Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Anna205 dziękuję :)

Flawia nie wiem czy też się nie skuszę na ten nawilżacz, bo przy mojej astmie to w sumie też może ułatwić spanie, jeszcze pokażę go mężowi :)

U nas też robota wre! mąż właśnie dłutem rozwala ściane i montuje mój piękny parapet z konglomeratu w sypialni, który kupiłam... UWAGA 13 mies. temu!! jak skończy to leci z malowaniem, pogoda piękna, słońca dużo to zdąży dziś pierwszą warstwę zrobić :)

Heltinne
pięknie!! szacun max :))

Nat34 dowiadywałaś się o wizytę kwalifikacyjną w MF już? :)

Miila :*
Zazdroszcze pogody.Szkoda, ze u nas tak ponuro i uwaga:deszczowo. A przeciez nie mieszkam w Bergen...
W tym swietle kolorek nie prezentuje sie tsk jak powinien. Na chwile przejasnilo sie i wtedy byl naprawde taki "frozen" :)

Wygralam na aukcji kocyk z Pitter Patter, powoli robi sie niebiesko i kroliczkowo :) Gwiazdki w przygotowaniu :)

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43625.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

znowu zasmiecam forum seryjnymi postami i do tego plagiatuje teksty ;)
Tyle razy zdarzylo sie ze mi przepadl dlugi post, wiec teraz wole pisac w odcinkach.
Takw ogole to lubie allegro ;) Na innej aukcji wygralam mega zestaw z Tommee Tippee, nowy, za polowe ceny.

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43626.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Miila, jak facet mówi że coś zrobi, to to zrobi, i nie trzeba mu o tym przypomniac co pół roku!
Ja tam się już przyzwyczaiłam i przestałam przejmowac pierdołami takimi. I to lepszy skutek przynosi niż ględzenie. U nas się mówi, że każda rzecz musi odleżec swoje, żeby nabrac "ważności urzędowej". Ostatnio np. przez 6 miesięcy w przedpokoju, w miejscu do siedzenia do zakładania butów, stała szafka do powieszenia do łazienki. Ja już mi ciężko było schylac się, to poprosiłam o przestawienie jej w inne miejsce, bo chciałabym korzystac z siedziska. A tu niespodzianka, wziął i ją powiesił :)))
Secondtry a jak tam Twój laktator ? Dobrze pamiętam, że miałaś go odzyskiwac od koleżanki która pożyczyła go lata temu ?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Heltinne super, że zaczyna być tak jak sobie wymarzyłaś, dla mnie to bardzo ważne i też się nie mogę doczekać aż zacznę urządzać kącik malunia i wypełniać go dodatkami :))
U mojego męża nic nie jest od razu, wszystko jest zaraz... żebyście widziały wczoraj wieczorem jak szukał instruktarza jak zamontować parapet, w jednej ręce tablet z odpaloną gierką, a na kolanie laptop z youtubem, ale no ciesze się, że ogarnął :D
Ten zestaw mega!! połowę ceny tzn.? ja mam od nich 2 duże i 2 małe buteleczki, nie mam żadnego sterylizatora ani nic takiego, jak nam nie wyjdzie karmienie to wtedy się zamówi szybciutko, choć słyszałam, że wystarczy wrzątek (mam tylko nadzieję, że od tego wyparzania nie robi się matowy plastik).
Heltinne, a Ty kochana białe łóżeczko do pokoiku? :)

Anna205 u nas jest to samo, od tygodni część wózka leży koło stołu, bo nie ma gdzie jej dać, wszechobecne torby z Ikei, na wiatrołapie mamy mały magazyn, ale myślę, że nasi mężowie z tygodnia na tydzień zaczną czuć powagę sytuacji i sami zabiegać o to by pewne rzeczy ogarnąć przed maluszkami :)

Nat34 ja nie namawiam, ale ja się nie boję :) na "w razie co" są przygotowani, mają inkubator i potrzebny sprzęt, ja się nastawiam, że skoro urodzę w terminie to mój mały nie będzie wymagał rzeszy neonatologów, by ratować życie, to nie wcześniaczek 600 gram, także spokojnie :) tam nie odbierają porodów przed 38 tygodniem ciąży, więc wiedzą co robią. Zastanawiałam się też co w przypadku żółtaczki - mają odpowiedni sprzęt i mogą poddać maluszka terapii (zdjęcia na fb).

Miila zainspirowały mnie te poduszeczki ;) chyba zabiorę się za zrobienie takich malutkich gwiazdek do powiedzenia nad łóżeczkiem i kilka większych takich jak twoje do ułożenia w łóżeczku.
Co do mojego męża i jego prawa jazdy to jak wszyscy robili je w wieku 18 lat to on nie bardzo miał na to ochotę. Wolał balowa z kolegami a ze mieszkał w małym miasteczku to wszędzie na piechotę chodził do tego mój mąż chorował na jaskre jako dziecko i do 16 r. Życia miał kilka operacji na oczy w tym wymienione soczewki. Żeby mógł dłużej cieszyć się dobrym wzrokiem ( na starość głównie ) ma różnie ustawione ogniskowanie na obu oczach ( tak jak by miał okulary z różnymi szkłami jedno przybliża bardziej niż drugie) tak ze ogulnie ma zeza i jak ja się śmiej " zawsze ma mnie dwie " ;) wiec może lepiej żeby nie robił tego prawka. Tak dla swojego bespieczenstwa. Wszystko było by spoko i widział by normalnie gdyby nosił okulary które korygują ta jego różnice w zumie ;) ale już jako dzieciak powiedział ze boli go ciągle od nich głowa i nie będzie nosił. Poza tym dokładnie wie już który obraz jest prawdziwy ;) fajnie to wygląda jak chce coś zobaczyć co jest daleko to zamyka jedno oko ;) taki mój mały robokop;) będziemy musieli po porodzie sprawdzić oczy małej czy nie odziedziczyła choroby po tacie, bo jego mam zorientowała się przypadkiem jak miał 4 lata i dowiedział się wtedy po pierwszej operacji ze tak naprawdę to on nigdy w życiu nie widział normalnie świata ;)
Zgadzam się ze hipno poród jest cudowna sprawa. Mówiłam wam o dziewczynie ( chyba z 16 lat miala) i dzięki koncentracji na tym co się dzieje sama w kompletnym spokoju słuchając muzyki urodziła swoje maleństwo. Piękny to był poród dlatego też takiego chce dla siebie i mojej malutkiej ;)
Co do tego oklejania to jest to naprawdę cudny wynalazek. Działa na problemy z mięśniami, stawami a nawet podobno pomaga wrócić do formy po złamaniach. Stosuje się je też po usunięciu piersi żeby odciążyć węzły chłonne. Maga sprawa moim zdaniem i podobno pomaga na rwe.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Gość heltinnee

Normalnie czarna seria.. teoretycznie powinnam sie przyzwyczaic,ale za cholere nie chce! Maz dzwonil z drogi, padly mu hamulce , nadepnelam na 1,5cm gwozdz jedyny zapomniany z odbitej listwy i mam dziure w stopie,to tak zeby latwiej mi sie chodzilo... Boli jak diabli, az sie poplakalam jak dzidzius. A na koniec moj telefonik zakonczyl swoj zywot.,akurat gdy konczylam posta.

Miila szylam takie do pracy,chyba mam jeszcze wykroj:) Gora pol godziny roboty od wykroju po wypelnienie, koszt max 10z.Strasznie zdzieraja w tym sklepie :/
Ja robie wieszaczki gwiazdki jak tez z kids concept. Mozna dostac w roznych rozmiarach na allegro ze sklejki,do tego koleczki no i cena 10x mniej. To tak jakby ktoras z was tez miala ochote zrobic :)

Gość heltinnee

Miila a lozeczko biale tylko ze na poczatek kosz mojzesza. Reszta mebelkow poddana zostala metamorfozie. Juz nie moge sie doczekac efektu koncowego, sporo jeszcze zostalo mi do zrobienia...

A ten zestaw wylicytowalam za troche ponad 250,-

Jakbyscie szukaly sklejkowych gwiazdek to sa w kategorii rekodzielo decoupage na allegro

Heltinne [\b] Biedaku, mam nadzieję że stopa tylko powierzchownie zraniona i mąż nie będzie miał więcej takich niespodzianek na drodze :*
Takie gzlerie jak ta co podała straszną marżę narzucają, nie wiem dla kogo te ceny...Koszt zrobienia takiej poduszki to nawet nie 10 zł i 20 min pracy także cena z kosmosu albo z gwiazd ;)
Ja właśnie uszyłam najstarszej lalki malutkie do zabawy w drewnianym domku :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Pozdrawiam od rodzicow. Jakby cos to tu jestem bezpieczniejsza, tata odwiezie mnie do najblizszego szpitala. A tam gdyby odpukac nie mogli mi pomoc, to odwioza mnie karetką do Wawy.
Wczoraj maz probowal sie jeszcze tlumaczyc, ze niby nie mam podstaw do focha, bo on tylko dla dobra syna wyjezdza. Ach, nie rozumiemy sie i to chyba najsmutniejsze:(
Adas mega szczesliw i tylko z tego sie cieszę. Juz za nim tesknie...
Oby chociaz mial snieg na stoku i wyszalał sie na nartach.
Czy ktoras z Was jest z okolic Wisly/Ustronia?

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Gość heltinnee

secondtry o, to dobrze,ze bedziesz z bliskimi, moze calkiem milo spedzisz ten czas :)

Nat stopa zraniona doglebnie niestety,troche spuchla w tym miejscu.
Czasem mam wrazenie ze podarza za mna taka mala czarna chmurka..
Pochwal sie laleczkami :)

secondtry - zawsze trochę raźniej i pewniej będziesz się czuła z rodzinką i przynajmniej będziesz się miała do kogo odezwać [;
heltinne - jak spuchła stopa to może lepiej żebyś jakoś się dostała na IP, odpukać by zakażenia nie było.. trzymaj się! normalnie WONDERWOMEN z Ciebie z tym pokojem i wszystkim! ;D

Trochę się pogubiłam/pozapominałam która z Was ma kociaki. Dziewczyny powiedzcie, nie boicie się dawać nad łóżeczkiem wiszących karuzelek/ozdóbek? Bo ja jak tak pomyślę o tym to mam już wizję moich łobuzów skaczących do nich.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png