ma cos z zycia, ale nie codziennie. Za to pije wode, soki itd dalismy na sprobowanie i nie chce.
Oj dziewczyny Wy tu 6 tyg a ja przerazona ze tylko 8. Masakra. Jak pokazalam mezowi szafke z rozm 56 i 62 do prania i prasowania to sie za glowe zlapal. Tyle ze mnie juz plecy bola jak chwile myje glowe a prasowanie? Eh nie mam sily.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png