Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Lilijka87
Kamila kup feliway lub waleriane ew. kocimiętke, może pomogą.

Jola chodzi o to, że podczas porodu anestezjolog może nie zdążyć zrobić wywiadu, bez którego nie poda znieczulenia. Dlatego jeśli ktoś jest wcześniej zdecydowany (jak ja) umawia się wcześniej, robi się wywiad i dostaje się zaświadczenie o braku przeciwskazań (to się zabiera ze sobą do szpitala jak się jedzie już na porodówkę).

No mój jakie bym mu nie kupiła z tych dopasowanych to zawsze narzekał. Na te luźniejsze nigdy, wiec takie mu kupuje.

Ja tez chce znieczulenie przynajmniej psychiczne bede się lepiej czuła ze w razie w nie ma przeciuwskazan. W ktorym tyg trzeba sile umowiuc z ta anestezjolog? Dasz nr?
Hehe ta lista do szpitala taka nawet z humorem... Płatność z góry za SR czy co spotkanie placusz? Bo tej babki nuke dopytalam. Tez o 19 w przyszłym tyg?

Ja to chyba nie chcę znieczulenia, ponoć potem jak odchodzi to jest tragedia. W sumie nie miałam go przy pierwszym porodzie i potem szybko i bezboleśnie doszłam do siebie. Fakt, że miałam skurcze krzyżowe i to była masakra, ale po porodzie wszystko jak ręką odjął, nawet nie pamiętam bólu kurczącej się macicy. Może wypowiedzą się inne mamuśki, które rodziły już SN i miały ZZO?

Kto późno wstaje ten nadrabia Marcóweczki. :)

Chyba jeszcze musiałam odespac jelitówke,mam nadzieję że już będzie dobrze, apetyt jest.

Dobrze że piszecie o bokserkach,mój lubi te obcisle,bo mu nic nie lata. A właśnie wyrzuciłam kolejną parę,to może od Mikołaja dostanie.

A znowu w przedszkolu wymyślili żeby chłopcom przez zimę ubierac getry. Bo jak idą na podwórko to muszą ściągnąć spodnie, ubrac rajtuzki, i znów ubrac spodnie. No way sumie w getrach mają latac po sali, więc spore ułatwienie, tylko gdzie ja kupię 3,5letniemu chłopcu getry? I to najlepiej 5par od razu.

Idę bić kotlety chlopakom,a potem to nie wiem w co ręce wloze ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Gość Lilijka87

Jola88
Lilijka87
Kamila kup feliway lub waleriane ew. kocimiętke, może pomogą.

Jola chodzi o to, że podczas porodu anestezjolog może nie zdążyć zrobić wywiadu, bez którego nie poda znieczulenia. Dlatego jeśli ktoś jest wcześniej zdecydowany (jak ja) umawia się wcześniej, robi się wywiad i dostaje się zaświadczenie o braku przeciwskazań (to się zabiera ze sobą do szpitala jak się jedzie już na porodówkę).

No mój jakie bym mu nie kupiła z tych dopasowanych to zawsze narzekał. Na te luźniejsze nigdy, wiec takie mu kupuje.

Ja tez chce znieczulenie przynajmniej psychiczne bede się lepiej czuła ze w razie w nie ma przeciuwskazan. W ktorym tyg trzeba sile umowiuc z ta anestezjolog? Dasz nr?
Hehe ta lista do szpitala taka nawet z humorem... Płatność z góry za SR czy co spotkanie placusz? Bo tej babki nuke dopytalam. Tez o 19 w przyszłym tyg?

Anestezjolog wt-pt w godzinach 8.30-10. Koniecznie proszę zabrać ze sobą kartę ciąży. Punkt konsultacji anestezjologicznej BOZ obok szpitala.Wcześniej trzeba się telefonicznie umówić na spotkanie.(rejestracja BOZ-u).

Numeru nie dała hmm dopytam na następnych zajęciach, też nie kumam co to ten BOZ. Może w nim jest odpowiedź :p Z anestezjologiem chyba od 36 tc jeśli dobrze pamiętam, dopytam najwyżej na zajęciach.
Kolejne są w poniedziałek o 19. I następne też wychodzą w poniedziałki. Płatność z góry była, po zajęciach.

olka135
Kurde dziwne pytanie ale nigdy sama nie robiłam jeszcze :FD jak robię gulasz (akurat dziś z łopatki wieprzowej) to po podsmazeniu jak mam wlać wodę? Na rozgrzany olej? Czy odczekać jak wystygnie? Jeśli ma rozgrzany to nie zacznie mi pryskac?

wlewasz wode do miesa w czsie gotowania, zdecydowanym ruchem, jakbyś zalewała herbatę, ja daje najczęściej wodę gazowaną,

olka135
Kurde dziwne pytanie ale nigdy sama nie robiłam jeszcze :FD jak robię gulasz (akurat dziś z łopatki wieprzowej) to po podsmazeniu jak mam wlać wodę? Na rozgrzany olej? Czy odczekać jak wystygnie? Jeśli ma rozgrzany to nie zacznie mi pryskac?

Ja zawsze wtedy zmniejszam gaz, wlewam wodę, parę sekund popryska i znów zwiekszam. Ale to moja luźna interpretacja,może ktos bardziej doswiadczny sie wypowie

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Noo a jak przekladam mięso do gara to nalewam wody na patelnie i plucze z tych soków z mięsa i dodaje do gara. A w ogóle jak sie podsmaza jakiekolwiek mięso to nie powinno sie go mieszać często bo puszcza soki wlasnie