Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kolor wzorkow na tapecie jest raczej takim jasnym cieplym caffelatte, a sciany są w tej samej linii koloru tylko kilka tonów ciemniejsze. Tapeta jest tylko w szerokosci ok 2,5 m na jej tle stoi lozko ikea ciemny braz. Na podlodze bardzo jasna ecru wykladzina i w tym samym kolorze listwy przypodlogowe. Na jednej ze scian szafa podwojna z lustrami tez ikea, z dodatkiem ciemnobrazowej imitacji drewna. Lozeczko mam tez czekoladowy braz.
Ale masz wyzwanie:)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

heltinnenarazie jedyne co wymyslilam to 3 ramki ecru na zdjecia powieszone na scianie nad lozeczkiem, w srodku moze ciemniejsze paspartou i jakies fajne dzieciece grafiki i tyle.
W zasadzie jestem otwarta na wszystko i rozne kolory, róż - pastelowy, pudrowy tak! Musze sie otworzyc na ten kolor.
Narazie zamowilam tylko rożek na szczescie:) https://bobomio.pl/rozek-niemowlecy-milkyway-peach-80-x-80-cm

Heltinne gratuluję zdrowego synka! jaki już duży na tym zdjęciu :)

Kumi super łowy, część tych pajacy widziałam w jakimś sklepie, ale już nie pamiętam gdzie, także trafiłaś na świeżą kolekcję :D

Secondtry, Vena jadę z Wami!! nawet nie próbujcie mnie tu zostawić :)

Wszystkim dzisiejszym dziewczynom po połówkowych gratuluję zdrowych maluszków! My też już po :)

syn na 100% to pierwsze co lekarz powiedział :)
siusiak wyraźny, w ogóle maluch ma nas chyba daleko gdzieś bo ciągle tylko dupkę pokazywał a twarz chował i zakrywał raczkami, chyba nie lubi świateł reflektorów, wstydzi się
okazało się tez ułożył się główką w dół a na dodatek tyłem, cwaniak. Ogólnie wszystko ok, wszystko ma na swoim miejscu, serduszko, płuca, pęcherz, kości, paluszki..
Na zdjęciach mało widać, na filmie który dostaliśmy też, bo ciągle wystawiał tylko pupę i siusiaka a głowę chował, ale coś tam udało się przez chwilkę zobaczyć, zrobilam z tego printscriiny ;)

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39965.jpg

ja dziś również dostałam dużą pakę ciuszków(używanych) od znajomej. stwierdziłam, że wezmę najwyżej mała będzie je miała na noc, a te dzienne ładniejsze wybiorę w sklepie ja. Były też tam rajstopy nawet na 50 cm;)) (jak to założyć) i takie 62,68. takie małe dzieci noszą rajstopki?

lubię czytać o Waszych onspiracjach kącików dla dzieci- tez muszę co wymyslec.

Mój lekarz nie robi chyba takiego połówkowego... co 3 tyg robi mi usg, ogląda, mowi że widzi serce żołądek, daje mi wydruk z pomiarami z USG, jednak nie wszystko co widzi komentuje. tzn wydaje mi sie ze analizuje to ale nie wyglasza na głos wszsykiego co sprawdza. Ponoć tak ma. (starszy lekarz ok 60 lat). Tak mysle moze pojde raz jeszcze do kogos innego tak komtrolnie-sprawdzająco na takie typowe połówkowe jak Wy macie. tylko co powiedziec temu "nowemu" ze chce sprawdzic mojego lekarza?jak to załatwic? tym bardziej, że w okolicy wszyscy go znają, widują na oddziale (kiedyś był ordynatorem chyba). może mu doniosa i głupio tak....

Takaona ja na to badanie poszlam dodatkowo, prywatnie, bo mój wcześniejszy lekarz prowadzący był kompletną pomyłką i też kompletnie mi nic nie mówił, a o możliwości takiego badania nawet nie wpomniał..wtedy zapisałam się na to badanie połowkowe prywatnie, choć teraz wiem, że możliwe było wypisanie skirowania i zrobienie tego za free..ehh

tak tylko szybciutko Secondtry przewidujesz przewijak/komodke czy jakies inne mebelki?

Moje pierwsze skojarzenia, kiedy pomyslalam o kaciku dla malej;)
Mam nadzieje,ze podoba sie ten zestaw kolorkow...
Potem wysle foty i nadrobie dzisiejsze zaleglosci,nawet nie przeczytalam polowy tego co dzisiaj dziewczyny napisalyscie....

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39966.jpg

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39967.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Motylka90
Takaona ja na to badanie poszlam dodatkowo, prywatnie, bo mój wcześniejszy lekarz prowadzący był kompletną pomyłką i też kompletnie mi nic nie mówił, a o możliwości takiego badania nawet nie wpomniał..wtedy zapisałam się na to badanie połowkowe prywatnie, choć teraz wiem, że możliwe było wypisanie skirowania i zrobienie tego za free..ehh

ja chodze prywatnie. niby bada patrzy ale malo mowi do mnie, nie tłumaczy... za free? skad skierowanie?od jakiego lekarza

Secondtry kolory o których mówisz aż się proszą o pudrowy, zgaszony róż, ja go uwielbiam :) dodałabym też śmietankowy kocyk jako must have w szafie małej dziewczynki :D
Powiedź proszę czy wybraliście już imię? jestem taka ciekawa!

Motylka90 - gratuluję zdrowego synka! widzę, że teraz każda z nas, której potwierdzają dopiero płeć ma chłopca, a o dziewczynkach dziewczyny dowiedziały się wcześniej :)

Takaona ja bym sie nie zastanawiala i poszla prywatnie, nie chce nikogo straszyc, ale moja kolezanka miala przykre przeprawy z niby doświadczonym lekarzem, i o malo nie stracila dziecka, mamy prawo wiedziec o wszystkim, a jesli cokolwiek Cie niepokoi to nie ma co sie dluzej zastanawiac, a lekarzowi nie musisz mowic kto Cie prowadzi, przeciez Twoj prowadzacy nie musi robic usg polowkowego..

Miila, Secondtry przyjeżdżajcie kiedy chcecie w dowolnych konfiguracjach :D macie zaproszenie otwarte. Może babski weekend w Vegas?
Secondtry ja mam na 40tkę obiecany wypad z nurkowaniem na Komodo :D odkąd mam uprawnienia do nurkowania to mój must see ;)

I nas w ten piątek jest szaleństwo zakupów-słynny Black Friday ;) kupuję piętrowe łóżko i fotelik samochodowy.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Takaona ja chodzę na nfz, mój lekarz prowadzący nie wspominał mi o takich badaniach (teraz zmieniłam na innego), więc zapisałam się prywatnie, ale dziś w rejestracji dowiedziałam się, że gdyby lekarz prowadzący wypisał mi skierowanie, to miałabym to na nfz - nie wiem tylko czy też z opcją 3D i filmem z badania na płycie, ale to są tylko dodatkowe i właściwie zbędne"bonusy", najważniejsze jest samo badanie. Ja dostałam również kartę z opisem z samego badania, pewnie pokaże ją na następnej wizycie lekarzowi prowadzącemu.

Miila dzieki za ten link colorstories! Normalnie zakochałam sie! A jeszcze skoro mowisz ze widzialas na żywo i ze warto to dlugo nie bede sie zastanawiala :-)))) akurat przy takich produktach bardzo zalezy mi na jakości, ja oczywiscie biore kolor mint i to cały zestawik! Tylko ktory kocyk wg Ciebie jest lepszy, z kapturem czy bez? Oba widzialas? I jeszcze ta podusia gwiazdka mnie urzekła: -)

Ataa te kocyki z kapturkiem są chyba ciut mniejsze od zwykłych ale cudne dla noworodka wg mnie, mięciutkie :) widziałam oba bo kupowałam je na prezenty dla koleżanek maluchów :) ja biorę z kapturkiem szary, bo mam już dwa zwykłe - biały i musztardowy.

Vena jej, ale by było! ale mi starczy babski weekend w naszym spa i jaccuzi z szampanem, także myśl kochana co i jak :D z tym black friday, właśnie miałam pisać, że będą zniżki, choć w Polsce wiadomo - mniej, ja liczę na kilka sklepów, żeby coś kupić dla małego, ale zobaczymy czy się w to bawią.

MiilaImię dla dziewczynki to trudna sprawa, mialam swoje 3 typy dla chlopca. Teraz sprawa sie komplikuje, bo te dziewczęce ktore pasują mi, w mig są oprotestowane przez moich mężczyzn.

Narazie w gre wchodzą typy calej naszej trojki: Pola, Gabriela, Blanka, Antosia, Ida, Marysia, Lilianna, Ada, Aleksandra... dobrze ze mamy duzo czasu zeby dokonac tego wyboru:)
Moj nr jeden to Pola, zobaczymy co za kilka dni z tego zostanie;)

Pierwszą grafike na sciane nad lozeczkiem juz chyba znalazlam:)
http://www.123rf.com/photo_9294269_cute-lamb-character-vector-illustration.html

Secondtry moja corka ma jedno z Twoich imion tylko inna pisownia a reszta zajeta, kolezanka nazwala Pola i tak na poczatku sie zdziwilam bo nikogo nie znalam o tym imieniu ale gdyby nie jej corka to moze nazwalabym tak druga. Ja dla chlopca ani dziewczynki nie moge wymyslic zadnego. Iga mi sie podoba ale na kolezanke wolali Igorek:D
Ah dziewczyny zazdroszcze Wam tych łowów ja z moim brzucholem;D i 15mies córka nie dam rady do miasta, autem dawno nie jezdzilam;( ale w 1ciazy to mialam swietne łupy np. za 30 zl kombinezon jak nowy niestety nie pokryje sie miesiacy z drugim i bedzie na sprzedaz.
A co do ogarniania w czasie snu dziecka, ja mieszkam z teściowa i jakos nijak jakbym zostawila gary w zlewie itd. U mnie to nie bylo na poczatku sily na seks, spotkania z rodzina meza;D bo zq moja wydzwaniałam zeby wpadli tak za nimi tesknilam. Ja stawiam na to ze skoro tesciowa mieszka z nami to moja mama musi tez miec czesty kontakt z wnukami. Niby 30km ale wybrac sie kazdemu nie po drodze ;D staramy sie jak\czesto\sie da.
Co do seksu hmm chcialo sie ale ja nie mialam sily czesciej niz raz\na tydzien, do tego depilacja, farbowanie wlosow, mycie wlosow itd. Ciagle brak\czasu ale te podstawowe trzeba. A poza tym ja nie umiem spac na zawolanie.
Powiem Wam jak pierwszy raz trafilam do szpitala w tamtej ciazy to 3 dni bralam relanium, ja taka zrelaksowana i pozniej marzylam jeszcze o takim "miec wszystko gdzies" hehe.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Witam serdecznie, jestem mama małej Lenki z czerwca 2015:) jestem młodą mamą, która właśnie kończy studia i pisze prace magisterską. W związku z tym potrzebuję do pracy kilku statystyk o mamach i ich wolnym czasie.
Jeśli macie ochotę i czas proszę o pomoc i wypełnienie krótkiej ankiety w formularzu google:
http://goo.gl/forms/qbMZOCzDVL

Pozdrawiamy
Monika i Lenka

Secondtry kolega mojego męża z pracy spodziewa się z żoną Poli w kwietniu 2016 właśnie i dla mnie to numer jeden :) spokojnie, jeszcze jest trochę czasu, na pewno wybierzecie wspaniałe imię :) ja byłam po prostu ciekawa czy może macie już jedno konkretne.

Motylka, Takaona
, z tego co ja kojarzę to połówkowe USG należy się jak psu buda i można robic na NFZ. Co do niektórych lekarzy, to ręce czasami opadają na ich olewactwo i niekompetencję.
Motylka, możesz napisac gdzie i u kogo robiłaś połówkowe? I do jakiego lekarza teraz chodzisz ? (o ile mnie pamięc nie myli, to też chodzisz do PF ? )

Secondtry, Miila, mam upatrzony dokładnie ten sam rożek i kocyk ;))) Mam zamiar wziąc cały zestaw razem z ręcznikiem. Tylko jeszcze się powstrzymuję do połówkowych, czy moja córa nie zmieni płci przypadkiem. Jeszcze to mam ochotę kupic, można do tego zamówic u nich ochraniacz do łóżeczka w tym samym wzorze.

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39986.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png