Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Secondtry tak samej zmniejszac dawke to nie wiem czy dobrze.. ale te wymioty tez dobre nie są. Moze chociaz jedna na dobe przyjmuj.. w sumie ja jak tak fatalnie sie czułam to swiadomie zapominalam o dawce.. i to dawalo wytchnienie.. ja to bralam i luteine i duphaston i te drugie zdecydowanie gorzej wspominam..

Trzymam kciuki za wszystkie mamy przed badaniami!

Mam dylemat co kupic babci 89 letniej, ktora za kazdym razem gdy dostaje prezent, marudzi ze niepotrzebnie wydane pieniądze bo ona to juz i tak dlugo nie pozyje a my bardziej potrzebujemy.. raz udalo mi sie z prezentem, ramka z nasxymi zdjeciami, to bylo cos co ja wzruszylo..

Witam po przerwie tematów dużo poruszanych !
U mnie 25 tydzień Jaś waży 800 Wczoraj Usg i wizyta wszystko dobrze ułożenie główkowe szkrab bardzo ruchliwy!Lekarz mówił o cesarce bo nie chce ryzykować ! Zabieram się za szukanie łóżeczka i wózka kompletowaniu wyprawki!Macie jakieś pomysły ?Mi podoba sie X lander x pluse jest zgrabny i leciutki a taki potrzebuję bo mieszkam w bloku co prawda na 1 pietrze ale spacerować będziemy chcieli dużo ! A Wy Mamy Co już macie dla maleństw ?

Ansta- z przeciwbólowych można te z paracetamolem.

Vena- ja wciąż mam mdłości. Rano walczę o utrzymanie tabletki na tarczyce, później o utrzymanie śniadania. A od poniedziałku jeszcze 2x dziennie zelazo, ktore trzeba popic szklanka wody (każda większa ilość płynu też powoduje silne mdlosci i skurcze żołądka)

Secondtry- Nie jestem w stanie w żaden sposób Cię pocieszyć. Mogę tylko powiedzieć byś się trzymała, już coraz bliżej kwietnia. Może skorzystaj z propozycji Veny czy Miili, by porozmawiać. Nie zamykaj się. Wiem sama po sobie ze rozmową o pierdołach pomaga zapomnieć, chociaż na chwilę.

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Dorotkaa mi tez się podoba x-lander obejrzalam dokładnie w sklepie i jestesmy zdecydowani tylko nie wiem czy ze starej czy z nowej kolekcji bo w nowej ma jasny stelaż. Dla dziewczyn ktore mają problem z zaparciami polecam rano przed sniadaniem wypić ciepłą wodę z cytryna trochę kwasne ale pomaga przepis od chodakowskiej ;-)
Powodzenia na badaniach.

Co do wymiotow to ja też nadal wymiotuje co 3 dzien po prosti nawet jak nie zjem to po prostu wymiotuje a dzis nie zdazylam do wc i chlapalam po drodze a corka za mna i sprzatanie.
A mi juz lepiej zasnelysmy jeszcze z corka na dwie h pod kolderka takze dopiero godz temu sie ubralam. Czuje sie jakby byla 8 a to juz 12.30.
Ja jutro mam polowkowe. Moje dziecko wazy 300 w cos w 21 tyg to chyba w normie myslalam ze bedzie duzy syn. Corke spodziewali sie 4kg ale ze nie dotrwala 9 mies to 2700 ale juz teraz jest w sam raz dluga od poczatku, a teraz spodziewam sie gora 3,5kg.
Ja nie wiem czy ktoras z Was kupuje ciuszki f&f tesco ja kupuje i powiem Wam ze po wielu praniach sa nadal super chyba ze jakies prasowanki to sprane troche ale tak to najbardziej z nich zadowolona. A jutro idziemy obkupic 2 dzieci bo jest 50 procent.
No co do rzeczy delikatnych zawsze piore 30 st nasze a corki wszystko pralam 40 i zawsze czyste nie niszczyly sie.wiekszosc ciuszkow ma metke 40 i 30 ja wszystko 40 i mnoejsze wirowanie to wtedy naciagam na linke i nie musze prasowac. A glupia kiedys prasowalam. Kocykow mam pelno ze chrzcin. Ja to sie zastanawiam jak ja ubiore do chrztu jak bedzie upal a w lipcu odrazu chrzcimy i z glowy. Corke chrzcilam jak miala 8 mies ale to ze slubem a teraz nie ma sensu czekac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

secontry nie wolno Tobie odstawić luteiny bo możesz zacząć plamic i szyjka zacznie wariowac. Mi lekarz zapowiedział ze to jedyny sposób na utrzymanie ciąży jeśli szyjka robi się niewydolna.
ataa moja ma 90 i tez tak marudzila od paru lat więc ja po prostu co roku przywoze jej dużą gwiazdę betlejemska i jest zadowolona;) moja babcia pomimo wieku bardzo dba o siebie tj fryzjer, manicure itd moja mama jej kupuje np kremy albo toniki do twarzy.
Jak się dziecko urodzi to co roku możesz jej prezentować najnowsze zdjęcie wnuka;)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Secondtry, pewnie łatwo mi mówić, bo ja nie doświadczyłam mdłości i wymiotów, więc tak naprawdę nie wiem co przeżywasz, ale dasz radę, zobaczysz. Moja mama będąc w ciąży ze mną leżała prawie cały czas, trochę w domu, trochę w szpitalu, z powodu wymiotów miała silną anemię, a wymiotowała po wszystkim, nawet po wodzie. Do tej pory to wspomina i z dumą opowiada jak dzielnie wszystko zniosła. Teraz, kiedy sama jestem w ciąży, bardziej to rozumiem i doceniam. I Ty też będziesz tak miała ze swoją córeczką. Trzymaj się.

Ensueno83 trzymam kciuki za połówkowe!

Miila, Flawia, Nat34 przez Was (lub dzięki Wam;)) też skusiłam się na kocyk z poofi, w kolorze miętowym. Mam nadzieję, że będzie równie mięciutki co śliczny.

Dorotkaa, agi77 ja zastanawiam się nad x-lander x-move, ale sama nie wiem... Mojego wózka nie będę musiała nigdzie wnosić, żadnych autobusów i tramwajów, chodniki jak od linijki. Najważniejsza jest dla mnie głęboka budka od spacerówki, taka żeby możliwie najlepiej chroniła przed silnym wiatrem i deszczem, bo taką tu głównie mam pogodę w okresie jesienno-zimowym i ten czynnik zadecyduje jaki wózek wybiorę. Może ktoś ma jakieś sugestie?

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Dziewczyny ja po wizycie, Leon pozostaje Leonem, waży ponad 600g nie pamiętam dokładnie ile, a nie mam zdjęć tylko płytkę na której nie mogę znaleźć wymiarów :) w sumie trochę mało widać ale pamiątka będzie :) Ogólnie wszystko dobrze, data porodu identyczna z OM i usg, ale jestem trochę przerażona, bo powiedziałam, że boję się porodu naturalnego patrząc na moją astmę, a on mi powiedział, że nawet bezpieczniejszy jest naturalny, bo przy cc mogą być spadki ciśnienia i nie można znieczulenia ogólnego podać. Już w sumie się nastawiłam na cc i teraz muszę sobie w głowie poprzekładać. Póki co jestem przerażona.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Kumi, moja znajoma też cierpiąca na astmę, miała zalecenie porodu sn z racji tego, że znieczulenie jest o wiele groźniejsze niż poród drogami natury, wszystko pięknie się skończyło w jej przypadku, ale to są sytuacje o których decyduje lekarz, giń jak i pulmunolog.Tu trochę napisane o tym:
https://portal.abczdrowie.pl/astma-a-ciaz

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Miszka83 nawet mi nie mów! ten miętowy siedzi mi w głowie od poniedziałku i strasznie bym go chciała, ale mam już 4 i 5ty to chyba szaleństwo, ech :P

Kumi kurcze, ja mam ostrą astmę (stale na lekach) i mi lekarz (zarówno ginekolog jak i pulmonolog) powiedział, że nie widzi możliwości porodu naturalnego, nie wiem co mam o tym myśleć teraz, jutro mam wizytę to zapytam co i jak.

Secondtry nie odstawiaj luteiny proszę sama, nawet na te 2-3 dni, wytrzymaj jeszcze choć z tydzień by podjąć decyzję o odstawieniu, teraz to zbyt niebezpieczne, wytrzymasz jeszcze chwilkę, albo umów się na wizytę i powiedz lekarzowi, że nie dajesz rady, może jest inny sposób na pomoc szyjce, żeby dała radę. Kurcze, martwię się o Ciebie :( bądź dzielna, proszę! zobaczysz, że te wszystkie męki zostaną wynagrodzone, już tyle dałaś radę to dasz jeszcze troszkę, musisz być silna i zrobić to i dla siebie i przede wszystkim dla malutkiej. Dzisiaj się widziałam z koleżanką, która ma wcześniaczka - każdy dzień jest na wagę złota, nie odstawiaj sama zaleconych leków Kochana. Trzymamy tu wszystkie za Ciebie mocno kciuki.

Ja dziś kolejny raz myślałam, że nie dam rady przejść nawet kawałka tak mnie kłuje czasem jakby w pochwie, nie wiem co to jest, jutro zapytam gina, strasznie nieprzyjemne uczucie.

Hej dziewczyny! Zawsze sobie obiecuję, że będę się tutaj bardziej udzielać i nic z tego nie wychodzi, jestem leniem jeśli chodzi i pisanie ale za to z czytaniem Was jestem na bieżąco :D
Co do wózka Camarelo carera: ja kupiłam używany 3w1, udało mi się trafić na ofertę za niecałe 700zł a stan wózka moim zdaniem jest idealny, gdybym widziała go np u koleżanki, powiedziałabym że kupiła nowy :D Z tego powodu mam taki kolor a nie inny (podobał mi się też ten granatowo biały z czerwonymi wstawkami, a ideałami dla mnie były jasno szare wózki bebetto torino :D ), ale ten mój też jest super, a na żywo wydaje się dużo ładniejszy niż na zdjęciach, moim zdaniem.
Co do funkcjonalności, Anawee, pytałaś o skręcanie kółek w trakcie bujania w przód i w tył.. faktycznie jeśli przejeżdża się nim kawałek w przód a później w tył, to przednie kółka zdążą się obrócić, co powoduje, że wózek nie jedzie jakby w linii prostej..ale moim zdaniem to jest normalnie przy skrętnych kółkach, a jeśli ktoś chce bujać w ten sposób to zawsze można je zablokować na prosto i wózek nigdzie nie skręca.
Wózek jest dość lekki, gondola jest długa, co wydaje mi się plusem, bo jest w niej dużo miejsca.
Budka w spacerówce jest bardzo duża, można nią nakryć praktycznie całą spacerówkę, sądzę że będzie to przydatne w okresie zimowym..kiedy to właśnie przypadnie przeniesienie się z gondoli na spacerówkę.
Hamulec..można go dość łatwo kliknąć stopą, gorzej jednak z odblokowaniem, nie wiem, czy nie będę musiała tego robić ręką..i tutaj nie mam porównania z wózkami nowymi, może w nich nie trzeba używać aż tyle siły.
Minusem też jest torba, w której nie ma przegródek, ale dla mnie akurat to nie ma wielkiego znaczenia
Ogólnie wózek sprawia bardzo fajne wrażenie. Ja akurat mieszkam w mieście, na parterze, na spacery będę pewnie wychodziła do parku, jak znam życie to pewnie w żadne „trudne tereny” wypuszczać się nie będę..dlatego nie szukałam wózka terenowego, ważne było dla mnie łatwe prowadzenie, łatwość w skręcaniu, obracaniu, wózka, dobra cena no i ładny wygląd :D

Dziewczyny, przejrzałam ciuszki i zrobiłam listę, wystarczy?

PIŻAMKI:
1 x 50 cm
1 x 50 (56) cm
3 x 56 cm
2 x 56 (62) cm
1 x 62 cm
-----------------
8
PAJACE NA DZIEŃ:
1 x 50 cm
3 x 56 cm
3 x 62 cm
--------
7
BODY:
2 x 50 cm
8 x 56 cm
2 x 62 cm
--------
12
SPODNIE:
2 x 50 cm półśpiochy
3 x 56 cm
2 x 50 cm
5 x 62 cm
2 x 68 cm
--------
14
SKARPETKI :
4 x ciepłe
5 x zwykłe
---------
9 par
SWETERKI:
1 x 50 cm
3 x 62 cm
---------
4

ogrodniczki :
1 para ulubiona! 62

BLUZECZKI:
1 x 68 cm

KURTKI
1 x 68 cm
CIEPŁE PAJACE SWETERKOWE :
1 x 50 cm
1 x 56 cm
1 x 62 cm
-------
3

KOCYKI :
4 szt.
-------
4

PIELUSZKI:
9 szt. 70 x 70 cm
chusteczki 25x52 - 6 szt.
RĘCZNICZKI: 2 szt.
ROŻEK - 1 szt.

a x-lander move fajny dużo moich znajomych ma i są zadowoleni ja przy 1 synku miałam x-lander xa fajny no ale przeszkadzało mi że nie ma siedziska przekładanego a przy 2 synku miałam mutsy ale niestety nie ma kół przednich skrętnych więc postanowiliśmy do 3 maleństwa kupić x-pulse może ten okaże się idealny dla nas :-)