Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Wczoraj badanie usg mialam poznym wieczorem, po powrocie padlam bez sił, jak stres zaczał odpuszczać.

Szyjka 21 mm bez rozwarcia wewnetrznego to duzy plus:) ale z dlugoscia szału nie ma niestety. Jestem troche spokojniejsza, ze przynajmniej sie nie rozwiera... Narazie mam glownie odpoczywac, leżąc. Za 2 tygodnie kolejne usg i wizyta. Zobaczymy czy sie skraca jeszcze i czy nadal trzyma bez rozwarcia. Oby utrzymala sie bez zmian. Trzymajcie prosze kciuki.

Specjalisci od usg z gabinetu mojej gin od 16 tygodnia ciazy zycza sobie 250pln za badanie, ale zawsze dzieki temu wykonuja pelniusieńkie usg:) Czyli przeszlam tez wczoraj swoje pierwsze polówkowe z pelnymi pomiarami i przeplywami:)))
Wszystko bardzo dobrze sie rozwija, organy prawidłowe, szalona waga 290gram i na 100 % bede miala sliczną córeczkę:))) z dlugimi nogami!

Cieszę się! Oby tylko udalo nam sie dotrwać do bezpiecznego terminu porodu.
Dziekuje Wam wszystkim za kciuki!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Czesc dziewczyny, ja tu sobie soie a wy krearywnie szalejecie :) do tego stopnia ze mnie zainspirowalyscie, by moze cos wcisnac do pokoju innego niz lozeczko.. mysle tu raczej o skrawku sciany nad lozeczkiem, bedzie stalo zaraz przy drzwiach i zaraz przy materacu, na przeciwko mam komode a na przeciwko materaca szafa rozsuwana na cala ścianę, wiec same rozumiecie ze jest ciasno..

Niepokoi mnie ze tyle śpię, to chyba moze byc tez przez tarczyce.. czy moze to możliwe ze dziecko tyle potrzebuje mojego snu? Miedzy 10 a 12 h ze wskazaniem na 12, przed ciaza spalam 7 i sama budziłam sie skoro świt a teraz? Zle mi z tym bo zycie mi szybciej ucieka..

Magda1010 zaskoczylas mnie teraz jeszcze bardziej, nie dziwie sie ze cieszysz sie z kilogramów, tez mam 172 i moja optymalna waga to 68kg w takiej czuje sie najlepiej i nosze wtedy 38, kilka lat temu przez stres spadlam do 60 i ciezko bylo mi wrocic. Lubie jesc i tez nie narzekam na przemianę, w ciaxy tez na poczatku bardzo schudlam przez wymioty i tydzien temu wazylam 70kg, iteraz dopiero zaczyna byc widac ze jestem w ciąży: ) trzymam kciuki by Twoje zlapane kg choc troche zostaly ma dluzej :)

Tez sie martwie o Secondtry.. mam nadzieje ze u mniej wszystko pod kontrola lekarza...

Secondtry wzruszyłam się czytając Twoją wiadomość, po pierwsze - bądź spokojna, szyjka skrócona ale poza tym wszystko w porządku, po drugie - nawet nie wiesz jak się cieszę, że spodziewasz się córeczki! dacie radę dziewczyny i zobaczysz, że urodzisz równo z nami, w terminie!
Macie już pomysł na imię? :)
Ściskam Cię najmocniej jak się da! bądź dzielna, odpoczywaj i dbajcie o siebie dziewczyny :*

Heltinne oglądałam je, koszt ok 4k, także sporo :D czarnego nie widziałam, tu same białe i miętowe, ale popatrzę. Nie wiem czy tylko mi się tak wydaję czy Wam też,ale czarne łóżeczko chyba jest troszkę smutne :( tzn. wiadomo, że zależy co damy do środka, ale jakoś nie mam przekonania póki co..

Heltinne dzięki za pomysł z dzwoneczkami :D muszę się obkupić w filc i chyba zacznę coś wieczorkami porabiać :D
Secondtry super wieści, gratuluję córeczki :D
Ensueno gratuluję super wyników, ja Leona też słabo czuję, rzadko dostaję kopa, ale mam nadzieję, że wszystko jest ok, może do jutra jajka nie zniosę :P

A i chyba wybrałam wózek taki, kolor SL4, muszę jeszcze jechać obejrzeć go na żywo, ale to za dwa tygodnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Milla zerknij TU
O 1 tys mniej, moze da sie kolor na zamowienie.
Ja osobiscie czarnych mebli nie lubie, mam czarna szafke pod akwarium i doprowadza mnie ona do szalu...
Ale nie wydaje mi sie by w odpowiednio urzadzonym wnetrzu wygladalo takie lozeczko smutno. Bardzo wazne sa wtedy dodatki.

kumizerknij jeszcze na TO

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne dzięki! jesteś taka pomocna :*
Na jakie łóżeczko Ty się zdecydowałaś?

U nas chłopiec, Jeremi, chyba, że coś się cudem zmieni na połówkowych - mamy 4.12 ale sama widziałam co ma między nóżkami, więc nie wierzę, że mogłoby być jeszcze inaczej :)

U mnie póki co jest Bartuś :) połówkowe za 3 tyg, zobaczymy czy płeć potwierdza :)
Jesli okaże sie dziewczynka to będzie Tosia :)

A co do szumisiow... Wiele pytań dociera do nich o sam mechanizm szumiacy :) z tego co wiem ma byc wprowadzony do oferty :) ale nie wiem kiedy... :)
Tez wolalabym swoja zabawkę uszyc, bo uwielbiam to :)

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015

]kumi tak naprawde mozesz wlozyc cokolwiek: koraliki, guziki czy monety. Mozesz w ten sposob uzyskac roznedzwieki a tym samym nadac kazdemu z ptaszkow "indywidualny charakter".Jesli dodatkowo ptaszki beda roznily sie miedzy soba, efekt bedzie super.
Tylko przy zawieszaniu pamietaj by wisialy lekko przekrzywione, tak by dzidzius tez mogl je zobaczyc ;)
DJesli zdecydujesz sie na rzep, to umiesc go na grzbiecie.
Sory za wyklad ;) szyje zabawki dla dzieci tzn szylam :/
ja przewaznie uzywalam tych co na fotce, bo grzechocza i dzwonia jednoczesnie

monthly_2015_11/kwietnioweczki-2016_39851.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Dzieki za cieple slowa! Ciesze sie z Waszych dobrych wynikow, a tym ktore maja polowkowe przed sobą życzę samych dobrych wiadomosci!

Z nowosci po usg, doszlo mi jeszcze lozysko zaslaniajace ujscie szyjki, jak sie nie podniesie to czeka mnie CC.
Narazie mamy czas na przesuniecie, if not trudno! Tym nie bede sie przejmować:)

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

kumito latwe do wykonania : miekka czesc rzepu doszyta do zabawki, ta z haczykami do sznureczka na ktorym bedzie wisiec. Masz wtedy 2w1, mobil i grzechoczace przytulanki.
Rzep mozna kupic w postaci paska, odcinasz tyle ile potrzebujesz.
Ale wykonaj to wg uznania, ja juz tak mam, ktos rzuca temat ala szycie u mnie burza (w)mozgu
Miilanie ma sprawy :)
Ja kupilam jakis czas temu uzywany komplet Hensvik, w stanie idealnym, bardzo sie oplacalo. Pokoik jest malenki, zaledwie 9 m kw, wiec te mini mebelki sa odpowiednie. Mam plan troche je przerobic, ale i tak na pierwszym planie beda dodatki.

Gdybym miala miejsce kupilabym te z bellamy :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

kochane, tak sobie siedze i patrzę na aranżacje sypialni dla naszego nowego lokatora ale jakoś tak nic mi nie odpowiada.. nasza sypialnia jest w kolorze biało czerwonym(żywa czerwień) i tak nie wiem czy zostać w tym kolorze czy całkiem zmienić klimat. czerwony to nasz kolor, towarzyszył nam podczas ślubu i po za nim. Macie jakieś pomysły? Może dodać poprostu jakiś kolor który będzie pasował? Łóżeczko mamy zamiar by było białe. :)

eww
Hey, wybaczcie ze tak dlugo nie odp. czasem nie ma się czasu. hmm dostalam to skierowanie do ,,kardiologa,, Poszłam i pow ze w ciąży jestem ze mam problemy z tentnem i stad to skierowanie. a ona ze terminy na luty... a ja że to za poźno.. a ona że nie może mnie przyjąć na to skierowanie a ja że dlaczego a ona ze nie moze, chyba ze inaczej..
-to ja się pytam jak inaczej?
- a ona ze no prywatnie jak pani zaplaci....
kopara mi opadla... i podziekowalam i wyszlam...
i na tyle ,.... wielcy lekarze.. musze wytrwac tydzien i poczekac na spotkanie z gin.... nie ma wyjscia nikt mnie nie przyjmie. Tętno mi wzroslo jakos wyzej niz zawsze. Ale już nie mam sił prosić się....
Ponadto zalatwiam młodemu zaświadczenie od lek. med. sportu i ciągle chodze i zalatwiam juz 2 dzien. Jutro dalej.. i zostanie mi w czwartek i jeszcze jedno z okulistą.. mam dosyc... jestem troszke zabiegana i dopadł mnie katar. ////
Ja takowych ruchow nie czuje... nie wiem czemu. Zaczełam 18 tydz.
W 19 tydz można poznać płeć????????
Bo wlaśnie wtedy mam wizyte.. i nie wiem... czy tak szybko można?????;)

Ja płeć znałam już w 14 tyg. Także spokojnie jak się tylko dobrze ustawi i o ile ginekolog ma dobry sprzęt bd znała płeć ;) A co do naszej służby zdrowia to jakaś masakra. Kobiety w ciąży mają pierwszeństwo ??? Pytam gdzie ?? Bo mnie nikt nie przepuszcza nawet w kolejce w sklepie, nawet na badaniach nikt nie raczy przepuścić..