Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki dziewczyny kalae, Sylwia, Kasia Mamusia. Dziękuje wszystkim Marcoweczkom za to, ze jesteście takie serdeczne i możemy to poruszać każdy temat. Nie miałam sie komu wygadać. Siostra z mama zajęte sobą i tylko... Czy wysłałaś list czy odesłałas paczkę czy to czy tamto... Same obowiązki i chyba na okres świat sie odizoluje dla swojego i malutkiej spokoju.
Moj zaproponował ze weźmie pracująca wigilie zakusy pierwszego dnia świat. A ja bym chyba jednak wolała zostać z nim w domu niż siedzieć jak trusia 24 h w szpitalu.
Jej cały czas trzeba podejmować wybory

Haneczka a czemu 24 h w szpitalu? jak masz ochotę zostać na święta w domu to w sumie dużo wymówek masz, oprócz tego, że zwyczajnie nie masz chęci, to raz ten refluks (nawet jak ci minie) możesz powiedzieć ze masz i ci źle, dwa bolą cię pachwiny i spojenie to też ci się nie chce poruszać :)

Ja tam też jestem za chirurgicznym nacięciem. I powiem szczerze że wcale aż tak strasznie nie bolało. Zresztą ona nacina w momencie kulminacyjnym, więc tylko czekasz na to aż dziecko wyjdzie i na parciu się skupiasz, przynajmniej u mnie tak było. Po nacięciu parę godzin później normalnie siedziałam. A no i dziś przyszły mi dwie koszule i szlafrok od polecanego sprzedawcy z Allegro:) Dziewczyny jakość wydaje się fajna, 100% bawełny. I jakby któraś się zastanawiała tak jak ja, jaki rozmiar wybrać, M w zupełności wystarczy. Na mnie jest jeszcze nawet przyduży. Normalnie nosze ubrania M. także większych bym nie polecała.

KasiaMamusia dzieki. ja t nadal nie moge w to uwierzyć ze to malenstwo jest takie jakby zlozone w pol... w ogóle ze sie ono miesci w brzuchu :)

Nie wiem dla mnie to calkiem logiczne ze lepiej jest wybrać nacięcie niż pęknięcie...

Haneczka niestety tacy juz sa ludzie. masakra, przytulam! :)

bylam na zakupach. w realu. no i oni mają tam takie wąskie przejscia... zawrocilam sie po czekolade, a w miedzyczasie wjechala tam babka z wozkiem... no i ide i mowie przepraszam, ona przesunela ten wozek jakby blizej tasmy... spróbowałam sie przecisnąć :D ale ni uja, nie dałam rady... babeczka starsza taka kolo 50lat, spojrzalam na nia (a mega zmeczona jestem)i takim blagalnym tonem powiedzialam "nieeee daaaaammmm raaaadyyyyyy.............." i sama sie zawiodlam na sobie w sumie bo myslalam ze mi sie uda :D a babka w smiech:D wysunela ten wozek przed kasy ( najpierw sama próbowala sie przecisnac ale jej tymbardziej sie nie udalo :D) no i jak juz przeszlam mowie dzieki moj kacper sie do niej usmiechnal a ta mowi, wie pani, pani to chociaz ma wytlumaczenie, ciąza i te sprawy.. a ja? AŻ wstyd. i w smiech :D

justyna30
dziewczyny miałam w moczu bakteriebardzo liczne brałam na to macmirrror 500 przez tydzień teraz powtórzyłam badanie i mam bakterie nieliczne czy powinnam pójść do lekarza z tym ?

Nie sądze... Mi rownież raz na jakis czas jakieś nieliczne bakterie wychodzą, ginekolog nic nie mówi. To zależy od wielu czynnikow, może pojemniczek na mocz nie byl sterylny, etc...

to moja opinia, zrob jak uwazasz

Zła jestem taka że lepiej bez kija niech nikt nie podchodzi! :/ Usiadłam do laptopa po 17 (bo chciałam poczytać co napisałyście) i momentalnie sen mnie ogarnął. I co!? Jak już prawie zasypiałam to dopadł mnie znów zespół niespokojnych nóg! :/ Ponad godzinę się z tym męczyłam i wstałam wściekła jak osa! Jak dziś w nocy też mnie to dopadnie to chyba szlak mnie trafi :/
A taka zmęczona dziś jestem (po tej nieprzespanej nocy) że nic mi się nie marzy tylko spokojny sen :(
Jak to cholerstwo będzie mnie dopadać częściej to nie wiem jak ja do końca lutego wytrwam :(
I jak tu się wyspać przed porodem ;(

Jedyną pozytywną rzeczą dzisiejszego dnia było to, że kupiłam choinkę :) Pojechałam zawieść L4 do pracy i przy okazji wjechałam do szkółki ogrodniczej i kupiłam :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

kamillla
justyna30
dziewczyny miałam w moczu bakteriebardzo liczne brałam na to macmirrror 500 przez tydzień teraz powtórzyłam badanie i mam bakterie nieliczne czy powinnam pójść do lekarza z tym ?

Nie sądze... Mi rownież raz na jakis czas jakieś nieliczne bakterie wychodzą, ginekolog nic nie mówi. To zależy od wielu czynnikow, może pojemniczek na mocz nie byl sterylny, etc...

dzieki bo nie wiedziałam co robic bo wizyte mam dopiero 5.01 ale nie bede szła wczesnie dzieki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vrjjgss0qf3zd.png

Nareszcie mogę odpocząć. Jestem obolała jakbym cały dzień w polu zasuwała, a tylko w Warszawie i na zebraniu u Asi w szkole byłam :).
Moja Aśka to wariatka,dałam jej 100zł na buty bo jej się jedne w CCC podobały a ona kupiła Pawełkowi misia w smyku. Buty sobie kupiła w chińskim sklepie i do tego jeszcze spodnie i 100 jej na to wszystko starczyła :)

Gość - misiakowata30

Leniwiec super wieści :-) Nie widac po Tobie tych kilo,nie przejmuj sie :-D
Haneczka przytulam:*
Madika dziekuje,sama jestem z siebie dumna :-) Jutro wyniki,czuje,ze beda dobre :-),
Kasiamamusia trzymalam kciuki za Ciebie,nie jest tak zle z ta glukoza jednak :-)
Kamilla a moze od tej pilki
i tak masz?? Albo forsujesz sie za mocno? Moze warto wiecej odpoczywac??
My bylismy na chinczyku i w netto.Jak wracalismy mały usilnie okopywał minpecherz,zaszlam do pezychodni na siku,a jak wyszlam,to jejku...brzuch jak skala,az balam sie isc..w domuvtez jeszcze pare razy tak co pol godziny,az sie Pawlo dziwil,ze czemu tak mam..wzielam nospe i leze..Niunius zaraz na nocke :-/
Jutro przyjedzie mi wozeczek,3 torby ciuszkow,przewijak i oslonka do lozeczka :-) kolezanka z darami wpada :-) nie moge sie doczekac :-D

Oj dziewczyny mam 30 stron do nadrobienia no nie dam rady.
A jakie dzisiaj nad ranem obudziłam chyba z bólem żołądka i tak cały ranek mnie mdlilo. Ja tez jutro idę na krzywą ciekawa jestem jak to zniose. Mówicie ze nie jest tak źle.... oby.
Aga przepraszam bo tego nie nadrobilam co się stało znowu z twoją córką?
Mój mały jakby się od 3 dni mniej rusza i jest delikatniejszy. Na początku myślałam żeby jechać na IP ale wizytę mam w czwartek wiec mam nadzieje że wszystko jest ok w końcu najważniejsze że się rusza prawda?
A mam do was tylko takie dziwne pytanie. Powiedzcie mi czy jak oddajcie mocz do analizy to po jakim czasie zazwyczaj od ostatniego? Bo mi w laboratorium powiedzieli ze musi być to mocz z nocy bo wtedy jest taniej więcej 8 godzinny. No nie wiem jakbym się starała tak nie będzie. Maksymalnie będzie 4 godzinny i to jak dobrze pójdzie. Co o tym sądzicie?

justyna30
kamillla
justyna30

dzieki bo nie wiedziałam co robic bo wizyte mam dopiero 5.01 ale nie bede szła wczesnie dzieki :)

Racja, to sie zdarza. Ja też tak miałam. Pij dużo wody i podjadaj suszoną żurawinkę. Dobra na śniadanie w owsiance z bananem i cynamonem:D

majka16
Oj dziewczyny mam 30 stron do nadrobienia no nie dam rady.
A jakie dzisiaj nad ranem obudziłam chyba z bólem żołądka i tak cały ranek mnie mdlilo. Ja tez jutro idę na krzywą ciekawa jestem jak to zniose. Mówicie ze nie jest tak źle.... oby.
Aga przepraszam bo tego nie nadrobilam co się stało znowu z twoją córką?
Mój mały jakby się od 3 dni mniej rusza i jest delikatniejszy. Na początku myślałam żeby jechać na IP ale wizytę mam w czwartek wiec mam nadzieje że wszystko jest ok w końcu najważniejsze że się rusza prawda?
A mam do was tylko takie dziwne pytanie. Powiedzcie mi czy jak oddajcie mocz do analizy to po jakim czasie zazwyczaj od ostatniego? Bo mi w laboratorium powiedzieli ze musi być to mocz z nocy bo wtedy jest taniej więcej 8 godzinny. No nie wiem jakbym się starała tak nie będzie. Maksymalnie będzie 4 godzinny i to jak dobrze pójdzie. Co o tym sądzicie?

Mysle, ze maly procent ciezarnych oddaje 8 godzinny mocz. U mnie jest to zazwyczaj ok. 5 godzinny.
Oddaj co Ci sie uda:) nie pij na noc za duzo.
W ogole wiecie co? Moje lozysko przesunelo sie z tylnej na przednia sciane ! Zobaczylam to dopiero w domu (mam tak napisane w wynikach usg). Miala ktoras stycznosc z chodzacym lozyskiem?

Ja na bakterie polecam sok z zurawiny 100%:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png