Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila no my niestety nie bardzo mamy wybór żeby lecieć na wakacje w troche późniejszym teminie i jak mały będzie trochę większy bo mamy ślub brata mojego męża na koniec lipca więc na tym terminie będzie opierał się nasz urlop. Co roku latamy na zagraniczne wakacje ze względu na gwarantowana pogode ale w te wakacje sądzę że będzie za wcześnie dla Wiktora. Dlatego stawiamy na Bałtyk, a co się z tym wiąże pogoda może być różna. Sa fajne opcje ale chyba najbardziej pasowałby hotel bo i w razie niepogody można skorzystać z basenu krytego a i o wyżywienie też nie lubię się martwić na urlopie :)
Mam nadzieję, że jakoś uda mi się dojść do formy przed tym weselem żeby nie wyglądać jak kluska..

heltinne noo, pozostałości po porzednich opadach i wczoraj dowaliło znowu, ehh. No jeżeli jeździ po jakiś drugorzędnych ulicach to zadowolony pewnie nie jest, chociaż i tak się troche wzieli bardziej za te odśnieżanie bo ostatnio to masakra w ogóle nie jeździli..

Miila, zrobię foto. Tylko na razie mam w łóżeczku zaporę antykotową z walizek, koszyków itd .Jak to ogarnę to cyknę .

My też myśleliśmy w tym roku o Chorwacji , w miarę blisko autem.Mamy dom w Hiszpanii i tam jeździliśmy zawsze ale z takim malutkiem to trochę skomplikowane...

Heltinne, wiesz kiedy byłam najszczęsliwsza? kiedy mieszkaliśmy w Walencji i tam na każdym kroku ktoś tobił jakieś remonty, była to dzielnica pięknych, starych kamiennic.Kiedy tylko wychodziłam z psem na spacer to zawsze przytargałam coś, to lustro art deco to zestaw wypoczynkowy secesyjny tylko do zmiany obicia etc.Kiedyś z przyjaciółką na takim wózku zakupowym przytargałyśmy szezląg.To był raj...Cale mieszkanie a miało ono 180 m urządziłam tymi meblami, miało cudny klimat.Nadałabyś się tam ze mną Kochana ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Nat34 no coś Ty!! takie rzeczy znajdywałaś? ahhh zazdrość po stokroć! ja uwielbiam takie rzeczy, wyrwane z rzeczywistości, uwielbiam mieszać style.

PaulinaNo spokojnie, do lipca jest 3 mies. na pewno będziesz wyglądać cudnie :)

Miila, takie rzeczy i nie tylko ;) często to były XIX meble, oryginały które wnuczkowie dziedziczący mieszkania po dziadkach wywalali do spodu i robili nowe aranże.Była też konkurencja tych zbieraczy, pod domem miałam galerię gdzie parka sprzedawała takie odrestaurowane antyki, a na dzielnicy kilkanaście podobnych więc często było to na zasadzie kto pierwszy ten lepszy ;)

zakochałam się w łóżeczku i komodzie... chyba to kupie
ja akcję pranie i prasowanie rozpoczęłam. Segreguję, układam itp. Ciągle mówię ze koniec zakupów później dokupuje i znów piorę... stwierdzam, że czy nowe smyk, h&m, f&f, pepco czy używane po praniu wygląda tak samo. tzn ładnie ale raczej nie widać które sa używane.
W tym tyg mam zamiar spakować swoja torbę szpitalna, niech stoi sobie. Wózek mamy. Zostało łóżeczko i prześcieradła, ręczniki, kosmetyki. Ja chyba baby dream wybiorę (tanie, dostępne, i składy poprawne), jakiś krem na codzien mam nive z próbek.

Dziewczyny a w wózku co kładziecie? tzn jakieś specjalne prześcieradło czy co na dno gondoli?

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43957.jpg

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43958.jpg

Miila, nie .I chyba raczej nie umówię, zdecydowałam się iść na żywioł.Będzie co ma być .Rozmawiałam jeszcze z moją ginką i też mnie utwierdziła w tym przekonaniu .Jakoś zeszło mi napięcie i strach, może urodzę w domu jak w moim śnie ;) Nie spinam się tym tematem , nie nastawiam na nic.Przyjdzie czas pojadę i urodzę.Tak, tak zaklinam rzeczywistość ;)

Nat mówisz, że mieszkałas w Walencji....i wróciłas do PL? Taaa, no to musiała Cie nieźle nostalgia za serducho szarpać. ...

Ja do szperactwa bardzo się nadaje :D , pochwalę się co w internetach wyszperalam a męża wyslalam z misją po odbiór.
Mój ostatni nabytek: cudnej urody amerykańskie baaardzo stare krzesełko :)
W tle ikea Hemnes, a jak,na podkład się nada ;)

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43962.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne JEST PIĘKNE!! też chcę takie, zaraz bym je szlifierką pojechała i pomalowała na przecierany błękit dla małego, ahh :) pochwal się gdzie je upolowałaś?

Nat34 rozumiem, ja się uspokoiłam dopiero kiedy zdecydowałam o szpitalu, wiem gdzie jechać itd.
Każdy ma inaczej :)

Takaona ja jeszcze nic nie wyprałam i nic nie wyprasowałam, zacznę jak sypialnia będzie gotowa, wczesniej nie ma co, zazdroszczę tych dziewczęcych cudowności :)

heltinne wspaniałe krzesło!
No i widzisz nostalgia bywa rozrywająca i to bardzo, w sumie niczego nam tam nie brakowało oprocz znajomych stąd, przyjaciół.To jest takie dziwne uczucie, kto zaznał emigracji ten wie o czym mowa...

Takaona o jacie co za uporządkowanie, szacun kobieto !

Miila liczę, żd opiszesz seój poród w MF jakbym tam była ;) Mówiąc poważnie to bardzo się cieszę, że zaznałaś nareszcie spokoju w tej materii to jest super ważne :)

Miila ratunku, nie, ono jest właśnie najpiękniejsze takie, w oryginalnym stanie! Bez restaurowania czy innego masakrowania, uwierz.
Krzesełko od pewnej Norki z Oslo,miala 2 ale drugiego siedzisko wymaga renowacji, wiec czeka na lepszy moment w komórce (krzesło nie Norka)
Takaona szczere wow!

A ja mam już proszek dla dzidziòw! Tez ładnie na półce wygląda ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne piękne krzesło, chociaż ja jestem bardziej za nowoczesnym skandynawskim niż retro stylem ale jest przecudne :)

Nat pranie chyba nabrało mocy urzędowej bo w końcu się za nie wziełam żeby uprasować! :D chociaż będzie to dzisiaj pewnie tylko 1/3 całości ale co tam :D

Takaona świetnie poukładane, ja narazie zapakuję w poszewki a jak szafa w końcu zostanie przystosowana zeby w nią coś powkładać to wtedy mam nadzieję że będe miała równie fajnie jak ty :D

PS. dziewczyny architektki co myślicie np. o szafie która jest typowo na obuwie żeby zagospodarować ją jako szafkę na dokumenty i książki? Nie za bardzo już zdziwaczałam?! :D

Heltinne.. zobaczyłam to zdjęcie jeszcze raz i masz bezwzględną rację :) też bym raczej nie ruszyła.

Nat34 dzięki!

PaulinaNo ja uważam, że to człowiek decyduje o przeznaczeniu przedmiotów, ja często kupuję coś z zupełnie innym przeznaczeniem, by wykorzystać na swoje potrzeby :)

Miila- Skoro lubisz rzeczy z odzysku przejedz sie kiedys do wioski Czacz (jakies 2h od Wroclawia w strone Poznania). Ludzie w tej wiosce zyja ze sprowadzania i sprzedawania roznych "staroci". Dom przy domu + stare szklarnie cale zapelnione roznymi rzeczami, trzeba zarezerwowac caly dzien zeby to wszystko przejsc.

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

PaulinaNo u mnie to tak eklektycznie trochę....

Nie :) A jaka to szafka? Bo są szafki i szafki,wiesz...

Miila tak w ogóle dla malego za parę lat by się nadawało, ono ma zupełnie "dorosłe" wymiary, tylko oparcie dość niskie.

Nat no wiemy...
Takie uczucie,dziwny niepokój,jakby się zapomnialo lub zgubiło coś ważnego i w dodatku nie pamietalo się co...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Miila Korcula jest piękna i cicha, faktycznie nie ma tam tłumów, jesli marzy Ci sie cisza spokoj to jest jak najbardziej ok, ale jak chcesz miec gdzie wyjsc to juz slabo.. my mieszkalismy w miejscowosci Vella Luka, postanowilismy nawet kupic tam działkę jalbysmy wygrali w totka, urocza i magiczna dziura, ze Splitu plywaja tam statki, a w Splicie chyba jest lotnisko. Co do pory roku to bierz pierwsza polowe wrzesnia maks bo pozniej juz roznie z pogoda potrafi byc wietrznie i nieprzyjemnie.

Też macie dziś dziewczyny takiego lenia? ja wczoraj odsypiałam chyba cały weekend, padłam o 18 i obudziłam się o 21, a dziś jeszcze siedzę w piżamie pod kocem, dobrze by się było za coś wziąć, ale kompletnie nie mam siły. Komputer to moje zbawienie.

heltinne nie mam jeszcze konkretnej wybranej, tylko chodzi mi o taką typową z szafkami otwieranymi od góry i buty wkładane również od góry, bo takie szafki z półkami to już nie. Głównie zaletą jest że są one wąskie a ja mam zamiar zagospodarować ścianę w dość wąskim pokoju a nie lubię zbędnego zagracania i zwykła komoda wydaje mi się klockiem.

Cathleen dzieki! Ode mnie w PL dokładnie 222 km , ale że teściowa w mieście VrocLove, to może będzie okazja

PaulinaNoA myslslas o półkach pod sufitem? U mnie w kawalerkę b.sie sprawdziły. Z tą szafka tez niezły pomysł.

Miila chciałabym mieć tylko lenia :/ U mnie niestety dzisiaj lewa strona odmawia posłuszeństwa, wiec na prawym boczku leżę i to byłoby na tyle w dniu dzisiejszym...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ja to mam ogromnego lenia od tygodnia.. dotyczącego wszystkiego.. moja lista do wykonania tulko kuje mnie w oczy.. teraz leze na kanapie i lapie promienie slonca ktore zaswiecilo po tsk dlugim czasie.. mimo ze powinnam piec mufuny bo spodziewam sie gości..
Dostalam od kolezanki laktator, co by poczuc sie pewniej.. i fakt ucieszyl mnie i uspokoil mnie ten fakt, tylko musze dokupic do niego butelke bo ta tommy tipp do niego nie pasuje.. laktator aventu.

Właśnie dzwoniła moja fizjoterapeutka, żeby mi powiedziec o tym, ze rozmawiała o mnie z moja położna. (hm? )Martwi się moja bezsennościa i tym ze rehabilitacja mi specjalnie nie pomaga... W ogóle to fajna babka, taka 60tce, ale bardzo do pogadania :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Wy macie lenia,a ja się czuję czuję jak kotka w rui na hydroksyzynie :/ grunt to mieć skurcze na środkach nasennych i noc z głowy od północy. Przy skurczach próbuje znaleźć jakoś dogodną pozycję a tu dupa, mięśnie nie chcą słuchać. Zasypiam na siedzoco między jednym skurczem, a drugim i budzę się po chwili z uczuciem paniki bo mam wrażenie, że spadam z łóżka. Już teraz rozumiem, czemu niektóre kobiety nie chcą żadnych środków łagodzących ból przy porodzie tak się kurna nie da …a moje to pewnie pikuś przy tych na końcówce…
Nie ogarniam, co miałam której napisać, ale może się odkopię w ciągu dnia …
Secondtry bardzo mi przykro z uwagi na Adasia … miesiąc to bardzo długo :((( szkoda, że ma taki przyspieszony kurs dorosłości. Niestety to dla Ciebie i Zuzi jedyna bezpieczna opcja.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

heltinne z tymi półkami przy suficie świetny pomysł, na to nie wpadłam. tylko problem może być taki że ja mam dużo teczek i segregatorów które chciałabym pochować, a ściany w mieszkaniu pozostawiają wiele do życzenia w kwestii wytrzymałości.

Co do lenia to jak już wcześniej wspominałam, przeraża mnie jego ogrom :D nie potrafię się do wielu rzeczy zmobilizować chociaż właśnie skończyłam pracować pierwsza partię małego to zostało mi jeszcze na kilka dni.