Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Doberek! :-) ja mam biooil używam na noc, a rano właśnie Palmers, moje piersi niestety staja się jakby tygrys na nich łapką przeciągną eh.. a do małych nigdy nie należały.. co do zapachu czy konsystencji - zależy kto co lubi, ja lubię balsamy takie masłowate jak ten, ale u mnie się wchłania błyskawicznie, zapach coś jak kakao bez cukru, a Mężuś mówi że jak budyń

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6ydmpbaj4io.png

Ufff... przeczytałam :) Nie było mnie chwilke a tu tyle stron. Jesteście mega produkctywne :D

Nadrabiam zaległosi forumowe i tak wynika, że jestem najstarsza (77) i tak jak kilka dziewczyn pochodze z podlasia.

Co do brzuszka to u mnie jeszcze mocno nie widać i wchodzę w prawie wszystkie spodnie. Pewnie dla tego, że jeszcze na poczatku roku ważyłam 13kg. więcej. Pocieszam się też, że przynajmniej na poczatku rozstępy mi nie grożą :D

Co do badań genetycznych to nie ma sie co martwić na zapas. Znam osoby, które miały 1:64, a dziecko jest zdrowe.
Do wszystkich pesymistek: nie wszystkie chromosomy sa badane, więc jak się chcecie zamartwiać, to nawet dobry wynik testu nie daje gwarancji zdrowego dziecka ! Zawsze może być to mało popularna choroba genetyczna.
Więc zacznijcie się cieszyć ciążą, a nie ściągać złe mysli. Myślcie pozytywnie o ZDROWYM , ślicznym bobasku !!!

slodki maluszek ;) ja blizne mam duza, pies zlapal mnie za noge mozna powiedziec mam odbita szczeke psa mniej wiecej od piszczela tak na bok idac w lydke.. nie chcial puscic, moj kacper mu szczeke musial otwierac wiec mialam tam wszystko zgniecione.. to juz 3lata w sumie chyba od wypadku i jest mniej widoczna, aczkolwiek od czasu do czasu boli i np jak mnie swedzi na tej bliznie to az tak nie czuje ulgi drapiac sie...

Dopiero co sie przekopałam przez wszystkie wpisy...i przestało byc fajnie...
Dobrze byłoby gdybyście swoje zdanie trzymały dla siebie i nie obrażały nikogo juz wiecej.
Rocznik 85, Warszawa i będę rodzic tak jak będę mogła.
Małą nazwę Alicja, ale podobno juz jest ich duzo, wiec jeszcze jest czas na zmianę.
Używam Palmers.
Myśle nad wózkami emmaljunga bo nie widzę konkurenta, ale tez nie koniecznie uśmiecha mi sie wydać tyle na wózek. Czekam na propozycje, Lupo juz poznałam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/r5tpr4b.png

Nie było mnie kilka dni a tu tyle stron, ledwie przeczytałam :)
JA używam też Palmers, ale zapach trochę mnie denerwuje, konsystencja za to mi jak najbardziej odpowiada. Jeśli chodzi o brzuch to niewiele widać, ale to dlatego że miałam trochę tłuszczyku to zakrywa jeszcze brzuch ciążowy. Ale jak to mówi mój mąż z każdym dniem coraz mniej zakrywa hehe.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg5npte2ht.png

Ja też używam bio Oil :) Najpierw kupiłam palmersa, ale w moim przypadku kasa wyrzucona w błoto- zapach powalająco- odpychający, wzmagający mdłości. Wcześniej używałam masło kakaowe do ciała np ziaji i były ok. Natomiast w przypadku palmersa, jedna wielka pomyłka. Jak ktoś ma bardzo wrażliwy węch nie polecam. Odnośnie bio Oil- szybko się wchłania, super rozprowadza i ma przyjemny, delikatny zapach.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3e6hhdd3mp59l.png

Maatko jak wy pedzicie. 12 stron więcej niz wczoraj. Gdzies rzucilo mi sie w oczy cos o badanich prenatalnych ja nie robilam ani w pierwszej ciazy ani teraz. W pierwszej ciazy pojechalismy na 3 D i tam lekarz wszystko pokazal. Sprawdzil serduszko, przeplyw pepowiny bo maluch byl o dwa tyg za maly. Dogonil gdzies w 30 tc. Obecna ciaza jak narazie wymiarowo pasuje do danego tc. I tez w listopadzie wybieramy sie na 3D. Ja mam w domu Antosie. Teraz gdyby byla dziewczynka to chcialabym Zosie albo Marysie. A dla chlopca Stasiu albo Janek. Niestety maz ma obiekcje zeby znow nadawac stare imie. A mi one sie podobaja. Nie wyobrazam sobie miec w domu Tosi i Jessiki. Jakos słabo mi to pasuje. U mnie wszyscy chcieliby chlopca. Moze dlatego ze moj tata ma 2 corki, siostra taty ma dwie corki, ja urodzilam corke. Wychodzi na to, ze moj dziadek ma cztery wnuczki i prawnuczke. Maz mial brata i ma dwoch kuzynow a kuzynek ma ok szesciu. U mnie w rodzinie ostatnio tez sie dziewczynki rodza. Czyli kazdy modli sie ze moja fasolka byla chlopcem. Ja bym chciala zeby bylo zdrowe. Z dziewczynka mam doświadczenie, wiem co robic jak pielegnowac. Mam wrazenie ze z chlopcem bede sie bala cokolwiek zrobic. No i co ja zrobie z 7 worami ciuchow dla dziewczynki :) taki zarcik. Zobaczymy co to bedzie. Co do brzucha. Juz chyba pisalam, ze wyglada na duzo większy niz powinien ale ja jestem raz ze otyla dwa ze to druga ciaza. W piatek zaczynam 13 tydzien a juz od ok 2-3 tug ciezko mi sie dopinalo w swoje spodnie. Od ponad tyg juz uzywam spodni ciazowych. A mam takie pytanie. Do kiedy bierzecie / bralyscie kwas foliowy.? Tzn do którego tc?

no wlasnie co do tego kwasu foliowego, ja zaczelam go brac juz po tym jak sie okazalo ze jestem w ciazy... i ostatnio przestalam go brac bo gdzies przeczytalam ze do 12tyg sie bierze ale z drugiej strony nie biore zadnych innych witamin, mam zamiar kupic dopiero.. wiec chyna do niego wroce...dopoki nie kupie witamin