Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Melly, trzymaj się! Nie możesz położyć się w dzień na drzemkę, nawet kosztem tego,że córka będzie oglądać przez 1,5 h bajkę? Ja dziś też zaległam w łóżku, trudno obiadu najwyżej nie będzie, zrobią sobie kanapki i jajecznicę, nie mam siły i ochoty ...

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Mieszkamy na wsi z tesciowa ona zajmuje sie domem dziadka a my nasz na pol sprzatamy, umyla okna na zmnie i jeszcze jej dużo zostalo takze maz musi roboty takie meskie wziac na siebie opal itd. No noestety corka oglada bajki i chwila i juz nie interesuja jej, wczoraj poszlam do lazienki\sprzatac i wielki lament za mamą. Eh a wczesniej pojechalismy na zakupy to nawet nie plakala zq nami.
Maz tez sie stara, w poprzedniej ciazy schudl o polowe tak latal do mnie do szpitala przez 2 mies, probuje nosic corke lulac ale ona nie chce z tata tylko mama wiec juz tak\jest. Tez mi go zal, a nasza rodzina taka jest ze raz my korzystamy z kogos pomocy np ostatnio remont a pozniej on chodzi rodzinie wnosic meble itd. Takze kazdy dzien cos. Za kilka dni impreza meza i tesciowa robi ze mna pol na pol ale wolalabym wygonic wszystkich i isc spac. Widze na forum\ze kazda z nas ma ciezkie chwile, pewnie przy małych dzieciach tez beda takie ale chce juz miec oboje na zewnatrz a nie ciagle martwic sie o brzuch.
No u mnie tez szybki\obiad z piekarnika.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly w sumie wiem jak to jest, gdy trzeba podworze ogarnac, opal przygotowac, i jeszcze chodzic palic w piecu, badz dzielna, ale taka impreze sama bym sobie darowala..
Jutro mam gosci - tesciow na obiad. Pieke tylko ciasto a tak maz wszystko ogarnia, normalnie lubimy razem gotowac i zawsze eksperymentujemy i robimy cos nowego, szalonego niekiedy, ale teraz nie mam w sobie tyle energii. .

Melly doskonale rozumiem, bo między moimi chłopcami 17 miesięcy różnicy … w ciąży było ciężko, się pierwsze 6 miesięcy, cóż łatwe też nie były. Ostanie 4 miesięce ciąży przyzwyczajaliśmy syna, że wstaje do niego Tata, że też on go utula w sytuacjach, kiedy tylko mama zwykle to robi … nie było łatwo, obaj musieli znaleźć na siebie metody. Tylko nie da się podwoić mamy, jest tylko jedna. To się okazało zbawienie szczególnie w nocy, kiedy karmiłam, a straszy się budził i coś chciał. No i u nas był przez pierwszy miesiąc problem, że musi na coś poczekać. U Ciebie jest teściowa to pewnie będzie łatwiej, ale mój sposób to było włączanie go do opieki nad bratem. Podawał mi chusteczki, pieluchy, trzymał butelkę … Będą ciężkie momenty, ale sobie poradzisz. Wzięło mnie na wspomnienia to moje ulubione zdjęcie z tego okresu … robione szybko komórką, żeby uchwycić moment, kiepskie światło, ale wciąż mnie wzrusza…

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40442.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Nat straszy jest z 2 lipca 2012 3,5l), a młodszy dzień 13 grudzień 2013 (zaraz 2l :D).
Straszy, Szczepan już od 3 tygodni czeka na Mikołaja ;) bo obchodzimy 6 grudnia też.
Tu zaraz po święcie dziękczynienia pojawiają się w domu ozdoby świąteczne i choinki, ale my czekamy na urodziny drugiego Roberta i dopiero wtedy zaczyna się czas świąteczny w domu. A jak jest u Was?

Vena, słodkie chłopaki!
Ja też mam zamiar starszaka angażowac do opieki nad maluszkiem.
Melly, ale Twoja córka chyba śpi jeszcze w dzień, prawda? Dlaczego nie idziesz wtedy razem z nią spac? Ja bym się nawet nie zastanawiała... Może spróbuj tak jak Vena, powoli przyzwyczajac córkę, że mama się nie rozdwoi, i że tata też może utulic, lulac etc. Potem jest często problem, że mama nie może wyjśc z domu na chwilę, bo dzieci już za nią płaczą.

Miila, pomysł z malowaniem bardzo dobry. Ja mam właśnie jedną ścianę w sypialni ręcznie malowaną zamiast tapety, i efekt jest super. Także jeśli tylko masz dryg do tego to powodzenia. Mi malowała zaprzyjaźniona plastyczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

U nas w nocy z 5/6 grudnia Mikolaj ;) przynosi prezenty do łóżka co by rano był szał po przebudzeniu.Moje dzieci wiedzà prawdę o Mikolaju ale nie przeszkadza im to pisać listów ;) U nas w domu własnie starujemy z dekoracjami,już sa lamoki w ogrodzie i trochę w domu. 14 grudnia fiesta z tortem urodzinowym Jagody, potem w Wigilię prezenty od Gwiazdki także w grudniu pełen zbiór prezentowy, dla Ziemowita i Jagi.Jak mieszkaliśmy w Espanii to jeszcze 6 styxznia tres reyes magos przynosili podarki , u nas na szczęscie nie ma tej tradycji hihihi ;) Zrobiły u siebie lux czystosci,nawet swojà łazienkę posprzàtały, dumnam :D

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Melly wierzę, że łatwo Wam nie jest i każdej z Was dziewczyny, która ma starsze dzieci a teraz jest w ciąży, ale ma to swoje plusy - mała różnica wieku, świetny kontakt między rodzeństwem później, bardzo bym sama tak chciała, ale kiedy zdecydujemy się na siostrę dla małego to nie wiem (a jak to będzie drugi chłopiec to się chyba zapłaczę :) ).

Nat34 piękne łóżeczko!

Vena ale słodziaki :)

Vena jesteście piękni! ja co roku robię pierniczki ale nie mogę się doczekać tych pierwszych z małym :)

Dziękuję że o mnie pomyślałaś z tymi szablonami, najpierw muszę urobić męża, żeby się zgodził pomalować przeciwną do naszej ściany z tapetą ścianę na granatowo (teraz wszystkie poza tą są beżowe/kremowe), a on jak słyszy, że coś bym zmieniła to dostaje niemal gorączki :P

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40448.jpg

AnnaSpi hmm 30 min gora w dzień czasami na tarasie to juz nie zasne bo pilnuje i wtedy np moge ugotowac jej obiad.a tak to nie zasne pstryk na zawolanie ttm bardziej ze mam akurat czas sie umyc inaczej mycie z corka to sprzatanie calej lazienki a nie zostawiam jej bo jest zywa i pomyslowa
A Vena u mnie bedzie 20mies fajna roznica. Tesciowa pomoze jak zabawi starsza ale tak to sie rozmijamy w wychowaniu i jej czesto zwracam uwage. A tez chce angazowac corke troszke zeby podala heh chyba sama wezmie, a maz oczywiscie musi w nocy przy 2 bo inaczej butla a on nie dopusci zeby dziecko z wygody nie dostalo z piersi. On jest oddany i nie krytykuje go tym bardziej ze super tata a nie mial kontaktu z maluchami wczesniej.
Moja corka jest kochana i nie winie jej za zmeczenie. Tez tak macie ze kladziecie sie wieczorem bardziej wypoczete niz wstajecie rano?

U nas tez Mikolaj jutro juz drugi raz. Tesciowa uwaza ze male i tak nie rozumieja ale ja rozumiem i mnie cieszy taki dzien maz takze mojego pokroju.
A jak tak piszecie o pokoikach to ja mam jagodowe lato a jaki kolor jest uniwersalny jesli bym miala teraz chlopca? Bo na poczatek wspolny pokoj

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Dzięki Nat! uparłam się na nią zanim zaczęliśmy urządzać mieszkanie, wówczas była niedostępna nawet w polsce i musiałam ją ściągać z UK, ale się udało :D (Harlequin).

Melly nie znacie jeszcze płci? :) ja myślę, że taki jagodowy pokoik mógłby póki co zostać, byle dodatki były neutralne - biały, szary, możesz też przemalować jedną ścianę na jakiś bardzo uniwersalny i stonowany kolor :) albo wyodrębnić połowę pokoju jeśli miałby być to chłopiec i 'jego połowę' pomalować na szary np. wtedy można bardzo fajnie zagospodarować osobne kąciki dla maluchów. Jeśli chcesz jednak zmiany i w grę wchodzi całkowite malowanie, to poszłabym tu na pewno w neutralny kolor i zagrała dodatkami dla danej płci, dla mnie szary jest super kolorem jeśli chodzi o bazę pod wszystko w zasadzie, masz wtedy niesamowite pole popisu jeśli chodzi o dodatki, większość pasuje :)

Miila mój mąż też jak słyszy charakterystyczne zagajenie, to pierwsza reakcja jest na nie ;)

Na pierniczki to trzeba chwilę poczekać. Trzy latek zrobił 80% pierniczków i jak widać sam wałkował ciasto i wycinał kształty, ale 2 latek to "moczył" foremki w mące ;)
Zdobienie też będzie fajną zabawą. Będziesz miała przyjemność z tego, też bardzo czekałam na wspólne robienie ciastek :)

Miila nie dziwię się, że ją sprowadziłaś jest piękna i też tak miewam, że chcę to konkretne co mi się podoba, albo nic.

Nat właśnie tak było liczone, żeby max 2,5 roku było między dziećmi.

Melly ja poza weekendami nie robię już obiadów tego samego dnia. Zawsze wszytko przygotowane wieczorem dzień wcześniej.

Jagodowy to kolor unisex jaj dla mnie. U mnie białe ściany i żółto-szare dodatki, dzięki temu też jest uniwersalne.