Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

hej Dziewczyny, później coś Wam tam opowiem o wczorajszych warsztatach - Bezpieczny Maluch, ale wyszłam zadowolona. Od wieczora co rusz mi brzuch twardnieje, w nocy nawet kuł, ale maleństwo coś się tam rusza, więc na razie staram się nie panikować.. Migrena niby popołudniu przestała tak dokuczać, ale od rana powróciła.. ok nie narzekam!

CO do pracy, ja po roku planuję wrócić do swojej pracy, ale szukać czegoś nowego. Oboje z mężem mamy pracę na zmiany (w tym nocki), więc ciężko będzie.

a! miałam się spytać, czy myślałyście już o kremach ujędrniających po porodzie?

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Hej, przydalo by sie troche slonca za oknem, u mnie szaro buro i pewnie zaraz deszcze spadnie.

Po wczorajszej wizycie zapadl wyrok: za tydzien usg, za dwa tygodnie wizyta kontrolna ostatnia juz.
Od 01.03 szpital do rozwiazania, bez opcji wyjscia ani nawet przepustki na weekend.
Jesli w tym czasie nie bedzie krwotoku ani duzych skurczy to CC pod koniec marca.

Tak wiec mam 2 tyg na dokonczenie wyprawki, zaplanowanie co gdzie jak i co najwazniejsze nacieszenie sie synkiem, bo z odwiedzinami slabo bedzie:((((
Ponad miesiac bez niego, kurcze, wiedzialam, ze to nastapi, ale ciezko sie to trawi jak juz klamka zapadla.

Ide Was nadrobić...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

unatu mi tez od niedzieli czesto twardnieje brzuch. Praktycznie przy kazdej zmianie pozycji + przez wiekoszsc czasu jest po prostu napiety. Nawet cos a'la zakwasy czuje :P do tego, przez te napięcia jestem bardziej zmeczona i czasami czuje kolatanie serca i bezdech... ehh... napisałem do lekarki czy mam przyjsc na wizyte ale na razie staram sie wiecej lezec i brac magnez. Czuje ze jest co raz lepiej. Wydaje mi sie ze to przez obzarstwo u teściów ;)

Chociaż zastanawia mnie dlaczego czasami dokladnie po srodku brzucha, kilka centymetrow nad pepkiem czuje twarde dno macicy... ale pewnie maluszek tak sie ulozyl ;)
Magda , mam nadzieje ze nie ma na to polozniczej teorii o to nic groźnego :P

Mam nadzieję, ze do weekendu brzuch sie unormuje bo chcemy wyjechać w glusze na tydzien aby sie oderwac od dzieciowego zamieszania i pobyc ze soba :)

secondtry ojjj rozstanie z synkiem na pewno bedzie trudne. Nie ma mozliwosci abys nawet na pol godzinki wstawala do niego przy odwiedzinach?

Ciekawa jestem czy probujesz mu jakos tlumaczyc te sytuacje. Moze to byc dla niego dosyc abstrakcyjne ale dobrze by bylo pewnie przygotowac go jakos do tego.

Co do wyprawki, dawaj znać co Ci brakuje i wspólnymi silami pogonimy temat :D mi jeszcze brakuje kosmetykow do mycia... nie moge si3 zdecydowac :/ a chcialabym by plyn do mycia byl od razu z jakims olejkiem.

Mi w pracy zapowiedzili ze smialo moge wracac i to na ciekawsze stanowisko niz do tej pory... ale ta firma jest tak nieprzewidywalna ze nie wiem czy za rok jeszcze bedzie dzialac;) ciesze sie jednak bo przez ostatnie pol roku udalo mi sie zbudować silna pozycje i czuje sie doceniana... tak wiec licze na to ze nawet jak przez ten czas zapomna... to latwo bede mogla im przytoczyć slowa ktore padly, gdy szlam n w zwolnienie.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee, ale super z tą głuszą :)

Secondry, rozłąka z Adasiem na czas szpitala na pewno będzie niefajna.Za to wynagrodzisz mu to wychodząc ze szpitala z siostrą.Może to nie będzie taki bezsensownie stracony czas, piszesz że czujesz się więźniem w domu to tam będziesz miała chociaż towarzyszki niedoli ze wspólnej sali.Babskie ploteczki i śmichy na pewno skrócą czas oczekiwania.Trzymaj się ciepło już widać metę :*

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Secondtry 2 tyg to rzeczywiście niewiele, ale pewnymi rzeczami będziesz mogła pokierować ze szpitala, ostatnie zakupy online itp.
Oby bardziej trafione niż z tym materacykiem :/

GroszekNo https://www.homedeco.no/kategorier/decoupagelim-decoupagelakk/decoupagelim/sjablonglim-01055910
Taśma malarską tez będzie ok,z klejem trochę wygodniej
Jollyrom obczajalam ze względu na salg ;) ale to na co się napalilam juz wyprzedane... :(
Kosmetyków u nich wczesniej nie widziałam,nie ma dramatu jeśli chodzi o cenę. Ale znowu ten frakt..
Wole mieć za to 2 sztukę ;) Zobaczymy co mi mama odp.

Natusan to zdaje się Johnsons baby,pupciowy krem to masakra, młoda jakiś czas temu się odparła,czy zatarla, nie wiem,kupiłam i...nigdy więcej. Az piszczala tak ja strasznie piekło. Pamiętam jak w pracy jeden z maluchów zareagował po tym kremie (rodzice dali do smarowania,był zaczerwieniony) wręcz histerycznie, nie pozwolił mi się dotknąć przez parę dni... Potem pokojarzylam fakty...
Ale kto wie,może tak działa tylko na niektorych....

Marne mam szansę na znalezienie czegoś w okolicy,to totalne zadupie,w dodatku konkurencja ogromną.
Mam już pewien pomysł,ale żadnych konkretow.Narazie czekam na rozwój wydarzeń w związku z naszą firmą.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Mama Mila od rana robi zakupy... DLA SIEBIE! ale to fajne, dawno już nic sobie nie kupiłam, ciągle coś zamawiam i kasa ubywa, ale dla małego.

Patrzcie na tą koszulę, umarłam z zachwytu! już się nie mogę doczekać aż ją założę :D

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43954.jpg

Secondtry powiem Ci, że choć tyle dobrze, że wiesz na czym stoisz, miesiąc bez synka na pewno będzie ciężki, ale pomyśl sobie, że to ostatni miesiąc tej męczarni i będziesz w szpitalu po to, by urodzić córeczkę!
Trzymam mocno kciuki za ten czas :* gdybyś potrzebowała wyprawkowego lub jakiegokolwiek wsparcia, dawaj znać! :)

Heltinne u mnie też królują szarości, czerń i khaki w szafie, jak ją zobaczyłam to od razu pomyślałam 'czemu tylko jeden kolor?' ale zamówiłam, nie chce się czuć jak szara myszka po ciąży, chce coś co doda mi energii i koloru :)

A cycki po porodzie.. jeśli będą jeszcze większe - teraz mam 75D, to ja nie wiem :P

kumi dzieki za podpowiedź. Nie wiem tylko czy tam gdzie mama jest będzie dm. Zorientuje się :)

Miila no i bardzo dobrze myślisz :) !
Wiosna idzie! Czas na optymistyczne,energetyczne kolory.
Kwiaty zawita,dzieciaczki się urodza, niech będzie kolorowo!
*w Polsce Tu -15'C hurra :-/

Pamiętam jak po narodzinach córki coś mi odbilo i kupiłam parę różowych(!) ciuchów dla siebie. No ale to było 9 lat temu,rozmiar 34 i hormony ksiezniczkowe ;)
Szybko się opamietalam,bo to totalnie nie moje klimaty...Dlatego piszę,że mi odbilo..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne domyśliłam się że tam coś do mnie naskrobałaś :) z tym jollyroom to fajna sprawa ale to własnie chyba trzeba by było zamówić tak na raz za minimum 1000kr żeby frakt był za fri.
Dobrze, że mi mówisz o tym natusanie, już nie kupię, o nie. Muszę zobaczyć jeszcze jak to będzie z tymi kosmetykami, na razie mam Nivea wszystko.
Miila bluzka szałowa, będzie świetna na wiosnę! :)
U mnie wiosna to chyba maj-czerwiec, może nie jest tak zimo jak u heltinne ale śniegu to z 70cm, ehh.
Mamie jak będzie do mnie jechać na poczatku kwietnia kazałam zabrac zimowa kurtkę, rok temu też miała :D

ps. czemu mam tak okropnego lenia, że nie mam motywacji na prasowanie ciuszków małego?!

Nadrabiałam forumowe wiadomości, :) padło słowo "cycki" i rozmiar 75D.... Ostatnio mi mój mężczyzna powiedział "przed ciążą miałaś takie fajne jędrne piersi". Myślałam, że mnie szlag trafi, jak popatrzyłam po kąpieli w lustro. Z 70B zrobiło mi się 75D, zmienił mi się kolor brodawek (ją jakieś ciemne i "piegowate"), brodawki mi sterczą, piersi są ciężkie i duże, lekko sinawe od naczyń krwionośnych. Nie jestem zadowolona .... :)
Lekarz zalecił mi branie magnezu i zapisał aspargin. Miałam w domu prawie całe opakowanie Magne B6 i stwierdziłam, że biorę najpierw to co mam. Kiedy dzisiaj zapytał mnie, czy biorę magnez, mówię że tak Magne B6, 3 razy dziennie po 1. Na to on mówi "jak skończy Pani Magne b6, proszę brać aspargin". Zapytałam położnej, o co chodzi z tym asparginem, bo kiedyś w aptece farmaceutka polecała mi Magne b6 jako lepiej przyswajalny. Położna powiedziała mi, że aspargin ma również potas i dlatego zaleca się takie połączenie magnezu i potasu dla ciężarnych. Piszę tak dla Waszej wiadomości, bo mnie osobiście zdziwiło, że tak nastawał na ten aspargin...
Skończyłam urządzanie kącika dla dziecka. Poza tym, ze kupiliśmy łóżeczko w ikei (takie szare), to mój mąż zorganizował farbę w kolorze łóżeczka i pomalowaliśmy (tj. panowie lakiernicy) dwie komody sosnowe też na szaro. Wygląda ok. Nasze dziecko powinno mieć na drugie "second hand" - mamy używane meble (poza łóżeczkiem), wózek, łóżeczko turystyczne, fotelik samochodowy, mamy mnóstwo ciuszków po innych dzieciach. Zdecydowałam się na pieluszki wielorazowe, trochę pod wpływem matki-położnej. Jest dumna, że mnie "namówiła".... kupiłam 19 sztuk i na razie zamierzam popróbować. Przyznam, że pomagałyście mi mocno w zakupach - jak pisałyście o promocjach w superfarmie czy gdzieś tam, to zaraz Jasiowi kupowałam małe co-nieco. Włącznie z tym, że ostatnio zamiast płynu do prania dla dzieci Lovela w piotrze i pawle, tak się podjarałam, że jest promocja, aż kupiłam ... płyn do płukania :) oczywiście zorientowałam się w domu... a wcale nie chciałam używać płynu do płukania....

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

Paulina, bo te ciuchy muszą odstać swoje min tydzień ( u mnie dwa :D) i dopiero nabrały mocy urzędowej i je poprasowałam :)

U nas materac z Hevea się sprawdził, kot go uwielbia :D ja mam ochotę oskórować tego rudzielca...W gondolce też mu pasuje.... Generalnie ten materacyk jak dla mnie spełnia swoje zadania, jest bardzo elastyczny i odpowiednio dla niemowlaka miękki, nie ma co przekładać na miękkość naszych materacy, które z reguły są dużo twardsze.Zapadanie piwinno być na poziomie 3 cm i takie jest.Ja mam pokrowiec medica i jest bardzo dobrze odszyty.To moje pierwsze doświadczenie z lateksem naturalnym i jest ok.

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Hh99 u mnie z 70C się zrobiło 75D, ale tak jak mówisz, widać żyły itd. choć mi się te piersi póki co dalej podobają, mam nadzieję, że po porodzie i karmieniu nie będą wyglądały jakby walec po nich przejechał :P
Ale spokojnie dziewczyny, WIOSNA to dla mnie czas kiedy nabieram energii na cały rok, nie mogę się doczekać, ogarniemy się i każda z nas będzie wyglądać cudownie, obiecuję Wam!

Zamawiam szablony na kropki i jak przyjdą do piątku to to będzie dzień malowania :D

Aspargin słyszałam właśnie, że jest dobry i zalecany dla kobiet w ciąży, ja póki co nie brałam i jadę na tym Magne B6 Max, wczoraj właśnie kupiłam, może następnym razem kupię.

hh99 i Nat no to Welcome to the SH Club!
U mnie to samo tyle,ze ja na necie wyszukuje. Nie żal mi pewnych rzeczy przerabiać tak jak mi pasuje, mebelkow itp.
A ubranka kupiłam obledne: pastele, gwiazdki, chmurki jak nowe :)
Chwalilabym się,gdyby nie to ze pewnie jeszcze ładniejsze macie ;P

Miilajak obiecujesz to ja Cię trzymam za słowo. Wiec jak będę panią pasztetowa pretensje będę miała do Ciebie, że nie dotrzymałas słowa ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Nat34 fajnie, że jesteś zadowolona, zrobiłabyś zdjęcie tego swojego?

PaulinaNo u nas póki co plany, bardziej ja cisnę temat niż mąż, ale nie odpuszczę sobie, myślałam o wrześniu i chorwacji - teściowie byli w zeszłym roku na Korczuli, ponoć nie ma aż tak dużo ludzi, więc z dzieckiem będzie łatwiej, co do zakwaterowania nie mam jeszcze pojęcia, pewnie weźmiemy coś jak zwykle z airbnb - mam na myśli mieszkanko, często korzystaliśmy z ich usług, wolę sama organizować wakacje, nie potrzebuję hotelu z basenem z biura podróży.

Heltinne dobra!